Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 27, 10:33)
Visai faina būtų velykinė tema.

labas rytas 4u.gif man Velykos asocijuojasi su geltona spalva, tai galima bandyt temą daryt "Geltona", tai tiktų ir Velykų temos nuotraukoms ir ne tik ax.gif čia tik idėja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 27, 00:21)
Siek tiek ryskiau... bet man norisi dar labiau isryskintu akyciu...  ax.gif

Gal galėtum papasakoti kaip paryškinamos tik akytės, dėkui.
Akasha, dėl kepurytės - ji lengvai numezgama, SM tikrai rastum kas tokią padarytų mirksiukas.gif
QUOTE(Noelle @ 2010 03 27, 01:55)
ir į temą portretukas. Akutėse fotografas atsispindi  smile.gif Gražutė mergytė ir portretukas. Paprastume grožis
Kas turėtų būti portretuose, kad ir vaikų, kad jie būtų įdimūs ne tik tėvams. Sunku pasakyti. Nuo fotografijos priklauso. BEt emocija tikriausiai, gal užslėpta žinutė. Reikia geriau pagalvoti. Geras klausimas diskusijoms.

Į temą biggrin.gif , tik labai jau mažas.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 27, 12:33)
Visai faina būtų velykinė tema.

Man tiktų, labai būtų įdomu pamatyti jūsų darbus, velykas fotografų akimis, nes man kolkas visos fotografijos gaunasi per rankdarbių prizmę lotuliukas.gif
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 03 27, 13:08)
labas rytas  4u.gif  man Velykos asocijuojasi su geltona spalva, tai galima bandyt temą daryt "Geltona", tai tiktų ir Velykų temos nuotraukoms ir ne tik  ax.gif  čia tik idėja  ax.gif

Ir geltona thumbup.gif ,man šis mėno toooks geltonas smile.gif smile.gif smile.gif

Mano praeitų metų velykos biggrin.gif , gal kam patiks taip padabinti velykaičius biggrin.gif user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 27 kovo 2010 - 13:48
Jei sekanti tema velykinė, gal išties paskiriam dvi savaites?

Frederica, gražus nėrinukas. Tik spalva, neįprasta.
Moterys, pasipuošusios nėrinukais, ypatingai gražios, , bent jau man. Ir juodos suknelės mane žavi. Taip ir šie velykaičiai, ypatingai kruopščiai padabinti juodais nėrinukais, aplinka, kurioje nufotografuoti.. Fainai.
Bet vat vidurinė foto su liūdesio gaidele... Bent jau man juodas kaspinas liūdesį atneša.
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 03 27, 13:08)
labas rytas  4u.gif  man Velykos asocijuojasi su geltona spalva, tai galima bandyt temą daryt "Geltona", tai tiktų ir Velykų temos nuotraukoms ir ne tik  ax.gif  čia tik idėja  ax.gif

Geltona irgi liux smile.gif Ir tikrai gera ideja del dvieju savaiciu...

QUOTE(frederica @ 2010 03 27, 14:35)
Gal galėtum papasakoti kaip paryškinamos tik akytės, dėkui.
Akasha, dėl kepurytės - ji lengvai numezgama, SM tikrai rastum kas tokią padarytų mirksiukas.gif

Akytes pasizymiu, tik dabar nepamenu to irankio, ne laso tool, bet kitas ten yra... zodziu su juo pasizymiu tik akiu rainele su vyzdziu.... tada darau unsharp filter(blin ten tu terminu tiksliai nepamenu... perodyti butu daug lengviau)... Nustatymai priklauso nuo noru.... Pirmadieni gal su paveiksliukais pasistenksiu ideti... ir dar po to su brightnes ir contrastais pazaidziu....

O as rankdarbiu nemoku daryti sad.gif Tavo kiausinio papuosimai labai grazus... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 27 kovo 2010 - 14:24
QUOTE(Akasha @ 2010 03 27, 13:23)

Akytes pasizymiu, tik dabar nepamenu to irankio, ne laso tool, bet kitas ten yra...

va čia yra pamokėlė 4u.gif
Atsakyti
Noelle, aha juoda...na čia toks sumanymas buvo, matyt per giliai užkapsčiau.Čia suprask atseit balta( gležnas lukštelis, nauja gyvybė) nugali juodą biggrin.gif Išvada -nesugebėjau perteikti minties ax.gif
O gal japoniško kraujo turiu, kad taip myliu šią spalvą lotuliukas.gif ( o ir tėtis Sachaline gimęs, o ten japonai visai šalia lotuliukas.gif, ką gali žinot... )
Akasha, dėkui 4u.gif
ASTYT€, dėkui už pamokėlę 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 27 kovo 2010 - 15:44
QUOTE(frederica @ 2010 03 27, 14:40)
Noelle, aha juoda...na čia toks sumanymas buvo, matyt per giliai užkapsčiau.Čia suprask atseit balta( gležnas lukštelis, nauja gyvybė) nugali juodą biggrin.gif Išvada -nesugebėjau perteikti minties ax.gif
O gal japoniško kraujo turiu, kad taip myliu šią spalvą :lotuliukas

sumanymas geras. Ir dekoracijos geros. Bet čia jau mano prob. kad matau tai, ką matau. JUk žinai kaip būna, komentaruose dažnai slepiasi mūsų džiaugsmai, skausmai, ilgesys, lūkesčiai... Kiekvienas vis kažką kitą pamato. Kartais tai, ką įžvelgiam, prasilenkia su autoriaus idėja.. Bet tai nėra blogai.
Čia kažkiek ir papildymas į tavo klausimą, koks turi būti geras portretas. Na tikriausiai nėra recepto smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Seniai jau cia nesilankau blush2.gif Turiu klausimeli, labai tikiuosi gal pagelbesit mirksiukas.gif
Pirkau nauja kompa ir fotika (nikon D90), ir nesuprantu kas darosi, apverciu foto kompe ir jis man sukantrastina spalvas blink.gif Bet kas keisciausia ne visas foto g.gif
stai pvz :
foto iki apvetimo (jos skirtingos, bet is sios serijos visos taip gadinasi)
user posted image

foto jau po apvertimo, (butent si kelis kartus buvo paversta, todel ishvis ziauri pasidare verysad.gif )
user posted image

Ir kas liudniausiai susigadina foto ir atgal negrizta unsure.gif

Kas galetu tai buti? Cia kompas kaltas ar fotike kazkas?? g.gif verysad.gif verysad.gif
Kai turejau Nikon D40 ir sena kompa, taip nebuvo schmoll.gif g.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 27 kovo 2010 - 20:16
QUOTE(Ju.Ju @ 2010 03 27, 21:10)

Kokia operacinė sistema(Windows ar Apple), ir su kuo apvertinėji ir kaip apvertinėji?
Problema tikriausiai toje programoje kurią naudoji apvertimui - pabandyk kitas. Picasa... ar pan.
Atsakyti
Sveikos.
Bandau parodyt nuotraukas,tik kai nuejau prie prudo saule pasislepe ir vejas atsirado doh.gif tai nelabai matosi blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 27, 20:29)
Kokia operacinė sistema(Windows ar Apple), ir su kuo apvertinėji ir kaip apvertinėji?
Problema tikriausiai toje programoje kurią naudoji apvertimui - pabandyk kitas. Picasa... ar pan.

Na taip su Nikon programele nuotraukom perziuret viska gerai rodo, nes ji automatiskai apvercia (berods) blush2.gif O verciau siaip su Windows Picture and Fax Viewer blush2.gif Tai jau pagydyti neimanoma? g.gif Norejau i CD irasyti apverstas foto ir stai su kuo susiduriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2010 03 27, 22:15)
Na taip su Nikon programele nuotraukom perziuret viska gerai rodo, nes ji automatiskai apvercia (berods)  blush2.gif  O verciau siaip  su Windows Picture and Fax Viewer blush2.gif Tai jau pagydyti neimanoma?  g.gif Norejau i CD irasyti apverstas foto ir stai su kuo susiduriau  g.gif

Pabandžiau ir aš, ką su mano medžiu padarė...
user posted image
Išvada, jokiu būdu nenaudoti tos programos nuotraukų pozicijos keitimui(nes net vieną kartą apvertus kenčia kokybė, o jei daugiau... ).
Beje, jei pirkai nikon - tai turėjo būti view NX programa. Apvertimui naudok ją. O dėl nuotraukų tai nežinau, tikriausiai jau nebeįmanoma atstatyti. sad.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 27 kovo 2010 - 21:54