Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Noelle @ 2010 03 30, 14:25)

atspindys yra. Dabar tikriausiai geriau padarytum nei prieš metus, ar ne?

Aš įkelsiu dar vieną atspindį, iš archyvų. Tikriausiai prieš tris metus fotografuota.

Na manau kad galir geriau... bent jau pastarojo menesio intensyvaus nagrinejimo fotiko instrukcijos ir jusu temu..... blush2.gif

o tavasis atspindys nuostabus, man patinka J/B foto nors spalvota nebent is smalsumo pamatyt butu idomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 03 30, 22:01)
Bet kokiu atveju balanso nustatymas auto budu gaunasi kaip loterija, nes tu, pries nuspaudziant mygtuka, siek tiek pakoreguoji automatiskai fotiko parinktas spalvas, kuriu is anksto nelabai nuspesi...

Na peržiūros ekrane gali kašką matyti, aišku ne PS ir ne kompas. Bet vis šis tas. O fotikas niekada nebuna prastas ar per prastas, svarbiausia žmogus kuris spaudžia mygtuką ir sugeba(arba nesugeba) jo visomis teikiamomis privilegijomis pasinaudoti. 4u.gif

O dėl WB balanso - jis aišku reikalingas, bet tikrai ne naujokams ką tik paėmusiems fotiką į rankas. smile.gif Teisingai Ievosius pasake, kad bereikalingai išsiplėtėm, geriom rodom nuotraukas. Gaila, kad neturiu kol kas nieko rodomo doh.gif
Tikiuosi, ryt ką nors sumeistrausiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 30 kovo 2010 - 22:50
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 30, 23:47)
Gaila, kad neturiu kol kas nieko rodomo  doh.gif
Tikiuosi, ryt ką nors sumeistrausiu.

Pas mane tai tik portretai... nors reiketu jau velykine tema kazka galvot...

Va viena koliaziuka idesiu, kuri vyras ispeike. Jam antroj foto vaikas sake labai negraziai nufotografuotas unsure.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 03 30, 23:56)

Va viena koliaziuka idesiu, kuri vyras ispeike. Jam antroj foto vaikas sake labai negraziai nufotografuotas  unsure.gif

Pirma man labai patinka. Antroje kliūna modeliuko veido išraiška(tikriausiai pabodo jam pozuoti ax.gif ), dar tikriausiai dėjai "sharp" papildomai PS. Todėl šiek tiek boketh pasigadino(kepurėlės kontūrai labai ryškus). O neturi vien su rankute ir žolyte nuotraukos? Gal visai neblogai žiūrėtųsi toks derinukas?

Suradau kašką buvusiai šešėlių temai:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 03 30, 21:01)
Bet kokiu atveju balanso nustatymas auto budu gaunasi kaip loterija, nes tu, pries nuspaudziant mygtuka, siek tiek pakoreguoji automatiskai fotiko parinktas spalvas, kuriu is anksto nelabai nuspesi...

Pritariu Tiny, kad gaunasi loterija.Ir nesvarbu ar gali perziureti ekranelyje gauta rezultata ar nea, svarbu, kad kadro nebepakartosi, o ne taip pasirinktas wb gali sugadinti gera kadra.Na nebent fotografuojama raw ir nekreipiama demesio ax.gif
Tiny o kas jam cia netinka? Liuks viskas. Koliazas gerai sulipytas, su mintim ir tematika.

Atsakyti
net nezinojau, kad WB shift galioja ir auto rezimui blush2.gif

Tiny, as siaip nemegstu koliazu, bet tavo visai geras, man viskas ten normaliai, su israiskom man asmeniskai viskas ten smagu smile.gif

Meadow, seselis i tema, nors man jis ten lyg tarp kitko tam vaizde, nu ta prasme jis gali but gali nebut smile.gif.

imetu viena atspindzio bandyma is Zagrebo, nieko labai blatno:

user posted image

del wb svarbumo, tai nezinau kaip kiti, bet as asmeniskai visada ijunges raw+L. WB kartais perjungiu i lempute jei patalpoj labai geltonai gaunas, o siaip auto.
Atsakyti

Va viena koliaziuka idesiu, kuri vyras ispeike. Jam antroj foto vaikas sake labai negraziai nufotografuotas  unsure.gif

Israiska vaiko tiek pirmoj tiek antroj man patinka ir viskas ten gerai ir grazu... tiesiog koliazui abu foto labai vienodos atrodo, antroje noretusi stambesniu planu rankos su sakele...

QUOTE(robobebras @ 2010 03 31, 10:18)

del wb svarbumo, tai nezinau kaip kiti, bet as asmeniskai visada ijunges raw+L. WB kartais perjungiu i lempute jei patalpoj labai geltonai gaunas, o siaip auto.

O man labai smagus atspindys ir labai ryskus smile.gif thumbup.gif
O del WB tai visada forkinu tik raw formatu... dienos metu dazniausiai naudoju saulyte, o vakate namie lempute arba auto.... Na as megstu is pradziu pasiradyti pora bandomuju kadru ir tik tada fotkinu...
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2010 03 29, 22:45)
JUJU nius bet liuks kad vel  vezes grizti, as tai cia pro sali netycia, alia matyt nuojauta neklydo, kad verta uzsukt.Maloni staigmena tave pamatyt buvo. Pavydziu baltai, kad d90 turi, vien del triuksmu susitvarkymo.bo maniskis neveza tokiais aukstais iso kaip d90

Ania? biggrin.gif siaip nespejau dar su juo normaliai susidraugauti , fotkinau grinai pikst pokst ir tai po 2 menesiu pertraukos (kartais net ant auto blush2.gif ) nes visai nebuvo upo. Beto kai tik pirkau uzgriuvo materialines problemos, tai pasigailejau kad 3000 ikisau i nieka, i hoby doh.gif Bet dabar butent fokikas, butent ziurejimas i pasauly vel pro objektyva gydo. Jau vel matau mane supanti pasauli kadrais biggrin.gif Dziugu. O Nikon d90 tikrai fainas, nors man ir d40 patiko biggrin.gif

Vien tai kad pas mane krize, liudija tai, kad naujas kompas jau 5 men, o PS dar jame nera blink.gif Viska taip pas mane naturalu siuo metu lotuliukas.gif Nors pries tai buvo vien actionai galvoj doh.gif Uzaugau jau matyt thumbup.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 03 30, 17:38)
bet man taip paturbintos foto visai neblogai ziurisi, ..

Nu gal paturbintas rudeninis lapas ir nieko, bet ne vaiko gimtadienio foto, kuria jau negali grazinti atgal blink.gif

QUOTE(Tiny @ 2010 03 30, 22:56)

Na nzn, kartai tikrai bluras padaro veiduka negrazu, bet tikrai ne siuo atveju schmoll.gif Ypac kai vaikas svetimas, tai tikrai normaliai. prie sito neprikibciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 31 kovo 2010 - 10:56
QUOTE(Noelle @ 2010 03 30, 15:25)
Aš įkelsiu dar vieną atspindį, iš archyvų. Tikriausiai prieš tris metus fotografuota.

Mačiau šią foto "gyvai" - nereali, ech kaip norėčiau jai spalvų.

Aš myliu koliažiukus biggrin.gif ir šis būtų puikus, tik antroje užtektų rankytės su augalėliu iš arčiau.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 31, 00:15)
Pirma man labai patinka. Antroje kliūna modeliuko veido išraiška(tikriausiai

Man visai patinka biggrin.gif

Ooo koks ryškus atspindys, atrodo lyg įmontuotas, super. Įdomiai.

Velykinei temai...ech...sumeistravau kiaušį doh.gif - apnėriau, lakavau, po to daužiau ... su pincetu krapščiau po lukštelį- iškrapščiau- rezultatas puikus, nu , bet nefotogeniškas nors užmušk biggrin.gif , niekaip neįvaldau.Gaila jei nesugebėsiu susitvarkyt unsure.gif , dar taip nėra buvę, kad savo darbo nesugebėčiau užfiksuot .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 31 kovo 2010 - 11:08
man smagu, kad jum patiko. Pastebejau tokia tendencija, kad kuo ilgiau ta pacia foto apziurineju ir vertinu is naujo, tuo labiau savikritikos izvelgiu. Idedu dar viena atspindi, kuris man vienas is smagiausiu pasirode, nezinojau kaip cropinti tai kaip gavosi taip gavosi. Taip pat Zagrebas, seimininkas matosi, myli savo zirga biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Aciu labai uz komentarus, nuraminot 4u.gif O tai jau issigandus buvau. Man asmeniskai patinka koliazas. Tikejausi, kad gausiu pagyrima ir is saviskio, ale si karta negavau biggrin.gif Pritariu, kad antroje galetu stambiu planu matytis ranka, laikanti zolyte, tik tokios is arti neturejau, o taip smarkiai apkarpyti nenorejau.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 31, 00:15)

Seseliu temai tinka, tik tamsoka nuotrauka 4u.gif

QUOTE(Ievosius @ 2010 03 31, 00:20)
Tiny o kas jam cia netinka? Liuks viskas. Koliazas gerai sulipytas, su mintim ir tematika.

Nu tipo tos tamsios akys kaip zombio atrodo doh.gif

Atspindys gerulis, bet irgi tamsokas kadras 4u.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2010 03 31, 11:52)
Vien tai kad pas mane krize, liudija tai, kad naujas kompas jau 5 men, o PS dar jame nera  blink.gif

Nieko, tikiu, kad pavasarine dvasia tau pakels upa mirksiukas.gif Laukiam nesulaukiam tavo kadru, darytu su naujuoju aparaciuku bigsmile.gif

QUOTE(frederica @ 2010 03 31, 11:56)
Velykinei temai...ech...sumeistravau kiaušį doh.gif - apnėriau, lakavau, po to daužiau ... su pincetu krapščiau po lukštelį- iškrapščiau- rezultatas puikus, nu , bet nefotogeniškas nors užmušk biggrin.gif , niekaip neįvaldau.Gaila jei nesugebėsiu susitvarkyt unsure.gif , dar taip nėra buvę, kad savo darbo nesugebėčiau užfiksuot .

Kaip smalsu pamatyti bigsmile.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 03 31, 12:24)
Idedu dar viena atspindi, kuris man vienas is smagiausiu pasirode, nezinojau kaip cropinti tai kaip gavosi taip gavosi. Taip pat Zagrebas, seimininkas matosi, myli savo zirga biggrin.gif

Mintis gera mirksiukas.gif , tik truputi perdaug detaliu nuotraukoje, ir truksta erdves pojucio. Gal buciau fotografavusi labiau is sono su mazesne ryskumo zona... g.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 31, 12:24)
man smagu, kad jum patiko. Pastebejau tokia tendencija, kad kuo ilgiau ta pacia foto apziurineju ir vertinu is naujo, tuo labiau savikritikos izvelgiu. Idedu dar viena atspindi, kuris man vienas is smagiausiu pasirode, nezinojau kaip cropinti tai kaip gavosi taip gavosi. Taip pat Zagrebas, seimininkas matosi, myli savo zirga biggrin.gif

Atspindys labai fainas, ir mintis gera... tik va labai daug visko... karpyciau is kaires siek tiek toliau nei yamahos zenklas, apcios taip pat kirpciau... O siaip labai liuks...
Atsakyti