Dievinu trintas, tirštas sriubas o kaip skaniai čia viskas atrodo, reikės bėgt gaminti kažką labai smagu, kad kažkas nepatingi tokių receptukų įdėti
Toks klausimas, pusiau ne į temą Viriau sriubą, kur buvo parašyta dėt fermentinį sūrį, dėjau Rokiškio (šviesiai geltonas pakelis), tai jis visas neištirpo tokie neaiškios masės gabaliukai plaukiojo Gal galit iš patirteis pasakyti, kuris TIKRAI ir normaliai ištirptų?
QUOTE(Nikodema @ 2010 09 30, 17:38)
Toks klausimas, pusiau ne į temą Viriau sriubą, kur buvo parašyta dėt fermentinį sūrį, dėjau Rokiškio (šviesiai geltonas pakelis), tai jis visas neištirpo tokie neaiškios masės gabaliukai plaukiojo Gal galit iš patirteis pasakyti, kuris TIKRAI ir normaliai ištirptų?
Va va, tikrai reikia susidaryti gerai tirpstančių sūrių sąrašą Vis išbandau ir pamirštų, kuris geresnis. Neseniai atradau sūrį Jovaras, jis ir gerai tirpsta, ir svarbiausia be jokių fermentų, šliužų ir pan., ta prasme vegetariškas.
Noriu pasiūlyti skanią sriubytę
Kinietiška vištienos sriuba
2-3 vištienos ketvirčiai
2-3 bulvės
0.5 kg pievagrybių
šviežias agurkas
prieskoniai, pipirai, lauro lapeliai
Išverdame vištienos ketvirčius, į vištienos sultinį dedame stambiai tarkuotas bulves, paverdame 5 minutes, sudedame nukaulytą supjaustytą vištieną, virtus pievagrybius, prieskonius ir paverdame 10- 15 minučių, prieš baigiant virtį sudedame tarkuotą agurką, paverdame keletą minučių ir skanaus.
Kinietiška vištienos sriuba
2-3 vištienos ketvirčiai
2-3 bulvės
0.5 kg pievagrybių
šviežias agurkas
prieskoniai, pipirai, lauro lapeliai
Išverdame vištienos ketvirčius, į vištienos sultinį dedame stambiai tarkuotas bulves, paverdame 5 minutes, sudedame nukaulytą supjaustytą vištieną, virtus pievagrybius, prieskonius ir paverdame 10- 15 minučių, prieš baigiant virtį sudedame tarkuotą agurką, paverdame keletą minučių ir skanaus.
Šiandien išbandysiu dešros, alaus ir sūrio sriubą
http://www.beatosvir...r-surio-sriuba/
Nėra dariusių?
http://www.beatosvir...r-surio-sriuba/
Nėra dariusių?
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 09, 10:31)
Šiandien išbandysiu dešros, alaus ir sūrio sriubą
http://www.beatosvir...r-surio-sriuba/
Nėra dariusių?
http://www.beatosvir...r-surio-sriuba/
Nėra dariusių?
as siandien ja viriau va ka tik sukirtau lekste visai man patiko, nors skonis tai be galo savotiskas
QUOTE(*Mėta* @ 2010 09 24, 02:54)
Pasinaudosiu proga idesiu labai skanu sriubos recepta( receptas tikrai ne mano), bet sriuba nerealiai skani Taigi,
Trinta darzoviu ir vistienos sriuba
Mums reikes:
Vistienos krutineles
darzoves ( morkos, bulves, salieras,svogunas, cesnakas, paprika, spinatai)
Sviestas
Miltai
Pienas arba grietineles ( darau su tuom ko turiu namie)
Grietine
Duonos skrebuciai
Taigi supjaustome vistiena gabaliukais , ja isverdame i sultini imesdami keleta pipiriuku, lauro lapeliu. Kai vistiena isvirusi nukosiame viska, paliekame tik sultiny. Tada sudedame griezineliais pjaustytas ~3 morkas ir ~3 kubeliais pjaustytas bulvytes.Keptuveje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustyta saliero stieba, svoguna.Viska pakepinus supilame i sriuba, ten ispaudziame ~3 skilteles cesnako ir idedame supjaustyta isvalyta viena paprika.Kai jau baigia viskas virti imetame gera sauja spinatu.Viskas daug maz verda apie ~20-30 min nuo bulviu idejimo.
Keptuveje istirpinti gera sauksta sviesto, sumaisyti su miltais, sliukstelti pieno. Sia mase ideti i skystima kai isgriebiame darzoves. (Analogiskai viskam isvirus turime nukosti darzoves kad liktu tik sultinys ir tik tada cia supilti ta mase is sultiny),
kruopsciai viska ismaisyti. Darzoves, isvirusia vistiena sublenderiuoti, sudeti i sultiny , uzdeti ant ugnies porai minuciu.
pateikti su grietine, cesnakiniais baltos duonos skrebuciais. Stai ir sriubyte:
Trinta darzoviu ir vistienos sriuba
Mums reikes:
Vistienos krutineles
darzoves ( morkos, bulves, salieras,svogunas, cesnakas, paprika, spinatai)
Sviestas
Miltai
Pienas arba grietineles ( darau su tuom ko turiu namie)
Grietine
Duonos skrebuciai
Taigi supjaustome vistiena gabaliukais , ja isverdame i sultini imesdami keleta pipiriuku, lauro lapeliu. Kai vistiena isvirusi nukosiame viska, paliekame tik sultiny. Tada sudedame griezineliais pjaustytas ~3 morkas ir ~3 kubeliais pjaustytas bulvytes.Keptuveje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustyta saliero stieba, svoguna.Viska pakepinus supilame i sriuba, ten ispaudziame ~3 skilteles cesnako ir idedame supjaustyta isvalyta viena paprika.Kai jau baigia viskas virti imetame gera sauja spinatu.Viskas daug maz verda apie ~20-30 min nuo bulviu idejimo.
Keptuveje istirpinti gera sauksta sviesto, sumaisyti su miltais, sliukstelti pieno. Sia mase ideti i skystima kai isgriebiame darzoves. (Analogiskai viskam isvirus turime nukosti darzoves kad liktu tik sultinys ir tik tada cia supilti ta mase is sultiny),
kruopsciai viska ismaisyti. Darzoves, isvirusia vistiena sublenderiuoti, sudeti i sultiny , uzdeti ant ugnies porai minuciu.
pateikti su grietine, cesnakiniais baltos duonos skrebuciais. Stai ir sriubyte:
ačiū už puikų receptą
QUOTE(mamakarolina @ 2010 10 11, 16:23)
as siandien ja viriau va ka tik sukirtau lekste visai man patiko, nors skonis tai be galo savotiskas
taip, ji tikrai savotiška tokia bet man patiko tik sūrelį aš dėjau tokį lydytą kaip būna, tai čia matyt nuo sūrio irgi skonis priklauso daug.
QUOTE(Donatella @ 2010 09 22, 15:00)
Yra labai daug skirtingu receptu trintos moliugu sriubos,bet mano seimai labiausia patinka si
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi ) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies ''
Skanaus
QUOTE(linciuke5 @ 2010 10 12, 16:55)
Yra labai daug skirtingu receptu trintos moliugu sriubos,bet mano seimai labiausia patinka si
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi ) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies ''
Skanaus
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi ) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies ''
Skanaus
butinai siandien isbandysiu sia sriubyte
QUOTE(lolanta @ 2010 10 13, 14:04)
aš tai kaip išverdu sriubytę ir ta pačia diena nesuvalgom ant rytojus perkošiu ja per kiaurasamtį buljona uzvirinu viska sutrinu suverciu į buljoną pakaitinu iki virimo pridedu tarkuoto surio, batono skrebučiu ir gaunasi nauja trinta sriuba
Jolanta,
noriu tavęs paklausti,kam tu vakarykščią sriubą perfiltruoji{perkosi}
Ką tai sudaro?
Pasidalink ,šiuo klausimu.