Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(Knifofija @ 2010 04 05, 22:32)
Aš sodinčiau plautę "samourai" i rprikaišyčiau česnakų dideliais burbulais.

Aciu, Knifofija. Labai grazi gelyte.Pasiieskojau.

user posted image

Bet ar ta sidabrine spalva "nesipjaus" su visikai zaliu kukmedziu?
Atsakyti
Knifofija, gal jus turit patirties kas liecia mano klausima apie spygliuociu daigelius? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 04 06, 09:37)
Aciu, Knifofija. Labai grazi gelyte.Pasiieskojau. 
Bet ar ta sidabrine spalva "nesipjaus" su visikai zaliu kukmedziu?

Pilka skaitoma bazine spalva, ji dera su visomis kitomis. Plautės šitos turiu daigų.

QUOTE(Tina* @ 2010 04 06, 09:56)
Knifofija, gal jus turit patirties kas liecia mano klausima apie spygliuociu daigelius?  ax.gif

Na spygliuočiai dygsta taip
user posted image
Neaišku koks ten buvo konkorežis, bet lapeliai tai dviskilčio augalo, o spygliuočiai yra plikasėkliai ir dygsta kitaip. Bet kai kurie lapuočiai sėklas augina sėklidėse panašiose į konkorėžius.
Nešk į šilumą ir matysi kokie pasirodys antrieji lapeliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 06 balandžio 2010 - 09:34
Laba diena , as vis paskaitineju jusu temuke ir noreciau parasyti del daigeliu as pasejusi tujas tai ju daigeliai irgi nepanasus i tujas, o dabar jau pradeda sakotis, bet nuotraukos negaliu ikelti nes neveikia pas mane kazkas....
Atsakyti
Aisku, kazkoks neziniukas sudygo. As ir buvau ta foto radus, kad spygliuociai dygsta taip.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 06, 10:33)
Pilka skaitoma bazine spalva, ji dera su visomis kitomis. Plautės šitos turiu daigų.

Tai gerai, kad turit, reikes kazkaip jus susirasti sestadieni parodoj. Parodos isvakarese informuokit apie skiriamuosius zenklus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 04 05, 16:24)
rožes, jurginus nuo amarų aš purškiau berods "Actar-u".

4u.gif

QUOTE(Knifofija @ 2010 04 05, 20:56)
Purkšti reikia kai pasirodys lapai. Actara nuo kenkėjų, o nuo ligų -  fungicidai.

4u.gif

QUOTE(Mamce @ 2010 04 05, 21:18)
senos tai visos nusale ir nudziuve sad.gif

Pas mane tokia pati situacija verysad.gif labai laukiu, kad išlįs koks žalias daigelis iš po žemių, nes gruody prieš pat šalčius buvom išvažiavę ir nespėjau uždengti, o paskiau jau šaukštai po pietų... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 04 05, 20:18)
Taigi, noriu atsinaujinti. Kaip tik tinkamas metas, nes ir augalu muge ant nosies. Bet neisivaizduoju,kas ten augtu. Pernai jau ikisau i kampa kukmedi (rodos, neblogai jauciasi). Pakrasciuose zele melsves (nelabai patenkintos, smulkiais lapais.... ). Plotelio lokacija: langai ziuri i vakarus, garazo vartai - i siaure. Taigi, sviesos gauna nelabai daug. Tik velai vakare besileidzianti saulute paglosto. Noretusi kazko, kad ir kukliais ziedukais, bet jau bijau ka ten ir sodinti. (Akmenukus galiu ir issirinkti. Jie, kaip minejau, tik del apsaugines funkcijos buvo priberti). Gal kam kokiu ideju kiltu? Tiesa, reiketu augalu su labiau pavirsinem saknim, nes pakasus gera pusmetri randu smeliuka...
[

as pasisodinciau dar viena kukmendi tik zema pvz: taxus baccata 'Repandens'. nes pamatas pakankamai aukstas, ir padaryciau kompozicija is daugiameciu kaip heuchera, melsve, raskila, japoninė plukė, rodzersija, tiarele, dicentra eximia (pamirsau lietuviska pav. blush2.gif ) o tuscius plotus uzdengciau sliauziancia šilinge. Aisku nebutina visas cia isvardintas geles sukisti i si ploteli, bus per marga smile.gif , bet paivairinimui, kad nebutu vien plaute irgi butu gerai.
Melsvei gal nepatiko rododendru kaimynyste ir rugscios trasos. Dabar netresi gal pagrazetu (retoriskai as cia aisku mastau).
yra tokis netikrumas del to kad ten augo rododendrai ir zeme bus rugstoka, bet jei sakai, kad pusmetrio gylyje smeliukas, tai isivaizduokime, kad ta visa rugstele isbego i smeliuka ir del to rododendrai ten neaugo, o naujiems augalams jau nebebus rugstu. kazkur skaiciau kad kukmedziai labiau megsta pakalkinta diervozemi, tai sodindama i duobe iversciau kelias dienas vandenyje pamirkusiu pelenu smile.gif paskutine pastraipa gal kas nori patikslinti.
va dar mahonija prisiminiau (man tai labai grazi) ir pachysandra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 06 balandžio 2010 - 19:41
O kodėl pelenus reikia pamirkyti?

Dar klausimas, ar pelargonijas jau galima į lauką nešt? Labai knieti, bet ar jom ne per šalta?
Atsakyti
Ir dėl rododendrų noriu pasiteirauti. Mamos rododendrai miršta, o gal jau ir nusibaigė - susisuko lapai, o paskui nurudo ir nudžiūvo. Įtariu rūgšties trūkumą arba gal saulę.
Kaip su tuo rūgštinimu, gal galit primint - kokį kiekį citr. rūgšties pilti į vandenį? Mama sako, jog jai patarė raugintų kopūstų arba agurkų skystį pilti, bet aš suabejojau dėl druskos. Na ji vis vien pridėjo kopūstų, žiūrėsim koks poveikis. O kokiom dar natūraliom priemonėm galima rūgštinti žemę? Ar pvz. rūgpienis tinka?
Atsakyti
Priminet mahonija, maniske kaip ne viena ziema apsalo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 06, 23:02)
Priminet mahonija, maniske kaip ne viena ziema apsalo  verysad.gif

Nudegė nuo saulės.
Atsakyti