Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

Kadangi mano šeimina labia nevalgi ir išranki maistui tai būna didžiausia tragedija dvi dienas ta pačia sriuba valgyti doh.gif o namuose neturiu blenderio tai tirščius nusunktus sutrinu su virtuviniu kombainu ir atgal į ta patį buljona suverčiu čia mano strategija blush2.gif apgauti vaikus kad nauja sriuba išviriau.
Atsakyti
Laba mergaitės, aš šiandien pirmą kartą viriau trintą moliūgo sriubą, bet mano sriubos spalva tai ne iš tolo neprilygo paveiksliuko spalvai schmoll.gif - gavosi chaki spalvos marmalas doh.gif , gal patarsite ką aš ne taip padariau. 4u.gif
Viriau taip:
pakepinau ant alyvuogių aliejaus svogūną
sudėjau kubeliais pjaustytą moliūgą, lengvai pakepiau
viską sudėjau į puodą užpyliau vištienos bulionu ir viriau, ant silpnos ugnies apie 20 min.(morkytė irgi ten buvo)
po to su blenderiu pertryniau iki vientisos masės.

Taip svajojau apie ryškiai geltoną sriubytę, o gavosi chaki marmalas doh.gif

Iš anksto ačiū visoms mamytėms. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaaidi @ 2010 10 16, 18:34)
Laba mergaitės, aš šiandien pirmą kartą viriau trintą moliūgo sriubą, bet mano sriubos spalva tai ne iš tolo neprilygo paveiksliuko spalvai  schmoll.gif -

Taip svajojau apie ryškiai geltoną sriubytę, o gavosi chaki marmalas doh.gif

Iš anksto ačiū visoms mamytėms. mirksiukas.gif

aaaidi,

pabandysiu mintimis nuklysti į tavo sriubos lėkštę.

Pirmučiausia man iškilo mintis,kad tavo moliugas buvo iš viršaus ir viduje buvo žalios spalvos{čia tokia moliugų rūšis}

Antra,,jeigu taip tau nutiko nieko baisaus,juk sriuba ruošiai su meile,vadinas spalva nėra svarbu,svarbu skonis.

O,aš tikiu ,kad sriuba buvo skani.

Patarimas,
spalvą galima pakeisti pakepinti morką,oranžinę papriką.

Galima į masę įberti prieskonio {ciberžolės,ji tikrai sriubai suteiks gražią spalvą}

Atsakyti
Ačiū regnute, už paguodą 4u.gif , tikrai taip - moliūgas nebuvo gražios oranžinės spalvos, toks atrodė nuskalbtas smile.gif , pirkau pyragui kepti, ne visą sunaudojau tai sugalvojau sriubą išvirti, man buvo laaabai skanu, dukra baikščiai pažiūrėjo ir atsisakė mano šedevro biggrin.gif , na kitą kartą pabandysiu iš ryškiai geltono moliūgo sriubą išvirt, bet vis tiek moliūgas skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaaidi @ 2010 10 17, 19:06)
Ačiū regnute, už paguodą 4u.gif , tikrai taip - moliūgas nebuvo gražios oranžinės spalvos, toks atrodė nuskalbtas smile.gif , pirkau pyragui kepti, ne visą sunaudojau tai sugalvojau sriubą išvirti, man buvo laaabai skanu, dukra baikščiai pažiūrėjo ir atsisakė mano šedevro biggrin.gif , na kitą kartą pabandysiu iš ryškiai geltono moliūgo sriubą išvirt, bet vis tiek moliūgas skanu mirksiukas.gif

Aaaidi, sutinku su tavimi drinks_cheers.gif ,bet labai gražiai {spalvingai}atrodo supjausčius kubeliais moliūgą,morkas,bulvę salierą petruskos šaknį spalvotą papriką pomidorą{reikia dėti paskiausia{galima kai kurias daržoves apkepti}
ir iš faršo padaryti labai minetiūrinius kukuliukus
.
Ir baigiant virti įberti ciberžolės

pats sriubos turinys bus spalvingas,gal tada merdgaitė susižavės.
Atsakyti
QUOTE(aaaidi @ 2010 10 17, 19:06)
Ačiū regnute, už paguodą 4u.gif , tikrai taip - moliūgas nebuvo gražios oranžinės spalvos, toks atrodė nuskalbtas smile.gif]

Man ir is nuskalbto moliugo sriuba gaunasi "neskanios" spalvos mirksiukas.gif jo galima su ciberzole bandyt reikala taisyt, bet as daugiau sriuba darysiu is oranzinio moliugo tongue.gif
Atsakyti
Vakar išsiviriau skania darzoviene su makaronais.Kiaulienos sultinys su morkom (virtos kiaulienos gabaliuka isemiau ir sunaudojau zemaiciams rolleyes.gif ),vidutine cukinija,pora sauju makaronu "kriaukleliu",skardine konservuotu zirneliu.Pusvalandi viriau kiauliena su morku griezineliais ir prieskoniais.Isemiau mesa,tada sudejau makaronus ir cukinijos griezinelius.Paviriau 10 min ir supyliau zirnelius is skardines (su visu skysciu),idejau 2 saukstus pomidoru padazo.Kai uzverda-galima valgyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 10 20, 02:13)
Vakar išsiviriau skania darzoviene su makaronais.Kiaulienos sultinys su morkom (virtos kiaulienos gabaliuka isemiau ir sunaudojau zemaiciams rolleyes.gif ),vidutine cukinija,pora sauju makaronu "kriaukleliu",skardine konservuotu zirneliu.Pusvalandi viriau kiauliena su morku griezineliais ir prieskoniais.Isemiau mesa,tada sudejau makaronus ir cukinijos griezinelius.Paviriau 10 min ir supyliau zirnelius is skardines (su visu skysciu),idejau 2 saukstus pomidoru padazo.Kai uzverda-galima valgyti biggrin.gif

as pvz neisivaizduoju konservuotu zirneliu skonio sriuboje blush2.gif gal ir skanu, bet man tai nedera nors tu ka ...
Atsakyti

QUOTE(Nikodema @ 2010 09 30, 15:38)
Toks klausimas, pusiau ne į temą biggrin.gif Viriau sriubą, kur buvo parašyta dėt fermentinį sūrį, dėjau Rokiškio (šviesiai geltonas pakelis), tai jis visas neištirpo  blink.gif  tokie neaiškios masės gabaliukai plaukiojo  blink.gif  Gal galit iš patirteis pasakyti, kuris TIKRAI ir normaliai ištirptų?  unsure.gif

fermentinis suris vargiai istirps sriuboje. Turbut tureta omeny parmezano ar pan suris, kurio galima uzbarstyti ant tirstos trintos sriubos ir jis gerai issimaiso ir istirpsta sriuboje, ja siek tiek patirstindamas.

QUOTE(Surry @ 2010 10 12, 15:55)
Yra labai daug skirtingu receptu trintos moliugu sriubos,bet mano seimai labiausia patinka si 4u.gif
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi ax.gif ) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies '' smile.gif

skaniai sriubyte atrodo, as panasiai darau, tik dar dedu imbiero, visai gerai derinasi su moliugu. Bet man daznai iskyla tokia problema - as neturiu trintuvo, turiu tik blenderi i kuri sudedu isvirtus moliugo, morku ir bulviu kubelius, pilu grietineles ir tada sutrinu. Bet tokiu budu mano sriuba kartais buna panasi i putesiu, gaunasi labai tirsta doh.gif nors pagal recpta, sriuba galima trinti ir tokiu budu, bet nezinau, ka ne taip darau, kad ji man tokia tirsta, beveik kaip kose gaunasi.

Sriubu gaminime, kaip ir virtuvej, esu profane. Kai geriau virti darzoves? ar deti i jau uzvirusi vandeni ir tada ant vidutines ugnies virti, ar pvz pradeti nuo bulviu, nes jos tikriausiai ilgiausiai verda, statyti puoda pilna vandens su bulvem ir kitas darzoves sudeti kai vanduo uzvirs?

kiek mazdaug laiko verda bulviu ir morku kubeliai? kuriuos pirma det bulves ar morkas? nes nemegstu kai perverda.
Atsakyti
Mergaites, gal kuri esate gaminusios harčo sriubyte? labai reikia receptuko biggrin.gif
Atsakyti
TRINTA POMIDORU SRIUBA SU LESIAIS
(pagal Beata)

user posted image

700 ml vandens
500 ml pomidoru savose sultyse
2 salieru stiebai
2 morkos
puse stiklines lesiu
1 svogunas
3 skilteles cesnako
baziliku, pipiru, druskos, trupuciuka adzikos, balzaminio acto, cukraus

Pakepinti susmulkintus svogunus, ideti smulkinta cesnaka, salieru stiebus, pjaustytas morkas ir viska patroskinti keptuveje, kol suminkstes. Issivirti lesius. Kitame puode uzkaisti vandeni, kai prades virti sudeti pomidorus ir visa keptuves turini. Tada jau sudeti prieskonines zoleles ir likusius prieskonius (reguliuotis pagal savo skoni). Pavirti viska 15 min. ir sublenderiuoti. Tada belieka sudeti virtus lesius ir dar trupuciuka pavirti, nes lesiai turi sukristi. As sriubai leidau pastoveti pora valandu ir po to jau ragavom su grietinele ir tarkuotu "Dziugo" suriu. Labai skani ir soti sriuba. Pameginkit, tikrai patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar cili piceryjoje valgiau cili sriuba, na zinokit likau nusivylus, nzn man namie gaminta zymiai skanesne gaunasi, oi kazko truko joje verysad.gif
Atsakyti