Kasdieninės sriubos:
Barščiai su kukuliukaisBarščių receptų yra labai daug, bet aš nuolat verdu pagal šį receptą. Soti sriuba, puikiai atstojanti ir antrąjį patiekalą.
Virti lupti burokėliai 500 gr. (pakuotė)
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaul...o-teisybei.htmlkukuliukams (frikadelėms) :
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis
Manų kruopos ar džiuvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai
http://tingiojikiaul...o-teisybei.htmlUžsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiuvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 minučių. Kol viskas verda - nusiskuskite bulves ir supjaustykite jas nedideliais gabaliukais. Praėjus penkiolikai minučių, suberkite bulves į puodą ir virkite dar 10 minučių. Tuo metu per burokinę tarką sutarkuokite burokėlius ir juos užpilkite baltojo vyno actu (nepamirškite pamaišyti, kad actas pasiskirstytų). Nuo virimo pradžios praėjus 25 - ioms minutėms, sudėkite burokėlius į sriubą. Išmaišykite ir kai tik užvirs - išjunkite. Palikite barščius dar 10 minučių "susistovėti".
http://tingiojikiaul...ukuliukais.htmlSkanioji kopūstų sriubaPačią sriubos idėją pasiėmiau iš blogo "Skanus gyvenimas".
http://skanusgyvenim...-su-lydytu.htmlKopūstas 700 gr.
Vanduo 1,5 litro
Morka nedidelis gabaliukas
Bulvės 2 vnt. (didelės)
Sviestas 50 gr.
Džiuvėsėliai 2 valgomieji šaukštai
Grietinė (riebi) 200 gr.
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai
Kopūstą susipjaustykite juostelėmis, bulves - kubeliais, morkos gabaliuką sutarkuokite burokine tarka. Į puodą dėkite sviestą ir suberkite visas daržoves. Maišydami kepkite kokias 5 - 7 minutes. Tada į puodą supilkite verdantį vandenį (labai patogu užpilti iš elektrinio arbatinuko), sudėkite sultinio kubelius ir berkite juodųjų pipirų. Pavirkite 20 minučių, tada suberkite džiuvėsėlius ir gerai išmaišykite. Pavirkite dar 5 minutes ir sudėkite grietinę. Sriubai užvirus - puodą išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...stu-sriuba.htmlPieniška pupelių sriubaRudosios pupelės 250 - 300gr.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Vanduo 2 litrai
Pienas 0,5 litro
Jūros druska
Šaltame vandenyje, iš vakaro, užsimerkite pupeles. Pasūdytą vandenį užvirkite. Kol vanduo užvirs - nusiskuskite ir kubeliais susipjaustykite bulves. Į verdantį vandenį sudėkite išmirkytas pupeles ir virkite 15 minučių. Tada į puodą suberkite bulvių kubelius ir virkite dar 10 minučių. Praėjus nustatytam laikui - į puodą supilkite pieną. Supylus pieną, aš dar papildomai pasūdau sriubą. Paragaukite ar jums reikia dar druskos. Sriubai ėmus virti - galite išjungti ir piltis į lėkštes.
http://tingiojikiaul...liu-sriuba.html