QUOTE(editule* @ 2010 06 08, 11:29)
cia gal ta ispaniska, gaspacio?
Editule*-ne čia ne"gaspachio"
aš,tiesiog turėjau tokius produktus šaldytuve ir
pabandžiau koks gausis ekspermentas.
Ydomus tavo receptas,tik aš,nemėgstu alaus{nepernešu jo kvapo}
O ,ispaniškos "Gaspachio" sriubos receptuką aš turiu štai tokį.
reikės:
1- arba1,5kg.pomidoru,
2-3agurku,
1 saldzios paprikos,
1 aitrios paprikos,{arba a.paprikos milteliu,
prieskoninių žolelių{baziliko lapelių,petražolių}
4-5 česnako skiltelių,
2svogūnų,
2v.š balto vyno acto.
1v.6. balzaminio acto,
3v.š. alyvų aliejaus
2vš citrinų sulčių,
2 stiklinių pomidorų sulčių{arba 2.vš. pomidorų pastos,atskiestų vandeniu}
3-4 riekelių duonos baltos senesnės ,arba batono.
Pomidorus blanširuojame,palaikome,kol atvės,nulupame supjaustome kūbeliais.
Agurkus nulupame supjaustome kūbeliais.
Saldžią ir aitrią paprika išvalome supjaustome.
Česnakus ,svogūną nuvalome supjaustome.
Žoles susmulkiname.
Batono plutelę,arba duonos nupjauname ,trupinius susmulkiname.
Įindą supilame baltą vyną,balzaminį actą,citrinų sultis,alyvuogiu aliejų,pomidorų sultis,padruskiname papipiriname,jeidgu sriuba gaunasi tiršta įpilame pomidorų sulčių
Paruoštus produktus susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
Viską gerai išmaišome ,uždengiame ir 2-3val.laikome šaldytuve
Valgant galima įsidėti smulkintų daržovių agurkų. paprikų,svog9no laiskų.
Galima įsidėti ledo gabaliukų.