Su endži į tą pačią varpinę
TAILANDIETIŠKA VIŠTIENOS IR MAKARONŲ SRIUBA
Pirmiausia, pasiruoškime curry pastą. Jai reikia:
1 didelio čili pipiriuko (aš naudojau 1/2 a.š. džiovintų ir susmulkintų čili nedaug, nes sriubą valgyti turėtų ir mažoji šeimininkė)
4 česnako skiltelių
4 mažų svogūnėlių (gali būti ir vienas vidutinio dydžio)
2 cm imbiero šaknies
geros saujos smulkintų kalendros stiebų
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. ciberžolės (kurkuma)
1/2 a.š. kario miltelių
Čili pipirą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pusvalandžiui (jei naudosite džiovintą, šitą žingsnį praleiskite).
Česnaką ir svogūną nulupame, dedame į smulkintuvą, ten pat įdedame supjaustytus kalendros stiebus, imbiero šaknį nulupam ir pasmulkinam, dedam ten pat. Sudedame maltą kaledrą, ciberžolę ir karį.
Dedame čili pipirą į smulkintuvą, įpilame apie 1/4 stiklinės skysčio, kuriame buvo čili, arba tiesiog vandens.

Gerai susmulkiname, gauname tokią masę:

Pradedame gaminti sriubą. Jai reikia:
paruoštos curry pastos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 indelio kokosų pieno
3 puodelių vištienos sultinio
vištienos filė
kiniškų kiaušinių makaronų
2 a.š. ryžių acto
1/2 a.š. rudojo cukraus
druskos
Papuošimui ir pagardinimui:
kaledrų lapai
žalioji citrina (laimas)
mėlynasis svogūnas
Įkaitiname wok keptuvę arba didesnį puodą. Įpilame alyvuogių aliejų ir sudedame kario pastą. Ją pakepame apie 5 min. Supilame kokosų pieną, sultinį, gerai išmaišome ir palaukiame kol užvirs. Ugnį sumažiname iki vidutinio kaitrumo. Sudedame į 4 dalis perpjautą vištų file, paliekame virti 20 minučių. Ištraukiame, paliekame atvėsti, supjaustome stambesniais ar mažesniais gabalėliais. Tuo metu, išverdame makaronus taip, kaip aprašyta jų pakuotėje (aš viriau pasūdytame vandenyje 4-5 minutes). Sudedame vištieną atgal į sriubą, sudedame makaronus, įpilame ryžių actą, rudąjį cukrų, pasūdome.
Šiek tiek pakaitiname ir pilstome į lėkštes. Papuošiame kalendų lapeliais, įdedame po skiltelę žaliosios citinos.