Čili sriuba
Šis receptas kompleksinis sudarytas remiantis iš Neringos blogo ir iš Beatos receptų pridedant savas idėjas.
500g faršo
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
1 raud. paprika
čili pipiras
1 skardinė pupelių (400g)
4 dideli pomidorai
1 indelis konservuotų kukurūzų (170g)
1 ltr sultinio
2 šaukštai pom. pastos
1 šaukštas kakavos
sūrio
aliejaus, raudonėlio, baziliko, saliero lapų, druskos, baltųjų ir juodųjų pipirų, cukraus, paprikos miltelių.
Pomidorus apipilame karštu vandeniu, palaikome pora minučių ir tada nulupame (kitaip sakant blanširuojame), supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir verdame -troškiname kol ruošime faršą.
Keptuvėje aliejuje pakepiname česnaką, paskui sudedame svogūną, tada sudedame smulkiai supjaustytą čili pipirą ( jo dedame pagal skonį, aš dėjau ketvirtadalį), tada dedame faršą, apkepiname, dedame prieskonius. Galiausiai sudedame papriką-pakepus kelias minutes viską sudedame i puodą su pomidorais. Viską paverdame dar 10-15 min, įdedame baziliko, raudonėlio (aš dėjau šviežią, bet tinka ir džiovinti), druska, pipirai, cukrus ir t.t. pagal skonį. Paskui sudedame kukurūzus ir pavirus 5 min įdedame tikros kakavos šaukštą, dar po 5 min sudedame pupeles ir po poros minučių baigta.
Prieš patiekdami apibarstome sūriu.
Leone, o ką priduoda kakava čili sriubai?
QUOTE(Spurgita @ 2012 09 01, 16:59)
Leone, o ką priduoda kakava čili sriubai?
As ir butinai dedu kakavos! labai gera skoni priduoda. ir toks tamsus cili pasidaro. kiti girdejau deda medaus:)
pas mus vienas sheimos draugas, cili cempionatus vis laimi tai deda jis shokolado juodo bet recepto neishdave dar kolkas, kaip virt cili
QUOTE(Spurgita @ 2012 09 01, 15:59)
Leone, o ką priduoda kakava čili sriubai?
kaip ir minejo Tiga, priduoda sodraus skonio ir spalvos
[quote=Ulė,2011 03 31, 17:58]
Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
3 litrams vandens:
2 bulvės
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
keli šaukštai sviesto
indelis lydyto sūrelio
2 šaukštai manų kruopų
2 kubeliai sultinio
krapų, pipirų, druskos šiek tiek
O koks sūrelis dedasi? Ar tiktų Žemaitijos tepamas sūrelis?
Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
3 litrams vandens:
2 bulvės
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
keli šaukštai sviesto
indelis lydyto sūrelio
2 šaukštai manų kruopų
2 kubeliai sultinio
krapų, pipirų, druskos šiek tiek
O koks sūrelis dedasi? Ar tiktų Žemaitijos tepamas sūrelis?
QUOTE(Tiga @ 2012 09 01, 16:10)
As ir butinai dedu kakavos! labai gera skoni priduoda. ir toks tamsus cili pasidaro. kiti girdejau deda medaus:)
Kaip įdomu! Reikės ir man būtinai pabandyti kakavos įdėti. Kaip tik ryt planuoju čili sriubytę
QUOTE(Cocacola28 @ 2012 09 05, 21:16)
O koks sūrelis dedasi? Ar tiktų Žemaitijos tepamas sūrelis?
Dažnai verdu šitą sriubą, sūrelį dedu bet kokį Išbandžiau su visokiais turbūt ir visokių rūšių, mums su MB skaniausia čia dėti lydytą sūrelį su kumpiu (nesvarbu kokios firmos), esu naudojusi ir "Žemaitijos pieno", ir "Pieno žvaigždžių", ir net lenkišką kažkokį Tik prieš dedant sūrelį į sriubą, geriau jį ištirpdyti atskirame inde, nedideliame kiekyje sultinio ar karšto vandens, tada jis labai gerai ištirpsta, gaunasi tokia kreminė sriuba, jei neištirpdai atskirai, neištirpsta visas gumulas sūrelio puode sriubos taip tolygiai, plaukioja maži gabaliuai
Soti zuviene su perlinem kruopom.
Pries verdant perlines kruopas mirkome per nakti arba bent kelias valandas pries virima. Isverdame atskirai, perplaunam.
Puode apverdam zuvies gabalus - ivairias atraizas, likucius - man sikart "suejo" galva ir didele, mesinga uodega. Verdant imetame lauro lapeliu, pipiru zirneliais, galima sultinio kubeliu, jei ne - pasudot. Zuvis isverda labai greit, kol verda kubeliais susipjaustot bulves. Dar labai tinka morka+svogunas patarkuoti ir pakepinti ant sviesto. Sikart morkos neturejau, apsiejau pakepinusi tik svoguna.
Istraukus zuvies gabalus nuo ju atskirti "mesa", kaulus, oda ismesti. Taigi i zuvies sultini sumetam bulves, pakepinta svoguna, perplautas perlines kruopas, zuvies gabaliukus.
Valgome su grietine. Skaniau.
Pries verdant perlines kruopas mirkome per nakti arba bent kelias valandas pries virima. Isverdame atskirai, perplaunam.
Puode apverdam zuvies gabalus - ivairias atraizas, likucius - man sikart "suejo" galva ir didele, mesinga uodega. Verdant imetame lauro lapeliu, pipiru zirneliais, galima sultinio kubeliu, jei ne - pasudot. Zuvis isverda labai greit, kol verda kubeliais susipjaustot bulves. Dar labai tinka morka+svogunas patarkuoti ir pakepinti ant sviesto. Sikart morkos neturejau, apsiejau pakepinusi tik svoguna.
Istraukus zuvies gabalus nuo ju atskirti "mesa", kaulus, oda ismesti. Taigi i zuvies sultini sumetam bulves, pakepinta svoguna, perplautas perlines kruopas, zuvies gabaliukus.
Valgome su grietine. Skaniau.
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 09 10, 20:59)
Soti zuviene su perlinem kruopom.
Pries verdant perlines kruopas mirkome per nakti arba bent kelias valandas pries virima. Isverdame atskirai, perplaunam.
Puode apverdam zuvies gabalus - ivairias atraizas, likucius - man sikart "suejo" galva ir didele, mesinga uodega. Verdant imetame lauro lapeliu, pipiru zirneliais, galima sultinio kubeliu, jei ne - pasudot. Zuvis isverda labai greit, kol verda kubeliais susipjaustot bulves. Dar labai tinka morka+svogunas patarkuoti ir pakepinti ant sviesto. Sikart morkos neturejau, apsiejau pakepinusi tik svoguna.
Istraukus zuvies gabalus nuo ju atskirti "mesa", kaulus, oda ismesti. Taigi i zuvies sultini sumetam bulves, pakepinta svoguna, perplautas perlines kruopas, zuvies gabaliukus.
Valgome su grietine. Skaniau.
Pries verdant perlines kruopas mirkome per nakti arba bent kelias valandas pries virima. Isverdame atskirai, perplaunam.
Puode apverdam zuvies gabalus - ivairias atraizas, likucius - man sikart "suejo" galva ir didele, mesinga uodega. Verdant imetame lauro lapeliu, pipiru zirneliais, galima sultinio kubeliu, jei ne - pasudot. Zuvis isverda labai greit, kol verda kubeliais susipjaustot bulves. Dar labai tinka morka+svogunas patarkuoti ir pakepinti ant sviesto. Sikart morkos neturejau, apsiejau pakepinusi tik svoguna.
Istraukus zuvies gabalus nuo ju atskirti "mesa", kaulus, oda ismesti. Taigi i zuvies sultini sumetam bulves, pakepinta svoguna, perplautas perlines kruopas, zuvies gabaliukus.
Valgome su grietine. Skaniau.
Vaje kaip skaniai atrodo sriubyte,reikes pasigaminti ir mums tokia,net seile nutyso
Trinta žirnienė su kiaulių kojom
Vanduo 3 litrai
Kiaulių kojos (didesnės) 2 vnt.
Skaldyti žirniai 300 gr.
Bulvės (vidutinės) 3 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, džiovintų pastarnokų kubeliai, salierų lapeliai ir maltos šaknys, petražolės, krapai
Į verdantį vandenį sudėkite kiaulės kojas bei visus prieskonius, išskyrus druską, ir virkite 30 min. (ant nedidelės ugnies). Tada suberkite perplautus skaldytus žirnius ir virkite dar 35 min.
Praėjus nurodytam laikui pasūdykite ir sudėkite, nedideliais kubeliais pjaustytas, bulves. Virkite dar 10 min.
Tada išgriebkite kiaulių kojas ir atsidėkite į šoną. Žirnienę nusunkite į kitą indą ir tirščius sutrinkite blenderiu. Supilkite atgal nusunktą skystį ir išmaišykite.Nuo kiaulių kojų nupjaustykite mėsą ir sumeskite į žirnienę. Išmaišykite ir patiekite.
http://tingiojikiaul...uliu-kojom.html
Vanduo 3 litrai
Kiaulių kojos (didesnės) 2 vnt.
Skaldyti žirniai 300 gr.
Bulvės (vidutinės) 3 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, džiovintų pastarnokų kubeliai, salierų lapeliai ir maltos šaknys, petražolės, krapai
Į verdantį vandenį sudėkite kiaulės kojas bei visus prieskonius, išskyrus druską, ir virkite 30 min. (ant nedidelės ugnies). Tada suberkite perplautus skaldytus žirnius ir virkite dar 35 min.
Praėjus nurodytam laikui pasūdykite ir sudėkite, nedideliais kubeliais pjaustytas, bulves. Virkite dar 10 min.
Tada išgriebkite kiaulių kojas ir atsidėkite į šoną. Žirnienę nusunkite į kitą indą ir tirščius sutrinkite blenderiu. Supilkite atgal nusunktą skystį ir išmaišykite.Nuo kiaulių kojų nupjaustykite mėsą ir sumeskite į žirnienę. Išmaišykite ir patiekite.
http://tingiojikiaul...uliu-kojom.html
Sriuba su suriu ir krevetem
2 svogunus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Troskintuve istirpdyti 3 saukstus sviesto ir jame pakepinti susmulkintus svogunus. Pabarstyti 3 saukstais miltu ir dar truputi pakepti. Uzpilti karstu vistienos sultiniu ( 0.5 l) ir uzvirti. Supilti piena ( 0.5 l) ir 5 min. virti ant silpnos ugnies. Sutarkuoti 100g surio ir nuolat maisant sudeti i sriuba. Maisyti, kol suris istirps. Tada suberti apie 100-200g smulkiai pjaustytu spinatu ir pavirti apie 5 min. Paskaninti pipirais, druska, ideti 100ml grietines ir viska ismaisyti. Galiausiai suberti 200g kreveciu ir pavirti apie 2-3 min. Skanaus !!!
2 svogunus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Troskintuve istirpdyti 3 saukstus sviesto ir jame pakepinti susmulkintus svogunus. Pabarstyti 3 saukstais miltu ir dar truputi pakepti. Uzpilti karstu vistienos sultiniu ( 0.5 l) ir uzvirti. Supilti piena ( 0.5 l) ir 5 min. virti ant silpnos ugnies. Sutarkuoti 100g surio ir nuolat maisant sudeti i sriuba. Maisyti, kol suris istirps. Tada suberti apie 100-200g smulkiai pjaustytu spinatu ir pavirti apie 5 min. Paskaninti pipirais, druska, ideti 100ml grietines ir viska ismaisyti. Galiausiai suberti 200g kreveciu ir pavirti apie 2-3 min. Skanaus !!!