Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(werde @ 2010 04 10, 18:23)
siandien pusdieni kankinau piene, labai butu idomu isgirst jusu komentarus, po kokio 50bandymo akys pradejo suktis, jau pati nieko toj nuotraukoj nebematau  blush2.gif
na pirmas žingsnis yra, pienė ryški. O su kompozicija reikia padirbėti. Kairės perdaug, dešinės trūksta.

QUOTE(ASTYT€ @ 2010 04 10, 19:21)
neišsenkančiai atspindžių temai mano "6 x mini" autoportretas  ax.gif
Laaaaaaabai miniatiūrinis atspindys smile.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 04 10, 20:47)
Vertimas į juodai baltą nepatinka, pilkos visos foto, be kontrasto.
Prmoji nėštumo, patinka man tokie fotografavimai iš viršaus, bet šiuo atveju kiek veido trūksta. Antra su geru vertimu į jb visai nieko nėštumo foto būtų. Trečiai jau pastabas mačiau kažkas parašė.
Ketvirta, ten viena foto r dar ir penkta, atspindžio atskira? Jei kartu, tai visai nesižiūri, atskirai ketvirta nea, o penkta iš visų geriausiai žiūrisi.

QUOTE(Akasha @ 2010 04 11, 09:08)
Na metu jusu kritikai serija "Senas miestas"
Del grudo nepykit smile.gif specialiai dejau... Man dabar toks metas  doh.gif
man antra iš visų labiausiai patiko. Faini tavo bandymai, kasdien vis daugiau jų.
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 11, 14:39)
AČIŪ bandysim smile.gif

Ir F rinkis maziausia... nes dabar su F5 darei, tai ir sviesos automatiskai maziau praleizdia ir ryskumo zona didesne gaunasi...
Atsakyti
Va dėl to F tai nežinau, niekaip nerandu kur būtų galima jį sumažint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 11, 14:44)
man antra iš visų labiausiai patiko. Faini tavo bandymai, kasdien vis daugiau jų.

Dekui Noelle... Bandau, stengiuosi... Kitaip gi ir neismoksiu... smile.gif Visai patiko man po miesta slampineti ir ieskoti kazko.... Dabar ir rankos nebekils prie mano megiamos daiktu fotografijos smile.gif

QUOTE(W*S:* @ 2010 04 11, 14:46)
Va dėl to F tai nežinau, niekaip nerandu kur būtų galima jį sumažint g.gif

Nusistatai A arba P rezima ir reguliuoji, o jei nerandi, tai skaitai instrukcija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 11 balandžio 2010 - 13:51
P režimas, ISO 100, ir fokusuoju daiktą paeiliui ir poto vėl grįžtu per vidurį ir vistiek nesigauna. Sufokusuodama pirmą daiktą pakreipiu iškart objektyvą per vidurį ir taip su visais 3 ir vistiek šnipštas gaunas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 11, 15:14)
P režimas, ISO 100, ir fokusuoju daiktą paeiliui ir poto vėl grįžtu per vidurį ir vistiek nesigauna. Sufokusuodama pirmą daiktą pakreipiu iškart objektyvą per vidurį ir taip su visais 3 ir vistiek šnipštas gaunas  biggrin.gif

nu skirtumas tai yra ir pirmam bandyme, tik gal pasirink ne tokius pastelinius daiktus?smile.gif ir toks su ryskiom saplvom, neblizgancius. bus lengviau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 11, 15:14)
P režimas, ISO 100, ir fokusuoju daiktą paeiliui ir poto vėl grįžtu per vidurį ir vistiek nesigauna. Sufokusuodama pirmą daiktą pakreipiu iškart objektyvą per vidurį ir taip su visais 3 ir vistiek šnipštas gaunas  biggrin.gif

Labai atsiprasau suklydau, ne p Bet M rezimas... Statykis ant A rezimo.... F reguliuojasi ratuku... Jei nat p tai F reguliuojasi nuspaudus Av knopke ir sukant ratuka.... Cia ant canonu... Dar nusistatyk vieno tasko fokusa... Tada jau susifokusuoji i daigta nuspaudus iki puses mygtuka ir perkomponuoji kadra kaip nori...
Atsakyti
O kaip reiktų nusistatyti vieno taško fokusą? blush2.gif Labai atisiprašau, kad varginu Jus , bet ech naujokė aš blush2.gif
Atsakyti
Sveikos naujokės ir kantrybės darant ND 4u.gif

Akasha, iš tavo miesto serijos labiausiai antra patiko. Tik norėtųsi, kad mergina įeitų į kadrą, o ne iš jo eitų 4u.gif Na bet čia reikia ir momentą pataikyti ir nebijoti žmonių veidus fotkint mieste doh.gif Kas deja, man nelabai sekasi... biggrin.gif baisu po to nuo ko nors į galvą gaut lotuliukas.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 04 10, 22:23)
labai garzi nuotrauka, o tu cia PS naudojai? fonas labai graziai susiliejes..

PS naudotas kontrasto padidinimui ir WB koregavimui. Fonas - 50tuko ir F1.4 nuopelnas. Na man tai nuotraukai norėtųsi mėlyno dangaus, bet deja turim tai kas tuo metu buvo.

Dėl kitų nuotraukų - tai jau kiek mačiau kitos buvo išsakiusios savo nuomonę, ji beveik sutapo su mano, tai nebesikartosiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 11, 15:23)
O kaip reiktų nusistatyti vieno taško fokusą? blush2.gif  Labai atisiprašau, kad varginu Jus , bet ech naujokė aš  blush2.gif

Na šiaip fotoaparato instrukcijoje tikrai turėtum rasti. Mums sudėtinga pasakyti, kaip tau nusistatyti, nes tikrai nežinom visų fotoaparatų instrukcijos, o kiekvienas fotoaparatas skirtingai tiek meniu išdėsto, tiek funkcijų keitimą 4u.gif Tiesiog nereikia kartais patingėti ir pastudijuoti, suprantu sunku - ypač kai susiduri pirmą kartą, bet po truputį įsivažiuoji. 4u.gif
Pradžiai jie nori pasistudijuok, (jei fotoaparato instrukcija angliška , ieškok single point focus):
http://www.all-thing...cus-points.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 11 balandžio 2010 - 15:11
Va taip man gaunasi blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikos, jau kažkelintą n temą įsidedu į favorits, bet dar niekaip prie jų studijavimo neprieinu ax.gif bet turbūt atidėlioti nebegaliu. turiu fotoaparatą canon eos 500. ir norėjau paklausti dėl fokusavimo. grįžom iš zoologijos sodo, pripaveikslavę gyvūnelių, o grįžus namo pamatėm, kad pripaveikslavom daug tvorų blink.gif doh.gif kaip fokusuoti, kad pirminis daiktas nueitų į antrą planą?
kažkada ir dukrą iš šono paveikslavau, tai pirmam plane atsidūrė jos alkūnė doh.gif o toliau "apsimiglojusi" dukra doh.gif
Atsakyti
Sveikos, vis paskaitineju, o parasyt patingiu... blush2.gif
Akasha, patiko tavo miestas, siaip visos kazkuo zavios, ir patiko apdirbimas visai bigsmile.gif
Velyku temai nieko neturiu doh.gif
Ieskojau kazkuria diena pavasario, tai radau biggrin.gif Bet jau daug kas turbut mate... biggrin.gif
user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(W*S:* @ 2010 04 11, 16:15)
Va taip man gaunasi  blush2.gif

Manau, kad gerai dabar 4u.gif

QUOTE(krika @ 2010 04 11, 17:25)
Sveikos...

Pradek nuo instrukcijos. Ja perskaityk, isbandyk viska ir viska suprasi mirksiukas.gif
Atsakyti