Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusai

QUOTE(Lina @ 2007 11 21, 21:56)
user posted image

O čia mano  verysad.gif  verysad.gif  g.gif  unsure.gif
Ar buvo Jūsų kada toks ir kaip gelbėti? Jau sulaukiau patarimų: ir purškiau, ir nelaisčiau, ir kalbu  doh.gif , na niekas nepadeda schmoll.gif  schmoll.gif



Čia, matyt, Benjamino fikusas g.gif aš tokį irgi turiu tik šiek tiek didesnį. Pernai ką bedariau, bet per spalį ir lapkritį praktiškai atrodė taip pat kaip tavo nuotraukoj doh.gif - numetė beveik visus lapus. Su floriste konsultavausi, o ji tik pasakė, kad Benjamino fikusai rudenį meta lapus. Per žiemą tokį nuplikusį jį laisčiau, periodiškai tręšiau, pavasarį nugenėjau išdžiūvusias šakas (jų buvo labai daug), purškiau ir jis iš pagrindinio stiebo ir kelių likusių šakų pradėjo leisti naujas šakeles ir lapelius - vienu žodžiu per pavasarį ir vasarą atsigavo ir gražiai suželė vėl thumbup.gif
Šį rudenį irgi meta lapus, bet ne taip stipriai, kaip pernai, tikiuosi taip nenupliks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2007 11 22, 10:39)
Čia, matyt, Benjamino fikusas  g.gif aš tokį irgi turiu tik šiek tiek didesnį. Pernai ką bedariau, bet per spalį ir lapkritį praktiškai atrodė taip pat kaip tavo nuotraukoj  doh.gif - numetė beveik visus lapus. Su floriste konsultavausi, o ji tik pasakė, kad Benjamino fikusai rudenį meta lapus. Per žiemą tokį nuplikusį jį laisčiau, periodiškai tręšiau, pavasarį nugenėjau išdžiūvusias šakas (jų buvo labai daug), purškiau ir jis iš pagrindinio stiebo ir kelių likusių šakų pradėjo leisti naujas šakeles ir lapelius - vienu žodžiu per pavasarį ir vasarą atsigavo ir gražiai suželė vėl  thumbup.gif
Šį rudenį irgi meta lapus, bet ne taip stipriai, kaip pernai, tikiuosi taip nenupliks  unsure.gif


Oi, kaip ačiū už patarimus ir pasidalinimą patirtimi. Tikiuose pavasarį vėl sužaliuos. Teks palaukti 4u.gif
Atsakyti
O as skaiciau kad negalima fikusu ziema trest g.gif
Atsakyti
Mano irgi labai panašus į Linos, toks irgi primenantis bonsą. Kaip jau rašiau, pernai irgi buvo stipriai numetęs lapus, irgi tokiu pačiu metu, kai tamsiausia, ypač vienoje pusėje, ten kai kurios šakos taip ir nudžiuvo. Pradėjo atsigauti, kai pastačiau ant pačios šviesiausios palangės. Vasarą labai sužaliavo. Dabar, žiūriu, irgi vis po kokį lapelį nugelsta, bet gal nebus taip, kaip pernai, nes stovi ant tos pačios palangės.

Štai kaip dabar atrodo:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 11 22, 13:22)
O as skaiciau kad negalima fikusu ziema trest  g.gif

Mes karta i menesi patresiam, bet nezinau...dabar kazkodel fikusas netoks gyvybingas atrodo verysad.gif
Atsakyti
Turiu fikusą. Galvojau, kad sugebėsiu juos įpjovus žievę priauginti vieną prie kito ir formuoti kamieną- kasą. Bet mano pjovimai nesuaugo. Ką reikia dar daryti, kad nužievinus lopinėlius du kamienai tvirtai surišti suaugtų.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 11 25, 01:33)
Turiu fikusą. Galvojau, kad sugebėsiu juos įpjovus žievę priauginti vieną prie kito ir formuoti kamieną- kasą. Bet mano pjovimai nesuaugo. Ką reikia dar  daryti, kad nužievinus lopinėlius du kamienai tvirtai surišti suaugtų.

Nebandžiau taip suauginti, bet kamieną kasą suformavau. Mano fikusas turėjo kelias šakas nuo pat šaknų, tai aš jas supyniau, surišau ir po kažkiek laiko jos tarpusavyje suaugo ir atrišus jau nebeiširo. Labai gražiai išėjo. (Pasigyriau tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2007 11 25, 01:25)
Nebandžiau taip suauginti, bet kamieną kasą suformavau. Mano fikusas turėjo kelias šakas nuo pat šaknų, tai aš jas supyniau, surišau ir po kažkiek laiko jos tarpusavyje suaugo ir atrišus jau nebeiširo. Labai gražiai išėjo. (Pasigyriau  tongue.gif )

Mano irgi baigia visai nuplikti sad.gif Bus pirmos kaledos, kai jo nepapuosiu zaisliukais verysad.gif
Persodinai i didesni vazona, nes senasis jau visai mazgius palyginti su medeliu...

Tai kaip yra - jie megsta sviesa, ar ne? g.gif
Kas kiek laiko laistot ziema?
Atsakyti
QUOTE(žalia ruta @ 2007 11 29, 14:40)
Tai kaip yra - jie megsta sviesa, ar ne?  g.gif
Kas kiek laiko laistot ziema?

Šviesą fikusai mėgsta, tik ne tiesioginę saulę. Pas mane visus metus auga šviesioje verandoje - langai į visas puses, bet stovi toliau nuo jų, taigi tiesioginės saulės negauna. O lieju žiemą kai visai išdžiūsta žemė. Tikrai ne dažniau kaip kartą per dvi savaites. Tiesa, žemė mano fikusiuko sunkesnė - nėra tokia laidi kaip durpės.
Ir žiemą niekada netręšiu ax.gif . Lapų dalį numeta, bet pavasarį labai daug naujų prileidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 29 lapkričio 2007 - 13:40
QUOTE(Gaurė @ 2007 11 29, 14:38)
Šviesą fikusai mėgsta, tik ne tiesioginę saulę. Pas mane visus metus auga šviesioje verandoje - langai į visas puses, bet stovi toliau nuo jų, taigi tiesioginės saulės negauna. O lieju žiemą kai visai išdžiūsta žemė. Tikrai ne dažniau kaip kartą per dvi savaites.  Tiesa, žemė mano fikusiuko sunkesnė - nėra tokia laidi kaip durpės.
Ir žiemą niekada netręšiu  ax.gif . Lapų dalį numeta, bet pavasarį labai daug naujų prileidžia.

Tai maniski, beveik pliksiu, dabar tiesiog ramybej palikt? Ir tiketis, kad pavasari atsigaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žalia ruta @ 2007 11 29, 16:33)
Tai maniski, beveik pliksiu, dabar tiesiog ramybej palikt? Ir tiketis, kad pavasari atsigaus?  g.gif

Žinoma palik. Jei neatsigaus, visada spėsi išmesti rolleyes.gif Aš turėjau du plikšius - išardžiau tokį krūmelį ir padariau du ir abu nupliko, tai vieną išmečiau, o kitą patingėjau. Bet jau buvo plikas absoliučiai - nei vieno lapelio ir atrodė kaip visiškai sudžiūvę stagarai. Tai išbuvo per žiemą praktiškai nelietas. Gal kokį kartą kitą paliejau. Pavasarį kaip sužaliavo, tai per 7 metus išaugo iki 2 su viršum metrų aukščio, tikras medis patapo biggrin.gif Gailiuosi, kad antrą išmečiau.
Tiesa, būtų šaunu, kad rastum jam vėsią vietą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 29 lapkričio 2007 - 14:39
QUOTE(Gaurė @ 2007 11 22, 10:25)
Aš laistau tik kai visiškai idžiūsta žemė - ne dažniau kaip kas 2-3 savaitės. Bet laikau vėsiai.

mano fikusas pasidare egocentrikas, kuo daugiau juo rupinuos, tuo labiau kvailioja.. tai man su laistymu irgi klausimu kyla. mazdaug kokioj temperaturoj laikai?
pas mane apacioj prie zemes ant kamieno kazkas balto pradejo detis.. bijau, kad nebutu pelesis, pasodinau i durpe ir jau gailiuos, nes nesimato nei kada jos isdziuna, nei kada dregnos doh.gif ar gali but kad fikusa pasodinau per zemai ir kamienas pelyja? blink.gif yra kam taip buve? man per 6 metus prima karta sitaip
Atsakyti