Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

Isbandziau ir as moliugu sriuba siandiena,tikrai kad super,beje pirma karta thumbup.gif Kazkaip neskaniai man tas moliugas visada atrodydavo,bet tikrai geras receptukas thumbup.gif
Atsakyti
Tailandietiška sriuba

user posted image

Šiandien išbandžiau fantastiško skonio sriubą, receptą jos radau viename iš Nr. žurnalo "Žmonės". Su vyru likom labai sužavėti, visiems labai rekomenduoju!

Receptas:

2 svogūnai
2 skiltelės česnako
0,5 aitriosios paprikos (galima dėti 1 ar 1,5 , kas mėgsta labai aštrų maistą)
2 šaukšteliai šviežiai tarkuotos imbiero šaknies
nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
1,5 l daržovių sultinio
nedidelė sauja makaronų
1 sauja smulkiai supjaustytų svogūno laiškų
200 g lukštentų tigrinių krevečių (tinka krabų mėsa, lašiša ar vištiena, nuo to ką dėsite, priklausys sriubos skonis)
200-300 ml kokosų pieno
druskos
pipirų
šviežių kalendrų (aš neturėjau tai dėjau pertražolių)
0,5 citrinos

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, sudedame į keptuvėje įkaitintą aliejų, suberiame kapotą aitrąją papriką (geriau dėti be sėklų), tarkuotą imbierą ir citrinos žievelę. Nuolat maišydami kepame 2-3 min. Į puodą įpilame daržovių sultinį, kai jis užverda, dedame makaronus, puodą uždengiame ir verdame ant silpnos ugnies apie 15 min- kol išverda makaronai. Kol verda makaronai, supjaustome svogūno laiškus ir juos trumpai pakepiname, dedame į sriubą. Sudedame į sriubą, taip pat prieš tai kepintus ingriedientus. Kai makaronai išverda, į sriubą pilame kokosų pieno, beriame smulkiai kapotų petražolių ar kalendrų, įberiame druskos, pipirų, ispaudžiame puse citrinos sulčių ir dedame krevetes. Paverdame kokia minutę pusantros, kol sušils krevetės. Svarbu neperverti krevečių, nes kitaip jos pasidarys guminės ir neskanios!
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 10 18, 12:24)
Mano mėgstamiausia ir greitai paruošiama žiedinių kopūstų tiršta sriubytė liezuvis.gif


Einu dabar virt,tikiuosi ir mums patiks.Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Žirnių sriuba rytietiškai

[attachmentid=225584]
Labai skani,aštri ir sodrios geltonos spalvos su rytietišku skoniu.

Reikės:

2 daržovių ar vištienos sultinio kubelių (geriau imti ekologišką)
bulvių
morkos
virtų žirnių, kartu su skysčiu, kuriame jie virė
juodųjų maltų pipirų
druskos
kelių lauro lapų
šaukštelio prieskonių mišinio Nasi-goreng ( į kurį ieina svogūnai, ilgoji ciberžolė, česnakai, imbieras, čili pipirai) bet jeigu kažko panašaus nėra, tiesiog galima pakepinti svogūną, 3 česnako skilteles
nepilno šaukštelio ciberžolės (jeigu darome be prieskonių mišinio, ciberžolės beriame pilną šaukštelį)
nepilno šaukštelio kario
puse šaukštelio kumyno sėklų
0,5 čili pipiro
2-3 cm ilgio imbiero šaknies
200-300 ml kokoso pieno (manau galima keisti ir grietinėle, nors aišku geriau kokoso pienas) kiekis priklauso nuo to, kokio aštrumo norėsite sriubos
krapų

Užverdame vandenį, įberiame mūsų sultinio kubelius, beriame kubeliais supjaustytas morkas, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Beriame truputį druskos, pipirų, lauro lapus. Verdame 15 min, tada pilame mūsų išvirtus žirnius su visu skyščiu ir paverdame dar 5 min, kol bulvės visiškai išvirs. Kol verda daržovės, supjaustome labai smulkiais kubeliais imbierą, čili pipirą (prieš tai nuvalant visas sėklas). Jeigu neturite panašaus prieskonių mišinio, tada aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną ir česnako skilteles, kol apskrus, tada berti ciberžolę, karį, kumyno sėklas, imbierą ir čili pipirą, viską pakepinti ant silpnos ugnies kelias minutes. Tada viską beriame į sriubą, pilame kokoso pieną ir beriame krapus. Paverdame 2 min ir išjungiame.
Skanaus!
Atsakyti
Zacirka

user posted image

Mano močiutės receptas.

Vanduo 1 litras
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Pienas 2 stiklinės
Jūros druska
Leistinukams:
Miltai 2 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Vanduo 1,5 valgomojo šaukšto
Jūros druska

Puode vandenį pasūdykite ir užvirkite. Kol vanduo užvirs, pasigaminkite leistinukų. Į miltus pilkite vandenį, berkite druskos ir visą masę trinkite tarp pirštų. Turėtų išeiti stambūs "trupiniai".
Į užvirusį vandenį suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite 5 min. Praėjus nurodytam laikui, sudėkite leistinukus ir virkite dar 5 min.
Praėjus 10 min. nuo virimo pradžios, supilkite pieną. Jei trūksta druskos - įberkite papildomai. Kai tik sriuba užvirs, išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...11/zacirka.html
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 11 23, 13:16)
Zacirka


Mano močiutės receptas.



Mano mociute ja virdavo blush2.gif Buvau pamirsusi recepta.Dekui 4u.gif Isvirsiu seimai,tik kazin ar valgys g.gif
Atsakyti
Nera uz ka 4u.gif .Maniskiai noriai valgo biggrin.gif
Atsakyti
Aštri žirnių pomidorinė sriuba

[attachmentid=225753]

Reikės:

skaldytų žirnių
bulvių
morkos
druskos
pipirų
1 kubelio sultinio
svogūno
3 skiltelių česnako
0,5-1 čili pipiro (nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
3-4 pomidorų
3 šaukštų pomidorų pastos
1 a.š. ciberžolės
0,5 a.š. malto kumyno
petražolių, krapų

Žirnius palaikome užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užverdame vandenį,beriame druskos, pipirų ir dedame žirnius. Kai žirniai bus beveik minkšti, dedame kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Pomidorus nuplikiname ir nuimame žieveles ir supjaustome kubeliais.. Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, beriame prieskonius, smulkiai pjaustytą čili pipirą, smulkiai kapotą česnaka.Pakepiname apie min. ir beriame supjaustytus pomidorus, bei 3 šaukštus pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min. Padažą krečiame į puodą prie žirnių ir kitų daržovių. Dedame kubelį sultinio ir viską dar paverdame apie 5 min. Galiausiai beriame kapotus žalumynus, paverdame min. Galima tiekti su grietine.
Skanaus!
Atsakyti
Žieminė daržovienė

user posted image

Sultinys 2 litrai
Marinuoti burokėliai obuolių sultyse 1 stiklainiukas
Šaldytos šparaginės pupelės 1 pakuotė
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Juodieji pipirai

Sultinį (maniškis buvo jau su prieskoniais) užvirkite ir suberkite kubeliais pjaustytas bulves bei šaldytas šparagines pupeles (jų atšildyti iš anksto nereikia). Įberkite į puodą juodųjų pipirų ir virkite 10 min. Praėjus nurodytam laikui - supilkite burokėlius (su visu skysčiu). Leiskite puodui užvirti ir išjunkite.
http://tingiojikiaul...darzoviene.html
Atsakyti
merginos kaip virt chaslama,help labai reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(x_karamele_x @ 2012 12 23, 12:10)
merginos kaip virt chaslama,help labai reikia  4u.gif

štai ką rodo visagalis googlas

http://www.geri-rece...ceptas/chaslama

http://tv.lrytas.lt/...072941288294931

http://www.anonsas.l...rmeniska-sriuba

http://www.skanausvi...ne-sriuba-1088/

Atsakyti
pošventinio atokvėpio akimirka su lęšių sriuba… blush2.gif
užverdam vandenį ir dedam pjaustytą svogūną bei po šaltu vandeniu nuplautus lęšius…vieni užverda lęšius, nupila vandenį, o tada ir vėl juos verda švariame vandenyje, tačiau aš juos tik gerai nuplaunu…paverdam kokias 20min, dedam šaukštą pomidorų padažo, kurį naudojate pastai, šiek tiek alyvuogių aliejaus, lauro lapą, druskos, pipirų, saldžios paprikos ir dar verdam apie 15-20 min…patiekdama ant sriubos užpilu acto bei pabarstau parmezano sūrio ( šiandien jo neturėjau , šaldytuvas tusčias po švenčių )….

user posted image
http://patipatiblog.wordpress.com/
Atsakyti