Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(sbo @ 2013 04 25, 11:07)
As gaminau, kol buvo katik isvirus, pasirode nebloga, bet paskui tai buvo nebe sriuba, o ryziu kose...


blink.gif Ar rasote apie "Fėja_krikštamotė" harcio sriubyte?
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 04 25, 12:26)
blink.gif Ar rasote apie "Fėja_krikštamotė" harcio sriubyte?

Aga...nzn kodel taip, ar ryziu per daug,ar reik daryt toki kieki,kad iskart suvalgyt,nes paskui isbrinksta ir sakau,vien ryziai...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 04 25, 11:48)
Aga...nzn kodel taip, ar ryziu per daug,ar reik daryt toki kieki,kad iskart suvalgyt,nes paskui isbrinksta ir sakau,vien ryziai...


Oi kaip gerai,kad parasete,as vis nesiryztu virti-laukiu atsiliepimu... blush2.gif
Supratau,kad ryziu gerokai padauginta,o sakykite,kaip aplamai ta sriubyte,ar panasi i Harcio ar istikruju -Harcio ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 04 25, 13:06)
Oi kaip gerai,kad parasete,as vis nesiryztu virti-laukiu atsiliepimu... blush2.gif
Supratau,kad ryziu gerokai padauginta,o sakykite,kaip aplamai ta sriubyte,ar panasi i Harcio ar istikruju -Harcio ? 4u.gif

Aj nezinau net, biski panasi, bet vistiek kazkas ne taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 04 25, 12:09)
Aj nezinau net, biski panasi, bet vistiek kazkas ne taip  ax.gif


Aha ,supratau,vadinasi bandysiu kita receptuka,ta kur visos laaaabai gira (su jelapenais). ax.gif
Aciu uz atsiliepima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgneMar @ 2013 04 12, 09:04)

Labai skani ir sveika sriubytė smile.gif


labai skaniai atrodo, gaminsiu siomis dienomis smile.gif
Atsakyti
Daržovienė su perlinėmis kruopomis

user posted image

Sriubai:
Vanduo 2 litrai
Kopūstas 2 nedidelių kumščių dydžio gabaliukas
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuoti pomidorai 3 - 4 vnt.
Perlinės kruopos 100 gr.
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)

Frikadelėms:
Faršas 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 sauja
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Užkaiskite vandenį virimui ir kol jis užvirs, iš nurodytų produktų susiminkykite frikadelių masę. Aš naudojau vištienos faršą. Vandeniui užvirus formuokite kamuoliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite, griežinėliais pjaustytą, pusę morkos ir suberkite perlines kruopas. Suberkite visus prieskonius ir cukrų. Virkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies, 10 min.
Kol viskas verda, susipjaustykite kopūstą (aš naudojau kietą, "žieminį" kopūstą). Praėjus nurodytam laikui, sudėkite jį į puodą. Ir virkite dar 20 min.
Praėjus pusvalandžiui nuo virimo pradžios, į puodą suberkite supjaustytas bulves. Virimą tęskite dar 10 min.
Po 40 min. nuo virimo pradžios - sudėkite į puodą marinuotus pomidorus ir sutraiškykite juos šaukštu.
Išjunkite ugnį ir palikite sriubą 10 min. ramybėje.
http://tingiojikiaul...-kruopomis.html
Atsakyti
Žinokit kažkaip taip ir negaminau blush2.gif , vis nesiryžtu doh.gif .


QUOTE(gurmans @ 2013 04 25, 12:06)
Oi kaip gerai,kad parasete,as vis nesiryztu virti-laukiu atsiliepimu... blush2.gif
Supratau,kad ryziu gerokai padauginta,o sakykite,kaip aplamai ta sriubyte,ar panasi i Harcio ar istikruju -Harcio ? 4u.gif

Atsakyti
Pievagrybių ir perlinių kruopų sriuba
125 g perlinių kruopų
2 vidutinės morkos
1 didelis svogūnas
500 g pievagrybių
1 v.š. pomidorų pastos
50 ml balzaminio acto
2 l sultinio
druskos, pipirų ir krapų pagal skonį

Kruopas užpilti litru vandens ir virti 30 min. Po to vandenį nupilti ir kruopas perplauti šaltu vandeniu. Svogūną supjaustyti nelabai smulkiai ir truputį pakepinti. Nuvalytus pievagrybius supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į keptuvę prie svogūnų. Vis pamaišant kelias minutes viską pakepinti. Įdėti pomidorų pastos, išmaišyti ir dar minutę pakepint. Sultinį užvirinti ir sudėti apkeptus svogūnus bei pievagrybius. Morkas supjaustyti apskritimais ir kartu su perlinėmis kruopomis suberti į sultinį. Supilti balzaminį actą, pridėti prieskonių ir išmaišius virti 20-25 min., kol morkos ir kruopos išvirs.
Skanaus!
user posted image

http://prijaukintavi...opu-sriuba.html
Atsakyti
Pieniška kruopų sriuba

user posted image

Skaldyti žirniai 200 gr.
Perlinės kruopos 100 gr.
Vanduo 2,5 litro
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Pienas
Jūros druska

Vandenį užvirkite ir supilkite perplautas kruopas. Ant mažos ugnies virkite maždaug 40 minučių. Tada pasūdykite, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir pavirkite dar 10 minučių.
Praėjus 50 minučių nuo virimo pradžios, puodą išjunkite, pilkitės į lėkštes ir užsibalinkite pienu.
http://tingiojikiaul...opu-sriuba.html
Atsakyti
Sveikos,
Siandien viriau sriuba SALIANKA . Kuomet atsibosta morka, bulve, kopusta tai tokia sriuba tiesiai i desimtuka. Isbandykit, nenusivilsit.

Produktai
150g. daktariskos desros
150g. karstai rukyto servilato
3v.s pamidoru pastos
1vnt. rukytos vistos kojos ( slaunele)
4 vnt. konservuotu agurku. paciu agurku 4 vnt. ( is stiklainio)
3 vnt. svogunai
1 indelis juoduju alyvuogiu be kauliuku.
1 vnt. citrina

Eiga. Desras supjaustome juostelemis ir pakepame su trupuciu aliejumi 3-5 min.
Puode uzverdame 1 ltr. vandens ir sudedame smulkiai pjaustyta vistos slunele ir paverdame 3 min. Dedame pakepintas desras ir verdame ant silpnos ugnies. Toliau susipjaustome svogunus ir kepame kol suminksteja, dedame 3 v.s, tomatu ir uzpilame trupuciu vandens paverdame kokias 3 min. ir supilame viska i puoda. Dedame pjaustytus agurkus ir alyvuoges ir pagardiname druska. Skanaus.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Miso sriuba su noodles makaronais ir pievagrybiais
user posted image
Reikės:

2 l ekologiško daržovių sultinio
2-3 saujų noodles makaronų
0,5 paprikos
0,5 poro
0,5 stiklinės šaldytų žirnelių
200 g pievagrybių
3 šaukštų ekologiškos Miso pastos
druskos
pipirų
keli žiupsneliai džiovinto čili pipiro
krapų
2 šaukštų ghee sviesto arba aliejaus
svogūno laiškų papuošimui

Užviriname daržovių sultinį. Keptuvėje ghee svieste apkepiname supjaustytą porą, dedame šiaudeliais pjaustytą papriką ir galiausiai pjaustytus pievagrybius. Į verdantį sultinį beriame noodles makaronus ir verdame apie 10 min. Į sultinį beriame keptas daržoves, žirnelius, jeigu reikia dar truputėlį pabarstome druska ir pipirais, beriame čili pipirų drožlių, paverdame apie 5 min. Miso pastą išmaišome nedideliame karšto vandens kiekyje iki vientysos masės, pilame į sriubą, galiausia beriame pjaustytus krapus ir porą min. paverdame. Papuošiame pjasutytais svogūno laiškais.
user posted image
Atsakyti