Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(Mamce @ 2010 04 08, 07:39)
*(tie didziaziedziai cesnakai kaip ir visos svogunines? iskasami po lapu nudziuvimo ir vel sodinami i dirva rudeni?)

**Galvoju, ka daryt su melsvem? Palikt ar perkelt kur kitur? Nes jos gali uzaugt  didesnes uz ta plaute, ar ne?

***dar pagalvojus prisiminiau, kad turiu pora kitu pavesi megstanciu augalu: pora dideliu snapuciu krumeliu, ir tokiu mazuciu rausvu auskareliu. Gal juos kazkaip butu galima priderint, kad ilgiau to kampelio zydejima pratesti?

*nebūtinai iškasinėjami. aš iškasinėju tada, kai planuoju juos perkelti.

** žiūrint kokia melsvė. vienos didelės užauga, kitos kompaktiškos.
Šiaip nusprendusi ten su žoliniais augalais prasidėt, pakaitalioti kompoziciją kasmet bus ne problema.

***žinoma, galima visaip bandyti. Knifofijos pasiūlymas - lakoniškas ir labai skoningas, bet juk visada galima bandyti kas tik patinka smile.gif
kokie česnakai ir snapučiai konkrečiai pas tave? gali viskas kartu žydėti su auskarėliais vėlyvą pavasarį
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 08, 10:14)
Eina sau kaip i muge noriu  doh.gif teks kest iki sestadienio  schmoll.gif
Papildyta:

Aciu visoms uz pagalba  4u.gif  parasiau bendrai - magnolija. Nedetalizavau veisles, nes su tom ziedu spalvom galima susivelti parasius. Dabar noriu laimeti  tongue.gif

Vaziavau i seminara ZUU, bet taip ir pravaziavau, nes nebuvo kur masinos pasistatyt. Bet tai mane is principo purto nuo tokiu masiniu renginiu. Masinu milijonas, juda letai, zmoniu dar 1 milijonas ir tokia..kaimo koncentracija. Daug kantrybes ir pasiryzimo reik turet:)
Atsakyti
dabar apie bėdas mano po šaltosios žiemos, gal galėsit padėt 4u.gif

1. štai kaip atrodo apipelijusi nublukusi juka -ar yra jai šansų? unsure.gif
user posted image

2. kukmedis - apšalo jis ar sušuto? nugenėti dabar tuos "nuryžavimus", ar jie pažaliuos? blush2.gif
taip nutiko pirmą kartą po jo pasodinimo prieš 6 metus.
user posted image

3. armstrongo hebė visai gerai peržiemojo. ar parudavusias vietas nugenėti? kuo tręšti - gal rūgščiamėgių tiktų, ar vis tik spygliuočių trąšos?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 balandžio 2010 - 14:24
pas mane irgi po šios žiemos atsirado tokių ,,paliegėlių,, ko gero išeitis -apgenėt ,nes kažin ar atžels ,o matyt tą grožį išdarkytą taip nesinori .Ir kodėl šiemet ta žiema mus taip nuskriaudė verysad.gif gaila jukos,bet jei apkarpius ir nupurškus pieš grybines ligas rudeniop gal atsigautųmirksiukas.gif,bent jau pamėgint galima,o kukmedis kažin ar tik ne nuo saulės ,nes kaimynės per visą žiemą gražus buvo ,o dabar iš pietinės pusės nurudavęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 08 balandžio 2010 - 14:41
QUOTE(rokoko @ 2010 04 08, 15:11)
** žiūrint kokia melsvė. vienos didelės užauga, kitos kompaktiškos.
Šiaip nusprendusi ten su žoliniais augalais prasidėt, pakaitalioti kompoziciją kasmet bus ne problema.

***žinoma, galima visaip bandyti. Knifofijos pasiūlymas - lakoniškas ir labai skoningas, bet juk visada galima bandyti kas tik patinka smile.gif
kokie česnakai ir snapučiai konkrečiai pas tave?  gali viskas kartu žydėti su auskarėliais vėlyvą pavasarį

**Oi, kaip mano sirdis linksta ismesti tas melves, bet reik pasilikti. Kai neturi, tai ima ir prisireikia, sugalvojus kokia nors kompozicija.

***Veisliu nei cesnaku, nei snapuciu nezinau. Bet kokiu atveju, cesnakai siemet augs ir zydes kitoj vietoj ir tik rudeni bus sukisti i sita kampa.
Vat to as ir bijau, kad visa augmenija suzydes anksti pavasari, o paskui liks tik lapeliai... Noretusi , kad tas zydejima, kad ir kuklus, issidestytu per visa vasara.
Pabandysiu sestadieni issiklausinet Knifofijos, kokio aukscio ta plaute nusimato augti, o po to apsispresiu, ar salia dar pakaisioti snapuciu su auskareliais, ar geriau "netersti" vieningo vaizdo. Nes augalu derinimas - mano silpnoji vieta... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 04 08, 14:22)
kukmedis - apšalo jis ar sušuto? nugenėti dabar tuos "nuryžavimus", ar jie pažaliuos? blush2.gif
taip nutiko pirmą kartą po jo pasodinimo prieš 6  metus.

QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 08, 14:31)
kažin ar tik ne nuo saulės ,nes kaimynės per visą žiemą gražus buvo ,o dabar iš pietinės pusės nurudavęs.

Man irgi atrodo, kad kukmedžiui ankstyvo pavasario saulė nepatiko. Labai jau šiemet gausu tokių nuostolių, nes įšalas itin gilus, o saulutė kai kuriom dienom kepino kaip reikiant.
Mano augaliją irgi tokie nurudavimai neaplenkė, nors kai kurie pragyvenę bent keletą šaltųjų sezonų be didelių nuostolių (aišku, tokios ten ir žiemos pasitaikė rolleyes.gif ) . Na bet naivu buvo tikėtis, kad tikras šaltis pas mus jau nebeužsuks smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 08, 16:20)
Vaziavau i seminara ZUU, bet taip ir pravaziavau, nes nebuvo kur masinos pasistatyt. Bet tai mane is principo purto nuo tokiu masiniu renginiu. Masinu milijonas, juda letai, zmoniu dar 1 milijonas ir tokia..kaimo koncentracija. Daug kantrybes ir pasiryzimo reik turet:)

Nuo kelintos iki kelintos valandos vyksta šita mugė?
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2010 04 08, 17:23)
Nuo kelintos iki kelintos valandos  vyksta šita mugė?

Na, bent jau lankstinuke parašyta, kad nuo 9 iki 17val.

Žmonių tai tikrai labai daug. Net nemalonu sustoti, nes tuoj žmonių kamštis už tavęs, brukasi visi doh.gif Nusipirkau 2 Vaidelio knygas. Nepykit, neatsimenu, kuri patarė šio autoriaus knygas, berods, Knifofija. Labai labai dėkui už patarimą 4u.gif Kol kas pavarčiau "Gėlininko pradžiamokslį", kaip tik to ir ieškojau, viskas išsamiai aiškinama, tikrai labai labai naudinga.
Atsakyti
Sveikos merginos wink.gif
Vis skaitinėju,žiūrinėju jūsų temą ir pasiryžau parašyti ax.gif Ar priimsit?
Trumpai apie mus .Keitėm butą i kotedžinio tipo namą su sklypu(keturbutis su atskirom ribom),dideliu apleistu sodu,kiemu doh.gif Rudenį darbavomės iš peties(grėbėm gyyyyyvą galybę lapų,žiemą pjovėm daug pasenusių obelų,gyvatvorių).Pavasaris-baisu žiūrėti (aišku nelyginant koks buvo).
Tai dabar paruošiamieji darbai...Grįž MB iš kelionės bandysim stumdyti kiemą-pilti žvyrą,norėčiau iki to laiko "atsikratyti" visokiom piktžolėm ir rudom skruzdėlėm doh.gif Jų tiek daug,kad bus baisu išeit į kiemą su vaikais,o jos jau pabudo(įsitikinau jau ravėdama " gėliųklombas" biggrin.gif ) Taigi,gal kuri turi gudrų patarimų šiais klausimais?Gal kažkokių efektyvių priemonių ir pačios naudojot? ax.gif
Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 04 08, 16:27)
**Oi, kaip mano sirdis linksta ismesti tas melves, bet reik pasilikti. Kai neturi, tai ima ir prisireikia, sugalvojus kokia nors kompozicija.

***Veisliu nei cesnaku, nei snapuciu nezinau. Bet kokiu atveju, cesnakai siemet augs ir zydes kitoj vietoj ir tik rudeni bus sukisti i sita kampa.
Vat to as ir bijau, kad visa augmenija suzydes anksti pavasari, o paskui liks tik lapeliai... Noretusi , kad tas zydejima, kad ir kuklus, issidestytu per visa vasara.
Pabandysiu sestadieni issiklausinet Knifofijos, kokio aukscio ta plaute nusimato augti, o po to apsispresiu, ar salia dar pakaisioti snapuciu su auskareliais, ar geriau "netersti" vieningo vaizdo. Nes augalu derinimas - mano silpnoji vieta...  ax.gif

Na bet rododendrai, kurie ten buvo suplanuoti juk zydi viena karta per sezona. Paskiau tik zaluma? Kaip ir zaluma plautes...Ar tiesiog daugiametems kiti reikalavimai?
Atsakyti
Kažkur buvau mačiusi, kad prie Megos bus kažkokių augalų, gal žinote kada ten?
Gal ten mažiau žmonių būtų. Paskaičius galvoju ar beverta važiuoti į muge ZUU...
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2010 04 07, 15:00)
Aš tai per tinginystę savo rododendrą sušaldžiau. Pernykštę žiemą pragyveno, o šią  schmoll.gif
Mergaitės sakykit, kokį visžalį gražu būtų į vazoną visam laikui pasodinti  g.gif Noriu terasą pagyvint smile.gif

mano drauge zeldino terasa viskuo-vienais metais miskantais ,kitais metais rododendrais ,dar kitais ozeksniais-dabar ,neapsikentus susisodino puseles i vazonus-ir dziaugiasi jomis kelinti metai-nei dengti nei ypatingai priziureti----tinginiams tiesiog idealiai subalansuota tongue.gif
Atsakyti