Per Beatos laidą gaminta sriubytė:
Burokėlių sriuba su morkų-obuolių sultimis
Pilti į puodą morkų ir obuolių sultis, dėti prieskonių, druskytės, užvirti, dėti tarkuotas morkas,kas nori ir bulvių galima įmesti, pavirti, sudėti virtus/marinuotus smulkintus burokėlius, pavirti iki išvirs. Viskas, skaninti grietine, grietinėle, kas mėgsta tinka ir sausa grietinėlė. Skanaus.
Tikrai skanu ir greitai, vaikams net labai patiko.
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 07 09, 17:48)
Pilti į puodą morkų ir obuolių sultis
o čia koncentruotos ar šviežios natūralios sultys?
maždaug kokį kiekį jų pilti?
visai būtų įdomu išbandyt, kažkas neįprasto
Čia jūsų pasirinkimo laisvė - kokias mėgstate. Aš pirkau lietuviškas, stikliniuose buteliuose, yra vien tik obuolių, morkų, o yra jau iškart jų miksas... Kiekis - tiesiog tiek, kiek norite tos sriubos išsivirti, teks pareguliuoti, kiek ko dėti reguliuokitės pagal norimą tirštumą.
Sėkmės eksperimentuose!
Sėkmės eksperimentuose!
Radau temą apie sriubas ir noriu jūsų paklausti. Mačiau parduotuvėse atsiradusias tokias naujas sriubas. Šaldytuve prie sumuštinių ir šviežių makaronų sudėtos. Tokiuose įdomiuose indeliuose kaip jogurto. Sriubos trintos (matosi per skylutę ) Perskaičiau etiketę - atrodo pakankamai natūrali. Gal kuri bandėte, ragavote? Kaip tos sriubos? Sakau, gal vaikučiams visai neblogai būtų...
QUOTE(JEP @ 2012 07 12, 14:20)
Radau temą apie sriubas ir noriu jūsų paklausti. Mačiau parduotuvėse atsiradusias tokias naujas sriubas. Šaldytuve prie sumuštinių ir šviežių makaronų sudėtos. Tokiuose įdomiuose indeliuose kaip jogurto. Sriubos trintos (matosi per skylutę ) Perskaičiau etiketę - atrodo pakankamai natūrali. Gal kuri bandėte, ragavote? Kaip tos sriubos? Sakau, gal vaikučiams visai neblogai būtų...
Mes gyvename mažame mieste, tačiau turime pakankamai didelę maximą. Niekaip joje tų sriubų nerandu
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 07 12, 16:29)
Mes gyvename mažame mieste, tačiau turime pakankamai didelę maximą. Niekaip joje tų sriubų nerandu
šių sriubų tikrai yra RIMI pardėse.
Papildyta:
QUOTE(JEP @ 2012 07 12, 14:20)
Radau temą apie sriubas ir noriu jūsų paklausti. Mačiau parduotuvėse atsiradusias tokias naujas sriubas. Šaldytuve prie sumuštinių ir šviežių makaronų sudėtos. Tokiuose įdomiuose indeliuose kaip jogurto. Sriubos trintos (matosi per skylutę ) Perskaičiau etiketę - atrodo pakankamai natūrali. Gal kuri bandėte, ragavote? Kaip tos sriubos? Sakau, gal vaikučiams visai neblogai būtų...
Teko ragauti, buvo parduotuvėj degustacija, man tai visai patiko vištienos, tikrai tokia natūrali, yra jų kelios rūšys. Bet mano dukrai nepatiko, jai tiesiog iš vis nepatinka trintos sriubos. Bet šiaip tai ir nepigios, sakyčiau... pokelis 0,5 litro kaina 3,99, nebent, jei retai valgoma sriuba ir mažai tų valgytojų yra.
QUOTE(JEP @ 2012 07 12, 14:20)
Radau temą apie sriubas ir noriu jūsų paklausti. Mačiau parduotuvėse atsiradusias tokias naujas sriubas. Šaldytuve prie sumuštinių ir šviežių makaronų sudėtos. Tokiuose įdomiuose indeliuose kaip jogurto. Sriubos trintos (matosi per skylutę ) Perskaičiau etiketę - atrodo pakankamai natūrali. Gal kuri bandėte, ragavote? Kaip tos sriubos? Sakau, gal vaikučiams visai neblogai būtų...
nezinau, kiek rusiu yra, bet ragavus tris
Meksikietiska - man labai skani
Vistienos - skonis tikrai, kaip namines sriubos
Brokoliu - man patiko, vaikams nelabai.
O, kaina, tai tikrai nemaza
Šaltsriubė skubantiems
Kefyras 1 litras
Pomidorai
Agurkai
Jūros druska
Garnyrui:
Bulvės
Užsikaiskite bulves ir kol jos verda, pasiruoškite sriubą. Susipjaustykite pomidorus, agurkus kubeliais ir pasūdykite. Daržovių kiekį reguliuokitės pagal save, nes vieni mėgsta tirščiau, o kiti, kad būtų daugiau skysčio. Aš dedu 3 - 4 didelius pomidorus ir 2 - 3 trumpus agurkus. Pasūdytas daržoves užpilkite šaltu kefyru.
Tada sulaukite kol išvirs bulvės ir valgykite.
http://tingiojikiaul...kubantiems.html
Kefyras 1 litras
Pomidorai
Agurkai
Jūros druska
Garnyrui:
Bulvės
Užsikaiskite bulves ir kol jos verda, pasiruoškite sriubą. Susipjaustykite pomidorus, agurkus kubeliais ir pasūdykite. Daržovių kiekį reguliuokitės pagal save, nes vieni mėgsta tirščiau, o kiti, kad būtų daugiau skysčio. Aš dedu 3 - 4 didelius pomidorus ir 2 - 3 trumpus agurkus. Pasūdytas daržoves užpilkite šaltu kefyru.
Tada sulaukite kol išvirs bulvės ir valgykite.
http://tingiojikiaul...kubantiems.html
Ačiū, toms kurios pasidalinote patirtimi apie tas sriubas. Žinot, savaitgalį pati turėjau patirtį su jomis. Keliavome automobiliu. Stabtelėjome Lukoil degalinėje nusipirkti kažką užkąsti. Pamačiau tas sriubas. Dabar dar ir kaina ten mažesnė. Tai pirkau. Maniškėms vištienos patiko. Ir automobiliu važiuojant patogu labai. Ten, kai nuplėši viršutinį dangtelį yra tokia maža skylutė. Tai kad jau maniškės tikrai neapsipiltų, tai aš daviau gerti per storą šiaudelį. Tikrai superinis reikalas buvo. Aišku tos sriubos vienam vaikui ten daugoka, tai pati su malonumu pabaigiau gerti. Tikrai skani. Vyras meksikietišką gėrė. Ta irgi nebloga - ne per aštri. Brokolių neragavome. Turėjau laiko, tai ir etiketę patyrinėjau. Atrodo pakankamai "švari". Taigi, dabar jau aš galiu jums rekomenduoti
Trinta vištienos - kalafiorų sriuba
Vištos krūtinėlė (nedidelė)
Rūkyta šoninė 2 riekelės
Kalafioras (nedidelis)
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Morka (keli griežinėliai)
Grietinė 200 gr.
Vanduo 1,5 litro
Sultinio kubeliai (galite keisti druska) 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malta uoginė paprika.
Vištos krūtinėlę susmulkinkite mažais gabaliukais, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - užsikaiskite puode vandenį ir atsipjaukite kelis morkos griežinėlius. Vandeniui užvirus į puodą sudėkite vištos gabaliukus, morkos griežinėlius ir sultinio kubelius. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 min.
Kol vištiena verda, nusiskuskite bulves ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kalafioro galvą išskirstykite žiedynais, šoninės riekeles susmulkinkite kubeliais. Praėjus penkiolikai minučių į puodą suberkite bulves, kalafiorą ir šoninę ir virkite dar 15 min.
Kai nuo virimo pradžios praeis 30 min. - išjunkite puodą ir nusunkite skysti (pasiruoškite tam laisvą indą). Nusunkto puodo turinį sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal nusunktą skysti. Išmaišykite ir statykite puodą ant ugnies. Sudėkite grietinę ir kai tik sriuba užvirs - išjunkite puodą.
http://tingiojikiaul...a.html?spref=fb
Vištos krūtinėlė (nedidelė)
Rūkyta šoninė 2 riekelės
Kalafioras (nedidelis)
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Morka (keli griežinėliai)
Grietinė 200 gr.
Vanduo 1,5 litro
Sultinio kubeliai (galite keisti druska) 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malta uoginė paprika.
Vištos krūtinėlę susmulkinkite mažais gabaliukais, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - užsikaiskite puode vandenį ir atsipjaukite kelis morkos griežinėlius. Vandeniui užvirus į puodą sudėkite vištos gabaliukus, morkos griežinėlius ir sultinio kubelius. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 min.
Kol vištiena verda, nusiskuskite bulves ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kalafioro galvą išskirstykite žiedynais, šoninės riekeles susmulkinkite kubeliais. Praėjus penkiolikai minučių į puodą suberkite bulves, kalafiorą ir šoninę ir virkite dar 15 min.
Kai nuo virimo pradžios praeis 30 min. - išjunkite puodą ir nusunkite skysti (pasiruoškite tam laisvą indą). Nusunkto puodo turinį sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal nusunktą skysti. Išmaišykite ir statykite puodą ant ugnies. Sudėkite grietinę ir kai tik sriuba užvirs - išjunkite puodą.
http://tingiojikiaul...a.html?spref=fb
Gal kas gali Miso sriubos receptu pasidalinti? Ir gal dar zinot kur rasti jai reikalingo dashi ?
Ūkiška trinta kopūstų sriuba
Šviežias kopūstas 700 gr.
Rūkyta šoninė 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Morka (nedidelis gabaliukas)
Sultinys 1 litras
Juodieji pipirai
Kopūstą supjaustykite ir berkite į puodą. Ant viršaus dėkite morkos griežinėlius, nedidelius bulvių gabaliukus bei šoninės kubelius. Viską užpilkite verdančiu sultiniu (aš naudojau iš kubelių), įberkite juodųjų pipirų ir virkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, puodą nusunkite į laisvą indą ir tirščius sutrinkite blenderiu. Gražinkite nusunkta skystį atgal, sudėkite grietinę, viską išmaišykite ir statykite puodą ant ugnies. Palaukite kol užvirs, išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...stu-sriuba.html
Šviežias kopūstas 700 gr.
Rūkyta šoninė 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Morka (nedidelis gabaliukas)
Sultinys 1 litras
Juodieji pipirai
Kopūstą supjaustykite ir berkite į puodą. Ant viršaus dėkite morkos griežinėlius, nedidelius bulvių gabaliukus bei šoninės kubelius. Viską užpilkite verdančiu sultiniu (aš naudojau iš kubelių), įberkite juodųjų pipirų ir virkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, puodą nusunkite į laisvą indą ir tirščius sutrinkite blenderiu. Gražinkite nusunkta skystį atgal, sudėkite grietinę, viską išmaišykite ir statykite puodą ant ugnies. Palaukite kol užvirs, išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...stu-sriuba.html