Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

okis, reiks bandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 05 09, 22:48)
o putu nebüna todel kad visas brudas lieka vidui, kraujas negyvas  mirksiukas.gif


keptoj mėsoj jis irgi lieka mirksiukas.gif nepasakyčiau, kad negyvas kraujas yra brudas, negyva mėsa tada irgi toks pats brudas.. ax.gif kas jau nuo to kraujo pasidarys? kenksmingas jis kažkuo? gal tik 'estetikai' kenkia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 11 gegužės 2012 - 10:14
esu girdejusi, kad pirminis virtos mesos sultinys kenksmingas, reikia ja nuvirt apie 20 min, nupilt ir tada vel virt, tada jau geras buna
Atsakyti
QUOTE(efkute @ 2012 05 11, 10:56)
Man tai vargas su dauguma patiekalu, nes nevalgau svogunu ir poru, ir tarkim kavineje kur nors valgyti ka nors skanaus sudetinga ir ir man ir vyrui, nes ju visur prikista:)))

kažina ar tik nebus įsitikinimas ? biggrin.gif nepykit mirksiukas.gif
Pamenu studentavimo laikais viena daugė sakėsi net iš tolo užuodžia svogūnus, o kai valgė, tai taip skanu buvo ir svogūno nejautė ir tik suvalgius jai pasakėm, kad buvo svogūno, va tad air parsidėjo lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Nežinau ar jau kas minėjo tokią šaltą sriubą kaip šmakalas. Šiandien pirmą kartą ją dariau ir tikrai ne paskutinį essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SAMOGITIJA @ 2012 05 17, 22:08)
Nežinau ar jau kas minėjo tokią šaltą sriubą kaip šmakalas. Šiandien pirmą kartą ją dariau ir tikrai ne paskutinį  essen.gif thumbup.gif

prašom plačiau biggrin.gif
Atsakyti
ne as rasiau, bet atsakau apie zematiska sriuba:
1 l
skanaus kefyro arba rūgpienio

1
stambios silkės, neišdarinėtos, su galva


šviežiai maltų juodųjų pipirų, svogūnų laiškų ir krapų

Paruošimas

Silkę nulupame, išskrodžiame ir nuimame nuo kaulų.

Gautus file gabalėlius pakepiname gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje. Be jokių riebalų, paprastai, po keletą kartų apvartant iš abiejų pusių. Silkė turi gerai apskrusti, tapti sausa, biri ir dar šimtą kartų sūresnė, tik jokiu būdu nesudegti. Jei žuvis pradės byrėti kepant, nieko baisaus.

Iškeptą silkę susmulkiname šakute ir gerai išrenkame ašakas.

Į puodą pilame kefyrą, sudedame smulkintą silkę, suberiame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus,
negailint pabarstome maltais pipirais (sūdyti nebereikia) ir pamaišome. Puodą uždengiame ir paliekame ramybėje bent pusvalandžiui, kad silkės sūrimas, aromatas ir kiti puode esantys dalykai tarpusavyje susimaišytų.
Patiekiame su šviežiomis virtomis mažomis bulvytėmis...
Tai tokia sriubike vadinama Smakalu, nors as pati dzuke, tai musu kraste ji kazkaip nepriimtina, nes susuka pilva
Atsakyti
QUOTE(efkute @ 2012 05 11, 10:56)
Man tai vargas su dauguma patiekalu, nes nevalgau svogunu ir poru, ir tarkim kavineje kur nors valgyti ka nors skanaus sudetinga ir ir man ir vyrui, nes ju visur prikista:)))

As irgi nevalgau (dar ir cesnaku nevalgau rolleyes.gif ).Is visu receptu,tiesiog "ismetu" situos ingredientus.O kavinese visu pirma teiraujuosi ar yra galimybe nedeti i patiekala biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(iowa @ 2012 05 09, 22:48)
o putu nebüna todel kad visas brudas lieka vidui, kraujas negyvas  mirksiukas.gif

Per visus metus,kiek verdu mesa nepastebejau jokio brudo viduj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 05 21, 22:53)
As irgi nevalgau (dar ir cesnaku nevalgau rolleyes.gif ).Is visu receptu,tiesiog "ismetu" situos ingredientus.O kavinese visu pirma teiraujuosi ar yra galimybe nedeti i patiekala biggrin.gif
Papildyta:

Per visus metus,kiek verdu mesa nepastebejau jokio brudo viduj biggrin.gif

O kai uzverda mesa ,tipo neplaukioja jokios rudos putos?? Nu jau nepatikesiu tikrai ,esu vireja ,ne viena tona mesos isvirus ir visada putos buna ,dek saldyta ar sviezia mesa .. o mesa plaunama tik del sultinio kokybes ir skaidrumo ,ne kiekvienas virejas sugebes isvirt skaidru sultini mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Princesse Grace @ 2011 11 25, 13:06)
dekui
nors nezinau ar cia butu skani ji? kazkaip preska atrodo  g.gif

jei kas dar turit ideju-laukiu  bigsmile.gif

as i bet kokias trintas sriubas negailedama dedu lydyto surelio su megstamais priedais vietoj rekomenduojamaos grietineles. labai skanu
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 05 22, 00:54)
O kai uzverda mesa ,tipo neplaukioja jokios rudos putos?? Nu jau nepatikesiu tikrai ,esu vireja ,ne viena tona mesos isvirus ir visada putos buna ,dek saldyta ar sviezia mesa .. o mesa plaunama tik del sultinio kokybes ir skaidrumo ,ne kiekvienas virejas sugebes isvirt skaidru sultini  mirksiukas.gif

o kaip isvirt skaidru sultini, pasidalinkit prasau,?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 05 23, 19:11)
o kaip isvirt skaidru sultini, pasidalinkit prasau,?

biggrin.gif priklauso kokia mesa verdi ,nu labai svarbu tai pagal mane, mesa pirma kart uzvirus nuplaut ,jei pries tai nebuvo kepinama ...
Virti uzdengus ,ir ant labai letos ugnies kad tik biski kunkuliuotu ....
Jei kokia jautiena gali virti ir 6-8 val .... vistiena 1,5 -2 ...
Nugriebt verdant visus riebalus ir putas jei ju dar yra...
Atsakyti