siandien pabandziau morku sriubyte
Sveikos sriubų mėgėjos
Sublenderiavau pomidorus su svogūnų laiškais,krapais,suplakiau kefyrą,įbėriau druskos,raudonos saldžios paprikos miltelių,pipirų česnako įtraiškiau.
Viską gerai išplakiau ir pusvalandį palaikiau šaldytuve.
Gavau skanią,gaivią vasaros šaltsriubę.
Skanaus,siūlau jums išbandyti
Sublenderiavau pomidorus su svogūnų laiškais,krapais,suplakiau kefyrą,įbėriau druskos,raudonos saldžios paprikos miltelių,pipirų česnako įtraiškiau.
Viską gerai išplakiau ir pusvalandį palaikiau šaldytuve.
Gavau skanią,gaivią vasaros šaltsriubę.
Skanaus,siūlau jums išbandyti
QUOTE(regna @ 2010 06 06, 09:52)
Sveikos sriubų mėgėjos
Sublenderiavau pomidorus su svogūnų laiškais,krapais,suplakiau kefyrą,įbėriau druskos,raudonos saldžios paprikos miltelių,pipirų česnako įtraiškiau.
Viską gerai išplakiau ir pusvalandį palaikiau šaldytuve.
Gavau skanią,gaivią vasaros šaltsriubę.
Skanaus,siūlau jums išbandyti
Sublenderiavau pomidorus su svogūnų laiškais,krapais,suplakiau kefyrą,įbėriau druskos,raudonos saldžios paprikos miltelių,pipirų česnako įtraiškiau.
Viską gerai išplakiau ir pusvalandį palaikiau šaldytuve.
Gavau skanią,gaivią vasaros šaltsriubę.
Skanaus,siūlau jums išbandyti
cia gal ta ispaniska, gaspacio?
as tai va toki recepta radau, bet vis neisdristu pabandyt,idomu, kaip ten suzaidzia tas alus, gal kuri yra ispandziu kazka panasaus? su kokiu alum?
Pusė litro šviesaus alaus
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas grietinės
lazdelė cinamono
2 gvazdikėliai
balto (varškės) lietuviško sūrio
juodos duonos
truputis druskos
Alų užvirinti su cinamonu ir gvazdikėliais, truputį pavirti ir palikti
uždengtą, kad prisitrauktų prieskonių aromato. Atskirti kiaušinių
trynius ir juos išplakti su cukrumi iki baltumo, įdėti grietinę ir
išmaišyti. Po truputį, nuolat maišant, plona srovele supilti samtį
karšto alaus, tuomet viską iš dubenėlio supilti į alų, nesiliaujant
maišyti. Pakaitinti, kol truputį sutirštės, bet jokiu būdu
neužvirinti, antraip sriubą gali sutraukti. Į lėkštę įdėti mažais
kubeliais pjaustyto balto sūrio, užpilti sriubos, iš viršaus papuošti
svieste kepintos juodos duonos kubeliais.
QUOTE(editule* @ 2010 06 08, 11:29)
cia gal ta ispaniska, gaspacio?
Editule*-ne čia ne"gaspachio"
aš,tiesiog turėjau tokius produktus šaldytuve ir
pabandžiau koks gausis ekspermentas.
Ydomus tavo receptas,tik aš,nemėgstu alaus{nepernešu jo kvapo}
O ,ispaniškos "Gaspachio" sriubos receptuką aš turiu štai tokį.
reikės:
1- arba1,5kg.pomidoru,
2-3agurku,
1 saldzios paprikos,
1 aitrios paprikos,{arba a.paprikos milteliu,
prieskoninių žolelių{baziliko lapelių,petražolių}
4-5 česnako skiltelių,
2svogūnų,
2v.š balto vyno acto.
1v.6. balzaminio acto,
3v.š. alyvų aliejaus
2vš citrinų sulčių,
2 stiklinių pomidorų sulčių{arba 2.vš. pomidorų pastos,atskiestų vandeniu}
3-4 riekelių duonos baltos senesnės ,arba batono.
Pomidorus blanširuojame,palaikome,kol atvės,nulupame supjaustome kūbeliais.
Agurkus nulupame supjaustome kūbeliais.
Saldžią ir aitrią paprika išvalome supjaustome.
Česnakus ,svogūną nuvalome supjaustome.
Žoles susmulkiname.
Batono plutelę,arba duonos nupjauname ,trupinius susmulkiname.
Įindą supilame baltą vyną,balzaminį actą,citrinų sultis,alyvuogiu aliejų,pomidorų sultis,padruskiname papipiriname,jeidgu sriuba gaunasi tiršta įpilame pomidorų sulčių
Paruoštus produktus susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
Viską gerai išmaišome ,uždengiame ir 2-3val.laikome šaldytuve
Valgant galima įsidėti smulkintų daržovių agurkų. paprikų,svog9no laiskų.
Galima įsidėti ledo gabaliukų.
Aciu, regna, uz gaspachio recepta, kuria karsta diena butinai pasidarysiu
na va, gaila nemegsti alaus, butu idomu pasikonsultuot, mat recepte parasyta , kad alaus reikia sviesaus, bet man labai skanus ir atrodo , kad labaiu ten tiktu svyturio baltijos, o jis tamsus, tai nezinau ar cia didele reiksme turi
na va, gaila nemegsti alaus, butu idomu pasikonsultuot, mat recepte parasyta , kad alaus reikia sviesaus, bet man labai skanus ir atrodo , kad labaiu ten tiktu svyturio baltijos, o jis tamsus, tai nezinau ar cia didele reiksme turi
Saldžiarūgštė kinietiska vištienos sriuba
Naudojau:
500 g vištienos filė
kukurūzų krakmolą
džiovintų baltųjų ir juodųjų kiniškų grybų
4 šaukštus obuolių acto
4 šaukštus cukraus
juoduosius pipirus
druska
Vištieną supjausčiau juostelėmis, pavoliojau jas krakmole ir sudėjau į verdantį vandenį. Viriau maždaug 10 minučių.
Tada sudėjau vandenyje išmirkytus ir plonomis juostelėmis supjaustytus juodus grybus ir "koralus". Viriau dar 5 minutes. Į puodą nukeliavo actas, cukrus, druska ir pipirai. Beje, acto ir cukraus santykį reikėtų pakoreguoti pagal savo skonį. Kartais trūksta saldumo, o kartais rūgštumo. Geriausia, pradžioje šliūkštelėti kiek mažiau ir vis ragaujant pridėti dar. Skanaus
Papildyta:
Ir dar viena sriubyte
Grikių sriuba su vištiena
Jums reikės:
Visko pagal jūsų skonį ar šaldytuvo tūrinį
Svogūnas, morka, česnakas, bulvė (galima ir kitas šaknines daržoves)
Vištiena
Grikiai
Aliejus daržovių kepimui
Vanduo/sultinys
Grietinėlė (arba tiesiog daug grietinės)
Žalumynai, prieskoniai
Grikius apskrudinam švarioje keptuvėje.
Svogūną susmulkiname, morką supjaustome/tarkuojame, bulvę supjaustome nedideliais kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustome vištieną. Svogūną su morką apkepame, dedam išspaustą/sukapotą česnaką. Pakepinam truputi. Dedam vištienos gabaliukus. Kelias minutes pakepam. Puode užvirinam vandenį, sumetam keptuvės tūrinį, apskrudintus grikius, bulvę. Pagardinam druska ir prieskoniais. Verdam kokias 10 min. (na kol grikiais išvirs). Įpilam grietinėlę ir dar minutę paverdam. Supilam į lėkštes, užbarstom susmulkintų žalumynų. SKANAUS!!!
Naudojau:
500 g vištienos filė
kukurūzų krakmolą
džiovintų baltųjų ir juodųjų kiniškų grybų
4 šaukštus obuolių acto
4 šaukštus cukraus
juoduosius pipirus
druska
Vištieną supjausčiau juostelėmis, pavoliojau jas krakmole ir sudėjau į verdantį vandenį. Viriau maždaug 10 minučių.
Tada sudėjau vandenyje išmirkytus ir plonomis juostelėmis supjaustytus juodus grybus ir "koralus". Viriau dar 5 minutes. Į puodą nukeliavo actas, cukrus, druska ir pipirai. Beje, acto ir cukraus santykį reikėtų pakoreguoti pagal savo skonį. Kartais trūksta saldumo, o kartais rūgštumo. Geriausia, pradžioje šliūkštelėti kiek mažiau ir vis ragaujant pridėti dar. Skanaus
Papildyta:
Ir dar viena sriubyte
Grikių sriuba su vištiena
Jums reikės:
Visko pagal jūsų skonį ar šaldytuvo tūrinį
Svogūnas, morka, česnakas, bulvė (galima ir kitas šaknines daržoves)
Vištiena
Grikiai
Aliejus daržovių kepimui
Vanduo/sultinys
Grietinėlė (arba tiesiog daug grietinės)
Žalumynai, prieskoniai
Grikius apskrudinam švarioje keptuvėje.
Svogūną susmulkiname, morką supjaustome/tarkuojame, bulvę supjaustome nedideliais kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustome vištieną. Svogūną su morką apkepame, dedam išspaustą/sukapotą česnaką. Pakepinam truputi. Dedam vištienos gabaliukus. Kelias minutes pakepam. Puode užvirinam vandenį, sumetam keptuvės tūrinį, apskrudintus grikius, bulvę. Pagardinam druska ir prieskoniais. Verdam kokias 10 min. (na kol grikiais išvirs). Įpilam grietinėlę ir dar minutę paverdam. Supilam į lėkštes, užbarstom susmulkintų žalumynų. SKANAUS!!!
Siūlau vasaros sriubą.
reikia:
1,5l vandens,
6-8 rabarbaro stieb.
2bananų,
10-15 braškių,1
1 apelsino,
4 šaukštų cukraus,
pora šaukštų krakmolo,
Užvirinti vandenį supilti cukrų ,pavirti,suberti rabarbarų stiebusir pavirti 3-4min.
Tuomet supilti vandenyje ištirpintą krakmola.
Suberti bananų griežinėlius,braškių,ir apelsinų skilteles.
Sriubą užvirinti ir atšaldyti.
Galima valgyti su grietinėle,arba plakta grietinėle.
Skanaus
reikia:
1,5l vandens,
6-8 rabarbaro stieb.
2bananų,
10-15 braškių,1
1 apelsino,
4 šaukštų cukraus,
pora šaukštų krakmolo,
Užvirinti vandenį supilti cukrų ,pavirti,suberti rabarbarų stiebusir pavirti 3-4min.
Tuomet supilti vandenyje ištirpintą krakmola.
Suberti bananų griežinėlius,braškių,ir apelsinų skilteles.
Sriubą užvirinti ir atšaldyti.
Galima valgyti su grietinėle,arba plakta grietinėle.
Skanaus
Siūlau avokadų ir kokosų sriubytę
reikia:daržovių sultinio maždaug 300ml.,
4 laiškinių svogūnų
didelės česnako siltelės,
šviežia aitrioji žalia paprika,
ryšelis kalendrų lapelių,
pora vidutinių avokadų,
300g. nat8ralaus jogurto,
150ml. kokoso pieno,
v.š. alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis cukraus,
1/2citrinos,
druskos,juodųjų pipirų,
Įpuodą supilkite daržovių sultinį
Susmulkiname svogūną,išsispauskime česnaką,susmulkiname papriką.
Susmulkinkite kalendrą{lapelius kelis pasiliekame papuošimui}
Paruoštą avokadą sutriname virtuviniu kombainu.
Į avokado tyrę supilame sultinio.jogrto,kokoso pieno,alyvuogių aliejaus,ir v.šaukštą cirtinų sulčių.
Įdėkite laiškinių svogūnų,česnako,,aitriosios paprikos,smulkintų kalendrų lapeliu,cukraus ir,plalite kol sriuba bus be gumuliukų.
Pasūdykite pagal skonį ir ir vėsinkite.
Papuoškite,kalendrų lapeliais,pipirais.
Patiekiant įdėkite pora ledų gabaliukų.
Skanaus,pabandyti verta.
reikia:daržovių sultinio maždaug 300ml.,
4 laiškinių svogūnų
didelės česnako siltelės,
šviežia aitrioji žalia paprika,
ryšelis kalendrų lapelių,
pora vidutinių avokadų,
300g. nat8ralaus jogurto,
150ml. kokoso pieno,
v.š. alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis cukraus,
1/2citrinos,
druskos,juodųjų pipirų,
Įpuodą supilkite daržovių sultinį
Susmulkiname svogūną,išsispauskime česnaką,susmulkiname papriką.
Susmulkinkite kalendrą{lapelius kelis pasiliekame papuošimui}
Paruoštą avokadą sutriname virtuviniu kombainu.
Į avokado tyrę supilame sultinio.jogrto,kokoso pieno,alyvuogių aliejaus,ir v.šaukštą cirtinų sulčių.
Įdėkite laiškinių svogūnų,česnako,,aitriosios paprikos,smulkintų kalendrų lapeliu,cukraus ir,plalite kol sriuba bus be gumuliukų.
Pasūdykite pagal skonį ir ir vėsinkite.
Papuoškite,kalendrų lapeliais,pipirais.
Patiekiant įdėkite pora ledų gabaliukų.
Skanaus,pabandyti verta.
gal kas kokią špinatų sriubytę žino?
QUOTE(saldainia @ 2010 06 21, 21:52)
gal kas kokią špinatų sriubytę žino?
Saldainia,
aš,špinatus verdu įvairiai:
kartais verdu labai paprastai,jeigu turiu likusio mėsos arba daržovių buljono,supilu į puodą ,įdedu morkų tarkuotų,paverdu sudedu pjaustytus špinatus.
Paverdu,supilu grietinėlę ,pasūdau,pakaitinu.
Antra,kartais,verdu kokią mėsą su kauliuku,jai išvirus pakepinu ant sviestokeptuvėje svogūną arba,jeigu turiu porą,pakepinu morkas,supilu atgal į buljoną,sudedu špinatus.
Sudedu svogūno laiškų,krapų,pasūdau.
Įpilu grietinėlės.
Dar kartais iš turimų špinatų ir rūgštynių verdu šaltibarščius.
sveikutes, kulinares,
kadangi esu Skotijoje, tai dalinuosi skotiska morku-apelsino trinta sriuba
reikia:
morku (kuo daugiau, tuo tirsciau ir nereikes deti miltu tirstinimui)
svoguno
cesnako
pieno (priklauso stikliniu skaicius nuo to, sublenderiavus morkas, kiek gausis mases)
prieskoniai: petrazoles, kardamono, muskato, druskos, pipiru, kario ar kurkumos siek tiek
apelsino
sviesto kepimui siek tiek, ir siek tiek i sriuba deti (pagal skoni)
svoguna susmulkinam, morkas supjaustom ir smulkiau (kadangi man patinka ''terliotis'' tai smulinu kubeliais arba siaudeliais ), sumesti i keptuve ir viska pakepinti siek tiek sviestuke, kai prades svilti galima ipilti vandenuko; priskoniuoti pipiriukais, kariu ar kurkuma; tuo tarpu uzsivirint vandenuka puode - neperdaugiausiai, ipilti papildomai visada spesim nutarkuoti apelsino zievele, nenutarkuojant poodinio to balto sluoksnio, nes bus kartu, is nutarkuoto apelsino isspaudziam sultis - apie puse stiklinaites gausis..
kai morkytes ir svogunas jau (labiau kreipti demesi i svoguna, kad jis butu pasitroskines..) sukresti i puoda ir virti, kol morkos bus minkstos, iberti druskos (esme tokia, kad nuo morku ir apelsino sriubyte truputi bus saldoka, tad druskos berti kiekvienam pagal skoni; kaip ir pipiru kiekvienam pagal megiama astruma), paprieskoniuoti dar muskatu, kardamonu - nepadauginti, tik ciut ciut del kvapo ir viska sublenderiuoti tada. Mase turetu gautis tirstoka, jei morku buvo nemazai; supilti pieno stikline ar dvi, supilti apelsino sultis ir zievele, ir toliau pavirti. Jei sriubyte skystoka idekit sauksta ar pora miltu. Tikrai kvapni skani sriubyte ir labai grazios spalvos. Ipylus i lekste, pabarstyti svieziom ar dziovintom petrazolem. Labai skanu su juodos duonos dziuvesiais (paprasciausiai juoda duona supjaustyta siaudeliais ir sudziovinta).
Labai simple, nieko daug nereik ir iskabinama labai greitai Skanaus!
kadangi esu Skotijoje, tai dalinuosi skotiska morku-apelsino trinta sriuba
reikia:
morku (kuo daugiau, tuo tirsciau ir nereikes deti miltu tirstinimui)
svoguno
cesnako
pieno (priklauso stikliniu skaicius nuo to, sublenderiavus morkas, kiek gausis mases)
prieskoniai: petrazoles, kardamono, muskato, druskos, pipiru, kario ar kurkumos siek tiek
apelsino
sviesto kepimui siek tiek, ir siek tiek i sriuba deti (pagal skoni)
svoguna susmulkinam, morkas supjaustom ir smulkiau (kadangi man patinka ''terliotis'' tai smulinu kubeliais arba siaudeliais ), sumesti i keptuve ir viska pakepinti siek tiek sviestuke, kai prades svilti galima ipilti vandenuko; priskoniuoti pipiriukais, kariu ar kurkuma; tuo tarpu uzsivirint vandenuka puode - neperdaugiausiai, ipilti papildomai visada spesim nutarkuoti apelsino zievele, nenutarkuojant poodinio to balto sluoksnio, nes bus kartu, is nutarkuoto apelsino isspaudziam sultis - apie puse stiklinaites gausis..
kai morkytes ir svogunas jau (labiau kreipti demesi i svoguna, kad jis butu pasitroskines..) sukresti i puoda ir virti, kol morkos bus minkstos, iberti druskos (esme tokia, kad nuo morku ir apelsino sriubyte truputi bus saldoka, tad druskos berti kiekvienam pagal skoni; kaip ir pipiru kiekvienam pagal megiama astruma), paprieskoniuoti dar muskatu, kardamonu - nepadauginti, tik ciut ciut del kvapo ir viska sublenderiuoti tada. Mase turetu gautis tirstoka, jei morku buvo nemazai; supilti pieno stikline ar dvi, supilti apelsino sultis ir zievele, ir toliau pavirti. Jei sriubyte skystoka idekit sauksta ar pora miltu. Tikrai kvapni skani sriubyte ir labai grazios spalvos. Ipylus i lekste, pabarstyti svieziom ar dziovintom petrazolem. Labai skanu su juodos duonos dziuvesiais (paprasciausiai juoda duona supjaustyta siaudeliais ir sudziovinta).
Labai simple, nieko daug nereik ir iskabinama labai greitai Skanaus!
Aš,noriu pasiūlyti sriubytę raudonųjų paprikų su apelsinais
ji labai paprasta.
reikia:
pora šaukštų alyvų aliejaus,
500kg raudonų paprikų,
druskos,
2-3 aperlsinų,
vieno v.š. apelsinų žiedų vandens,
Papuošomui:
petražolių,
skrebučių.
Paruoštas paprikas sudedame į virtuvinį kombainą,rupiai susmulkiname,neturint galima supjaustyti su peiliu.
Puode,arba keptuvėje supilame alyvų alieju supilame dalimis paprikas,pamaišome ir vel pilame paprikas.
Uždengiame ,pasūdome pagal skonį
Nutarkuojame nuo paruoštų apelsinų žieveles tiesiai supilame į keptuvę.
Pamaišome,uždengiameir troškiname15- 18min.,kartais pakratydami,kol paprikos keps savose sultyse.
Tuomet išspauskime apelsinų sultis{jų reiks175ml}.
Sultis sumaišome su žiedų vandeniu.
Sumikštėjusias paprikas
išplakite su virtuviniu kombainu.
Supilkite į tyrę apelsinų mišinį ir vėl plakite.
Pašildykite,supylus į lėkštę įberkite smulkintų petražolių,skrebučių.
Žiemą ši sriuba valgoma šilta,vasarą galima ja valgyti šaltą
P.S.Įsigydami apelsinų žiedų vandens galima įsigyt P.C.tik reikia žoiūrėti,kad jis būtų skitrtas kulinarijoje,nes grožio progduktas nebetinka.
ji labai paprasta.
reikia:
pora šaukštų alyvų aliejaus,
500kg raudonų paprikų,
druskos,
2-3 aperlsinų,
vieno v.š. apelsinų žiedų vandens,
Papuošomui:
petražolių,
skrebučių.
Paruoštas paprikas sudedame į virtuvinį kombainą,rupiai susmulkiname,neturint galima supjaustyti su peiliu.
Puode,arba keptuvėje supilame alyvų alieju supilame dalimis paprikas,pamaišome ir vel pilame paprikas.
Uždengiame ,pasūdome pagal skonį
Nutarkuojame nuo paruoštų apelsinų žieveles tiesiai supilame į keptuvę.
Pamaišome,uždengiameir troškiname15- 18min.,kartais pakratydami,kol paprikos keps savose sultyse.
Tuomet išspauskime apelsinų sultis{jų reiks175ml}.
Sultis sumaišome su žiedų vandeniu.
Sumikštėjusias paprikas
išplakite su virtuviniu kombainu.
Supilkite į tyrę apelsinų mišinį ir vėl plakite.
Pašildykite,supylus į lėkštę įberkite smulkintų petražolių,skrebučių.
Žiemą ši sriuba valgoma šilta,vasarą galima ja valgyti šaltą
P.S.Įsigydami apelsinų žiedų vandens galima įsigyt P.C.tik reikia žoiūrėti,kad jis būtų skitrtas kulinarijoje,nes grožio progduktas nebetinka.