QUOTE(Nikodema @ 2010 09 30, 15:38)
Toks klausimas, pusiau ne į temą

Viriau sriubą, kur buvo parašyta dėt fermentinį sūrį, dėjau Rokiškio (šviesiai geltonas pakelis), tai jis visas neištirpo

tokie neaiškios masės gabaliukai plaukiojo

Gal galit iš patirteis pasakyti, kuris TIKRAI ir normaliai ištirptų?
fermentinis suris vargiai istirps sriuboje. Turbut tureta omeny parmezano ar pan suris, kurio galima uzbarstyti ant tirstos trintos sriubos ir jis gerai issimaiso ir istirpsta sriuboje, ja siek tiek patirstindamas.
QUOTE(Surry @ 2010 10 12, 15:55)
Yra labai daug skirtingu receptu trintos moliugu sriubos,bet mano seimai labiausia patinka si
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi

) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies ''
skaniai sriubyte atrodo, as panasiai darau, tik dar dedu imbiero, visai gerai derinasi su moliugu. Bet man daznai iskyla tokia problema - as neturiu trintuvo, turiu tik blenderi i kuri sudedu isvirtus moliugo, morku ir bulviu kubelius, pilu grietineles ir tada sutrinu. Bet tokiu budu mano sriuba kartais buna panasi i putesiu, gaunasi labai tirsta

nors pagal recpta, sriuba galima trinti ir tokiu budu, bet nezinau, ka ne taip darau, kad ji man tokia tirsta, beveik kaip kose gaunasi.
Sriubu gaminime, kaip ir virtuvej, esu profane. Kai geriau virti darzoves? ar deti i jau uzvirusi vandeni ir tada ant vidutines ugnies virti, ar pvz pradeti nuo bulviu, nes jos tikriausiai ilgiausiai verda, statyti puoda pilna vandens su bulvem ir kitas darzoves sudeti kai vanduo uzvirs?
kiek mazdaug laiko verda bulviu ir morku kubeliai? kuriuos pirma det bulves ar morkas? nes nemegstu kai perverda.