Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

Raugintų agurkų sriuba su vištos širdelėmis

reikės:

vištų širdelių,
morkų,
bulvių,
svogūno,
raugintų agurkų,
Prieskonių:

pipirų,,druskos,lauro lapelių.

Į šaltą vandenį sudėkite vištų širdeles,pavirkite.
sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas,kūbeliais pjaustytas bulves.

Svieste pakepinkite svogūną,sudėkite kūbeliais pjaustytus raugintus agurkus,pakepinkite.

Sudėkite prieskonius,tik dėl druskos atsargiai,nes agurkai rauginti-sūdyti.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 12 06, 22:43)
Raugintų agurkų sriuba su vištos širdelėmis

as i sita dar perliniu kruopu dedu mirksiukas.gif

atsinesu siandienine savo zuviene 4u.gif
user posted image
Atsakyti
[quote=Ulė,2010 11 10, 10:31]
Bulvienė su baravykais

Ir as siandien darysiu tokia.Labai jau skaniai atrodo rolleyes.gif Tik turiu klausimeli,koki jus lydita sureli pirkote,ar tas kur buna Maximuose,ju paciu gamyba,toks tirstas?Ar kur buna folijoj ivyniotas? blush2.gif
Atsakyti
Nupirkau Mildutes lydita sureli.Nes kaip pasirodo ne toks jau ir didelis pasirinkimas lyditu suriu g.gif,
O sriubyte tai fantastisko skonio thumbup.gif Ule didelis aciu uz receptuka 4u.gif Visiems kas ragavo labai patiko smile.gif
Atsakyti
Voveraičių sriuba

user posted image

2 litrai vandens ar sultinio
4 bulvės
morka
svogūnas
3 skiltelės česnako
300 gr. voveraičių
2 šaukštai sviesto
rūkytos šoninės gabalėlis
krapų
salierų lapų
100 gr. lydyto sūrelio
druskos
pipirų
lauro lapų

Bulves supjaustyti kubeliais, berti į vandenį, įmesti kelis lauro lapus ir pipirus ir virti apie 20 min. Bulvės turėtų suvirti. Supjaustyti smulkiai svogūną ir pakepinti ant sviesto, dėti nuvalytas voveraites, viską gerai apkepti ir pasidėti į šoną. Į keptuvę įspausti česnako ir sudėti tarkuotą morką, apkepti, sudėti smulkiai pjaustytą šoninę, vos apkepti ir berti į puodą su bulvėmis. Sukapoti salierų lapus ir krapus. Į puodą sudėti kepintus svogūnus su voveraitėmis, lydytą sūrelį ir prieskonius, viską gerai išmaišyti, pakaitinti iki užvirimo, išjungti ir suberti žalumynus.
Skanaus!!
Atsakyti
Aštri pomidorų sriuba

user posted image


2.5 litro reikės:
1.7 litro konservuotų pomidorų savo sultyse
3 šaukštai sviesto
6-7 skiltelės česnako
500 ml. vandens
2 šaukštai tabasko ar fajita prieskonių
300 gr. maltos vištienos
grietinėlės
juodų pipirų
muskato riešuto
vos cukraus
druskos pagal skonį

user posted image

Puode ant sviesto pakepinti traiškytą česnaką, kepti kol apskrus, įmaišyti vištieną, apkepti, tuomet supilti pomidorus ir vandenį, kai užvirs nukelti nuo ugnies, susmulkinti viską blenderio pagalba. Sudėkite tobasko padažą, čiobrelius ir vėl užkaiskite. Kai pradės burbuliuoti, išjunkite ugnį. Sudėkite prieskonius ir žoleles. Patiekdami įmaišykite grietinėlės.

Maistas sielai smile.gif. labai sotu, skanu ir gera skrandžiui.

user posted image
Atsakyti
Isverdu brokoli su moliugu...pertrinu su blenderiu...ir nuostabi trinta sriuba gaunasi...galima uzbalinti grietinele arba grietine smile.gif
Atsakyti
Ule tai ka cia mes tik abi sriubas verdam bigsmile.gif
nu bet nors tiek gerai, svarbu ideja kokia prigriebti galiu tongue.gif
Prasau pomidoru-paprikos sriuba su sucuk 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 19 sausio 2011 - 18:55
QUOTE(aguonele @ 2011 01 19, 19:54)
Ule tai ka cia mes tik abi sriubas verdam  bigsmile.gif
nu bet nors tiek gerai, svarbu ideja kokia prigriebti galiu  tongue.gif
Prasau pomidoru-paprikos sriuba su sucuk  4u.gif

                   

Aguonele,labai ydomus receptukas 4u.gif 4u.gif
tik noriu paklausti,kuomet reikia dėt medus{ar kai nukaiti sriubą,ar kada?}
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 01 19, 20:03)
Aguonele,labai ydomus receptukas 4u.gif  4u.gif
  tik noriu paklausti,kuomet reikia dėt medus{ar kai nukaiti sriubą,ar kada?}

aciu ax.gif medu nesvarbu kada deti, jis atlieka kaip prieskonio reiksme ir rugstis pomidoru stabilizuoja mirksiukas.gif as kai ji megstu, tai dar matos ir isipylus lekstese jo uzsilasinau : )
Atsakyti
Trinta morkų sriuba su žuvimi.

reikia:
morkų,
poro žuvies,
prieskonių{kv.pipirų,lauro lapelių} druskos
grietinės,pomidorų tyrės,keleto česnako skiltelių.

Į puodą sudedame gabaliukais pjaustytą žuvį,stambiai pjaustytas morkas ,porą.
Verdame ant nedidelės kaitros,įberiame pipirų,druskos.lauro lapelių.

Išvirusią sublenderiuojame.
Tiekiant grietinę sumaišome su pomidorų tyre,įberiame kapotų česnakų.
Valgome su skrebučiais,galima jų gabaliukų įbert į lėkštę.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 03 30, 15:17)



O KAS TIE GELTONIEJI ZIRNELIAI, CIA SKALDYTI AR KOKIE?
Atsakyti