Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 04 10, 14:45)

paningas neblogas, tikrai tau gaunasi smile.gif o atspindziai su soboru tai nelabai.. per daug kontrasto. ir gal iso aukstokas buvo? as taskiukus matau smile.gif o dukrytei tai per sunkus remai, mano galva. ir vel man lyg per daug kontrasto smile.gif ir tas perejimas is juodo i vaiko odeles spalva kazkoks keistas. paziurek, ten lyg kazkokie oranziniai rudi taskai.. gal cia ka reguliavai?

Papildyta:
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 09, 17:08)
Man velykos visada su žirginais susijusios(prisiminimai tikriausiai iš mokyklos laikų), taigi "temine" "neteminė" nuotrauka:

nei pridesi, nei atimsi smile.gif grazu.. norisi ziret ir ziuret.. viskas taip smulku ir trapu

Papildyta:
QUOTE(Ievukis @ 2010 04 09, 22:59)
Na imetu ir as viena.Cia is velyku ax.gif

tie lapeliai kiek ir trukdo.. jei be ju, tai tada gal reiktu daugiau stalo, pvz dubens su duona, kuri lyg ten matosi.. nu akcentuot tada daugiau i valgi smile.gif

Papildyta:
QUOTE(ohara @ 2010 04 10, 14:50)
va dar mano kvaksiuko :

nors nemegstu katinu, bet tavo ir akashos katinai tokie tikrai israiskingi smile.gif sitai antrai tai truksta ryskumo. kita karta as dar pagalvociau del fono. nes dabar sienos su dryziais man maiso..

Papildyta:
ee, ohara, susimazink iso. pas tave sitoj paskutinej 1600. daugoka, ypac, jei tai diena smile.gif diena, kai yra sviesos, 100 ar 200 tikrai uztenka wink.gif

ir pabandyk deti foto per flickr.com. nes kiti labai suvalgo kokybe
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 10 balandžio 2010 - 14:47
QUOTE(Maggie @ 2010 04 09, 14:38)
Velykos
kaip fotografuotom dekoracijom tai mirga marga... Mano skoniui perdaug visko. Spalvos geros.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 09, 15:08)
Man velykos visada su žirginais susijusios(prisiminimai tikriausiai iš mokyklos laikų), taigi "temine" "neteminė" nuotrauka:
labai labai gražu. Ir kad kvadratas patinka, spalvos taip pat. Reikia kartu išeiti į parką netoli jūsų, kaip kad pernai smile.gif Žydi juk jau viskas.

QUOTE(ohara @ 2010 04 09, 16:33)
Keliu aš pora savo foto...  ax.gif  komentuokit vertinkit kritikuokit ir t.t.,aš dar tik mokausi.. negalima lb bart..  blush2.gif  lotuliukas.gif
barti niekas nebars smile.gif Pirmoji boto per pilka, ir neįžiūriu kur fokusas. Antroje katinui ausis nukirpai, pasiteisintų tikriausiai, jei daugiau apkarpytum, bet jei visas katinas tilpo į foto, tik ausys ne, nekaip žiūrisi.

QUOTE(Ievukis @ 2010 04 09, 20:59)
Na imetu ir as viena.Cia is velyku ax.gif

gal ir įdomiai atrodo kažkas nefokuse, žalia. Paprastas, buitinis portretas. Paprastai tokius aš verčiu į jb, nes ne visada aplinka gražiai spalvotai žiūrisi. Šiuo atveju gėlė kairėje, ir tikriausiai duonos krepšelis.

QUOTE(Akasha @ 2010 04 10, 12:45)
O as sendien dedu pora ir vakarykscio pasivaiksciojimo.... Visa seimyna serga, o as prie kompo nuotraukas tvarkau  doh.gif
Taigi labai patiko pabandyti paninga smile.gif Sunkokai gavosi, bet po truputi manau pramoksiu susitvarkyti...
fainai, kad turi tikslą, bandai ir vis geriau gaunasi smile.gif pirma faina, antroji man ne. Atspindžio dar didesnio ploto norisi

QUOTE(ohara @ 2010 04 10, 12:50)
va dar mano kvaksiuko :
kontrasto tikriausiai pridėčiau foto.
O šiaip, nepykit, jei apie gyvūnų foto nieko ir nepasakysiu. Čia ir ateity. Na neturiu nieko prieš, bet jei fotografuoti gyvūnai, tai nepriekaištingas foto dar galiu vartyti, visos kitos na neįdomios man ax.gif Jau mano problemėlė.

QUOTE(Akasha @ 2010 04 10, 13:21)
Ai dedu dar viena is buitiaku smile.gif Prisiziurejusi is mamos, kaip dazosi, nusprende ir save pagrazinti...
taškiukus ir aš dešinėje ant fono matau, nežinau ar ten taip ir yra, ar nuo tvarkymo ps atsirado. Kontrasto kairėje pusėje ypač gerai matosi, daugoka. Jei būtų mano foto kadruočiau kitaip, kirpčiau iki kaktos vidurio, bet foto ne mano smile.gif

Tai tikriausiai galima skelbti sekančios savaitės temą " R A Š T A I". Mačiau kelios pritarėt. Nelaukdamos pirmadienio ir patvirtinkim smile.gif
Su atspindžiais buvo nemaža foto, ir ši tema, mano nuomone, daug žadanti
Atsakyti
brumbrumai, su ta vaiko foto tai labai zaista su PS, nes labai tamsu buvo, net su blykste bandziau fotkinti, bet nepasiteisino.... Taigi teko sviesinti ir dar belekaip tvarkyti.... Zinau, kad kontrasto daug, net man jis labai akiu nebade.... del taskuciu tai deta nois papildomai...

QUOTE(Noelle @ 2010 04 10, 17:12)
fainai, kad turi tikslą, bandai ir vis geriau gaunasi  smile.gif pirma faina, antroji man ne. Atspindžio dar didesnio ploto norisi
taškiukus ir aš dešinėje ant fono matau, nežinau ar ten taip ir yra, ar nuo tvarkymo ps atsirado. Kontrasto kairėje pusėje ypač gerai matosi, daugoka. Jei būtų mano foto kadruočiau kitaip, kirpčiau iki kaktos vidurio, bet foto ne mano  smile.gif

Pabandysiu dar pazaisti as su ta foto ir del kadravimo dar paziuresiu... O del bandymu... Na man cia tokia aistra fotografijai, kad tikriausiai niekada nesustosiu smile.gif..... Be galo man patinka sis uzsiemimas, o dar jei kazkas idomesnio gaunasi, tai visai uzsisvaigstu lotuliukas.gif Tikiuosi, kad niekada nepraeis si liga smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif jau senokai seku jusu tema, kai kurios nuotraukos tokios, kad issizioji ir negali susiciaupti 4u.gif super

Na ka prasausi ir as pas jus, ne visai pilnam dalyvavimui, nes mano fotikas ne veidrodinis, taip kad esu apribota techniniu galimybiu. Kankinuos su pirmu nd ir jauciu,kad jau pasiduodu doh.gif bet siaip sitos temos deka buvau priversta pilnai isisnagrineti fotoaparata, na ir terminai jau netaip gasdina smile.gif aciu 4u.gif

siandien pusdieni kankinau piene, labai butu idomu isgirst jusu komentarus, po kokio 50bandymo akys pradejo suktis, jau pati nieko toj nuotraukoj nebematau blush2.gif

user posted image

ai dar off topick, kitose temose yra labai megstama cituoti nuotraukas, reikia ar nereikia, o cia pas jus ziuriu kai kaip tik skaitant komentara norisi nuotraukos pries akis, taip nera lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2010 04 10, 20:23)
sveikos  4u.gif jau senokai seku jusu tema, kai kurios nuotraukos tokios, kad issizioji ir negali susiciaupti  4u.gif super

Sveika, prasom uzeik smile.gif ne visos cia su veidrodiniais, ir be ju galima daug ispaust, jei tik labai stengiesi wink.gif

o piene tai tokia kaip piene. cia gal visos apsiskaiciusios Scott Kelby sakys, kad reik geles ir sono fotkint. nes is virsaus ir taip iprate visi ziuret. siaip faina, kad su laseliais, ryski, bet daugiau tai nekabina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2010 04 10, 20:23)
ai dar off topick, kitose temose yra labai megstama cituoti nuotraukas, reikia ar nereikia, o cia pas jus ziuriu kai kaip tik skaitant komentara norisi nuotraukos pries akis, taip nera  lotuliukas.gif

Sveika prisijungus smile.gif... Del tavo nuotraukos, tai man truputeli desineje erdves truksta ir siaip noretusi, kad geles viduriukas butu karstajame taske... O siaip visai sauniai... Ryskus grazus kadras...
Del citavimo su nuotraukom, manau cia per didelis ju srautas, kad kiekviena nuotrauka cituoti ir tema dvigubai uzkista butu... Nera cia musu tiek daug, kad pasiklystum smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 10, 20:32)
o piene tai tokia kaip piene. cia gal visos apsiskaiciusios Scott Kelby sakys, kad reik geles ir sono fotkint. nes is virsaus ir taip iprate visi ziuret. siaip faina, kad su laseliais, ryski, bet daugiau tai nekabina smile.gif

Nu skaiciau as kellby, bet tikrai taip nesakysiu tongue.gif Ir man visai grazu ir is virsaus gelytes bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 10 balandžio 2010 - 19:38
QUOTE(Akasha @ 2010 04 10, 20:38)
Nu skaiciau as kellby, bet tikrai taip nesakysiu tongue.gif Ir man visai grazu ir is virsaus gelytes  bigsmile.gif

biggrin.gif tai man grazu buna ir is virsaus, bet kai pamatau gele is virsaus vis atsimenu Scott Kelby biggrin.gif nu zinai, kaip microsoft asocijuojasi su bilu geitsu, taip man gele is virsaus su kelby biggrin.gif
Atsakyti
neišsenkančiai atspindžių temai mano "6 x mini" autoportretas ax.gif
user posted image
Atsakyti
[quote=_Meadow_,2010 04 09, 17:08]Šiek tiek maišo raudona linija apačioje ir bent jau man daugiau aplinkos norisi. O jei pamėgintum fotografuoti papuošimų lygyje? Ar lauke kur nors nusinešus, tuos papuošimus sukabinti ir pafotografuoti  4u.gif

[/quote]

labai garzi nuotrauka, o tu cia PS naudojai? fonas labai graziai susiliejes..
Papildyta:
[quote=ohara,2010 04 09, 18:33]Keliu aš pora savo foto...  ax.gif  komentuokit vertinkit kritikuokit ir t.t.,aš dar tik mokausi.. negalima lb bart..  blush2.gif  lotuliukas.gif

[/quote]

pirmoje nuotraukoje, man noretusi sviesesnes nuotraukos...
labai garzus katinas, antra nuotrauka superine.
Papildyta:
Taigi labai patiko pabandyti paninga smile.gif Sunkokai gavosi, bet po truputi manau pramoksiu susitvarkyti...
[/quote]

nu nieko sau sunkokai gaunasi....tau puikiai gaunasi, nu net neturiu zodziu, tik gal antroje nuotraukoje motociklininka noretusi i prieki siek tiek pastumti g.gif
Papildyta:
[quote=werde,2010 04 10, 20:23]siandien pusdieni kankinau piene, labai butu idomu isgirst jusu komentarus, po kokio 50bandymo akys pradejo suktis, jau pati nieko toj nuotraukoj nebematau  blush2.gif

[/quote]
labai garzi piene, as ja gal siek tiek labiau arba i virsu araba i apacia kelciau..siaip tai labai grazu.ryski nuotrauka.
Papildyta:
velykom nieko nefotkinau...bet savaite buvo produktyvi rolleyes.gif

kazkaip berysio pacitavau.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergele23: 10 balandžio 2010 - 21:27
QUOTE(Akasha @ 2010 04 07, 13:35)
Menuliui uztenka ir nuo 8f.... Ir priklausomai nuo to galima islaikyma trumpinti... pvz 1/200.... Bet siaip gana teisinga taisykle... Dar viena problemele su menulio fotkinimu, kad jei nori ji stambiu planu paimti, bent jau 200mm tikrai reikes smile.gif

tai kad turejau 100-300mm, bet man nieko nesigavo, ivairiai bandziau su nustatymais. zodziu idesiu kelis bandymus, nes noreciau dar kada pabandyt, tik jau su geresniais rezultatais..
QUOTE(bizyte @ 2010 04 07, 15:45)
apibrėžimo tai nežinau, bet tai ir yra, kai judantį objektą pagauni ryškų, o fonas visas lieka judesy, fotografuojant fokusuoji objektą, seki jį kurį laiką, tuomet fotkini, aišku su tam tikrais nustatymais smile.gif
Akasha, man pirma gėlė gerai žiūrisi, įdomus kampas rolleyes.gif ir antra tokia su mintim..nusiminę gėlytės  smile.gif

tai cia matyt statyvas butinas? nes ta as suprantu, kad reikia fokusuot ir sekti objekta biggrin.gif ir kad nustatymai turi buti kokie turi.
Akasha - gal gali papasakoti kaip tu darei? labai noriu pabandyt..
man irgi pirma. fainos spalvos, baltas fonas. likusios - kompozicija labai kazhkaip nesigavo ir neuzhkabina.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 08, 16:07)
Niuuu, kad jau merdėjam tai gal prikelsiu šiek tiek kritikai:

ideja liuks. butu idomiau nuogas kunas, kad ir is nugaros, ant pilvo, turetu atrodyt neblogai. tik man uzkliuvo suknele (rashtai gan ishraishkingi, ir suknele, per daug visko) ir kad veidas rashtuotas, nors kazhin kaip atrodytu jei veidas liktu "shvarus". taip pat noretusi didesnio kontrasto. o kaip spalvota atrode? irgi idomu butu pazaist su spalvom, i koki melynuma bandyt ar kazhka kito.
QUOTE(frederica @ 2010 04 08, 19:06)
Na o aš taip apsidžiaugusi Velykine tema nelabai turiu ką parodyti, rodau vieną koliažiuką ir  tiek ax.gif

gerai, kad idejai didesne, nes margucio nepamaciau. man visai patinka koliazhai, bet labiau megstu po viena fotkes, atidziau apziuret galima ir t.t.
kolkas mano akim geriausias darbelis, kaip is pasakos - mishkas, mergyte, skrybelaite, suknele, paltukas ir marguciai. nuostabu. man patiko.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 09, 10:20)
Įkeliu vieną foto, bet nenaują.  Kol kas ne fotografavimas galvoje.

visai nieko raudonplauke. kompozicija idomi, nors noretusi daugiau kuno, ranku. o jei kabinetis - didele nosis lupas uzstoja, noretusi burnytes. patiko spalvos. shvelnumas.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 09, 17:08)
Šiek tiek maišo raudona linija apačioje ir bent jau man daugiau aplinkos norisi. O jei pamėgintum fotografuoti papuošimų lygyje? Ar lauke kur nors nusinešus, tuos papuošimus sukabinti ir pafotografuoti  4u.gif

vis tos raudonos sienos man koja pakisha.
aj nebefotografuosiu velykines. nu nesiseka man si tema. as bandziau ir is kaires/desines, ir is virhsuas, apacios - visaip, tad geriausia idejau, kas tikrai yra silpna bigsmile.gif
QUOTE(Akasha @ 2010 04 10, 00:38)
O vaistant po miesta vis atspindziai krisdavo i akis  lotuliukas.gif  Cia po tos savaitines temos vis uzkliuva tie atspindziai... Ir jau nejausdama juos fotkinu smile.gif

cia kaip su neshtumu, tik pastojus, pradejau pastebet nesciasias biggrin.gif
anyway, man tas pats. anksciau kazhkaip nebuvau tokia izhvalgi. labai man tas patinka, kad "placiau akys mato".
ka mieste radai? architektura? ar siaip? greiciau rodyk 4u.gif
QUOTE(Akasha @ 2010 04 10, 15:21)
Ai dedu dar viena is buitiaku smile.gif Prisiziurejusi is mamos, kaip dazosi, nusprende ir save pagrazinti...

ojej. man sita nepatiko blush2.gif remas visu pirma ir siaip tokia creapy, pripratus prie shvelniu tavo dukros fotkiu biggrin.gif ir ryshkumo kazhkaip truksta, nors matau kad akis paryshkinai, lupas. nu man nelabai. nors patiko, kad jauciasi dinamika.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 10, 17:12)
Tai tikriausiai galima skelbti sekančios savaitės temą " R A Š T A I". Mačiau kelios pritarėt. Nelaukdamos pirmadienio ir patvirtinkim  smile.gif
Su atspindžiais buvo nemaža foto, ir ši tema, mano nuomone, daug žadanti

nu gal idomi. o kur ju ieshkot? tie patys uzuolaidu rashtai juk gali buti ir seseliais, zodziu temos susipina biggrin.gif
Atsakyti
ikeliu kelias nuotraukeles ax.gif
nestumas
user posted image
user posted image
sunelis
user posted image
Trakai
user posted image
user posted image

oi kokios dideles nuotraukos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergele23: 10 balandžio 2010 - 21:52
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 04 10, 21:21)
neišsenkančiai atspindžių temai mano "6 x mini" autoportretas  ax.gif

Na labai jau mini tie atspindziai, kazkaip neisiziuri, kad ten zmogus butu smile.gif O akiniu kompoziciskai kitaip pateiktu noretusi.... Spalvos ryskumas liux, bet kazkas nekabina....

QUOTE(Maggie @ 2010 04 10, 22:32)
tai cia matyt statyvas butinas? nes ta as suprantu, kad reikia fokusuot ir sekti objekta biggrin.gif ir kad nustatymai turi buti kokie turi.
Akasha - gal gali papasakoti kaip tu darei? labai noriu pabandyt..
cia kaip su neshtumu, tik pastojus, pradejau pastebet nesciasias  biggrin.gif
anyway, man tas pats. anksciau kazhkaip nebuvau tokia izhvalgi. labai man tas patinka, kad "placiau akys mato".
ka mieste radai? architektura? ar siaip? greiciau rodyk 4u.gif

ojej. man sita nepatiko blush2.gif remas visu pirma ir siaip tokia creapy, pripratus prie shvelniu tavo dukros fotkiu biggrin.gif ir ryshkumo kazhkaip truksta, nors matau kad akis paryshkinai, lupas. nu man nelabai. nors patiko, kad jauciasi dinamika.

Statyvo nereikia.... Na bent jau as viska is rankos fotkinau... Islaikymas kazkur ant 1/40-1/50 F8 ir daugiau galima... priklauso nuo sviesos... ISO100.... na arba jau pagal poreikius... smile.gif
O su miestu, tai nu nieko idomaus ir neradau... architekturai 50 neuzteko smile.gif jau ir atspindy, kazkas sake, kad noretusi daugiau, o daugiau netelpa.... tai gaudziau zmones... Bet su mano sugebejimais, tai taip nieko gero ir nepagavau.... gazkaip geda ir rodyti.... blush2.gif Tai zaidziu dabar PS su jomis ir bandau padaryti kazka nestandartinio..... smile.gif
O del vaiko foto, tai si karta zinok, nei akys, nei lupos neryskintos... ax.gif sitoje tik spalvom ir kontrastais zaista....
Papildyta:
QUOTE(mergele23 @ 2010 04 10, 22:47)
ikeliu kelias nuotraukeles ax.gif
nestumas
oi kokios dideles nuotraukos doh.gif

Labiausiai man tai atspindys patiko... Nestukes foto, abiejose erdves trukumas... Vaikucio rankas labai jau negeroj vietoj nukapojai ir is kaires ardves truksta....

Maggie, tikrai idek, tas menulio foto ir parasyk kokius nustatymus naudojai.... Labai jau idomu, kodel tau nesigavo.... g.gif
Atsakyti