Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(zmogs @ 2010 04 07, 15:58)
Keliu klausimą dar kartą, gal kuri visgi žinosit? Jei gerai prisimenu, kažkas iš forumiečių pernai rašė kokį kiekį rūgšties reikia pilti.

Maniškiai numirojo nepaisant "trešimo" actu pagardintu vandeniu. Kefyro nebandziau, nes neestetiskai atrodytu ir kvapas greit atsirastu.... laugh.gif
Jei miršta, reik ieškot priežasties. Aš tos priežasties pas save ieškau 8 m.... Deja, nesekmingai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 07, 13:34)
Padekit man imint misle, labai noriu viena priza laimet  tongue.gif

Vienas graziausiu magnolijiniu seimos augalu. Zydi sulaukes 8-10 m. amziaus. Pumpurai pukuoti. Ziedlapiai is pradziu rausvi, veliau balti. Ir knygas varciau ir nete ieskojau, nieko panasaus neradau. Galvojau gal japonine arba zvaigzdine magnolija, bet ne.

Lelijaziede magnolija? Tik tiek, kad nesikeicia spalva ziedu. Tik ziedlapiai is isores rausvai avietiniai, is vidines puses balti.
Papildyta:
QUOTE(Raja28 @ 2010 04 07, 11:33)
tujos

cia rasi daug info mirksiukas.gif

gal kuri esat samanas naikinusi su kalkemis, kaip ten reikia jas uzberti??? blush2.gif ar reikia pragrebstyti, ar palikti baltas, ar su vandeniu sumaisyti ir palieti? g.gif

Maisyti su vandeniu ir palieti. Tik ar neefektyviau su trasom 'nuo samanu' trest. g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 07, 15:29)
Rase Deedee, kurios cia jau nebera. O daugiau ar kas nors rugpieniais ir citrinu sultim laisto tau abejoju.
Buda su citrinos rugstimi ismegino sobieska, jei neklystu.

O tai kaip tada rūgštinat? Turi gi būt koks nors paprastas būdas. Kiek pasigooglinau, tai dar sieros rūgštim pataria. Na, mulčiuoti pušų spygliais, rūgščiom durpėm, betgi jų nepakanka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2010 04 07, 12:29)
Laba diena,
Esu tylioji jusu skaitytoja, gaunanti labai daug patirties is sios temos. O is pogrindzio mane istrauke  man aktualus pradetas svarstyti klausimas. Turiu panasu tik ilgesni  pavesinga pakrasti, kuri buvau apsisprendusi apsodinti paeiliui einanciais kukmedziais ir maziausia reikliomis hortenzijomis. Vaizdas turejo gautis kazkas panasaus i toki

Noreciau isgirsti jusu nuomone ir apie ideja bendrai ir apie isgyvenimo galimybes 4u.gif

Jei yra pakankamai vietos siems augalams, tai sodink. Sviesioji hortenzija uzima nemazai vietos. Kukmedzius rinkis glaustasakius - 'Fastigiata', 'Fastigiata Aurea' ir pan.
Turek omeny, kad kukmedziai auga letai, hortenzijos - greitai. Gal butu neblogai pasodinti kukmedzius su tarpais, palaukti kol jie ugtels ir tada susodinti hortenzijas. Tuo laikotarpiu i tarpus galesi sodinti kokias zemauges geles. Kukmedziams pageidautinas 'siltnamio efektas', apsaugota nuo veju ir aktyvios saules vieta. Del rugstingumo nesuk galvos (jei sodinsi tas paprastas hortenzijas).
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 07, 16:37)
Lelijaziede magnolija? Tik tiek, kad nesikeicia spalva ziedu. Tik ziedlapiai is isores rausvai avietiniai, is vidines puses balti.
Papildyta:
Maisyti su vandeniu ir palieti. Tik ar neefektyviau su trasom 'nuo samanu' trest. g.gif

aciu, tai kad nerandu Klp. niekur pirkt doh.gif , tai kalkiu uzmaciau tai va ir mislinu dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 07, 16:45)
O tai kaip tada rūgštinat? Turi gi būt koks nors paprastas būdas. Kiek pasigooglinau, tai dar sieros rūgštim pataria. Na, mulčiuoti pušų spygliais, rūgščiom durpėm, betgi jų nepakanka  g.gif

.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 07, 16:45)
O tai kaip tada rūgštinat? Turi gi būt koks nors paprastas būdas. Kiek pasigooglinau, tai dar sieros rūgštim pataria. Na, mulčiuoti pušų spygliais, rūgščiom durpėm, betgi jų nepakanka  g.gif

Actas ir sieros rūgštis suteikia tik laikiną pagerėjimą, o paskui blokuoja medžiagų pasisavinimą ir augalas palaipsniu pradeda skursti. laistykit tik natūraliomis priemonėmis.
Palaisčius perrūgusiu pienu reikia paviršių užberti plonu durpių sluoksniu ir jokios musės ir kvapai jūsų nevargins.

O dėl hortenzijų, tai man rodos, kad ten per mažas tarpas, vistik tai krūmas, kuris užauga beveik iki 2 metrų skersmens. Ar užteks ten vietos, o kukmedis jei stipriai liesis su hortenzija praras dekoratyvumą. Pas mane kukmedis liečiasi su arunku, kurį kasmet nupjaunu ir ta pusė visai negraži, šakos retesnės, pastypusios.
Atsakyti
O kokie dar augalai priklauso magnolijiniams be tulpmedzio ir ivairiu magnoliju?
Papildyta:
Visa mįslė teisingai skamba taip:
Medelis ar krumas, žydintis balandžio pabaigoje, prieš išsprogstant lapams. Žydėti pradeda 8-10 metų augalai. Žiediniai pumpurai pailgi, apie 1 cm ilgio, plaukuoti. Žiedai balti, kvapūs, neišsiskleidę švelniai rausvi. Vienas gražiausių magnolijinių šeimos augalų.
Atsakyti
Mergaites reikia patarimo ax.gif
Po virtuves langais noriu pasisodinti ka nors, kas dziugintu aki, tik beda ta, kad ten visiskas pavesis - saulyte tik velyva vakaro...
Patarkit kas man ten geriausiai augtu(zeme - lengvas priemolis) g.gif

Ir dar... mugeje ruosiuosi pirkti spygliuociu, mat numaciau sauletoje vietoje jiems ploteli tik vat noriu patyrusiu zinoviu pries perkant pasiklausti - gal ir kvailai skambes klausimas, bet ar visi spygliuociai dera tarpusavyje/gali augti kartu? I ka labiausiai tureciau atkreipti demesi pirkdama? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 07, 21:00)
O kokie dar augalai priklauso magnolijiniams be tulpmedzio ir ivairiu magnoliju?
Papildyta:
Medelis ar krumas, žydintis balandžio pabaigoje, prieš išsprogstant lapams. Žydėti pradeda 8-10 metų augalai. Žiediniai pumpurai pailgi, apie 1 cm ilgio, plaukuoti. Žiedai balti, kvapūs, neišsiskleidę švelniai rausvi. Vienas gražiausių magnolijinių šeimos augalų.

* Magnolija (Magnolia)
* Tulpmedis (Liriodendron)

Kitos gentys:

* Kmeria
* Spraudenis (Manglietia)
* Burnis (Pachylarnax)
* Elmerilija (Elmerrillia)
* Michelija (Michelia)
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 07, 21:00)
Papildyta:

Magnolijūnų šeimai priklauso beveik visi dviskilčiai augalai. Magnolijūnai panardyk vikipedija, dešinėje pusėje kai atsidarai yra mokslinė klasifikacija. Ir žiūrėk atidžiai, nes net viena raidė turi daug reikšmės:
karalystė: Magnolijūnai
Klasė: Magnolijainiai
Poklasis: Magnolijažiedžiai
Šeima: Magnolijiniai

Atsakyti
Vistik manau, kad tai magnolija. Tik kuruios ziedeliai:
balti, kvapūs, neišsiskleidę švelniai rausvi.

galbut tai sulanzo magnolija g.gif
Atsakyti