Šiandien viriau bulvienė su baravykais , labai patiko
apie 300 gr. baravykų
3 sultinio arb vandens
1 svogūnas
4-5 bulvės
2 morkos
kelios česnako skilt.
indelis lydyto sūrelio
druskos, krapų, pipirų
į sultini sudeti bulves, morka ir svoguna apkepti, sudeti i sultini, kai bulves isvirs sublenderiuoti, sudeti prieskonius lydyta surelis pavirti truputį. Kpetuvej apkepti pjaustyta cesnaka, ir baravykus, ir viska i sriubyte sudeti.
Skanaus
Pieniška darželio sriubytė
2 stiklinės vandens
1 l pieno
0,5 stiklinės grikių
0,25 stiklinės avižinių dribsnių
2 šaukštai manų
1 šaukštas cukraus
truputis druskos, sviesto
Vandenį pasaldinti, pasūdyti ir užvirti. Į jį suberti grikius ir virti 10 min. Tada maišant suberti avižinius dribsnius ir manus. Po minutės-kelių virimo supilti pieną. Prieš patiekiant į lėkštes įdėti po gabalėlį sviesto. Skanaus!
2 stiklinės vandens
1 l pieno
0,5 stiklinės grikių
0,25 stiklinės avižinių dribsnių
2 šaukštai manų
1 šaukštas cukraus
truputis druskos, sviesto
Vandenį pasaldinti, pasūdyti ir užvirti. Į jį suberti grikius ir virti 10 min. Tada maišant suberti avižinius dribsnius ir manus. Po minutės-kelių virimo supilti pieną. Prieš patiekiant į lėkštes įdėti po gabalėlį sviesto. Skanaus!
Krabu lazdeliu ir kreveciu sriuba
Dideliam puode istirpdyti 2 saukstus sviesto ir pora min. pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna. Supilti 600ml pieno, 350g kons.kukuruzu ( dejau kukuruzu-zirneliu-morku misini). Viska pavirti ant silpnos liepsnos apie 5 min. Sudeti pjaustytas smulkiai krabu lazdeles ( apie 200gr) ir krevetes ( apie 150gr), ideti druskos, cili milteliu( apie puse saukstelio). Ismaisyti ir pavirti apie 5 min. Skanaus!
Dideliam puode istirpdyti 2 saukstus sviesto ir pora min. pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna. Supilti 600ml pieno, 350g kons.kukuruzu ( dejau kukuruzu-zirneliu-morku misini). Viska pavirti ant silpnos liepsnos apie 5 min. Sudeti pjaustytas smulkiai krabu lazdeles ( apie 200gr) ir krevetes ( apie 150gr), ideti druskos, cili milteliu( apie puse saukstelio). Ismaisyti ir pavirti apie 5 min. Skanaus!
Trinta cukinijų sriuba
Cukinijos (jaunos ir didelės) 2 vnt.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Natūralus vištienos sultinys 1 litras
Grietinė 200 gr.
Sviestas 50 gr.
Džiovinto pastarnoko kubeliai
Cukinijas ir bulves susipjaustykite kubeliais (aš cukinijų odos nelupu) ir sudėkite į puode ištirpdytą sviestą. Kepkite, vis pamaišydami, apie 5 min. (ant nedidelės ugnies).
Tada į puodą supilkite verdantį vištienos sultinį bei įberkite džiovintų pastarnoko kubelių. Paragaukite ar netrūksta druskos bei pipirų. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, puodą išjunkite ir nusunkite į kitą indą. Tirščius sutrinkite blenderiu ir gražinkite nusunktą skystį atgal. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir užvirkite sriubą.
Kai tik sriuba užvirs, puodą išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...iju-sriuba.html
Cukinijos (jaunos ir didelės) 2 vnt.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Natūralus vištienos sultinys 1 litras
Grietinė 200 gr.
Sviestas 50 gr.
Džiovinto pastarnoko kubeliai
Cukinijas ir bulves susipjaustykite kubeliais (aš cukinijų odos nelupu) ir sudėkite į puode ištirpdytą sviestą. Kepkite, vis pamaišydami, apie 5 min. (ant nedidelės ugnies).
Tada į puodą supilkite verdantį vištienos sultinį bei įberkite džiovintų pastarnoko kubelių. Paragaukite ar netrūksta druskos bei pipirų. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, puodą išjunkite ir nusunkite į kitą indą. Tirščius sutrinkite blenderiu ir gražinkite nusunktą skystį atgal. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir užvirkite sriubą.
Kai tik sriuba užvirs, puodą išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...iju-sriuba.html
Čili sriuba
500 g maltos jautienos
2 dideli pomidorai (maždaug 500 g)
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 skardinės konservuotų aštrių pupelių
1 mažas čili pipiriukas arba čili miltelių pagal skonį
po žiūpsnelį druskos ir cukraus
4 valgomi šaukštai pomidorų padažo
fermentinio sūrio (užtarkavimui ant viršaus)
Svogūnus susmulkinti ir pakepinti su faršu. Pomidorus blanširuoti (nuplikyti verdančiu vandeniu) ir nulupti odą. Truputį pasmulkinti, sudedėti nuluptą česnaką, įmesti čili ir sublenderiuoti. Kai faršas iškepa, suversti jį į puodą, užpilti trintais pomidorais, sudėti pupeles (be skysčio), tomatą ir pavirinti keletą minučių. Pilti į dubenėlius ir prieš patiekiant užtarkuoti sūrio
500 g maltos jautienos
2 dideli pomidorai (maždaug 500 g)
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 skardinės konservuotų aštrių pupelių
1 mažas čili pipiriukas arba čili miltelių pagal skonį
po žiūpsnelį druskos ir cukraus
4 valgomi šaukštai pomidorų padažo
fermentinio sūrio (užtarkavimui ant viršaus)
Svogūnus susmulkinti ir pakepinti su faršu. Pomidorus blanširuoti (nuplikyti verdančiu vandeniu) ir nulupti odą. Truputį pasmulkinti, sudedėti nuluptą česnaką, įmesti čili ir sublenderiuoti. Kai faršas iškepa, suversti jį į puodą, užpilti trintais pomidorais, sudėti pupeles (be skysčio), tomatą ir pavirinti keletą minučių. Pilti į dubenėlius ir prieš patiekiant užtarkuoti sūrio
Sibiro barščiai
Kopūstas 600 gr.
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuotų burokėlių sunka 1stiklinė
Prieskonių mišinys sriuboms:
Malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos saliero šaknys, saliero lapeliai, juodieji pipirai, sultinio kubeliai.
Frikadelėms:
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis 1vnt.
Manų kruopos ar džiūvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai:
Malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika, juodieji pipirai, minimaliai malto čili pipiro, labai nedaug chmeli - suneli, "Vegeta".
Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiūvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 10 minučių.
Kol viskas verda - susipjaustykite kopūstą ir bulves. Praėjus nurodytam laikui, suberkite kopūstą į puodą ir virkite dar 10 min. Tada sudėkite bulves ir toliau virkite 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 30 min. - supilkite marinuotų burokėlių sunką, užvirkite ir išjunkite puodą.
Palikite išjungtą puodą 10 min ant viryklės "susistovėti".
http://tingiojikiaul...o-barsciai.html
Kopūstas 600 gr.
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuotų burokėlių sunka 1stiklinė
Prieskonių mišinys sriuboms:
Malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos saliero šaknys, saliero lapeliai, juodieji pipirai, sultinio kubeliai.
Frikadelėms:
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis 1vnt.
Manų kruopos ar džiūvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai:
Malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika, juodieji pipirai, minimaliai malto čili pipiro, labai nedaug chmeli - suneli, "Vegeta".
Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiūvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 10 minučių.
Kol viskas verda - susipjaustykite kopūstą ir bulves. Praėjus nurodytam laikui, suberkite kopūstą į puodą ir virkite dar 10 min. Tada sudėkite bulves ir toliau virkite 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 30 min. - supilkite marinuotų burokėlių sunką, užvirkite ir išjunkite puodą.
Palikite išjungtą puodą 10 min ant viryklės "susistovėti".
http://tingiojikiaul...o-barsciai.html
QUOTE(Goldoro @ 2012 10 10, 15:00)
Cukinijos sriubyte superine gavosi, aciu mamytei, uz recepciuka
aš irgi išbandžiau-gavosi super visiems kas ragavo patiko AČIŪ už receptuką
QUOTE(Burbuleee @ 2012 08 31, 08:47)
labai aciu -isbandziau
QUOTE(Burbuleee @ 2012 08 31, 09:47)
Pati pati skaniausia trinta moliūgų sriuba:
Reikės:
700 kg moliūgų minkštimo;
2 bulvės;
2 morkos;
1 svogūnas;
200g. sultinio;
100g vištienos file;
100g. grietinėlės;
druskos, juodųjų pipirų.
Į sultinį sudėti visus ingridientus, išskyrus grietinėlę. Virti apie 20min., tuomet su blenderiu viską sutrinti. supilti grietinėlę, įberti pipirų ir palaukti kol vėl užvirs.
Dar galima pasigardinti su šaukšteliu grietinės. Ir begalo skanu valgyti su skrebučiu
Skanaus!
Reikės:
700 kg moliūgų minkštimo;
2 bulvės;
2 morkos;
1 svogūnas;
200g. sultinio;
100g vištienos file;
100g. grietinėlės;
druskos, juodųjų pipirų.
Į sultinį sudėti visus ingridientus, išskyrus grietinėlę. Virti apie 20min., tuomet su blenderiu viską sutrinti. supilti grietinėlę, įberti pipirų ir palaukti kol vėl užvirs.
Dar galima pasigardinti su šaukšteliu grietinės. Ir begalo skanu valgyti su skrebučiu
Skanaus!
as prie tokios sriubytes visad patiekiu cesnakinius skrebucius...sviesta sumaisau su isspaustu cesnaku,iberiu truputi citrinpipiriu,aptepu batona ir paskrudinu tosteryje,skanumelis
Mano mėgstamiausia ir greitai paruošiama žiedinių kopūstų tiršta sriubytė
Vidutinio dydžio žiedinio kopūsto;
Kelių morkų;
Svogūno;
Keletos bulvių;
Šviežių petražolių;
Prieskonių.
Užverdame pjaustytus žiedinius kopūstus su smulkiai pjaustytomis bulvėmis, bulvėms išvirus jas išrenkame ir atidedame, žiedinius kopūstus verdame toliau. Kepiname pjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas svieste. Išvirus žiediniam kopūstui, dedame į sriubą kepintas morkas ir svogūną, petražoles, viską pertriname blenderiu, po to dedame atgal į puodą išvirtas bulvytes, dar šiek tiek paverdame.
Patiekiame su lydytu sūreliu.
Vidutinio dydžio žiedinio kopūsto;
Kelių morkų;
Svogūno;
Keletos bulvių;
Šviežių petražolių;
Prieskonių.
Užverdame pjaustytus žiedinius kopūstus su smulkiai pjaustytomis bulvėmis, bulvėms išvirus jas išrenkame ir atidedame, žiedinius kopūstus verdame toliau. Kepiname pjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas svieste. Išvirus žiediniam kopūstui, dedame į sriubą kepintas morkas ir svogūną, petražoles, viską pertriname blenderiu, po to dedame atgal į puodą išvirtas bulvytes, dar šiek tiek paverdame.
Patiekiame su lydytu sūreliu.