Paprastoji žirnienė
Skaldyti žirniai 250 gr.
Vanduo 2 litrai
Rūkyti lašiniai 100 gr.
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Jūros druska
Skaldytus žirnius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į verdantį vandenį. Virkite 35 min.
Kol žirniai verda, nusiskuskite ir susipjaustykite bulves. Susipjaustykite lašinukus kubeliais ir suberkite į sausą, įkaitusią keptuvę. Skrudinkite lašinukus ant mažiausios ugnies, vis pamaišydami, kol jie virs spirgučiais.
Praėjus nurodytam laikui, pasūdykite žirnius ir į puodą suberkite bulvių gabaliukus. Ten pat supilkite visą keptuvės turinį. Viską išmaišykite ir virkite dar 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 45 min. - puodą išjunkite ir jo turinį patrinkite bulvių trintuve. Nebūtina sutrinti visko, tiesiog patrinkite, kad sriuba sutirštėtų. Patrynus, vėl įjunkite ugnį po puodu. Kai tik sriuba užvirs - išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...i-zirniene.html
due drops Ačiū už paprastą, kasdieninį, bet gerą receptuką, nebūčiau pati sugalvojus.
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 15, 00:42)
due drops Ačiū už paprastą, kasdieninį, bet gerą receptuką, nebūčiau pati sugalvojus.
Smagu,kad patiko
Papildyta:
Kito ryto sriuba
Sunkiais rytais "po baliaus" žmonės dažniausiai verda raugintų kopūstų sriubą. Aš verdu "Kito ryto" sriubą...Iš tiesų tai pomidorinė sriuba.
3 žmonėms:
Pomidorai savo sultyse 1 stiklainiukas
Faršas 300 gr.
Ryžiai 1 virimo maišelis (100 gr.)
Tabasco padažas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltos salierų šaknys
Aliejaus kepimui
Pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Kol ryžiai verda - pasiruoškite faršą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite mėsą (aš naudojau kiaulienos - jautienos faršą) ir pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja paprika. Kepkite ant nedidelės ugnies, maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais.
Kai tik faršas gražiai apskrus, į keptuvę suberkite virtus ryžius, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Į puodą supilkite pomidorus su visomis sultimis. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, maltų saliero šaknų bei įlašinkite tabasco padažo, pagal skonį. Šaukštu šiek tiek pamaigykite pomidorus ir užvirkite puodo turinį.
Kai tik puodas užvirs, į jį suberkite faršą su ryžiais, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
http://tingiojikiaul...yto-sriuba.html
%5bCOLOR=blue]Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu
[attachmentid=226433]
Reikės:
1/3 moliūgo
1 l sultinio
4 bulvių
150-200 ml kokoso pieno
druskos
pipirų
pakepintų moliūgo sėklų
šlakelis pesto padažo
aliejaus kepimo indui patepti
Moliūgą supjaustome, kepimo indą patepame aliejumi, dedame moliūgą, pabarstome druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės.
Užverdame paruoštą sultinį, dedame kubeliais pjaustytas bulves, jeigu reikia įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Kai bulvės jau išvirs, dedame iškeptą moliūgą. Truputėlį paverdame, sultinį nupilame ir viską sublenderiuojame. Pilame kokoso pieną ir viską užviriname, jeigu sriuba pertiršta, galima įpilti sultinį, kuriame virė daržovės. Pilame sriubą į lėkštes, apšlakštome pesto padažu, pabarstome keptomis moliūgo sėklomis, tiekiame su česnakiniais skrebučiais: sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol jis taps minkštas, smulkiai supjaustome krapus, petražoles, įspaudžiame česnako ir viską sumaišome, tepame česnakinį sviestą ant batono riekių ir šauname į orkaitę, kol gražiai apskrus.
[attachmentid=226433]
Reikės:
1/3 moliūgo
1 l sultinio
4 bulvių
150-200 ml kokoso pieno
druskos
pipirų
pakepintų moliūgo sėklų
šlakelis pesto padažo
aliejaus kepimo indui patepti
Moliūgą supjaustome, kepimo indą patepame aliejumi, dedame moliūgą, pabarstome druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės.
Užverdame paruoštą sultinį, dedame kubeliais pjaustytas bulves, jeigu reikia įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Kai bulvės jau išvirs, dedame iškeptą moliūgą. Truputėlį paverdame, sultinį nupilame ir viską sublenderiuojame. Pilame kokoso pieną ir viską užviriname, jeigu sriuba pertiršta, galima įpilti sultinį, kuriame virė daržovės. Pilame sriubą į lėkštes, apšlakštome pesto padažu, pabarstome keptomis moliūgo sėklomis, tiekiame su česnakiniais skrebučiais: sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol jis taps minkštas, smulkiai supjaustome krapus, petražoles, įspaudžiame česnako ir viską sumaišome, tepame česnakinį sviestą ant batono riekių ir šauname į orkaitę, kol gražiai apskrus.
QUOTE(musonija @ 2013 01 23, 13:51)
Labas mergaites,gal kas zinote skanu lasisos sriubytes recepta?
Aš viriau tokią, man labai patiko:
Lašišos rinkinys sriubai
Kelios bulvės
Kelios morkos
Didelis svogūnas
Pievagrybiai (apie 200 g sunaudojau)
2-3 s. šaukstai sojų padažo
Tarkuota citrinos žievelė (nutarkavau maždaug 1/4 citrinos paviršiaus)
2-3 s. šaukštai citrinų sulčių
Lauro lapų
Juodujų pipirų žirnelių
Pipirų (juoduosius maltus išbaigiau, žirnelius trint neturėjau kuo, tai įbėriau malto čili ant šaukštelio galiuko)
Druskos
Iš lašišos išverdam sultinuką (pridedam druskos, lauro lapų, pipirų žirnelių, kitų mėgiamų ir prie žuvies derančių prieskonių). Sultinį perkošiam, jame išverdam susmulkintas bulves, morkas, svogūnus, grybus. Kol verda daržovės ir grybai, nukaulinam lašišos gabaliukus. Išvirus daržovėms, į puodą suverčiam lašišos mėsytę, įtarkuojam citrinos žievelę, įpilam sujų padažą ir citrinų sultis, papipirinam, paragaujam ir pareguliuojam skonį, jei ko nors trūksta. Paverdam dar kelias min. ir SKANAUS
Noriu recepto nesudetingo pievagrybiu kremines sriubytes,gak kas toki turit? Noreciau isbandyto varijanto o ne googlinio
šiandien išviriau sriubos "iš akies", bet kokia skani gavosi, tai bandau pasidalinti:
Pomidorų sriuba:
ryžių
bulvių
svogūnų laiškų
truputį krapų, konservuotų pomidorų (manau galima ir šviežių, bet man žiemą jau geriau konservuoti savi negu parduotuviniai švieži),
morka
raudonoji paprika
džovinto baziliko, druskos, pipirų
sultinio kubelis
Dėjau ekologiško daržovių sultinio kubelį, ryžius dėjau basmati, nes tik tokių turėjau, bet labai gerai jie čia tiko, bulves 2 mažytes, kol verda ryžiai ir bulvės, keptuvėje pakepinau morkas tarkuotas smulkiai su kubeliais pjaustyta paprika su trupučiu aliejaus, tada į bulves ir ryžius supyliau 0,5 l konservuotų pomidorų, sudėjau morkas su paprika, svogūnų laiškų ir krapų, prieskonių pagal skonį ir galima valgyti
Pomidorų sriuba:
ryžių
bulvių
svogūnų laiškų
truputį krapų, konservuotų pomidorų (manau galima ir šviežių, bet man žiemą jau geriau konservuoti savi negu parduotuviniai švieži),
morka
raudonoji paprika
džovinto baziliko, druskos, pipirų
sultinio kubelis
Dėjau ekologiško daržovių sultinio kubelį, ryžius dėjau basmati, nes tik tokių turėjau, bet labai gerai jie čia tiko, bulves 2 mažytes, kol verda ryžiai ir bulvės, keptuvėje pakepinau morkas tarkuotas smulkiai su kubeliais pjaustyta paprika su trupučiu aliejaus, tada į bulves ir ryžius supyliau 0,5 l konservuotų pomidorų, sudėjau morkas su paprika, svogūnų laiškų ir krapų, prieskonių pagal skonį ir galima valgyti
Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba
Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės
Reikės:
stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
3-4 saliero stiebų
1,5 stiklinės pieno
50 ml alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
8 šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių
0,5-1 kubelio daržovių sultinio
gab. sviesto
viduržemio jūros prieskonių
Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero stiebus supjaustome ir kepame aliejuje apie 4 min. ant vidutinės ugnies. Beriame žirnelius, pilame pieną ir dedame sultinį. Verdame 5-7 min., beriame pipirus ir jeigu reikia druskos. Nuimame nuo ugnies ir sublenderiuojame iki vientisos masės.
Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais, paliekame 5 min. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pašildome keletą minučių krevetes. Pilame sriubą į lėkštes, dedame į kiekvieną lėkštę po keletą krevečių. Tiekiame su česnakiniais skrebučiais.
Skanaus!
Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės
Reikės:
stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
3-4 saliero stiebų
1,5 stiklinės pieno
50 ml alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
8 šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių
0,5-1 kubelio daržovių sultinio
gab. sviesto
viduržemio jūros prieskonių
Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero stiebus supjaustome ir kepame aliejuje apie 4 min. ant vidutinės ugnies. Beriame žirnelius, pilame pieną ir dedame sultinį. Verdame 5-7 min., beriame pipirus ir jeigu reikia druskos. Nuimame nuo ugnies ir sublenderiuojame iki vientisos masės.
Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais, paliekame 5 min. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pašildome keletą minučių krevetes. Pilame sriubą į lėkštes, dedame į kiekvieną lėkštę po keletą krevečių. Tiekiame su česnakiniais skrebučiais.
Skanaus!
minestrone
puode, kuriame virsiu sriubą pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dedu smulkiai supjaustytą morką, ją apkepu porą minučių, dedu smulkiai supjaustytą bulvę, svogūną, česnako vieną skiltelę, viena porą, leidžiu viskam pasitroškinti dedu nedidelėmis juostelėmis pjaustytą bekoną, pilu verdantį vandenį ir du kubelius daržovių sultinio, kelis lauro lapelius leidžiu viskam kartu pavirti apie dešimt minučių, beriu makaronus, kai išverda makaronai vieną didelį smulkiai pjaustytą pomidorą, keletą šaldytų žirnelių, pipirų, paliekam dar šiek tiek pavirti ir . skanaus !
http://patipatiblog....oji-minestrone/
puode, kuriame virsiu sriubą pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dedu smulkiai supjaustytą morką, ją apkepu porą minučių, dedu smulkiai supjaustytą bulvę, svogūną, česnako vieną skiltelę, viena porą, leidžiu viskam pasitroškinti dedu nedidelėmis juostelėmis pjaustytą bekoną, pilu verdantį vandenį ir du kubelius daržovių sultinio, kelis lauro lapelius leidžiu viskam kartu pavirti apie dešimt minučių, beriu makaronus, kai išverda makaronai vieną didelį smulkiai pjaustytą pomidorą, keletą šaldytų žirnelių, pipirų, paliekam dar šiek tiek pavirti ir . skanaus !
http://patipatiblog....oji-minestrone/
Daržovių sriuba su kariu ir kokoso pienu
Reikės:
3-4 stiklinių daržovių sultinio
6 bulvių
2 morkų
stiklinės šaldytų žirnelių
šviežių arba šaldytų špinatų
svogūno
2 skiltelių česnako
žalumynų
skardinės kokoso pieno
2 a.š kario
Užverdame daržovių sultinį, beriame kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname svogūną ir smulkiai kapotą česnaką, beriame kario miltelius ir minutelę pakepiname, kol pradės skleistis kario prieskonių aromatas ir iškart išjungiame. Baigiant virti bulvėm ir morkom, beriame žirnelius ir špinatus, paverdame 5 min, dedame keptą svogūną ir česnaką su kario prieskoniais, pilame kokoso pieną, beriame kapotus žalumynus ir paverdame 5 min.
Skanaus!
Reikės:
3-4 stiklinių daržovių sultinio
6 bulvių
2 morkų
stiklinės šaldytų žirnelių
šviežių arba šaldytų špinatų
svogūno
2 skiltelių česnako
žalumynų
skardinės kokoso pieno
2 a.š kario
Užverdame daržovių sultinį, beriame kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname svogūną ir smulkiai kapotą česnaką, beriame kario miltelius ir minutelę pakepiname, kol pradės skleistis kario prieskonių aromatas ir iškart išjungiame. Baigiant virti bulvėm ir morkom, beriame žirnelius ir špinatus, paverdame 5 min, dedame keptą svogūną ir česnaką su kario prieskoniais, pilame kokoso pieną, beriame kapotus žalumynus ir paverdame 5 min.
Skanaus!
Su endži į tą pačią varpinę
TAILANDIETIŠKA VIŠTIENOS IR MAKARONŲ SRIUBA
Pirmiausia, pasiruoškime curry pastą. Jai reikia:
1 didelio čili pipiriuko (aš naudojau 1/2 a.š. džiovintų ir susmulkintų čili nedaug, nes sriubą valgyti turėtų ir mažoji šeimininkė)
4 česnako skiltelių
4 mažų svogūnėlių (gali būti ir vienas vidutinio dydžio)
2 cm imbiero šaknies
geros saujos smulkintų kalendros stiebų
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. ciberžolės (kurkuma)
1/2 a.š. kario miltelių
Čili pipirą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pusvalandžiui (jei naudosite džiovintą, šitą žingsnį praleiskite).
Česnaką ir svogūną nulupame, dedame į smulkintuvą, ten pat įdedame supjaustytus kalendros stiebus, imbiero šaknį nulupam ir pasmulkinam, dedam ten pat. Sudedame maltą kaledrą, ciberžolę ir karį.
Dedame čili pipirą į smulkintuvą, įpilame apie 1/4 stiklinės skysčio, kuriame buvo čili, arba tiesiog vandens.
Gerai susmulkiname, gauname tokią masę:
Pradedame gaminti sriubą. Jai reikia:
paruoštos curry pastos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 indelio kokosų pieno
3 puodelių vištienos sultinio
vištienos filė
kiniškų kiaušinių makaronų
2 a.š. ryžių acto
1/2 a.š. rudojo cukraus
druskos
Papuošimui ir pagardinimui:
kaledrų lapai
žalioji citrina (laimas)
mėlynasis svogūnas
Įkaitiname wok keptuvę arba didesnį puodą. Įpilame alyvuogių aliejų ir sudedame kario pastą. Ją pakepame apie 5 min. Supilame kokosų pieną, sultinį, gerai išmaišome ir palaukiame kol užvirs. Ugnį sumažiname iki vidutinio kaitrumo. Sudedame į 4 dalis perpjautą vištų file, paliekame virti 20 minučių. Ištraukiame, paliekame atvėsti, supjaustome stambesniais ar mažesniais gabalėliais. Tuo metu, išverdame makaronus taip, kaip aprašyta jų pakuotėje (aš viriau pasūdytame vandenyje 4-5 minutes). Sudedame vištieną atgal į sriubą, sudedame makaronus, įpilame ryžių actą, rudąjį cukrų, pasūdome.
Šiek tiek pakaitiname ir pilstome į lėkštes. Papuošiame kalendų lapeliais, įdedame po skiltelę žaliosios citinos.
TAILANDIETIŠKA VIŠTIENOS IR MAKARONŲ SRIUBA
Pirmiausia, pasiruoškime curry pastą. Jai reikia:
1 didelio čili pipiriuko (aš naudojau 1/2 a.š. džiovintų ir susmulkintų čili nedaug, nes sriubą valgyti turėtų ir mažoji šeimininkė)
4 česnako skiltelių
4 mažų svogūnėlių (gali būti ir vienas vidutinio dydžio)
2 cm imbiero šaknies
geros saujos smulkintų kalendros stiebų
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. ciberžolės (kurkuma)
1/2 a.š. kario miltelių
Čili pipirą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pusvalandžiui (jei naudosite džiovintą, šitą žingsnį praleiskite).
Česnaką ir svogūną nulupame, dedame į smulkintuvą, ten pat įdedame supjaustytus kalendros stiebus, imbiero šaknį nulupam ir pasmulkinam, dedam ten pat. Sudedame maltą kaledrą, ciberžolę ir karį.
Dedame čili pipirą į smulkintuvą, įpilame apie 1/4 stiklinės skysčio, kuriame buvo čili, arba tiesiog vandens.
Gerai susmulkiname, gauname tokią masę:
Pradedame gaminti sriubą. Jai reikia:
paruoštos curry pastos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 indelio kokosų pieno
3 puodelių vištienos sultinio
vištienos filė
kiniškų kiaušinių makaronų
2 a.š. ryžių acto
1/2 a.š. rudojo cukraus
druskos
Papuošimui ir pagardinimui:
kaledrų lapai
žalioji citrina (laimas)
mėlynasis svogūnas
Įkaitiname wok keptuvę arba didesnį puodą. Įpilame alyvuogių aliejų ir sudedame kario pastą. Ją pakepame apie 5 min. Supilame kokosų pieną, sultinį, gerai išmaišome ir palaukiame kol užvirs. Ugnį sumažiname iki vidutinio kaitrumo. Sudedame į 4 dalis perpjautą vištų file, paliekame virti 20 minučių. Ištraukiame, paliekame atvėsti, supjaustome stambesniais ar mažesniais gabalėliais. Tuo metu, išverdame makaronus taip, kaip aprašyta jų pakuotėje (aš viriau pasūdytame vandenyje 4-5 minutes). Sudedame vištieną atgal į sriubą, sudedame makaronus, įpilame ryžių actą, rudąjį cukrų, pasūdome.
Šiek tiek pakaitiname ir pilstome į lėkštes. Papuošiame kalendų lapeliais, įdedame po skiltelę žaliosios citinos.