Meadow, gėlė nuostabi.
Maggie - Iš portretų labiausiai antra , nors man prie visų gal per daug PS prisilietimo.
Akasha - labai patiko žvaigždės. Ir pirmas auto, toks natūralus.
Ievukis - Man Velykoms labai norisi spalvų
Kokere - Norisi daugiau ryškumo ir šviesos.
bizyte - ir vėl man norisi spalvų , tas šachmatinis adijaliukas tai taip gerai žiūrisi.
Aš taip apsidžiaugiau Velykine tema kai paskelbėt, o va dabar žiūriu, kad neturiu ką rodyt vaikai su kiaušiniukais - gražūs tik mamai, arba dekoracijos Turiu vieną įdėją tik nežinau ar pavyks įgyvendinti Na bandysiu.
P.s pamiršau Noelles atspindžius- puikūs.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 06, 19:32)
Kadangi kitų komentuoju, tai savo bandymus pasirodau. Mąsčiau kitaip, o gavosi taip...
bent jau taip gavosi. Gražūs šešėliukai ant kiaušinio. Visai liuks gal būtų baltas kiaušinis, išmargintas šešėliais QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 06, 20:30)
nu koks driezas nebutu pamaises noretusi kiausinio ryskesnio, o dabar jis toks sesely.. rastas grazus, bet noretusi, kad daugiau sakytu tas kiausinis ka nors
o cia mano dar siek tiek pavasario. ta gamta as jus uzknisiu, bet kad visai nesugalvoju ka fotkint
ir gamtą gerai fotografuoti, bet jei norisi kažką kitką, o nesugalvoji ką, save fotografuok o cia mano dar siek tiek pavasario. ta gamta as jus uzknisiu, bet kad visai nesugalvoju ka fotkint
Koks tavo fotoaparatas, kokie objektyvai?
Antroje medis antram plane íauriai nereikalingas.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 06, 21:11)
o koks tavo fotoaparatas? man rodos nei kiek jis neblogas
Tik, jei gerai supratau iš foto, suplakei du nd į vieną. Padaryk atskirai tą, kur reikia fokusuoti į pirmą daiktą, paskui į vidurį, paskui į trečią. Bet nekeisk atstumo, nezumink. Neskubėk labai, nes nd ne mum, o tau turėtų būti naudingi. Ir nenuleisk rankų, nepavyko pirmą kart, pavyks antrą, jei ne tai trečią. Ir klausk kas neaišku.
Tik, jei gerai supratau iš foto, suplakei du nd į vieną. Padaryk atskirai tą, kur reikia fokusuoti į pirmą daiktą, paskui į vidurį, paskui į trečią. Bet nekeisk atstumo, nezumink. Neskubėk labai, nes nd ne mum, o tau turėtų būti naudingi. Ir nenuleisk rankų, nepavyko pirmą kart, pavyks antrą, jei ne tai trečią. Ir klausk kas neaišku.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 06, 21:24)
Bandyk bandyk ir tau pavyks.... Fotikas turi siek tiek itakos namu darbu atlikimui(as kalbu jei pas tave muilinukas) tai tikrai bus sunku ir tikriausiai nevisus galesi padaryti... O jei veidrodinis, tai pradziai patariu daugiau pasiskaitineti instrukcija ir viska kas surasyta pirmaje sios temos zinuteje...
ačiū už toki palaikymą..tikrai ačiū.. pas mane Nikon D5000...
bandysiu ryt dar,jei ką klausiu,o galiu šiaip su jumis čia bendraut,ar tik po namų darbų? turiu kelias pavasariškas foto..man mielos..
Labai aciu uz komentarus.Bandysiu ir as kiek prisiminsiu nes daug visko pridejot Saunuoles
Meadow man irgi gele labai patiko,ir kvadrate (jei gerai uzfiksavau) puikiai ziurisi.O keliones foto idomios.Antra atrodo labai erdves pojuti duoda.Kiausinistruputi prapuola zodej.Zinai man dar noretusi tarkim slapios zolytes,kad truputi spindetu,nes matosi kad saulute labai smagiai zaidzia nuotraukoj,bet truputi to spindesio gal...Tiesiog truputi apipurkst vandeniu.Prifantazavau biski O Noelles mintis su baltu kiausiniu ir seseliais irgi turetu but
brumbrumai,gamta fotografuot nera taip jau paprasta,o ypac noret kad dar ir idomu butu.Antroj medis tikrai apsunkina snieguoles...
bizyte matosi kad smagios velykos.Zinoma noretusi spalvu,bet suprantu kad labai marga turejo but.O paningo as dar nebandziau tai nzn ka ir pasakyt
Maggie auto fainas
Akasha man pirmas irgi toks zaismingas atrodo,o antras man visai patinka.Toks turi kazkokio...na nzn kazkokio tik truputi ryskumo daugiau noretusi.O dangus tai jega
Jau pasimeciau ir nebepamenu ka dar norejau parasyt
Papildyta:
A,dar ohara sveika prisijungus
tavo foto visai mielos,tik noretusi daugiau astrumo vabaliukuose
Meadow man irgi gele labai patiko,ir kvadrate (jei gerai uzfiksavau) puikiai ziurisi.O keliones foto idomios.Antra atrodo labai erdves pojuti duoda.Kiausinistruputi prapuola zodej.Zinai man dar noretusi tarkim slapios zolytes,kad truputi spindetu,nes matosi kad saulute labai smagiai zaidzia nuotraukoj,bet truputi to spindesio gal...Tiesiog truputi apipurkst vandeniu.Prifantazavau biski O Noelles mintis su baltu kiausiniu ir seseliais irgi turetu but
brumbrumai,gamta fotografuot nera taip jau paprasta,o ypac noret kad dar ir idomu butu.Antroj medis tikrai apsunkina snieguoles...
bizyte matosi kad smagios velykos.Zinoma noretusi spalvu,bet suprantu kad labai marga turejo but.O paningo as dar nebandziau tai nzn ka ir pasakyt
Maggie auto fainas
Akasha man pirmas irgi toks zaismingas atrodo,o antras man visai patinka.Toks turi kazkokio...na nzn kazkokio tik truputi ryskumo daugiau noretusi.O dangus tai jega
Jau pasimeciau ir nebepamenu ka dar norejau parasyt
Papildyta:
A,dar ohara sveika prisijungus
tavo foto visai mielos,tik noretusi daugiau astrumo vabaliukuose
QUOTE(ohara @ 2010 04 06, 22:57)
sorry ryskumo,detalumo ir pan. butent tiem vabaliukam
Brumbrumai, man paskutinė patinka, tik gal dar su spalvom norėtųsi pažaisti bet čia tik mano nuomonė antroj ir man medis trukdo, nežinau kur žiūrėti, į gėlytes ar į medį.
Ohara, vabaliukams tikrai norisi ryškumo, o koks objektyvas pas tave? ir antroj man pirmam plane išsiliejusios gėlės maišo, norisi jas patraukti ir apžiūrėti vabaliuką iš arčiau su šuniukais taip pat trūksta aštrumo ir kairėj kažkokių nereikalingų detalių yra dėl kompozicijos nelabai ką galiu pasakyti, pati nedaug dar išmanau
na, nežinau ar savo velykines verta dėti spalvotas, bet surizikuosiu vieną
o šiai norėčiau komentarų
Ohara, vabaliukams tikrai norisi ryškumo, o koks objektyvas pas tave? ir antroj man pirmam plane išsiliejusios gėlės maišo, norisi jas patraukti ir apžiūrėti vabaliuką iš arčiau su šuniukais taip pat trūksta aštrumo ir kairėj kažkokių nereikalingų detalių yra dėl kompozicijos nelabai ką galiu pasakyti, pati nedaug dar išmanau
o šiai norėčiau komentarų
QUOTE(ohara @ 2010 04 06, 21:38)
bandysiu ryt dar,jei ką klausiu,o galiu šiaip su jumis čia bendraut,ar tik po namų darbų? turiu kelias pavasariškas foto..man mielos..
žinoma, kad gali.bandysiu ryt dar,jei ką klausiu,o galiu šiaip su jumis čia bendraut,ar tik po namų darbų? turiu kelias pavasariškas foto..man mielos..
Abiejose foto ryškumo trūksta. Antroje fainai priekyje gėlės išplaukia. Spalva graži.
QUOTE(ohara @ 2010 04 06, 21:57)
ta prasme aštrumo.. man kolkas lietuviškai jei galit.. mokausi dar tik....
ryškumo ir šioje trūksta. Dar pašviesinčiau kiek. QUOTE(bizyte @ 2010 04 07, 06:48)
marga pirma foto, kaip ir margučiai Bet visai nieko ir spalvota. Šilta tokia.Portretukas paprastas, bet tvarkingas. Tik mažai damai pagaliukas rankose netinka.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 06, 23:33)
ir gamtą gerai fotografuoti, bet jei norisi kažką kitką, o nesugalvoji ką, save fotografuok
nu jo, macius tokiu gamtos foto, kad norisi ziuret ir ziuret.. todel, kol nerandu ka fotkint, pabandysiu sitoj srity geriau pasitobulint save tai man sunku fotkint.. nu nebent ne veida.. nes nulis pas mane fotogeniskumo
fotikas mano ne veidrodinis, Sony F828 Carl Zeiss 28-200 mm F2.0-F2.8. Pirkau ziauriai seniai, kai dar nezinojau nieko apie fotikus dabar ruosiuosi veidroduka pirkt, bet tai vis kokios problemos
o del to medzio, nu tai stengiausi pavaizduot, kad bega sula is jo nu bet niekaip graziai neisejo, gavosi kaip medis su pimpalu (atsiprasau uz zodi )
Papildyta:
QUOTE(Ievukis @ 2010 04 06, 23:51)
aga, zinau, kad sunku. ypac jei norisi, kad gautusi kitaip, nei daugelyje eiliniu foto..
Papildyta:
QUOTE(bizyte @ 2010 04 07, 08:48)
Brumbrumai, man paskutinė patinka, tik gal dar su spalvom norėtųsi pažaisti bet čia tik mano nuomonė antroj ir man medis trukdo, nežinau kur žiūrėti, į gėlytes ar į medį.
su spalvom bandziau zaist, bet kazkaip neprigijo kitokios.. tai naturalias palikau. reiks dar pabandyt, kai bus kita nuotaika
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 05, 21:15)
sveikos visos, su velykom
kadangi neturiu ka fotkinti, tai fotkinu tik augalelius
kol kas tik viena..
kadangi neturiu ka fotkinti, tai fotkinu tik augalelius
kol kas tik viena..
viskas ok, ypac spalvos, bet ryshkumo truksta ir siek tiek, kaip Noelle berods sake, ner kur uzsikabinti, begioja zhvilgsnis.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 05, 22:01)
Aš įkelsiu šiandienos atspindį, kad jau velykoms nieko neturiu.
idomus. tik man uzkliuvo, kad kvadratas, norejosi daugiau kaires/desines.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 06, 01:12)
Šiek tiek ir Jums Velykinių linkėjimų iš Prancūzijos parvežiau.
gelyte labai labai, kokia cia beje, noriu tokios.
seseliai man nelabai, gal noreciau kontrastu, bishki curves patampyciau.
prancuzija - grazhus vaizdai, atvirukai, man paskutine labiausiai patiko.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 06, 15:10)
O siaip saunuole, kad tiek fotkini... Auto atspindys irgi liux, cia nuo masinos lango?
Man irgi su velykine tema nekas.... apart atributikos nesumastau nieko... Uztai velyku nakti bandziau fotografuoti zvaigzdes ir netycia dar kazkoki palydova ar kazka pagavau...
Na ir dar keleta auto atspindziu prigavau...
Man irgi su velykine tema nekas.... apart atributikos nesumastau nieko... Uztai velyku nakti bandziau fotografuoti zvaigzdes ir netycia dar kazkoki palydova ar kazka pagavau...
Na ir dar keleta auto atspindziu prigavau...
aha, masinos. man labiausiai patiko mano ishraishka, juokingai taip.
fainai labai, o tu cia su 50mm?? papasakok placiau. nes as buvau paskolinus pas teti sigma tele, su stovu bAndziau pilnati nufotkint, bet net nustebau, kas gavosi, ta prasme nesigavo visishkai, nesuprantu kodel, na gal kada ikelsiu, gal juz zinosit. todel kolkas atidejau dangu (vienas megstamiausiu objektu), kol ishmoksiu daugiau.
atspindziai man nuobodoki, antras labiau negu pirmas.
p.s. is ryto, susivelusi? visai neatrodai rytine
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 06, 15:47)
aciu ne, ne actionas. as su actionais nedraugauju pastumdziau spalvas ir levelius siek tiek.
o kas tie actionai..?
QUOTE(bizyte @ 2010 04 06, 20:38)
keliu ir aš kelias velykines, tik nieko specialiai nesiruošiau, gaudžiau kadrus tiesiog, tai gal ir bardakėlio daugokai
dar išbandžiau paningą (lyg ir taip vadinasi), įdomu buvo
dar išbandžiau paningą (lyg ir taip vadinasi), įdomu buvo
man 2 labai patiko, ir jb tinka.
fainai kaip! man 2 labai labai, toks judesys jaucias. kas tas panningas, gal gali placiau papasakot? ir as noriu
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 06, 21:32)
Kadangi kitų komentuoju, tai savo bandymus pasirodau. Mąsčiau kitaip, o gavosi taip...
Hmmm... gal makro trūksta ir kokio vabaliuko ropojančio...
o ka sumascius buvai? na boruzhe tiktu. nors man visai nieko ir taip. gal rasos kokios. na nezinau.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 06, 22:30)
o cia mano dar siek tiek pavasario. ta gamta as jus uzknisiu, bet kad visai nesugalvoju ka fotkint
ne, neuzknisai. man patinka tokie grazhus, silti vaizdeliai, pati gamtos nefotkinu. nemoku.
QUOTE(frederica @ 2010 04 06, 22:55)
Maggie - Iš portretų labiausiai antra , nors man prie visų gal per daug PS prisilietimo.
na gal but (apart jb zinoma), dejau tas idomesnius variantus, sau pasidarius naturalesnius dar, i albuma.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 06, 20:20)
visai įdomus auto atspindys.
Iš portretukų, tikriausiai trečias labiausiai patiko.
Galiu paklausti, kiek koreguoji foto su PS ar kokia kita programa?
Iš portretukų, tikriausiai trečias labiausiai patiko.
Galiu paklausti, kiek koreguoji foto su PS ar kokia kita programa?
na wb ir exposure, jei reikia su light roomu, man patinka, nes lengva programa, greitai ten viska pasidarau. o jau sharpena koki arba tuos melsvus atspindzius, zalsvus, cia jau su PS.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 06, 21:32)
Man visai patiko Gal kazkokios detales ir reiketu, bet siaip visai neblogai...
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 06, 22:30)
Antroj tikrai to medzio nereiketu.... reikejo kito kampo paieskoti... O trecioj spalviskai labai graziai viskas tik kompoziciskai noretusi, kad karstajame taske tie pumpureliai butu...
QUOTE(ohara @ 2010 04 06, 23:38)
Turi gera aparata, taip, kad tikrai gali visus nd atlikti... Tik reikia praktikuotis ir bandyti... Kolkas tavo pateiktose foto ryskumo truksta, o siaip visai geri bandymai
QUOTE(bizyte @ 2010 04 07, 08:48)
Velykine ir spalvota visai liux... O del antros, man truputi erdves apacioj truksta... o visa kita gerai...
QUOTE(Maggie @ 2010 04 07, 11:27)
aha, masinos. man labiausiai patiko mano ishraishka, juokingai taip.
fainai labai, o tu cia su 50mm?? papasakok placiau. nes as buvau paskolinus pas teti sigma tele, su stovu bAndziau pilnati nufotkint, bet net nustebau, kas gavosi, ta prasme nesigavo visishkai, nesuprantu kodel, na gal kada ikelsiu, gal juz zinosit. todel kolkas atidejau dangu (vienas megstamiausiu objektu), kol ishmoksiu daugiau.
Pas mane viskas su 50mm... Kito ir neturiu Nors kartais labai truksta platesnio kampo.... Pasakoti nelabai ka yra.... Tiesiog pamacius tiek zvaigziu bandymu keliu bandziau experimentuoti... Tai pirmoje islaikymas 30s f8 ir iso dejau 400... bet truputi jau triuksmai lindo, o po to dar su Lighroom expozicija didinau ir truputeli sviesinau... Kita su trumpesniu 20s islaikymu dariau... Su 10s labai mazai sviesos surinko...
Na dedu dar savo tokius pazaidimus su gelytem tikriausiai jums atrodys banaloka, bet man kazkuom patiko....
Cia toks minimalizmas, bet mano aki labai patrauke...
Patrauke demesi, nes uz tvoros buvo, bet dabar ziuriu, kad tikriausiai reikejo is dar zemesnio kampo imti....
O trecia tiesiog sis kaktusas labai primine vaikyste, nes pamenu pas mociute toks augo, tai irgi negalejau neiamzinti
bizyte visai graziai ir spalvota velykine ziurisi.Nuotaikingas kilimelis.Tikejausi daugiau margumynu portretukas simpatiskas,fonas graziai isplautas,trupti tik erdves noretusi is virsaus
Akasha ta minimalistine gelyte patinka snieguolem kampas tikrai nera labai idomus,gal tikrai kiek zemiau reikejo bandyt.O trecias ziedas irgi prisiminimus keliantis
Del menulio fotografavaimo tai radau tokias mintis...Nzn kiek cia teisybes,nes menulio dar nebandziau fotkint,bet butinai reiks pabandyt
Saulėtos dienos taisyklė. Ryškią saulėtą dieną geriausia rinktis F16, o išlaikymą pasirinkti pagal ISO, t.y. jei F16, o ISO 100, tai išlaikymas 1/100.
Apie mėnulį. Norint nufotografuoti mėnulį taip, kad matytųsi jo tekstūra ir krateriai, o ne tik išdegęs baltas diskas, reikia naudoti saulėtos dienos taisyklę. Mėnulyje visada saulėta
Akasha ta minimalistine gelyte patinka snieguolem kampas tikrai nera labai idomus,gal tikrai kiek zemiau reikejo bandyt.O trecias ziedas irgi prisiminimus keliantis
Del menulio fotografavaimo tai radau tokias mintis...Nzn kiek cia teisybes,nes menulio dar nebandziau fotkint,bet butinai reiks pabandyt
Saulėtos dienos taisyklė. Ryškią saulėtą dieną geriausia rinktis F16, o išlaikymą pasirinkti pagal ISO, t.y. jei F16, o ISO 100, tai išlaikymas 1/100.
Apie mėnulį. Norint nufotografuoti mėnulį taip, kad matytųsi jo tekstūra ir krateriai, o ne tik išdegęs baltas diskas, reikia naudoti saulėtos dienos taisyklę. Mėnulyje visada saulėta