Ir as jungiuosi prie sveikinimu Grazios sventes
Žiedais išmargintą margutį
Velykų paštas atridens.
Linguos pamiškėj žibutės,
Pavasaris širdim srovens.
Sveiki
Aciu tiems, kurie atsakete i mano klausima
Vakar pasisodinome vaismedziu ir vaiskrumiu
Su Sventemis visus
Aciu tiems, kurie atsakete i mano klausima
Vakar pasisodinome vaismedziu ir vaiskrumiu
Su Sventemis visus
QUOTE(Natha @ 2010 04 03, 10:41)
Neradau temos apie knygas, tai Jūsų paklausiu. http://www.patogupir...N=9955-06-055-7 gal kas turit, ar verta pirkti. Knygyne pavarčiau, gražiai atrodo. Bet tik tiek aš ir suprantu.. Gal galit patarti, kokias knygas apie sodininkystę, daržininkystę, aplinkos tvarkymą vertėtų turėti?
man patinka ši knyga.
tik, kaip Knifofija minėjo, daug kas netinka dėl mūsų klimato.
Kai žinai, tai "atsisijoji", o jei nežinai...
pirkau Maximoj per nuolaidas, tarp 75-80Lt.
prisipirkau šiam sezonui ipomėjų gražialapių: geltonalapes Margarita berods, juodas apvalialapes Black tone bei žalias/"į bronzinumą" Autumn karpytais lapais - žodžiu, daug daug lapų bus vasaros kompozicijose. plius cimžiedos, margeniai..
šlamučius ėmiau geltonus ir pilkus smulkiuosius - ot įdomu ar greit jiem man augs
gėliukų vienmečių, aišku, dar ne visų turiu.
pradėsiu laistyt su Fertra NPK 14-11-25+mikro, kad augtų sparčiau.
sakė vienmečių viena augintoja, jai liuks, tik ji naudoja kitą variantą Fertra su mažiau N ir daugiau K - bepigu moderniame šiltnamy, man ankštoj verandoj reik kruštis.
dar šiandien reik susipjaustyt/pasidaugint kai kurių jurginų gumbus ir apipurkšt Humbezbio. tikiuos pakaks iki rytojaus jiems apgyt, kad sodint galėčiau.
Kanas daiginsiu tik kada šiltnamy jau galės gyvent (stikl.nešildomas) - po poros savaičių teturėsiu laiko greičiausiai.
va šneku šneku nuo kovo vidurio jau ''dirbu'' , kad bent pusę padaryčiau galvoju pasiviešinsiu, gal labiau įpareigota jausiuos
Gal galėtumėt kažkuri pakartoti (nepamenu, kas buvo apie tai rašęs), kuo reikia purkšti pavasarį piliarožes, kad nepultų ligos (praeitais metais visi lapai buvo sugedę...), rožes (amarai lapus nuvalgę buvo...) ir bijūnus....
Ačiū
Ačiū
QUOTE(dista @ 2010 04 05, 15:52)
Gal galėtumėt kažkuri pakartoti (nepamenu, kas buvo apie tai rašęs), kuo reikia purkšti pavasarį piliarožes, kad nepultų ligos (praeitais metais visi lapai buvo sugedę...), rožes (amarai lapus nuvalgę buvo...) ir bijūnus....
Ačiū
Ačiū
rožes, jurginus nuo amarų aš purškiau berods "Actar-u".
Ačiū
Ačiū
Purkšti reikia kai pasirodys lapai. Actara nuo kenkėjų, o nuo ligų - fungicidai.
QUOTE(Tina* @ 2010 03 30, 23:07)
Zadeta mano panteriukes foto plepalu temoj negaliu ikelt.
Grozis Tik jau islepinta, matosi is akyciu
Ačiū
Ačiū
Rozes pavasari reik purksti ne nuo amaru (nes ju dar nera), o nuo grybu , t.y. fungicidu - pvz.: "Čempion".
Mano rozems si ziema buvo "fataliska". Galvojau, kad jau visoms basta. Bet pasirausiau po durpemis - prie zemes dar zaliuoja. Tai jei tures jegu, gal kai kurios atsiaugins naujas sakas, bet senos tai visos nusale ir nudziuve
Tiesa, as su reikalu
Parodau pora savo "uzkeikto" kampo nuotrauku. Uzkeikto todel, kad vis bandau ten ikurdinti mano mylimus rododendrus, ir vis per kokius 4 m. jie nunyksta (pacios pasigerekit vaizdeliu - siemet israusiu). Pasodinti i rugscias durpes, tresiami rododendru trasomis laistomi ir kitaip popinami jie vis tiek nyksta. Pernai net akmenukais "uzmulciavau", kaip patare "Sodo skrynios" pardaveja. Galvojau - gal kate ten savo WC isirengus - vistiek nepadejo, toliau sekmingai sumenko ir sunyko like du is keturiu augalu.
Taigi, noriu atsinaujinti. Kaip tik tinkamas metas, nes ir augalu muge ant nosies. Bet neisivaizduoju,kas ten augtu. Pernai jau ikisau i kampa kukmedi (rodos, neblogai jauciasi). Pakrasciuose zele melsves (nelabai patenkintos, smulkiais lapais.... ). Plotelio lokacija: langai ziuri i vakarus, garazo vartai - i siaure. Taigi, sviesos gauna nelabai daug. Tik velai vakare besileidzianti saulute paglosto. Noretusi kazko, kad ir kukliais ziedukais, bet jau bijau ka ten ir sodinti. (Akmenukus galiu ir issirinkti. Jie, kaip minejau, tik del apsaugines funkcijos buvo priberti). Gal kam kokiu ideju kiltu? Tiesa, reiketu augalu su labiau pavirsinem saknim, nes pakasus gera pusmetri randu smeliuka...
QUOTE(Mamce @ 2010 04 05, 21:18)
Grozis Tik jau islepinta, matosi is akyciu
Rozes pavasari reik purksti ne nuo amaru (nes ju dar nera), o nuo grybu , t.y. fungicidu - pvz.: "Čempion".
Mano rozems si ziema buvo "fataliska". Galvojau, kad jau visoms basta. Bet pasirausiau po durpemis - prie zemes dar zaliuoja. Tai jei tures jegu, gal kai kurios atsiaugins naujas sakas, bet senos tai visos nusale ir nudziuve
Tiesa, as su reikalu
Parodau pora savo "uzkeikto" kampo nuotrauku. Uzkeikto todel, kad vis bandau ten ikurdinti mano mylimus rododendrus, ir vis per kokius 4 m. jie nunyksta (pacios pasigerekit vaizdeliu - siemet israusiu). Pasodinti i rugscias durpes, tresiami rododendru trasomis laistomi ir kitaip popinami jie vis tiek nyksta. Pernai net akmenukais "uzmulciavau", kaip patare "Sodo skrynios" pardaveja. Galvojau - gal kate ten savo WC isirengus - vistiek nepadejo, toliau sekmingai sumenko ir sunyko like du is keturiu augalu.
Taigi, noriu atsinaujinti. Kaip tik tinkamas metas, nes ir augalu muge ant nosies. Bet neisivaizduoju,kas ten augtu. Pernai jau ikisau i kampa kukmedi (rodos, neblogai jauciasi). Pakrasciuose zele melsves (nelabai patenkintos, smulkiais lapais.... ). Plotelio lokacija: langai ziuri i vakarus, garazo vartai - i siaure. Taigi, sviesos gauna nelabai daug. Tik velai vakare besileidzianti saulute paglosto. Noretusi kazko, kad ir kukliais ziedukais, bet jau bijau ka ten ir sodinti. (Akmenukus galiu ir issirinkti. Jie, kaip minejau, tik del apsaugines funkcijos buvo priberti). Gal kam kokiu ideju kiltu? Tiesa, reiketu augalu su labiau pavirsinem saknim, nes pakasus gera pusmetri randu smeliuka...
Tiesa, as su reikalu
Aš sodinčiau plautę "samourai" i rprikaišyčiau česnakų dideliais burbulais.
Pasisejau seklu is kazkokio uzsieninio kankorezio ir nunesiau i rusi saltai. Radau stai ka po ziemos. Bet nepanasu i spygliuocius. Ar jiems budingi tokie daigai?
QUOTE(Tina* @ 2010 04 05, 22:58)
Pasisejau seklu is kazkokio uzsieninio kankorezio ir nunesiau i rusi saltai. Radau stai ka po ziemos. Bet nepanasu i spygliuocius. Ar jiems budingi tokie daigai?
Spygliuociams - nea, bet piktzolems- budingi
Bet esme, kad kalasi is tos pasetos seklytes. Tikrai ne piktzole
Papildyta:
Ant lapelio krasto net matos kaip ja iskelia. Seklos sparnelis jau sudiles, likus tik pati seklyte.
Papildyta:
Ant lapelio krasto net matos kaip ja iskelia. Seklos sparnelis jau sudiles, likus tik pati seklyte.
Sodo skrynia susikure savo psl. Pagaliau...
http://www.juragiumedelynas.lt/
Papildyta:
Kas domejosi stevija, tai apie ja yra didelis straipsnis naujam Sodo spalvu numeryje.
http://www.juragiumedelynas.lt/
Papildyta:
Kas domejosi stevija, tai apie ja yra didelis straipsnis naujam Sodo spalvu numeryje.