Tobulai tinka šaltą žiemos dieną pietums.
Kruopų sriuba su mėsos kukuliais
200 g. Įvairių kruopų ( aš naudojau Buon Gusto itališkos sriubos mišinį, kurio sudėtyje yra: skaldyti žirniai, lęšiai žali, smulkios pupelės, spindulines pupuolės, perlinės kruopos.)
2 vidutinio dydžio morkos
2 didelės bulvės
1 raudonasis svogūnas
8 mažučių arba 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių
Žiupsnelis druskos
Kvapiujų ir juodųjų pipirų
2-3 valgomųjų šaukštų aliejaus
Žiupsnelio šviežių arba džiovintų krapų
1.5 l. naminio ar kitokio mėgiamo sultinio arba vandens
Maltos mėsos kukuliams:
300 g. maltos mėsos ( tinka kiauliena, jautiena, vištiena)
1 nedidelė morka
2 lauro lapelių
3 žirnelių kvapiujų pipirų
druskos
vandens
Taigi pirmiausia pasiruošiame kruopas, jas geriausia būtų palaikyti per naktį arba bent 2-3 valandas užmerktas šaltame vandenyje, kad išbrinktų. Tada virti ant vidutinio kaitrumo ugnies uždengtame puode apie 30 min. Ruošiame maltos mėsos kukuliukus: Švariai nuskustą, nuplautą morką smulkiai sutarkuojame. Įmaišome į maltą mėsą, pabarstome druska. Gerai išminkome. Suformuojame nedidelius kukuliukus. Dedame į verdantį pasudytą vandenį. Įmetame pipirus ir lauro lapelius. Verdame apie 10-15 min. Ruošiame sriubą: Švariai nuskustas, nuplautas morkas sutarkuojame, bulves supjaustome nedideliais gabalėliais. Nuluptą svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.Puode įkaitintame aliejuje pakepiname smulkintą svogūną. Dedame tarkuotas morkas ir kartu trumpai pakepiname. Užpilame naminiu sultiniu, sudedame bulves, pipirus. Verdame apie 10 min. Tada sudedame išvirusius mėsos kukuliukus, virtą kruopų mišinį, smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius. Verdame apie 5 min. Pabarstome druska, smulkintais džiovintais arba šviežiais krapais. Jei mėgstate patiekiant galite pagardinti grietine. Skanaus!