Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

Dievinu trintas, tirštas sriubas wub.gif o kaip skaniai čia viskas atrodo, reikės bėgt gaminti kažką essen.gif labai smagu, kad kažkas nepatingi tokių receptukų įdėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anelle: 24 rugsėjo 2010 - 13:40
Toks klausimas, pusiau ne į temą biggrin.gif Viriau sriubą, kur buvo parašyta dėt fermentinį sūrį, dėjau Rokiškio (šviesiai geltonas pakelis), tai jis visas neištirpo blink.gif tokie neaiškios masės gabaliukai plaukiojo blink.gif Gal galit iš patirteis pasakyti, kuris TIKRAI ir normaliai ištirptų? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikodema @ 2010 09 30, 17:38)
Toks klausimas, pusiau ne į temą biggrin.gif Viriau sriubą, kur buvo parašyta dėt fermentinį sūrį, dėjau Rokiškio (šviesiai geltonas pakelis), tai jis visas neištirpo  blink.gif  tokie neaiškios masės gabaliukai plaukiojo  blink.gif  Gal galit iš patirteis pasakyti, kuris TIKRAI ir normaliai ištirptų?  unsure.gif



Va va, tikrai reikia susidaryti gerai tirpstančių sūrių sąrašą smile.gif cool.gif Vis išbandau ir pamirštų, kuris geresnis. Neseniai atradau sūrį Jovaras, jis ir gerai tirpsta, ir svarbiausia be jokių fermentų, šliužų ir pan., ta prasme vegetariškas. thumbup.gif
Atsakyti
Noriu pasiūlyti skanią sriubytę wub.gif

Kinietiška vištienos sriuba

2-3 vištienos ketvirčiai
2-3 bulvės
0.5 kg pievagrybių
šviežias agurkas
prieskoniai, pipirai, lauro lapeliai

Išverdame vištienos ketvirčius, į vištienos sultinį dedame stambiai tarkuotas bulves, paverdame 5 minutes, sudedame nukaulytą supjaustytą vištieną, virtus pievagrybius, prieskonius ir paverdame 10- 15 minučių, prieš baigiant virtį sudedame tarkuotą agurką, paverdame keletą minučių ir skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 06 spalio 2010 - 09:33
Šiandien išbandysiu dešros, alaus ir sūrio sriubą biggrin.gif
http://www.beatosvir...r-surio-sriuba/

Nėra dariusių?
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 09, 10:31)
Šiandien išbandysiu dešros, alaus ir sūrio sriubą  biggrin.gif
http://www.beatosvir...r-surio-sriuba/

Nėra dariusių?


as siandien ja viriau smile.gif va ka tik sukirtau lekste thumbup.gif visai man patiko, nors skonis tai be galo savotiskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mėta* @ 2010 09 24, 02:54)
Pasinaudosiu proga idesiu labai skanu sriubos recepta( receptas tikrai ne mano), bet sriuba nerealiai skani  smile.gif Taigi,

Trinta darzoviu ir vistienos sriuba

Mums reikes:
Vistienos krutineles
darzoves ( morkos, bulves, salieras,svogunas, cesnakas, paprika, spinatai)
Sviestas
Miltai
Pienas arba grietineles ( darau su tuom ko turiu namie)
Grietine
Duonos skrebuciai

Taigi supjaustome vistiena gabaliukais , ja isverdame i sultini imesdami keleta pipiriuku, lauro lapeliu. Kai vistiena isvirusi nukosiame viska, paliekame tik sultiny. Tada sudedame griezineliais pjaustytas ~3 morkas ir ~3 kubeliais pjaustytas bulvytes.Keptuveje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustyta saliero stieba, svoguna.Viska pakepinus supilame i sriuba, ten ispaudziame ~3 skilteles cesnako ir idedame supjaustyta isvalyta viena paprika.Kai jau baigia viskas virti imetame gera sauja spinatu.Viskas daug maz verda apie ~20-30 min nuo bulviu idejimo.
Keptuveje istirpinti gera sauksta sviesto, sumaisyti su miltais, sliukstelti pieno. Sia mase ideti i skystima kai isgriebiame darzoves. (Analogiskai viskam isvirus turime nukosti darzoves kad liktu tik sultinys ir tik tada cia supilti ta mase is sultiny),
kruopsciai viska ismaisyti. Darzoves, isvirusia vistiena sublenderiuoti, sudeti i sultiny , uzdeti ant ugnies porai minuciu.
user posted imageuser posted image
pateikti su grietine, cesnakiniais baltos duonos skrebuciais. Stai ir sriubyte:

user posted image

ačiū už puikų receptą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2010 10 11, 16:23)
as siandien ja viriau  smile.gif  va ka tik sukirtau lekste  thumbup.gif  visai man patiko, nors skonis tai be galo savotiskas  4u.gif


taip, ji tikrai savotiška tokia smile.gif bet man patiko smile.gif tik sūrelį aš dėjau tokį lydytą kaip būna, tai čia matyt nuo sūrio irgi skonis priklauso daug.
Atsakyti
QUOTE(Donatella @ 2010 09 22, 15:00)
sveikos  smile.gif

gal kuri gaminat trinta moliugu sriuba? noreciau receptuko  blush2.gif


Yra labai daug skirtingu receptu trintos moliugu sriubos,bet mano seimai labiausia patinka si 4u.gif
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi ax.gif ) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies '' smile.gif
Skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linciuke5: 12 spalio 2010 - 15:57
QUOTE(linciuke5 @ 2010 10 12, 16:55)
Yra labai daug skirtingu receptu trintos moliugu sriubos,bet mano seimai labiausia patinka si 4u.gif
Keptuveje su trupuciu aliejaus pakepinu svoguna,susmulkinta cesnaka(1-2skilteles),kubeliais supjaustyta morka ir moliuga.Pakepinu kol siek tiek suminkstes.Tuo tarpu puode,nedideliame kiekyje vandens(skaniausia buljone)jau verda susmulkinta bulve.Apkepusias siek tiek darzoves supilu i puoda ir dar truputi paverdu apie 10min.Tada imu elektrini trintuva(blenderi ax.gif ) ir tiesiog puode viska pertrinu.Pridedu petrazoliu,krapu,vistienos buljono ir viskas.Jeigu norisi, sriuba galima skiesti iki norimo tirstumo.Uzbalinam grietinele arba grietine.
Negaliu pasakyt tiksliu proporciju,nes viska darau ''is akies '' smile.gif
Skanaus 4u.gif 
user posted image


butinai siandien isbandysiu sia sriubyte 4u.gif
Atsakyti
aš tai kaip išverdu sriubytę ir ta pačia diena nesuvalgom ant rytojus perkošiu ja per kiaurasamtį buljona uzvirinu viska sutrinu suverciu į buljoną pakaitinu iki virimo pridedu tarkuoto surio, batono skrebučiu ir gaunasi nauja trinta sriuba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2010 10 13, 14:04)
aš tai kaip išverdu sriubytę ir ta pačia diena nesuvalgom ant rytojus perkošiu ja per kiaurasamtį buljona uzvirinu viska sutrinu suverciu į buljoną pakaitinu iki virimo pridedu tarkuoto surio, batono skrebučiu ir gaunasi nauja trinta sriuba thumbup.gif


Jolanta,

noriu tavęs paklausti,kam tu vakarykščią sriubą perfiltruoji{perkosi}

Ką tai sudaro?

Pasidalink ,šiuo klausimu.
Atsakyti