Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(mexica @ 2012 07 25, 13:51)
Gal kas gali Miso sriubos receptu pasidalinti? Ir gal dar zinot kur rasti jai reikalingo dashi ?


recepto nepasakysiu, niekad nesigavo taip gerai, kad jau galėčiau kitiems rekomenduoti biggrin.gif o dashi galima rasti basanavičiaus gatvėj esančioje parduotuvėje Skonio studija wink.gif turi jie ten didelėm dėžėm, katros kainuoja daug, arba pavieniais pokeliais, kurie kainuoja ne taip daug smile.gif tik dėl visa ko - kaip tik pokelį iš spintelės išsitraukiau - tam sultiny dafiga E621 biggrin.gif (in case kas nors jo labai baidosi)
Atsakyti
As daznai verdu kremine darzoviu sriuba...mmm be galo skanu. dar su cesnakine duonyte ir pesto padazu ant jos isvis pasaka smile.gif o verdu is akies viska, kopustas, morka, svogunas, cesnakas, bulves verdant imetu lauro lapa. viskam gerai isvirus isemu lapa ir be skyscio isgriebiu viska i mikseri(jei kode gaunasi labai tirsta biski atskiedziu sultiniu kur lieka) ir gerai viska sumalu, ipilu grietineles ir pakaitinu puode...man be galo skanu
Atsakyti
Atšilus oras namuose dažnai gaminu šaltas sriubas:

Vaisinė sriuba su ryžių dribsniais Tokia sotesnė, tirštesnė. Norint skystesnės, dėti reiktų daugiau vandens arba truputį mažiau krakmolo.

Braškinė sriuba Labai labai patiko, lengva tokia, gaivi. Super.

Šalta vaisinė sriuba Patiko, kadangi labai mėgstam bananų sultis, tai ir sriuba negalėjo gautis neskani :-)

Greita sriuba su daržovėmis puiki šaltibarščių atmaina. Labai patiko, nors vaikas ir nevalgė doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2012 08 06, 18:37)
Greita sriuba su daržovėmis puiki šaltibarščių atmaina.

Smagu,kad ikvepiau improvizuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 05 25, 11:20)
Šalta rugštynių sriuba


Man laaaaabai patinka sie saltibarsciai,tik gaila as ju taip ir nepasidariau kol buvo graziu rugstyniu doh.gif
Atsakyti
Paprikų sriuba

user posted image

3 lėkštės:
Mėsos sultinys (su prieskoniais) 1 litras
Bulvės (nedidelės) 3 vnt.
Baltoji paprika 1 vnt.
Virti ryžiai nedidelė sauja
Pomidorų padažas 100 gr.

Į verdantį sultinį suberkite paprikos ir bulvių kubelius. Supilkite pomidorų padažą ir virkite 10 min. Prieš pat virimo pabaigą suberkite virtus ryžius.
http://tingiojikiaul...iku-sriuba.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 12 rugpjūčio 2012 - 17:31
Ant lauzo virta svieziu darzoviu sriuba smile.gif

user posted image

Taigi, uzvirus vandeniui darzoviu dejau visokiu kokiu turejau, ivairiomis proporcijomis. Pirmiausiai morkas, tada bulves, kopusta, cukinija, svoguna, sparagines pupeles. Siek tiek pavirus idejau rukytos sonines gabaliuku, ir sudejau prieskonius kokiu turejau po ranka, tai pipirai, druska, krapai, petrazoles, cesnakas. Pries valgant pagardinom grietine. laabai skanu cool.gif
Atsakyti
Kasdieninės sriubos:

Barščiai su kukuliukais

user posted image

Barščių receptų yra labai daug, bet aš nuolat verdu pagal šį receptą. Soti sriuba, puikiai atstojanti ir antrąjį patiekalą.

Virti lupti burokėliai 500 gr. (pakuotė)
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaul...o-teisybei.html

kukuliukams (frikadelėms) :
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis
Manų kruopos ar džiuvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai
http://tingiojikiaul...o-teisybei.html

Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiuvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 minučių. Kol viskas verda - nusiskuskite bulves ir supjaustykite jas nedideliais gabaliukais. Praėjus penkiolikai minučių, suberkite bulves į puodą ir virkite dar 10 minučių. Tuo metu per burokinę tarką sutarkuokite burokėlius ir juos užpilkite baltojo vyno actu (nepamirškite pamaišyti, kad actas pasiskirstytų). Nuo virimo pradžios praėjus 25 - ioms minutėms, sudėkite burokėlius į sriubą. Išmaišykite ir kai tik užvirs - išjunkite. Palikite barščius dar 10 minučių "susistovėti".
http://tingiojikiaul...ukuliukais.html

Skanioji kopūstų sriuba

user posted image

Pačią sriubos idėją pasiėmiau iš blogo "Skanus gyvenimas".
http://skanusgyvenim...-su-lydytu.html

Kopūstas 700 gr.
Vanduo 1,5 litro
Morka nedidelis gabaliukas
Bulvės 2 vnt. (didelės)
Sviestas 50 gr.
Džiuvėsėliai 2 valgomieji šaukštai
Grietinė (riebi) 200 gr.
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai

Kopūstą susipjaustykite juostelėmis, bulves - kubeliais, morkos gabaliuką sutarkuokite burokine tarka. Į puodą dėkite sviestą ir suberkite visas daržoves. Maišydami kepkite kokias 5 - 7 minutes. Tada į puodą supilkite verdantį vandenį (labai patogu užpilti iš elektrinio arbatinuko), sudėkite sultinio kubelius ir berkite juodųjų pipirų. Pavirkite 20 minučių, tada suberkite džiuvėsėlius ir gerai išmaišykite. Pavirkite dar 5 minutes ir sudėkite grietinę. Sriubai užvirus - puodą išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...stu-sriuba.html

Pieniška pupelių sriuba

user posted image

Rudosios pupelės 250 - 300gr.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Vanduo 2 litrai
Pienas 0,5 litro
Jūros druska

Šaltame vandenyje, iš vakaro, užsimerkite pupeles. Pasūdytą vandenį užvirkite. Kol vanduo užvirs - nusiskuskite ir kubeliais susipjaustykite bulves. Į verdantį vandenį sudėkite išmirkytas pupeles ir virkite 15 minučių. Tada į puodą suberkite bulvių kubelius ir virkite dar 10 minučių. Praėjus nustatytam laikui - į puodą supilkite pieną. Supylus pieną, aš dar papildomai pasūdau sriubą. Paragaukite ar jums reikia dar druskos. Sriubai ėmus virti - galite išjungti ir piltis į lėkštes.
http://tingiojikiaul...liu-sriuba.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 28 rugpjūčio 2012 - 21:48
Pati pati skaniausia trinta moliūgų sriuba: thumbup.gif
Reikės:
700 kg moliūgų minkštimo;
2 bulvės;
2 morkos;
1 svogūnas;
200g. sultinio;
100g vištienos file;
100g. grietinėlės;
druskos, juodųjų pipirų.

Į sultinį sudėti visus ingridientus, išskyrus grietinėlę. Virti apie 20min., tuomet su blenderiu viską sutrinti. supilti grietinėlę, įberti pipirų ir palaukti kol vėl užvirs.

Dar galima pasigardinti su šaukšteliu grietinės. Ir begalo skanu valgyti su skrebučiu smile.gif

Skanaus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuleee @ 2012 08 31, 08:47)
Pati pati skaniausia trinta moliūgų sriubathumbup.gif

Pritariu, kad pati skaniausia drinks_cheers.gif Aš irgi tokią gaminu.. Jei neturiu moliūgo, tai iš cukinijos irgi lb skanu.. thumbup.gif
Atsakyti
Kopūstų - grybų sriuba

user posted image

Kopūstas 200 gr.
Miško grybai (apvirti) 7 didelės saujos
Bulvės 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Grietinė 100 gr.
Sviestas 50 gr.
Džiūvėsėliai
Sultinys 1,5 litro
Juodieji pipirai

user posted image

Kopūstą supjaustykite juostelėmis, bulves - kubeliais, o pusę morkos sutarkuokite (per burokinę tarką). Puode ištirpdykite sviestą ir į jį sudėkite pjaustytas daržoves bei grybus. Kepkite viską, vis pamaišydami, 4 - 5 min.
Tada į puodą supilkite verdantį sultinį ir įberkite juodųjų pipirų. Virkite, ant mažiausios ugnies, 20 min. Praėjus nurodytam laikui, įberkite saują džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 5 min. Nuo virimo pradžios praėjus 25 min. - sudėkite į puodą grietinę, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Man labai skanu valgyti su sultinio skrebučiais.
http://tingiojikiaul...skrebuciai.html

user posted image

http://tingiojikiaul...ybu-sriuba.html
Atsakyti
QUOTE(Vėja30 @ 2012 08 31, 09:03)
Pritariu, kad pati skaniausia  drinks_cheers.gif  Aš irgi tokią gaminu.. Jei neturiu moliūgo, tai iš cukinijos irgi lb skanu..  thumbup.gif

Iš cukinijų nebandžiau, bet reikės pabandyti smile.gif
Atsakyti