Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 29, 22:47)
Na manau tikrai grali lįsti ir bandyti. Kiekvienas kadras yra patikrinamas, jei nuotrauka kokybiška - ją patvirtina ir ji atsiduria prie visų parduodamų nuotraukų. Tik, kad kainos labai menkos ten sad.gif - mano dvi nuotraukas nupirkę už centus(nors iš tiesų tik 4 įdėjus)... Spėju kuo daugiau nuotraukų sukelsi, tuo labiau jos bus pastebėtos ir tuo daugiau žmonių sugalvos jas nupirkti. Kol kas su tom keturiom nuotraukom man baigėsi entuziasmas biggrin.gif...

Patikek zinau, kad su keleta nuotrauku net neapsimoka prasideti... tai jau nusiteikusi esu rimtam darbui smile.gif tik va nezinau ar kokybes jiems uzteks.... Visgi fotikas pas mane entry levelio.... Na bet nepabandzius nesuzinosiu... Kaip sakoma, geriau viena karta pabandyti, negu nebandyti ir tik svajoti smile.gif
Gal papasakosi i kur kelei ir kokio pobudzio nuotraukas?
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 03 29, 22:08)
Kas tie stokai? Papasakok plačiau jei galima ax.gif

stokai - tai internetiniai puslapiai kur galima parduoti savo nuotraukas. Berods populiariausias www.istock.com(bent jau lietuvių tarpe). Šiaip įsijungti į visą tą veiklą labai apsimokėjo kai tik prasidėjo tokių puslapių veikla ir jie neturėjo tokio didelio fotografuojančių žmonių skaičiaus. Bet vis tiek pravartu įsijungti, ten gali gauti komentarų, gali balsuoti už tavo nuotrauką taip pat vyksta pokalbiai apie nuotraukų kokybę ir pan. Bet kad uždirbtum, tai turi rimtai užsiimti - su modeliais, model release. Populiariausia berods biznio tema... Reik patinkrint - senai jau buvau prisijungus ten biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Rūta_ @ 2010 03 29, 21:11)
Dirbtinis apšvietimas  ax.gif

Geras 4u.gif

QUOTE(fotodizain @ 2010 03 29, 22:32)
Sweikos. Kaip seniai cia buvau. Jau visu pasiilgau smile.gif. Noriu ideti viena nuotraukyte atspindziu temai. Gal tiks:)

Man atrodo fokusas ant zaisliuko, noretusi ant leliuko smile.gif ir krenta visas i desine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 29, 22:51)
Patikek zinau, kad su keleta nuotrauku net neapsimoka prasideti... tai jau nusiteikusi esu rimtam darbui smile.gif tik va nezinau ar kokybes jiems uzteks.... Visgi fotikas pas mane entry levelio.... Na bet nepabandzius nesuzinosiu... Kaip sakoma, geriau viena karta pabandyti, negu nebandyti ir tik svajoti smile.gif
Gal papasakosi i kur kelei ir kokio pobudzio nuotraukas?

Na pas mane ir ne geresnis spėju- Nikon D90(entry level). 4u.gif
Kėliau į www.istock.com, kad būčiau patvirtinta pradžiai 4 nuotraukas:
1) ofisas(biznio pastatas)
2) savo auto
3) moliūgai lauke ale celebration
hmmm o ketvirtos nebepamenu. Na bet rinkau, kad skirtingo žanro būtų. Kas įdomiausia, nuotraukos kurios praėjo registraciją į stock'ą(iš tų kaikurios nebepraėjo kokybės patikrinimo pardavimui lotuliukas.gif, tikriausiai ant pikto dėdės užtaikiau). Na bet per daug ir nesistengiau tų visų abrevation ir pan. koreguot. Bandyk, tikrai bandyk - nepasiseks dar bandyk su kitom nuotraukom. Bet pradžiai parodyk jiems kad gali pateikti skirtingo stiliaus fotografijas, meniškumų labai nereik ten.
Atsakyti
Laba 4u.gif
QUOTE(Ju.Ju @ 2010 03 29, 18:23)
Malonu kad nepamirsot  biggrin.gif Nes kol kas ti Tiny ir tave uzmaciau, o visi kiti nauji  thumbup.gif

Sveika sugrizusi, malonu tave cia matyti 4u.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 03 29, 20:34)
O as noriu jusu nuomones.... Kazkaip uzsidegiau pabandyti lysti i stokus... Va pora pavyzdeliu( tuo paciu ir i velykine temele), ar galiu bandyti su tokiais darbais ir kokybe lysti ten? blush2.gif

Bandyk aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 29, 23:03)
Na pas mane ir ne geresnis spėju- Nikon D90(entry level).  4u.gif
Kėliau į www.istock.com, kad būčiau patvirtinta pradžiai 4 nuotraukas:
1) ofisas(biznio pastatas)
2) savo auto
3) moliūgai lauke ale celebration
hmmm o ketvirtos nebepamenu. Na bet rinkau, kad skirtingo žanro būtų. Kas įdomiausia, nuotraukos kurios praėjo registraciją į stock'ą(iš tų kaikurios nebepraėjo kokybės patikrinimo pardavimui  lotuliukas.gif, tikriausiai ant pikto dėdės užtaikiau). Na bet per daug ir nesistengiau tų visų abrevation ir pan. koreguot.  Bandyk, tikrai bandyk - nepasiseks dar bandyk su kitom nuotraukom. Bet pradžiai parodyk jiems kad gali pateikti skirtingo stiliaus fotografijas, meniškumų labai nereik ten.

Na kokybe tai jie ten gana grieztai tikrina, o va i meniskuma jiems nusispjauti smile.gif... Man tai idomu del tavo auto pasidare smile.gif O model release siuntei? Nes nu blin juokinga pasidare, jei pvz.... savo vaikus uz modeliukus isnaudoji tai rasyti, kad pati sau leidi ar kaip? smile.gif Imesk savo nuorodele... labai jau smalsu paziureti... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 29 kovo 2010 - 22:12
QUOTE(Akasha @ 2010 03 29, 23:11)
Na kokybe tai jie ten gana grieztai tikrina, o va i meniskuma jiems nusispjauti smile.gif... Man tai idomu del tavo auto pasidare smile.gif O model release siuntei? Nes nu blin juokinga pasidare, jei pvz.... savo vaikus uz modeliukus isnaudoji tai rasyti, kad pati sau leidi ar kaip? smile.gif Imesk savo nuorodele... labai jau smalsu paziureti... smile.gif

lotuliukas.gif Tai, kad aš praėjau su ta nuotrauka registraciją ir jos nedėjau pardavimui. Tai nereikėjo man ir jokio model release.
Šiaip ten viskas paaiškinta - tiesiog model release turi patvirtinti kaškoks tai liudininkas, kad tai yra tikrai tavo vaikas ir psio. Viskas prieš registruojantis yra surašyta, tiksliai net visko neprisimenu doh.gif O ir internete neturiu jos niekur, tik suarchyvuota pas mane jau diske sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 29 kovo 2010 - 22:28
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 29, 23:23)
lotuliukas.gif Tai, kad aš praėjau su ta nuotrauka registraciją ir jos nedėjau pardavimui. Tai nereikėjo man ir jokio model release.
Šiaip ten viskas paaiškinta - tiesiog model release turi patvirtinti kaškoks tai liudininkas, kad tai yra tikrai tavo vaikas ir psio. Viskas prieš registruojantis yra surašyta, tiksliai net visko neprisimenu  doh.gif

Na vadinasi reikes rimciau pasiskaitineti.... Dekui uz info.... mirksiukas.gif Uzsireginau, tai bandysiu rytoj kelti ax.gif Ziuresim, kaip ten viskas.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Oooo ko tik šiam pasauly nėra biggrin.gif
Akasha, žinoma bandyk, Tavo foto puikios, įdėjų turi ir moki jas įgyvendinti.Šios velykinės man nelabai ax.gif , bet čia skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 29, 15:37)
skirtumas nebutinai turi buti, tarkim fotkini prie debesio, kur temperatura 7000K, fotike statai debesi ir gauni beveik tobula balansa, auto prie tokio apsvietimo neblogai tvarkosi, o custom irgi gali pasisekt.
Zodziu reik vertint tik custom, kiti tik siaip, palyginimui.

Galima ginčytis šitoj vietoj, nes balansas ne vien baltai spalvai teisingai nustatyti svarbu ( bet svarbiausias tam).
Pvz dienos sviesoj fotografuojant su saulyte gausi siltesnias spalvas nei ant auto ar custom, ir tai svarbu zinoti, jei mastai pries darydamas kadra ir kaip tu ji apdirbsi ir kiek noresi laiko tam skirti. Tad jei darydmas zmogus wb Nd svarbiausiu laikys TIK custom rezultata, tada praziopsos keleta is pirmo zvilgsnio smulkmenu, bet kita vertus daug pagelbstinciu. mirksiukas.gif

JUJU nius bet liuks kad vel vezes grizti, as tai cia pro sali netycia, alia matyt nuojauta neklydo, kad verta uzsukt.Maloni staigmena tave pamatyt buvo. Pavydziu baltai, kad d90 turi, vien del triuksmu susitvarkymo.bo maniskis neveza tokiais aukstais iso kaip d90

Apie stokus siek tiek cia kalba berniokas
http://www.uzdarbis....c...82&hl=stock

o cia gerai stebeti reitingus ir suzinoti kokie stockai yra populiarus
http://www.microstoc...ng-vector-site/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 29 kovo 2010 - 22:52
QUOTE(Ievosius @ 2010 03 29, 23:45)
<...>
Pvz dienos sviesoj fotografuojant su saulyte gausi siltesnias spalvas nei ant auto ar custom, ir tai svarbu zinoti, jei mastai pries darydamas kadra ir kaip tu ji apdirbsi ir kiek noresi laiko tam skirti.

Dėl saulytės nesutinku, kaip tik su debesėliu gausi šiltesnes spalvas nei su saulyte. Bent jau mano fotike lotuliukas.gif
Atsakyti
Akasha saunuole kad bandysi 4u.gif
Atsakyti