Buroklapių sriubaSriubai:
Vanduo 2 litrai
Jauni burokų lapai 1 ryšulėlis (bobučių pardavimo matas)
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Frikadelėms:
Faršas 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 sauja
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji ) paprika
Užkaiskite vandenį virimui ir kol jis užvirs, iš nurodytų produktų susiminkykite frikadelių masę. Aš naudojau vištienos faršą. Vandeniui užvirus formuokite kamuoliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite visus prieskonius ir virkite 10 min.
Tuo metu gerai nuplaukite ir susipjaustykite buroklapius. Praėjus nurodytam laikui, suberkite buroklapius į puodą. Virkite dar 5 min.
Tada į puodą suberkite, nedideliais gabaliukais pjaustytas, bulves ir tęskite virimą dar 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 25 min. išjunkite puodą ir pilkitės sriubą į lėkštes.
http://tingiojikiaul...piu-sriuba.html