Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

frederica - o man tas drugelis nors ir blankus, bet vistiek kažkaip įsipaišo į bendrą kontekstą. Kažkaip nelabai įsivaizduoju šitoj nuotraukoj kažkokio ryškaus. Labai mielos, pastelinės spalvos smile.gif Visai sutinku, kad gerai būtų šiek tiek kairės pakirpt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo multti: 14 balandžio 2010 - 15:16
Pakartojami ND su diafragma ir WB

user posted image F29 ISO1600
user posted image F14 ISO400
user posted image F5,6 ISO 200

Be apšvietimo
user posted image auto
user posted image cloudy
user posted image custom

Su dirbtiniu apšvietimu
user posted image auto
user posted image cloudy
user posted image custom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo W*S:*: 14 balandžio 2010 - 15:56
Na bandau rodyti, kur įžiūrėjau raštus:

user posted image

Hmmm... Kaškaip nepatinka, kad tamsesnė juosta per vidurį eina...
user posted image

user posted image

W*S:* - gal gali surašyti, kokia diafragma ir kur wink.gif. Ir kaip pati matai skirtumą smile.gif. Dar atrodo, kad fokusas pirmoje kaškur nušokęs. Dėl WB - vėlgi trūksta informacijos, kas kur. wink.gif

Atsakyti
4ND

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
W*S:* - Kodėl antram ND taip ISO užkėlei? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš jau 3 kartą šiuos ND darau blush2.gif Kažkaip taip visus 3 kartus ir dariau su tiek ISO blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 14, 17:01)
Aš jau 3 kartą šiuos ND darau blush2.gif  Kažkaip taip visus 3 kartus ir dariau su tiek ISO blush2.gif

Nepergyvenk mirksiukas.gif aš čia maždaug prieš pusmetį bandžiau daryt - dalis gavos, dalis ne, ir paskui šiek tiek pasitraukiau į nuošalę biggrin.gif biggrin.gif skaičiau, fotkinau, žiūrėjau, lyginau... Nu va ir dabar įsipaišiau ax.gif WB vakar irgi - keturis kartus fotkinau. Tad kantrybės tau 4u.gif
Atsakyti
smile.gif Ta prasme, dėl manęs tai gali tų ND net nebūt naujokams. Nes jei suinteresuotas žmogus rimtai, kašką sužinoti - tai turėtų žinoti kam skirti apibrėžimai, kaip F, ISO, A, P,S... smile.gif
Bet tiesiog, pati gal matai, kad dėl per didelio ISO didžiausi triukšmai lenda nuotraukoje. ISO keliamas tada, kai nepakanka šviesos.
Atsakyti
Aga matau, kad kažkas nepavyko. O tai kokį siūlytumėt?
Va manieji ax.gif
F29 ISO1600, F14 ISO400, F5,6 ISO 200
Atsakyti
Iš tikrųjų, gal ir gerai tie ND, nes žinai, kur dar reiktų pasitobulint smile.gif Ir išvis, mano nuomone, ne kiekvienas turintis "krūtą" fotiką gali fotografuot smile.gif užsimeta sau auto ir pliaškina į valias belenkaip. O va ND tam ir skirti, kad uzsidėjus auto jų kaip ir nepadarysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 14, 15:42)
nu tikrai grazu. spalvos tokios svelnios.. bet jo, drugelis ne taip gerai matosi, kaip noretusi.. reiktu prieky gele isimt biggrin.gif kito patarimo nesugalvosiu, nebent dar siek tiek kaires pakirpt.
o kaip tu cia ji pagavai?

Man jų ir gaudyt nereikia biggrin.gif jie pas mane gyvena ir ne tik jie dar koks šimtas miško skuzdėlių, pora driežiukų, galybė boružių ir kiaunė biggrin.gif - miško privalumai blink.gif
QUOTE(Noelle @ 2010 04 14, 15:46)
frederica visai gražus vaizdas iš viršaus. Faina. Aš nedrįstu į orą kilti  smile.gif
Apie drugelio foto. Pasuk ją 90 laipsnių prieš laikrodžio rodyklę. Nukirpk beveik du cm iš viršaus, ir vieną cm iš dešinės. Dar vos paryškink ir pasakyk, ar patinka  smile.gif

Aha, pasukimas labai patiko, o va apkirpimas - man vistiek per daug žolynų, pirmoji kaip patarei, o antra pagal mane g.gif
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 14, 15:54)
Gal pabandyčiau vertikaliai pakirpti  g.gif  Pakomentavau flickr  mirksiukas.gif

Dėkui Meadow, pamėginsiu mirksiukas.gif
QUOTE(multti @ 2010 04 14, 16:15)
frederica - o man tas drugelis nors ir blankus, bet vistiek kažkaip įsipaišo į bendrą kontekstą. Kažkaip nelabai įsivaizduoju šitoj nuotraukoj kažkokio ryškaus. Labai mielos, pastelinės spalvos smile.gif Visai sutinku, kad gerai būtų šiek tiek kairės pakirpt smile.gif

Spalvos ir man patinka, bet va tą drugelį vistik norisi išskirt.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 14, 16:52)
Na bandau rodyti, kur įžiūrėjau raštus:

Labai liuks raštai biggrin.gif
žinai, Tavoji kur su raštais-šešėliais ant kūno taip pat šiai temai thumbup.gif ( universali foto biggrin.gif )

user posted imageuser posted image

sorry,kad tokios didelės, per photobucketą kėliau,neradau kaip sumažint, parašykit kuri,kaip tą padaryti,kad kitą kart taip neišsiplėsčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 14 balandžio 2010 - 17:00
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 14, 17:33)
Aga matau, kad kažkas nepavyko. O tai kokį siūlytumėt?
Va manieji ax.gif
F29 ISO1600, F14 ISO400,  F5,6 ISO 200

Jei fotoaparatą stabiliai laikai padėjus kur nors fotografavimo metu - ISO visais atvejais naudok 200, gali nustatyti net užrakto paleidimą(fotografavimą) po tam tikro laiko. Jei rankose, tai reikia po truputį kelti ISO ir bandyti 4u.gif

Koks pas tave F rėžis? nuo 5.6 - 29?
Pirmai nuotraukai siūlyčiau mažiausia - 5.6 ar net mažiau jei galima.
Antrai - ~10
Trečiai - 14-16.
Atsakyti