okis, reiks bandyt
QUOTE(iowa @ 2012 05 09, 22:48)
o putu nebüna todel kad visas brudas lieka vidui, kraujas negyvas
keptoj mėsoj jis irgi lieka nepasakyčiau, kad negyvas kraujas yra brudas, negyva mėsa tada irgi toks pats brudas.. kas jau nuo to kraujo pasidarys? kenksmingas jis kažkuo? gal tik 'estetikai' kenkia..
esu girdejusi, kad pirminis virtos mesos sultinys kenksmingas, reikia ja nuvirt apie 20 min, nupilt ir tada vel virt, tada jau geras buna
QUOTE(efkute @ 2012 05 11, 10:56)
Man tai vargas su dauguma patiekalu, nes nevalgau svogunu ir poru, ir tarkim kavineje kur nors valgyti ka nors skanaus sudetinga ir ir man ir vyrui, nes ju visur prikista:)))
kažina ar tik nebus įsitikinimas ? nepykit
Pamenu studentavimo laikais viena daugė sakėsi net iš tolo užuodžia svogūnus, o kai valgė, tai taip skanu buvo ir svogūno nejautė ir tik suvalgius jai pasakėm, kad buvo svogūno, va tad air parsidėjo
Nežinau ar jau kas minėjo tokią šaltą sriubą kaip šmakalas. Šiandien pirmą kartą ją dariau ir tikrai ne paskutinį
QUOTE(SAMOGITIJA @ 2012 05 17, 22:08)
Nežinau ar jau kas minėjo tokią šaltą sriubą kaip šmakalas. Šiandien pirmą kartą ją dariau ir tikrai ne paskutinį
prašom plačiau
ne as rasiau, bet atsakau apie zematiska sriuba:
1 l
skanaus kefyro arba rūgpienio
1
stambios silkės, neišdarinėtos, su galva
šviežiai maltų juodųjų pipirų, svogūnų laiškų ir krapų
Paruošimas
Silkę nulupame, išskrodžiame ir nuimame nuo kaulų.
Gautus file gabalėlius pakepiname gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje. Be jokių riebalų, paprastai, po keletą kartų apvartant iš abiejų pusių. Silkė turi gerai apskrusti, tapti sausa, biri ir dar šimtą kartų sūresnė, tik jokiu būdu nesudegti. Jei žuvis pradės byrėti kepant, nieko baisaus.
Iškeptą silkę susmulkiname šakute ir gerai išrenkame ašakas.
Į puodą pilame kefyrą, sudedame smulkintą silkę, suberiame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus,
negailint pabarstome maltais pipirais (sūdyti nebereikia) ir pamaišome. Puodą uždengiame ir paliekame ramybėje bent pusvalandžiui, kad silkės sūrimas, aromatas ir kiti puode esantys dalykai tarpusavyje susimaišytų.
Patiekiame su šviežiomis virtomis mažomis bulvytėmis...
Tai tokia sriubike vadinama Smakalu, nors as pati dzuke, tai musu kraste ji kazkaip nepriimtina, nes susuka pilva
1 l
skanaus kefyro arba rūgpienio
1
stambios silkės, neišdarinėtos, su galva
šviežiai maltų juodųjų pipirų, svogūnų laiškų ir krapų
Paruošimas
Silkę nulupame, išskrodžiame ir nuimame nuo kaulų.
Gautus file gabalėlius pakepiname gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje. Be jokių riebalų, paprastai, po keletą kartų apvartant iš abiejų pusių. Silkė turi gerai apskrusti, tapti sausa, biri ir dar šimtą kartų sūresnė, tik jokiu būdu nesudegti. Jei žuvis pradės byrėti kepant, nieko baisaus.
Iškeptą silkę susmulkiname šakute ir gerai išrenkame ašakas.
Į puodą pilame kefyrą, sudedame smulkintą silkę, suberiame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus,
negailint pabarstome maltais pipirais (sūdyti nebereikia) ir pamaišome. Puodą uždengiame ir paliekame ramybėje bent pusvalandžiui, kad silkės sūrimas, aromatas ir kiti puode esantys dalykai tarpusavyje susimaišytų.
Patiekiame su šviežiomis virtomis mažomis bulvytėmis...
Tai tokia sriubike vadinama Smakalu, nors as pati dzuke, tai musu kraste ji kazkaip nepriimtina, nes susuka pilva
QUOTE(efkute @ 2012 05 11, 10:56)
Man tai vargas su dauguma patiekalu, nes nevalgau svogunu ir poru, ir tarkim kavineje kur nors valgyti ka nors skanaus sudetinga ir ir man ir vyrui, nes ju visur prikista:)))
As irgi nevalgau (dar ir cesnaku nevalgau ).Is visu receptu,tiesiog "ismetu" situos ingredientus.O kavinese visu pirma teiraujuosi ar yra galimybe nedeti i patiekala
Papildyta:
QUOTE(iowa @ 2012 05 09, 22:48)
o putu nebüna todel kad visas brudas lieka vidui, kraujas negyvas
Per visus metus,kiek verdu mesa nepastebejau jokio brudo viduj
QUOTE(due drops @ 2012 05 21, 22:53)
As irgi nevalgau (dar ir cesnaku nevalgau ).Is visu receptu,tiesiog "ismetu" situos ingredientus.O kavinese visu pirma teiraujuosi ar yra galimybe nedeti i patiekala
Papildyta:
Per visus metus,kiek verdu mesa nepastebejau jokio brudo viduj
Papildyta:
Per visus metus,kiek verdu mesa nepastebejau jokio brudo viduj
O kai uzverda mesa ,tipo neplaukioja jokios rudos putos?? Nu jau nepatikesiu tikrai ,esu vireja ,ne viena tona mesos isvirus ir visada putos buna ,dek saldyta ar sviezia mesa .. o mesa plaunama tik del sultinio kokybes ir skaidrumo ,ne kiekvienas virejas sugebes isvirt skaidru sultini
QUOTE(Princesse Grace @ 2011 11 25, 13:06)
dekui
nors nezinau ar cia butu skani ji? kazkaip preska atrodo
jei kas dar turit ideju-laukiu
nors nezinau ar cia butu skani ji? kazkaip preska atrodo
jei kas dar turit ideju-laukiu
as i bet kokias trintas sriubas negailedama dedu lydyto surelio su megstamais priedais vietoj rekomenduojamaos grietineles. labai skanu
QUOTE(iowa @ 2012 05 22, 00:54)
O kai uzverda mesa ,tipo neplaukioja jokios rudos putos?? Nu jau nepatikesiu tikrai ,esu vireja ,ne viena tona mesos isvirus ir visada putos buna ,dek saldyta ar sviezia mesa .. o mesa plaunama tik del sultinio kokybes ir skaidrumo ,ne kiekvienas virejas sugebes isvirt skaidru sultini
o kaip isvirt skaidru sultini, pasidalinkit prasau,?
QUOTE(GITALE @ 2012 05 23, 19:11)
o kaip isvirt skaidru sultini, pasidalinkit prasau,?
priklauso kokia mesa verdi ,nu labai svarbu tai pagal mane, mesa pirma kart uzvirus nuplaut ,jei pries tai nebuvo kepinama ...
Virti uzdengus ,ir ant labai letos ugnies kad tik biski kunkuliuotu ....
Jei kokia jautiena gali virti ir 6-8 val .... vistiena 1,5 -2 ...
Nugriebt verdant visus riebalus ir putas jei ju dar yra...