Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(Saphia @ 2010 10 24, 17:39)
Bet man daznai iskyla tokia problema - as neturiu trintuvo, turiu tik blenderi i kuri sudedu isvirtus moliugo, morku ir bulviu kubelius, pilu grietineles ir tada sutrinu. Bet tokiu budu mano sriuba kartais buna panasi i putesiu, gaunasi labai tirsta  doh.gif  nors pagal recpta, sriuba galima trinti ir tokiu budu, bet nezinau, ka ne taip darau, kad ji man tokia tirsta, beveik kaip kose gaunasi.


As sriubos tirstuma pasireguliuoju ipildama daugiau sultinio.

QUOTE(georgiana @ 2010 11 01, 09:30)
vakar cili piceryjoje valgiau cili sriuba, na zinokit likau nusivylus, nzn man namie gaminta zymiai skanesne gaunasi, oi kazko truko joje verysad.gif


Man visada skaniau patiekalai gaminti namie. Kartais visai norisi pasilepinti, bet pastaruoju metu man visu viesojo maitinimo isaigu maistas suprastejo. I prabangius restoranus nevaikstau, o visos Cili, Mambo ir panasaus lygio istaigos nelepina lankytoju.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 11 01, 10:30)
vakar cili piceryjoje valgiau cili sriuba, na zinokit likau nusivylus, nzn man namie gaminta zymiai skanesne gaunasi, oi kazko truko joje verysad.gif


man nelabai patinka, kad dažniausiai tose kavinėse ar picerijose sriubas praaušusias atneša, o ne karštas doh.gif
Būtent Čili tos sriubos nelabai moku daryti, kelis kartus bandžiau, tai skaniau picerijoj, bet kokios pievagrybių nelabai noriu valgyti, namie skaniau..
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2010 10 31, 13:30)
Mergaites, gal kuri esate gaminusios harčo sriubyte? labai reikia receptuko biggrin.gif

Nežinau ar dar reikia, bet kaip tik vakar per TV mačiau kaip gamino tikrą harčo smile.gif Atrodo visai paprasta ir skanu smile.gif Čia ax.gif
Atsakyti
maciau daug skaniu sriubu receptu:
http://www.valstieti...slaptys/Sriubos
gaminkite ir valgykite visokias, juk sriuba – žmogaus jėga ir sveikata!
Isbandziau kelias, labai skanu ir palyginus paprasta: Vištienos tyrsriubė su ryžiais (Reinas) ar Bul­vių ir ar­bū­zų sriu­ba, Duonsriubė (ita­lų pa­tie­ka­las).
Atsakyti
Bulvienė su baravykais

user posted image


Naminio sultinio
300 gr. šaldytų baravykų
4 bulvės
2 morkos
svogūnas
česnako kelios skiltelės
indelis lydyto sūrelio
druskos, pipirų, krapų
maždaug 3 litram vandens

Išsiverdame sultinį iš kauliukų, mėsytės, ir nuvalgytų vištienos kauliukų irgi tinka smile.gif
Dedame pjaustytas bulves, morką, svogūną. Išverdame tuomet susmulkiname blenderio pagalba, sudedame prieskonius ir lydytą sūrelį. Keptuvėje ant sviestuko pakepiname česnaką ir apvirtus šaldytus baravykus.
Sriubą pilame į lėkštę ir dedame po šaukštą grybų.
Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 10, 10:31)
Bulvienė su baravykais

[img]http://4.bp.blogspot.com/_28rosL-


Prarijau akimis wub.gif

Mes labai megstam tokia saldzia sriubyte, ziema valgom karsta, vasara salta, beveik visada jos buna isvirtos.I puoda pilu apie tris litrus vandens, dedu nuplautas, siek tiek pamirkytas razinas-sauksta, dziovintu spanguoliu sauksta, kelias dziovintas slyvas ir vysniu saldytu, arba is kompoto, dar pora rugstesniu obuoliuku nuluptu, kai viskas uzverda, pilu kisieliaus vysniu, arba tiesiog ismaisau apie du nedidelius saukstus krakmolo i salta vandeni ir supilu maisant, cukraus pagal skoni.Atskirai isverdu apvaliuju ryziu, juos perplaunu virintu vandeniu ir tada dedames kiek kam patinka ju i sriuba.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 03, 13:29)
Siūlau avinžirnių sriubą su moliugu.

Avinžirnius užmerkiau iš vakaro

Užkaičiau puodą su vandeniu supyliau avinžirnius,įpyliau alyvų aliejaus,paviriau,suberiau tarkuotą morką.

Sudėjau porą.papriką,pankolį,aitiosios paprikos.

Įdėjau lauro lapų,kvepenčių pipirų.,paviriau{viską viriau ant mažos kaitros}

Įbėriau petražoles{žalias}krapus{žalius}

Sudėjau moliūgo gabalus,paviriau.

Nukėliau sutryniau su virtuviniu elektriniu trintuvu.

Įbėriau,druskos,išmaišiau.





Jus tikra saunuole - tiek ivariu, isradingu receptu pateikiate 4u.gif
Papildyta:
Megstu virti tokia sriuba: cukinija, moliugas, patisonas supjaustomi pakepinami kartu su smulkintu svogunu, cesnaku alyvuogiu aliejuje. Pakepinus ,viskas suverciama i puoda su verdanciu vandeniu, pavirinama kol galutinai suminstes, sutrinama, babarstoma kepintom saulegrazom ir moliugu seklomis, taip pat dedami ivairus prieskoniai (priklausomai nuo to kokiu turite). As dedu pipirus, papriku miltelius ir muskata.
Atsakyti
Šiandiena viriau cukinijų sriubą su džiovintais grybais.

reikia:

džiovintų grybų,
bulvės,
morkos,petražolės,
poro,
cukinijos,
sviesto prieskonių,pomidorų padažo.

Džiovintus grybus pamerkiame.

Išverdame džiovintus grybus.

Užstatome puodą sriubai,sudedame bulves.

Keptuvėje svieste pakepiname susmulkintą porą,išvirtus supjaustytus grybus,pakepiname.

Sudedame sutarkuotas petražoles,morkas pakepiname.,sudedame supjaustytas kūbeliais cukiniją.įpilame pomidorų padažo.

Įberiame baltųjų pipirų ir viską supilame į puodą.,paverdame.

Skanaus.




Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 11 01, 10:30)
vakar cili piceryjoje valgiau cili sriuba, na zinokit likau nusivylus, nzn man namie gaminta zymiai skanesne gaunasi, oi kazko truko joje verysad.gif

Mums irgi tik naminė čili sriubytė skaniausia, jokios kavinės neprilygsta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 11 25, 18:51)
Šiandiena viriau cukinijų sriubą su džiovintais grybais.

  reikia: 

džiovintų grybų,
bulvės,
  morkos,petražolės,
  poro,
  cukinijos,
  sviesto prieskonių,pomidorų padažo.

  Džiovintus grybus pamerkiame.

Išverdame džiovintus grybus.

  Užstatome puodą sriubai,sudedame bulves.

  Keptuvėje svieste pakepiname susmulkintą porą,išvirtus supjaustytus grybus,pakepiname.

  Sudedame sutarkuotas petražoles,morkas pakepiname.,sudedame supjaustytas kūbeliais cukiniją.įpilame pomidorų padažo.

Įberiame baltųjų pipirų ir viską supilame į puodą.,paverdame.

  Skanaus.


netikejau, kad si sriubyte bus tokia skani ax.gif issviriau pietums ir labai labai patiko 4u.gif wub.gif thumbup.gif tokia labai tinkama saltai ziemos dienai, nes visi namai kvepia tais grybais 4u.gif
Atsakyti
Lašišos sriuba

reikės petražolių šaknų,sali

morkų,poro,bulvių{aš,dėjau bulvių mažiau,daugiau dėjau morkų,petražolių}
prieskoniai baltieji pipirai,muskatas,krapai,saldžiosios raudonosio paprikos milteliai
lašišos mėsa,sviesto kepimui.poro.

Užkaičiame puodą įpilu keletą šaukštų alyvų aliejaus,sudėjau supjaustytas bulves,vieną morką kūbeliais pjaustytą.

Keptuvėje su sviestu pakepinau smulkintą porą,vėliau supyliau tarkuotas petražoles,morkas,pakepinus subėriai paprikos miltelius,ir pakepinau {aromatas pasaka,aš atradau daržovę tai petražolė,ji pakepintą sriubai priduoda gerą skonį}

Supyliau sutarkuotą saliero gumbą,subėriau muskatą,pipirus,krapus. pakepinau. puo

Supyliau viską į puodą įdėjau lašisą ir paviriau.

Įbėriau druską,pakaitinau ir išėmus lašisą susmulkinau sudėjau atgal į sriubą..

Valgant sriubą galima įsidėti grietinėlės,bet man žuvienė patinka kai jaučiasi neužslopintas skonis.

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 10, 11:31)
Bulvienė su baravykais

user posted image
Naminio sultinio
300 gr. šaldytų baravykų
4 bulvės
2 morkos
svogūnas
česnako kelios skiltelės
indelis lydyto sūrelio
druskos, pipirų, krapų
maždaug 3 litram vandens

Išsiverdame sultinį iš kauliukų, mėsytės, ir nuvalgytų vištienos kauliukų irgi tinka smile.gif
Dedame pjaustytas bulves, morką, svogūną. Išverdame tuomet susmulkiname blenderio pagalba, sudedame prieskonius ir lydytą sūrelį. Keptuvėje ant sviestuko pakepiname česnaką ir apvirtus šaldytus baravykus.
Sriubą pilame į lėkštę ir dedame po šaukštą grybų.
Skanaus!!


Aciu uz recepta thumbup.gif
Atsakyti