Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(liniote @ 2013 05 07, 13:58)
Pievagrybių ir perlinių kruopų sriuba


Aciu uz sios dienos sriuos ideja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuniukas789 @ 2013 05 25, 15:46)
Sveikos,
Siandien viriau sriuba SALIANKA . Kuomet atsibosta morka, bulve, kopusta tai tokia sriuba tiesiai i desimtuka. Isbandykit, nenusivilsit.



Deda dar perlines kruopas į šią sriubą, nebandėte?
Atsakyti
QUOTE(liniote @ 2013 05 07, 13:58)
Pievagrybių ir perlinių kruopų sriuba
125 g perlinių kruopų
2 vidutinės morkos
1 didelis svogūnas
500 g pievagrybių
1 v.š. pomidorų pastos
50 ml balzaminio acto
2 l sultinio
druskos, pipirų ir krapų pagal skonį

Kruopas užpilti litru vandens ir virti 30 min. Po to vandenį nupilti ir kruopas perplauti šaltu vandeniu. Svogūną supjaustyti nelabai smulkiai ir truputį pakepinti. Nuvalytus pievagrybius supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į keptuvę prie svogūnų. Vis pamaišant kelias minutes viską pakepinti. Įdėti pomidorų pastos, išmaišyti ir dar minutę pakepint. Sultinį užvirinti ir sudėti apkeptus svogūnus bei pievagrybius. Morkas supjaustyti apskritimais ir kartu su perlinėmis kruopomis suberti į sultinį. Supilti balzaminį actą, pridėti prieskonių ir išmaišius virti 20-25 min., kol morkos ir kruopos išvirs.
Skanaus!
user posted image

http://prijaukintavi...opu-sriuba.html


vyras megsta perlines kruopas, butinai pabandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Pievagrybių ir perlinių kruopų sriuba

tikrai super, siaundien isbandziau, vyras labai gyre, sake daznai noresiu thumbup.gif
Atsakyti
Buroklapių sriuba

user posted image

Sriubai:
Vanduo 2 litrai
Jauni burokų lapai 1 ryšulėlis (bobučių pardavimo matas)
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)

Frikadelėms:
Faršas 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 sauja
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji ) paprika

Užkaiskite vandenį virimui ir kol jis užvirs, iš nurodytų produktų susiminkykite frikadelių masę. Aš naudojau vištienos faršą. Vandeniui užvirus formuokite kamuoliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite visus prieskonius ir virkite 10 min.
Tuo metu gerai nuplaukite ir susipjaustykite buroklapius. Praėjus nurodytam laikui, suberkite buroklapius į puodą. Virkite dar 5 min.
Tada į puodą suberkite, nedideliais gabaliukais pjaustytas, bulves ir tęskite virimą dar 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 25 min. išjunkite puodą ir pilkitės sriubą į lėkštes.
http://tingiojikiaul...piu-sriuba.html
Atsakyti
skanu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Špulka: 25 birželio 2013 - 20:17
Rūgštynių sriuba

user posted image

Vanduo/sultinys 2 litrai
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Rūgštynės 1 maišelis (bobučių pardavimo matas)
Kiaušinis (didelis) 1 vnt.
Jūros druska (jei naudojate vandenį), juodieji pipirai

Užvirkite vandenį ar sultinį (jei naudojate vandenį - pasūdykite). Į verdantį skystį suberkite pjaustytas (nedideliais gabaliukais) bulves ir įberkite juodųjų pipirų. Virkite 10 minučių.
Praėjus nurodytam laikui, į puodą sudėkite nepjaustytas rugštynes. Įmuškite kiaušinį ir iš karto išmaišykite, kad kiaušinis virstų siūlais. Pavirkite dar 5 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 15 min. - pilkitės sriubą į lėkštes.
http://tingiojikiaul...u-niekuciu.html
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 06 13, 14:32)
Buroklapių sriuba





o kaip tik sio recepto siandien ieskojau...o pacias buroku galvas irgi dedate i sriuba??
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 07 03, 10:02)
o kaip tik sio recepto siandien ieskojau...o pacias buroku galvas irgi dedate i sriuba??


Tikiuosi, kad due drops nesupyks, jei aš atsakysiu smile.gif Jos recepte minimi tik lapai, tad "galvų" į šią sriubą nededa. Mūsų šeimoj irgi verdama "vasarinė burokinė" tik iš lapų, "galvos" lieka lysvėse toliau augti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 07 03, 10:02)
o kaip tik sio recepto siandien ieskojau...o pacias buroku galvas irgi dedate i sriuba??

Mazutes jaunas smulkiai supjaustau ir dedu.Bet jos daugiau primena saknele,nei galva ax.gif
Atsakyti
Viena forumiete pasidalino skania pomidorine sriuba,tad dalinuosi ir as...
I sultini sutarkuoju 3 bulves,kai jos isverda imetu apie pora sauju ryziu,paverdu.Tada sudedu apie 2-3 skardines pomidoru trintu ir dar pavedu.Ant galo idedu kepintu svoguniuku arba cesnaku,prieskoniu.Nerealiai skani sriuba.
Atsakyti
Mano mėgstamiausia. 4u.gif
Pomidorų sriuba su sūriu
Reikės:
* 1 kg pomidorų;
* 1 svogūno;
* 1 šaukšto sviesto;
* trupučio druskos;
* 2 gvazdikėlių;
* 1 lauro lapelio;
* 2 šakelių petražolių;
* 250 ml sultinio;
* 200 ml baltojo vyno (nors skaitau, kad net nebūtina);
* 2 lydytų sūrelių;
* 1 šaukštelio krakmolo;
* 1 skiltelės česnako;
* trupučio pipirų;
* 3 šaukštų tarkuoto sūrio (darau su JAU tarkuotu Džiugo sūriu, kad pačiai nereiktų "žaist" biggrin.gif )

Paverdu pomidorus iki kol suminkštėja ir sutrinu su smulkintuvu. Svogūną susmulkinu ir pakepu su sviestu. Keptą svogūną sumaišau su pomidorų tyre, įdedu laurų lapelį, įberiu gvazdikėlių, smulkintų petražolių, supilu vyną, sultinį ir užvirinu. Nuolat maišydama sriuboje ištirpinu lydytus sūrelius, supilu nedideliame vandens kiekyje maišytą krakmolą. Galiausiai sriubą išpilstau į karščiui atsparius dubenėlius, užberiu tarkuoto sūrio ir puodelius su sriuba įstatau į iki 180°C įkaitintą orkaitę. SKANAUS! smile.gif
user posted image
Atsakyti