Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(Iriz @ 2012 02 23, 11:24)
o kodėl taip privaloma?
aš pati kartais taip darau, bet nesugalvoju, kodėl taip privaloma.

Todel kad mėsa nebėra tokia kokia būdavo seniau (kažkada rodė per tėlika su visomis smulkmenomis) . Jei namine višta tai dar suprantu, nebūtina.
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2012 02 23, 11:03)
Todel kad mėsa nebėra tokia kokia būdavo seniau (kažkada rodė per tėlika su visomis smulkmenomis) . Jei namine višta tai dar suprantu, nebūtina.


aha, man kambariokė kažkada panašiai bandė išaiškint, tik susimąstė, kai paklausiau ar ji prieš kepdama arba troškindama mėsą irgi nuverda...
Atsakyti
nezinau ar privaloma,kai kas tik putas nugraibo,bet man nesmagu butu virt sriuba kartu su tom "graziom" putom.Nuvirus ir puoda isplaunu ir mesa perplaunu ir svariu vandeniu uzpilu,visada.
Bekepant mesa, tokiu brudu kazkodel neisskiria,ar bent jau jie nematomi biggrin.gif
Atsakyti
As mesa dedu i verdanti vandeni ir nebuna jokiu putu.Todel niekada nenupylineju.Zinau,kad kiti deda i salta vandeni,paskui nupylineja ir verda is naujo.Bet man visai skanu ir nenupylus biggrin.gif
Atsakyti
Meksikietiška sriuba (neaštri)
user posted image
user posted image

Kadangi aš aštriai valgyti negaliu, todėl dariau visiškai neaštrią meksikietišką sriubą. Galbūt dėl savo neaštrumo ji negalėtų drįsti vadintis meksikietiška, nežinau Gėda Juokiasi mergina

Ingredientai:
Jautienos faršas, 400 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Pomidorai, konservuoti, lupti, 400 gramų
Pupelės, konservuotos, tamsios, skardinė, 1 vienetas
Raudonoji paprika, 1 vienetas
Sultinys, jautienos, 1 stiklinė
Prieskoniai maltai mėsai
Druska
Pipirai
Malta saldžioji paprika

Gaminimas:
Faršą ir svogūną pakepinti keptuvėje. Įdėti prieskonių.
Papriką su pomidorais sutrinti smulkintuvu, kol gausis košė.
Pakepintą mėsą sudėti į puodą, supilti trintą papriką su pomidorais, įpilti stiklinę sultinio. Troškinti apie 10 min. Sudėti konservuotas pupeles ir patroškinti dar 5 minutes.

Patiekiant užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio. Prie sriubos pakepinti duoną, iškepusią pertrinti česnaku ir užtepti šiek tiek sviesto. Skanaus.
Atsakyti
na,o as visuomet kai sultini verdu nenupylineju nieko, tiesiog vos pradejus kauptis putoms stoviu prie puodo ir jas nurinkineju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cool Mama @ 2012 03 06, 16:12)
na,o as visuomet kai sultini verdu nenupylineju nieko, tiesiog vos pradejus kauptis putoms stoviu prie puodo ir jas nurinkineju  ax.gif

ir as taip darau,nematau prasmes nupilineti,plauti,vel uzpilineti..Nurenku putas ir viskas ax.gif
Atsakyti
na moterys, jau ir priraset, valgyt tai baisiai uzsimaniau:)))
Gal zinote kaip skaniai paruosti trintu grybu sriuba, kad gautusi kremine?
Atsakyti
QUOTE(efkute @ 2012 05 06, 19:22)
na moterys, jau ir priraset, valgyt tai baisiai uzsimaniau:)))
Gal zinote kaip skaniai paruosti trintu grybu sriuba, kad gautusi kremine?



Issiverdu pasudytam vandeny bulviu,morku,baravyku(naudoju saldytus),atvesintus sublenderiuoju blendery,uzkaiciu dar karta gauta mase,atskiedziu grietinele,ipilu grybu padazo,iberiu priekoniu,druskos ir uzvirus isjungiu.Supylys i sriubines ant virsaus uzdedu pakepintu baravyku su poru,bet cia nebutinai.Skanaus smile.gif
Atsakyti
turbut marinuoti grybai nelabai tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(efkute @ 2012 05 07, 13:21)
turbut marinuoti grybai nelabai tinka g.gif


marinuoti grybai trintai sriubai nelabai.
Atsakyti
Bet CILI sriubyte gavosi nereali, gaminau pagal save, jeee:)
Atsakyti