Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

Labai skaniai atrodo pomidorų sriuba:)
Atsakyti
ir aš kur buvus kur nebuvus su pomidoriene, kiek kitokia, bet vistiek baisiai skania. Juk sezonas- nieko nepadarysi tongue.gif

POMIDORINĖ SRIUBA SU RUDAISIAIS RYŽIAIS

user posted image

Prireiks:

Pomidorų apie 1,5 kg
Svogūno galva 1-2 vntMorka 1 vnt
Česnako skiltelė 1 vnt
Paprika 1 vnt
Rudieji ryžiai 150 gr
Petražolės
Sultinio kubeliai 2 vnt arba sultinys natūralus
2 arb.š. miltų
1 valg.š. gero pomidorų padažo
Druska, pipirai, lauro lapas...

Viename puode užkaičiau pora litrų vandens su ryžiais ir kubeliais. Palikau virti. Kitame puode ant čiut aliejuko pakepiau kapotą svogūna su česnaku, vėleliau sumečiau morkytę tarkuotą ir smulkiai supjaustytą papriką. Po poros minučių suverčiau kubeliais pjaustytus pomidorus. Troškinau, tik kol suminkštėjo pomidorai. Tada supyliau pomidorų padaže išleistus miltus ir užvirinau. Išjungiau ir pomidorienę sutryniau blenderiu, bet ne iki tyrės, suverčiau į puodą su išvirusiais ryžiais. Pagardinau petražolėm. Skanu:)
Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2013 04 25, 13:07)
As gaminau, kol buvo katik isvirus, pasirode nebloga, bet paskui tai buvo nebe sriuba, o ryziu kose...

o tai kiek jūs tų ryžių dėjot? jei ant trijų litrų skysčio daugiau nei pusė stiklinės ryžių....iš kur ta košė? ax.gif
Atsakyti
Atsinešu ir aš vieną iš savo mėgstamiausių sriubų, juolab, kad pomidorų sezonas pačiame įkarštyje 4u.gif

Čili sriuba

user posted image

600-800 ml. vandens (priklauso nuo Jūsų norimo tirštumo)
800 gr. pomidorų
300-400 gr. faršo
400 gr. skardinė konservuotų raudonųjų pupelių (grynasis svoris 200 gr.)
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 raudonoji paprika
1 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 а.š. provanso žolelių mišinio (arba baziliko, raudonėlio, rozmarino)
Žiupsnelis juodųjų pipirų
Čili pipirų arba padažo (pagal skonį)
Fermentinio sūrio (sriubos patiekimui)

Pomidorus, papriką, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais, užpilame vandeniu, suberiame cukrų, druską, pipirus, žoleles, ir verdame, kol daržovės suminkštėja. Tuo metu keptuvėje pakepiname faršą su trupučiu mėgstamų prieskonių. Išvirusias daržoves sutriname blenderiu iki vientisos masės. Sudedame pupeles (mano buvo konservuotos pomidorų padaže, tad supyliau su visu skysčiu), faršą, smulkintą česnaką ir dar apie 10 min. maišydami sriubą paverdame. Patiekdami dubenelyje užbarstome tarkuoto sūrio. Čili pipirus arba padažą aš patiekiu atskirai, kad kiekvienas sau įsidėtų, kiek reikia – juk ne visi mėgstame vienodą aštrumą. Labai skanu su balta skrudinta duona.

P.S. Aš pyliau 800 ml. vandens, bet norėjos šiek tiek tirštesnės sriubytės, tad kitą kartą pilčiau mažiau. O jei norite skystesnės, galima tiesiog įpilti pačiame gale vandens ir užvirinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 14 rugpjūčio 2013 - 14:32
QUOTE(brashke77 @ 2013 08 12, 12:18)
ir aš kur buvus kur nebuvus su pomidoriene, kiek kitokia, bet vistiek baisiai skania. Juk sezonas- nieko nepadarysi  tongue.gif

POMIDORINĖ SRIUBA SU RUDAISIAIS RYŽIAIS


Mmmmm kaip skaniai atrodo wub.gif Eisiu siandien virt.Dekui 4u.gif
Atsakyti
Prancūziška cukinijų sriuba

user posted image

Reikės:
1 kg skubeliais supjaustytų žaliųjų cukinijų
750 ml daržovių sultinio
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
sauja susmulkintų baziliko lapelių
alyvuogių aliejaus kepimui
5 v.š. grietinėlės
50 g tarkuoto parmezano sūrio (Džiugo sūrio)
druskos, pipirų
petražolių

Puode įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintas česnako skilteles, smulkiai pjaustytą svogūną, cukiniją, bei baziliką. Pagardinti druska ir kepinti apie 10 min. arba tol, kol cukinijos suminkštės. Įberti pipirų pagal skonį, tada supilti pasiruoštą sultinį ir užvirti sriubą. Virti apie 6 - 8 min. neuždengtame puode. Nuimti nuo ugnies, suberti petražoles, supilti grietinėlę ir viską sutrinti elektriniu trintuvu į vientisą masę. Sriubą dar šiek tiek pašildyti, išpilstyti į dubenėlius, užbarstyti tarkuoto parmezano ir patiekti su skrebučiais.
Skanaus!
Atsakyti
RYŽIŲ POMIDORINĖ
user posted image
sultinys iš 2 kubeliu ekologisko sultinio ir vandens, druska, pipirai, lauro lapai 2 , virti basmati ryziai, kokie 6 pomidorai, pomidoru padazas, paprika, cesnakas, svogunas. Pomidorus nuplykau, nulupu odeles, supjaustau, idedu i inda, ten pat pjaustyta paprika, cesnako 4 skilteles ir viska sublenderiuoju. Uzvirinu sultini, dedu pipiru, sruskos, idedu lauro lapu. Keptuveje pakepinu svoguna, ipilu sublenderiuota mase, idedu kelis saukstus pomidoro padazo, iberiu cesnakinio misinio dar ir viska patroskinu kelias min, i sultini beriu isvirtus ryzius, visa padaza nuo keptuves ir viska paverdu, kol tokia tirstesne pasidaro :)dar pekepiau batona su sviestuku ir cesnaku prie jos .Skanaus
Atsakyti
Trinta vištienos ir daržovių sriuba
3 porcijoms (receptas su kaloringumu, toms, kurios skaičiuoja ko ir kiek suvalgo)

user posted image

Įvairių prieskonių pagal skonį (prieskoniai vaidina didelį vaidmenį sriubos skoniui, dedu jų gausiai po kelis žiupsnius negailint). Aš dėjau džiovintus:
mairūną
peletrūną
čiobrelį
rozmariną
baziliką
truputį čili pipirų
saldžiosios paprikos džiovintos
druskos pagal skonį

Įkaitiname didelį puodą su vandeniu. Pasiruošiame vištienos krūtinėlę, daržoves visas supjaustome nebūtinai labai smulkiai ir tvarkingai, nes vistiek viską, ką išvirsime po to pertrinsime(tas man ir patinka šioje sriuboje, nereik visko gražiai tvarkingai pjaustyti biggrin.gif ). Dedame viską į puodą, verdame, kol išvirs vištiena. Prieskonius sudedame maždaug praėjus 20 minučių nuo virimo pražios. Išvirus viską dedame į blenderį ir pertriname (patarimas - pirma imti visas puode esančias daržoves ir vištieną bei pusę puode likusio skysčio ir pertrinti, o tada jei sriuba gaunasi per tiršta supilti dar kiek daugiau puode likusio skysčio).


Bendras viso puodo kaloringumas 700kcal (dėtiems prieskoniams daviau dar grubiai 50kcal)
Vienos porcijos kaloringumas 234kcal (iš viso puodo gaunasi 3 porcijos)

Sriubos porciją aš skaninu 7g tarkuoto džiugo sūrio, kuris labai tinka čia. Tad dar porcijai + 25,62kcal

user posted image
Atsakyti
Trinta brokolių sriuba su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

1 svogūnas, smulkintas
1 morka, sutarkuota
2-3 bulvės, supjaustyta kubeliais
1 – 1,5 l daržovių sultinio
brokolis ( apie 300 g )
mėlynuojo pelėsinio sūrio
Prieskoniai – druska, pipiriukai ir t.t.t
Grietinėlė
Svogūną ir morka pakepinti (as kepinu svieste). Užvirinti sultini, sudėti bulves ir virti apie 10 min., kol bulvės suminkštės. Tada sudėti brokolius ir virti apie 5 min., kad brokoliai suminkštėtų, bet liktų gražios žalios spalvos. Į sultinį sudėti pakepintas morkas su svogūną ir visa šią masę sublenderiuoti įdėti prieskoniu dar šiek tiek pavirti ir valio galim ragauti smile.gif
Prieš patiekiant sriubytę užbalinam grietinėle ir įdedam pelėsinio sūrio

SKANAUS smile.gif

user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukselisr: 24 spalio 2013 - 18:43
Raugintų kopūstų sriuba su dešrelėmis ir pyragėliais

Reikės:
300 gr rūkytų dešrelių
800 gr raugintų kopūstų
2 morkos
100 gr rūkytos šoninės juostelių
6-8 saulėje džiovinti pomidorai
0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
rūkytų šonkauliukų sultinio kubelis
1 v.š. aliejaus
4 v.š. pomidorų pastos
2 l vandens
virtų bulvių su lupena
3 lapeliai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio trynys
šiek tiek džiovinto raudonėlio

3 dešreles supjaustome griežinėliais pyragėlių įdarui, kartu susmulkiname džiovintus pomidorus ir atidedame 3 v.š. raugintų kopūstų. Viską pakepiname ir paliekame atvėsti. Sluoksniuotą bemielę tešlą ištraukiame iš šaldiklio ir paliekame ~ 30 min sušilti, supjaustome lapelius pusiau į vienodus kvadratus, atvėsusį įdarą padaliname po lygiai ant kvadratėlių, sulenkiame į trikampėlius ir šakute suspaudžiame kraštelius.Aptepame kiaušinio tryniu, pabarstome džiovintu raudonėliu. Kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 10-15 min.

Likusias dešreles taip pat supjaustome riekelėmis, šoninę supjaustome juostelėmis, pakrudiname puode su aliejumi. Sudedame morkas, sutarkuotas per burokinę tarką. Užpilame vandeniu ir užverdame. Paverdame 5-10 min, tuomet sudedame kopūstus, pomidorų pastą, sultinį ir viską išmaišius troškiname kol kopūstai suminkštėja ~20-30 min.

Sriuba patiekiame su įpjaustytomis virtomis bulvėmis ir pyragėliais.


user posted image
Atsakyti
Sveikos superšeimininkės 4u.gif

Startavo naujas konkursas, būtinai sudalyvaukite, prizai vertingi mirksiukas.gif

http://www.15min.lt/...eima-603-388664
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif


essen.gif
Atsakyti
Labutis, gal kas charčio receptuką lengvą žinote?
Atsakyti
Sūrio sriuba su vištiena

user posted image


1,5 litro vandens
200 gr. vištienos file
80 gr. ryžių
1 didesnė morka
2 bulvės
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
0,5 a.š. kario
300 gr. lydyto sūrio
druskos
pipirų
šviežių krapų

Į vandenį beriam druskos, pipirų ir verdam vištienos file apie 20 min. Išimame ir supjaustome mažais gabaliukais. Į mėsos sultinį suberiame ryžius, paverdame apie 5 min., tuomet sudedame kubeliais pjaustytas bulves, burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Verdame, kol bulvės ima minkštėti. Tada sudedame supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką ir suberiame karį. Paverdame apie 10 min. Nukeliame puodą nuo ugnies, sudedame sūri, maišome, kol išsilydo. Įberiame krapų. Skanaus!

http://aj-receptai.b...u-vistiena.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 29 gruodžio 2013 - 15:16