Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

Daržovių ir makaronų sriuba http://sokiaivirtuve...akaronu-sriuba/
Reikės:

2 morkų;
svogūno;
bulvės;
šiek tiek saliero;
250 g konservuotų pomidorų savose sultyse;
100 g konservuotų pupelių;
100 g šaldytų žirnelių;
100 šparaginių pupelių;
2 l daržovių sultinio;
100 g makaronų;
prieskonių.

Eiga.Šviežias daržoves supjaustome, sumaišome su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir šparagais. Daržoves sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir verdame ant silpnos ugnies, kol šios suminkštės. Paskui sudedame makaronus, prieskonius. Verdame iki kol makaronai suminkštės, skanaus!

user posted image
Atsakyti
Tobulai tinka šaltą žiemos dieną pietums.

Kruopų sriuba su mėsos kukuliais

200 g. Įvairių kruopų ( aš naudojau „Buon Gusto“ itališkos sriubos mišinį, kurio sudėtyje yra: skaldyti žirniai, lęšiai žali, smulkios pupelės, spindulines pupuolės, perlinės kruopos.)

2 vidutinio dydžio morkos

2 didelės bulvės

1 raudonasis svogūnas

8 mažučių arba 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių

Žiupsnelis druskos

Kvapiujų ir juodųjų pipirų

2-3 valgomųjų šaukštų aliejaus

Žiupsnelio šviežių arba džiovintų krapų

1.5 l. naminio ar kitokio mėgiamo sultinio arba vandens

Maltos mėsos kukuliams:

300 g. maltos mėsos ( tinka kiauliena, jautiena, vištiena)

1 nedidelė morka

2 lauro lapelių

3 žirnelių kvapiujų pipirų

druskos

vandens

Taigi pirmiausia pasiruošiame kruopas, jas geriausia būtų palaikyti per naktį arba bent 2-3 valandas užmerktas šaltame vandenyje, kad išbrinktų. Tada virti ant vidutinio kaitrumo ugnies uždengtame puode apie 30 min. Ruošiame maltos mėsos kukuliukus: Švariai nuskustą, nuplautą morką smulkiai sutarkuojame. Įmaišome į maltą mėsą, pabarstome druska. Gerai išminkome. Suformuojame nedidelius kukuliukus. Dedame į verdantį pasudytą vandenį. Įmetame pipirus ir lauro lapelius. Verdame apie 10-15 min. Ruošiame sriubą: Švariai nuskustas, nuplautas morkas sutarkuojame, bulves supjaustome nedideliais gabalėliais. Nuluptą svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.Puode įkaitintame aliejuje pakepiname smulkintą svogūną. Dedame tarkuotas morkas ir kartu trumpai pakepiname. Užpilame naminiu sultiniu, sudedame bulves, pipirus. Verdame apie 10 min. Tada sudedame išvirusius mėsos kukuliukus, virtą kruopų mišinį, smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius. Verdame apie 5 min. Pabarstome druska, smulkintais džiovintais arba šviežiais krapais. Jei mėgstate patiekiant galite pagardinti grietine. Skanaus!

user posted image

Atsakyti
kaaaip skaniai atrodo wub.gif tuoj sušlerpsiu abi foto hihihi.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau trintą morkų sriubą , kas ragavo tam patiko ir man taip pat ax.gif Dar papildomai šviežios citrinžolės šiek tiek įdėjau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 23 sausio 2016 - 18:19
Norėjau ir aš išbandyti trintą morkų sriubą bet nedrįsau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 01 23, 21:14)
Norėjau ir aš išbandyti trintą morkų sriubą bet nedrįsau  smile.gif

Siūlau išbandyti smile.gif Gaminimas paprastas, o skonis, bent šios tikrai geras smile.gif Net maistui išrankus žmogus ją mielai suvalgė ir sakė, kad buvo skanu smile.gif
Atsakyti
Vakar uždėjom pliusą Itališkai minestronei.
receptas iš čia
Atsakyti