Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(ohara @ 2010 04 12, 17:40)

smile.gif Turėtum pati suprasti 4u.gif Toks ND tikslas yra smile.gif. Beje ISO ir diafragmos keisti nereikėtų.

dangerele - laukiam ND. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 12 balandžio 2010 - 16:48
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 12, 17:46)
smile.gif Turėtum pati suprasti  4u.gif Toks ND tikslas yra smile.gif. Beje ISO ir diafragmos keisti nereikėtų.

tai tam paskutiniam darbeli as nieko nekeiciau tik artinau su objektyvu..ir matau kad fono ryskumas keiciasi..bet tas pats man atrodo darant ir su diafragmos ir ISO keitimu..ar netaip as čia kalbu? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 12, 17:51)
tai tam paskutiniam darbeli as nieko nekeiciau tik artinau su objektyvu..ir matau kad fono ryskumas keiciasi..bet tas pats man atrodo darant ir su diafragmos ir ISO keitimu..ar netaip as čia kalbu? g.gif  blush2.gif

kazka jau tu cia maisai smile.gif kai zoomini, tai suki ratuka ir artini objekta. ir keiciasi ne tik fono ryskumas, nu bet ir daiktas daugiau vietos nuotraukoj uzima. o keiciant diafragama, tai objekto neartini, tik ryskumo zona keiciasi. o apie iso prasau pasiskaityk tongue.gif tuoj mes cia taves teorijos paklausinesim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 12, 15:25)
idedu savaitgalio bandymus , laukiu komentaru.

O namu darbu nenoretum padaryti? smile.gif

QUOTE(bizyte @ 2010 04 12, 15:38)
kaip sekasi fotkint savaitės temai? ax.gif aš nieko nesumąstau dar, nulis idėjų, reikėtų kokių pavyzdžių daugiau g.gif

Na pas mane irgi kolkas ideju nulis ir net neisivaizduoju nuo ko pradeti... o dar sendien visa diena reikalu visokiausiu turejau, tai is vis ne tai galvoje... doh.gif Bet tikiuosi, kad pavyks isivaziuoti...

QUOTE(ohara @ 2010 04 12, 17:51)
tai tam paskutiniam darbeli as nieko nekeiciau tik artinau su objektyvu..ir matau kad fono ryskumas keiciasi..bet tas pats man atrodo darant ir su diafragmos ir ISO keitimu..ar netaip as čia kalbu? g.gif  blush2.gif

Viskas gerai ir su tuo tavo 3ND... Skirtumas tarp siu nd yra nemazas, bet brumbrumai jau paaiskino gana aiskiai... smile.gif tai as jau nesikartosiu....

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 12, 18:06)
kazka jau tu cia maisai smile.gif kai zoomini, tai suki ratuka ir artini objekta. ir keiciasi ne tik fono ryskumas, nu bet ir daiktas daugiau vietos nuotraukoj uzima. o keiciant diafragama, tai objekto neartini, tik ryskumo zona keiciasi. o apie iso prasau pasiskaityk tongue.gif tuoj mes cia taves teorijos paklausinesim biggrin.gif

Kodel dar sakai apie ISO jai pasiskaityti? bigsmile.gif Gi kai didina ryskumo zona, taigi reikia kelti ISO, nes automatiskai sviesos maziau surenka... Na zinoma galima islaikyma ilginti ir nereikes ISO kelti smile.gif bet is esmes abu metodai geri...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 12 balandžio 2010 - 17:14
QUOTE(Akasha @ 2010 04 12, 18:13)
Kodel dar sakai apie ISO jai pasiskaityti?  bigsmile.gif Gi kai didina ryskumo zona, taigi reikia kelti ISO, nes automatiskai sviesos maziau surenka... Na zinoma galima islaikyma ilginti ir nereikes ISO kelti smile.gif bet is esmes abu metodai geri...

as tai zinau, bet man kazkodel kilo minciu, kad gal ohara nezino smile.gif nes siaip jei pakankamai sviesos yra, tai iso nebutina net judint. ta prasme, kad jis tame namu darbe nera butinas, ir kad reik jaust, ar reik kelt iso smile.gif nu vienu zo, norejau suzinot, ar ji zino. siaindien as priekabi biggrin.gif
Atsakyti
ryt pasiimu is pardes 50mm, tai bandysiu atlikt nd
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 12, 18:06)

QUOTE(Akasha @ 2010 04 12, 18:13)
Viskas gerai ir su tuo tavo 3ND... Skirtumas tarp siu nd yra nemazas, bet brumbrumai jau paaiskino gana aiskiai... smile.gif tai as jau nesikartosiu....
Kodel dar sakai apie ISO jai pasiskaityti?  bigsmile.gif Gi kai didina ryskumo zona, taigi reikia kelti ISO, nes automatiskai sviesos maziau surenka... Na zinoma galima islaikyma ilginti ir nereikes ISO kelti smile.gif bet is esmes abu metodai geri...

aha, va pagavau pamačiau..tiksliai..nu ot žioplė.. dabar viską suprantu.. viską viską... clap.gif assa.gif permeciau isanalizavau paskutinius du namu darbus ir viskas aisku.. laimės pilnod kelės.. wub.gif thumbup.gif ploja.gif

o kaip dėl to paskutinio,kaip jį daryt, nelabai aš išvis suprantu tą užduotį.. doh.gif blush-anim-cl.gif

Bet tikrai dėka jūsų labiau gudresnė šiuo (fotografavimo) klausimu pasidariau.. bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE('chameleon' @ 2010 04 12, 18:38)
ryt pasiimu is pardes 50mm, tai bandysiu atlikt nd

koki imsi? as vis zadu zadu eiti pirkti......
Atsakyti
toki ,kaip ir dauguma ju turi
http://www.jessops.c...12877/show.html
Atsakyti
Aš irgi nuo vakar į šitą akis blizginu.. wub.gif

http://www.vilbrafot...id=171&pid=8368

po katino reiks pinigėlius dėt patyliukais ant šito.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 12, 18:41)
o kaip dėl to paskutinio,kaip jį daryt, nelabai aš išvis suprantu tą užduotį.. doh.gif  blush-anim-cl.gif

esme juo nusistatyt tikliai baltos spalvos balansa, t.y. kad fotkinant spalvos butu kuo naturalesnes. gal pastebebejai, kad pvz fotkinant vakare prie dirbtinio apsvietimo gaunasi viskas geltona? tai va, sito namu darbo esme padaryt taip, kad prie dirbtinio pasvietimo spalvos butu naturalios. kito namu darbo esme, kad prie naturalaus apsvietimo butu pslavos kuo naturalesnes. tai va, susirask instrukcijoj kur pas tave yra WB nustatymai. viena foto darysi ant auto, kita ant pusiau auto (diena ant debeselio, jei apsiniauke, o vakare ant lemputes). o trecia foto bus jau su tavo nustatytu WB wink.gif fotkinsi balta daikta, kad matytum, ar tikrai balta gavosi balta smile.gif

nu cia taip nupasakojau, kad jauciu neaisku smile.gif siaip tai viska raso pirmam lape wink.gif
Papildyta:
QUOTE('chameleon' @ 2010 04 12, 18:46)

aa, as tai sigmuka imsiu smile.gif http://www.vilbrafot...d=521&pid=12277

tik man dar kartu ir fotika reiks imt.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 12, 18:53)
esme juo nusistatyt tikliai baltos spalvos balansa, t.y. kad fotkinant spalvos butu kuo naturalesnes. gal pastebebejai, kad pvz fotkinant vakare prie dirbtinio apsvietimo gaunasi viskas geltona? tai va, sito namu darbo esme padaryt taip, kad prie dirbtinio pasvietimo spalvos butu naturalios. kito namu darbo esme, kad prie naturalaus apsvietimo butu pslavos kuo naturalesnes. tai va, susirask instrukcijoj kur pas tave yra WB nustatymai. viena foto darysi ant auto, kita ant pusiau auto (diena ant debeselio, jei apsiniauke, o vakare ant lemputes). o trecia foto bus jau su tavo nustatytu WB wink.gif fotkinsi balta daikta, kad matytum, ar tikrai balta gavosi balta smile.gif

nu cia taip nupasakojau, kad jauciu neaisku smile.gif siaip tai viska raso pirmam lape wink.gif

aišku, kažkas tokio,taip?
fotografavau ijungus ant debesėlio ax.gif

user posted image
Atsakyti