Einu virti sriubos. Nebegaliu, kiek visko jūs čia esat išbandžiusios...
O gal kuri mokate virti Meksikietiska sriubyte kaip Cili picoje? Pievagrybiu sriuba jau megaujuosi
QUOTE(doruta @ 2013 04 05, 12:32)
O gal kuri mokate virti Meksikietiska sriubyte kaip Cili picoje? Pievagrybiu sriuba jau megaujuosi
O kaip verdate pievagrybiu sriuba?
QUOTE(*AMRI* @ 2013 04 05, 14:18)
O kaip verdate pievagrybiu sriuba?
Receptas is interneto platybiu.
Iseina kaip Cili picoje arba bent jau labai panasi.
Sudėtinės dalys:
Pievagrybiai, supjaustyti griežinėliais, 250 gramų
Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas
Porai, 0.5 vieneto
Sviestas, 50 gramų
Sultinys, vištienos, 250 gramų
Pienas, 250 mililitrų
Juodieji pipirai, truputį
Druska, truputį
Grietinė, 120 mililitrų
Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
Gaminimas:
Puode ištirpdyti sviestą, sudėti grybus, pjaustytą svogūną ir porą.
Kepti apie 5 min., kol suminkštės.
Tuomet suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Į puodą supilti sultinį, pieną, įberti druskos, pipirų ir viską gerai sumaišyti.
Sriubą uždengti ir kartais pamaišant virti apie 20 min.
Išvirus sudėti grietinę ir trinti, kol susidarys kreiminė masė.
Patiekti šiltą.
Labai skanu su skrudinta duona.
Skanaus.
QUOTE(doruta @ 2013 04 05, 14:29)
Receptas is interneto platybiu.
Verdu daržovių sriubą, bet išbandysiu ir šitą.
Sveikos mergaitės,
Skubu dalintis mylimiausios sriubytės receptu. Kartą viename restorane paragavau tiršto sriubos kurią iš karto įsimylėjau (kas man nutinka ypač retai, nes tirštos sriubos nėra mano geriausios draugės). Tai gi dėmesio ponios ir ponai jūsų teismui ji - Jos didenybė moliūgų sriuba:
Mums reikės:
Moliūgo (kiekis proporcingai lygus vietai jūsų skrandyje);
Svogūno;
Česnako;
Vištienos sultinio (jei Jums gaila vištytės, galite rinktis bet kokį kitą sultinį);
Sūrio (Tarkuoto džiugo arba pelėsinio sūrio);
Vandens;
Aliejaus
Gamyba:
Išimame moliūgo sėklas, nulupame žievelę ir supjaustome kubeliais (žinoma moliūgą ) Supjaustome svogūną, česnaką ir viską lengvai apkepame. Kepame tol kol moliūgas pasidarys gražiai auksinės spalvos. Jei yra poreikis galite pagardinti mėgstamais prieskoniais
Puode užkaičiame vandenį, dedame sultinio kubelį verdame tol kol beveik visas vanduo išgaruoja.
Imame blenderį ir viską sutriname iki vientisos masės.
Patiekimas:
Imame plačią sriubinę lėkštę - įpilame sriubos ir apibarstome mėgstamu sūriu, kadangi sriuba švelni tinka bet koks aštresnis, pageidautina kietas sūris.
Patarimas:
Prie sriubos tinka česnakinis batonas, taip pat raudonas vynas:)
Skanaus!!!
Nuotrauka deja ne mano, sriubytė buvo tokia gardi,kad net nespėjus nufotografuoti buvo suvaldyta .
Skubu dalintis mylimiausios sriubytės receptu. Kartą viename restorane paragavau tiršto sriubos kurią iš karto įsimylėjau (kas man nutinka ypač retai, nes tirštos sriubos nėra mano geriausios draugės). Tai gi dėmesio ponios ir ponai jūsų teismui ji - Jos didenybė moliūgų sriuba:
Mums reikės:
Moliūgo (kiekis proporcingai lygus vietai jūsų skrandyje);
Svogūno;
Česnako;
Vištienos sultinio (jei Jums gaila vištytės, galite rinktis bet kokį kitą sultinį);
Sūrio (Tarkuoto džiugo arba pelėsinio sūrio);
Vandens;
Aliejaus
Gamyba:
Išimame moliūgo sėklas, nulupame žievelę ir supjaustome kubeliais (žinoma moliūgą ) Supjaustome svogūną, česnaką ir viską lengvai apkepame. Kepame tol kol moliūgas pasidarys gražiai auksinės spalvos. Jei yra poreikis galite pagardinti mėgstamais prieskoniais
Puode užkaičiame vandenį, dedame sultinio kubelį verdame tol kol beveik visas vanduo išgaruoja.
Imame blenderį ir viską sutriname iki vientisos masės.
Patiekimas:
Imame plačią sriubinę lėkštę - įpilame sriubos ir apibarstome mėgstamu sūriu, kadangi sriuba švelni tinka bet koks aštresnis, pageidautina kietas sūris.
Patarimas:
Prie sriubos tinka česnakinis batonas, taip pat raudonas vynas:)
Skanaus!!!
Nuotrauka deja ne mano, sriubytė buvo tokia gardi,kad net nespėjus nufotografuoti buvo suvaldyta .
Gal kuri is mamyciu galetu parasyta harcio (nezinau ar teisingai parasiau) sriubos recepta.
Radau pas save tokį Charčio receptuką. Bandysiu savaitgalį gamint:
(6 asmenims - žinoma mažesniam kiekiui žmonių, kinta ir proporcijos)
Ingredientai:
Aviena (tinka ir jautiena): 500 g
Ryžiai: 2/3 stiklinės
Dideli svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 5 skiltelės
Tkemali padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.
Pomidorų pasta: 100 g
Chmeli-suneli prieskoniai: 2 arbat. š.
Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)
Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės
Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)
Kaip gaminti:
1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,52 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.
2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, Tkemali padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes Tkemali padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, Chmeli-suneli prieskonius, juoduosius pipirus. Tkemali ir Chmeli-suneli padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. Tkemali padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite Chmeli-suneli, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.
4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.
6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
(6 asmenims - žinoma mažesniam kiekiui žmonių, kinta ir proporcijos)
Ingredientai:
Aviena (tinka ir jautiena): 500 g
Ryžiai: 2/3 stiklinės
Dideli svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 5 skiltelės
Tkemali padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.
Pomidorų pasta: 100 g
Chmeli-suneli prieskoniai: 2 arbat. š.
Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)
Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės
Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)
Kaip gaminti:
1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,52 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.
2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, Tkemali padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes Tkemali padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, Chmeli-suneli prieskonius, juoduosius pipirus. Tkemali ir Chmeli-suneli padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. Tkemali padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite Chmeli-suneli, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.
4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.
6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
QUOTE(gurmans @ 2013 04 09, 09:34)
Gal kuri is mamyciu galetu parasyta harcio (nezinau ar teisingai parasiau) sriubos recepta.
QUOTE(Fėja_krikštamotė @ 2013 04 10, 09:44)
Radau pas save tokį Charčio receptuką. Bandysiu savaitgalį gamint:
(6 asmenims - žinoma mažesniam kiekiui žmonių, kinta ir proporcijos)
Ingredientai:
Aviena (tinka ir jautiena): 500 g
Ryžiai: 2/3 stiklinės
Dideli svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 5 skiltelės
Tkemali padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.
Pomidorų pasta: 100 g
Chmeli-suneli prieskoniai: 2 arbat. š.
Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)
Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės
Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)
Kaip gaminti:
1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,52 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.
2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, Tkemali padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes Tkemali padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, Chmeli-suneli prieskonius, juoduosius pipirus. Tkemali ir Chmeli-suneli padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. Tkemali padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite Chmeli-suneli, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.
4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.
6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
(6 asmenims - žinoma mažesniam kiekiui žmonių, kinta ir proporcijos)
Ingredientai:
Aviena (tinka ir jautiena): 500 g
Ryžiai: 2/3 stiklinės
Dideli svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 5 skiltelės
Tkemali padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.
Pomidorų pasta: 100 g
Chmeli-suneli prieskoniai: 2 arbat. š.
Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)
Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės
Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)
Kaip gaminti:
1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,52 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.
2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, Tkemali padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes Tkemali padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, Chmeli-suneli prieskonius, juoduosius pipirus. Tkemali ir Chmeli-suneli padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. Tkemali padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite Chmeli-suneli, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.
4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.
6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
Oi as nesulaukus recepto jau spejau kitoje temoje pagalbos paprasyti.
Jei nesunku,gal galite parasyti atsiliepimus apie sriubos skoni kai ja pagaminsite.Labai smalsu ar tai originalus receptas.Mb "isprotejo "del Harcio sriubos,bet man nervai nelaiko kai pamatau saskaita Gruziniskame restorane uz tuos kelis saukstus sriubos.
Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis
Reikės
Vanduo 1.5 l.
Perlinės kruopos 0.7 stikl.
Morka 1 vnt.
Česnakas 1 skilt.
Sviestas 1 valg. šaukšt.
Bulvės 2 vnt.
Pomidorai, konservuoti, savo sultyse 400 g.
Cukrus 0.5 arb. šaukšt.
Druska 0.5 arb. šaukšt.
Pipirai, juodieji, malti1 žiubsn.
Bazilikai, malti 1 valg. šaukšt.
1. Užmerkiame iš vakaro perlines kruopas.
2. Išspausti česnaką, supjaustyti šiaudeliais morką (galima sutarkuoti).
3. Į keptuvę įdėti sviesto, suberti daržoves ir apkepti ant mažos ugnies.
4. Į puodą įpilti 1.5 l. vandens. Vandenį užvirti ir supylus kruopas pavirti 30-40 m.
5. Į puodą sudėti supjaustytas kubeliais bulves. Įberti druskos, pipirų, malto baziliko ir pavirti dar 10-15 min.
6. Konservuotus pomidorus su visų indelio turinių (kuriame buvo konservuojami pomidorai) supilam į sriubą. Įdėti cukraus, apkeptas morkas ir pavirti dar 4 min.
7. Išjungti ugnį, uždengti ir palikti pastovėt 10 min.
Labai skani ir sveika sriubytė
Reikės
Vanduo 1.5 l.
Perlinės kruopos 0.7 stikl.
Morka 1 vnt.
Česnakas 1 skilt.
Sviestas 1 valg. šaukšt.
Bulvės 2 vnt.
Pomidorai, konservuoti, savo sultyse 400 g.
Cukrus 0.5 arb. šaukšt.
Druska 0.5 arb. šaukšt.
Pipirai, juodieji, malti1 žiubsn.
Bazilikai, malti 1 valg. šaukšt.
1. Užmerkiame iš vakaro perlines kruopas.
2. Išspausti česnaką, supjaustyti šiaudeliais morką (galima sutarkuoti).
3. Į keptuvę įdėti sviesto, suberti daržoves ir apkepti ant mažos ugnies.
4. Į puodą įpilti 1.5 l. vandens. Vandenį užvirti ir supylus kruopas pavirti 30-40 m.
5. Į puodą sudėti supjaustytas kubeliais bulves. Įberti druskos, pipirų, malto baziliko ir pavirti dar 10-15 min.
6. Konservuotus pomidorus su visų indelio turinių (kuriame buvo konservuojami pomidorai) supilam į sriubą. Įdėti cukraus, apkeptas morkas ir pavirti dar 4 min.
7. Išjungti ugnį, uždengti ir palikti pastovėt 10 min.
Labai skani ir sveika sriubytė
QUOTE(Fėja_krikštamotė @ 2013 04 10, 09:44)
Radau pas save tokį Charčio receptuką. Bandysiu savaitgalį gamint:
(6 asmenims - žinoma mažesniam kiekiui žmonių, kinta ir proporcijos)
Ingredientai:
Aviena (tinka ir jautiena): 500 g
Ryžiai: 2/3 stiklinės
Dideli svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 5 skiltelės
Tkemali padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.
Pomidorų pasta: 100 g
Chmeli-suneli prieskoniai: 2 arbat. š.
Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)
Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės
Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)
Kaip gaminti:
1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,52 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.
2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, Tkemali padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes Tkemali padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, Chmeli-suneli prieskonius, juoduosius pipirus. Tkemali ir Chmeli-suneli padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. Tkemali padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite Chmeli-suneli, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.
4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.
6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
(6 asmenims - žinoma mažesniam kiekiui žmonių, kinta ir proporcijos)
Ingredientai:
Aviena (tinka ir jautiena): 500 g
Ryžiai: 2/3 stiklinės
Dideli svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 5 skiltelės
Tkemali padažas (galima keisti granatų arba citrinų sultimis): 3 valg. š.
Pomidorų pasta: 100 g
Chmeli-suneli prieskoniai: 2 arbat. š.
Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. (pagal skonį)
Paprikos milteliai: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai (žirneliai): 5 vnt.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: ¾ stiklinės
Kalendros: 10 g (vienas ryšelis)
Kaip gaminti:
1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,52 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų.
2. Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, Tkemali padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes Tkemali padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, Chmeli-suneli prieskonius, juoduosius pipirus. Tkemali ir Chmeli-suneli padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. Tkemali padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai kompensuos 100 ml šviežiai spaustų granatų ar citrinų sulčių (jei pilsite pastarąsias, galite įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių). Jei nerasite Chmeli-suneli, panašų džiovintų prieskonių mišinį galite susimaišyti pati: po žiupsnelį džiovintų mairūnų, bazilikų, mėtų, krapų, kelis smulkiai sumaltus gvazdikėlius, juodųjų pipirų ir cinamono.
3. Keptuvėje ištirpdytame svieste apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Supilkite sumaišytų padažų ir prieskonių tyrę ir minutę patroškinkite viską.
4. Gerai nuplaukite ryžius ir suberkite į puodą su mėsa. Virkite apie 15 minučių, paskui suberkite prieskonių ir kepintų svogūnų masę.
5. Iki vientisos masės sutrinkite česnakus, graikinius riešutus, įberkite druskos pagal skonį ir dar kartą permaišykite. Šiek tiek sriubos skystimo sumaišykite su česnakais, graikiniais riešutais ir supilkite į sriubą.
6. Dar šiek tiek pavirkite ir, nuėmusios nuo ugnies, palaikykite 20 minučių. Prieš skanaudamos galite pabarstyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
Labai kantriai laukiau Jusu atsiliepimo ,kaip sekesi su sriubyte....
Ar gaminote?
As gaminau, kol buvo katik isvirus, pasirode nebloga, bet paskui tai buvo nebe sriuba, o ryziu kose...