Siūlau bulvių ir brokolių sriubą duonos puodeliuose
reikės:
daržovių arba vištienos sultinio
2-3 bulviu,
nediduko brokolio,svoguno,
kietojo surio apie 150g
200ml 10-20% riebumo grietinėlės,
v.š. lydyto sviesto,
a.š. kmynų arba kalendrų,druskos,
Duonos puodeliams:
keturi maži apkriti kepalėliai stora pluta
pora kiaušinių
lydyto sviesto,
Valandą prieš virimą paruoškite duonos puodelius nupjaukite viršutinę dalį - dangtelį,kepurėlę.
Labai atsargiai išgremškite minkštimą kad liktų2- 2 1/2cm storio kraštai,
Išplaktus kiaušinius kulinariniu teptuku ištepkite vidų.
Iš išorės duonos kepaliukus ištepkite lydytu sviestu,palikite,kad išdžiūtų.
Sriubai,bulves ir svogūną paruoškite,supjaustikite kūbeliais.
Brokolius paruoškite keletą žiedynų atidėkite ,kitus susmulkinkite.
Įkaitinkite puodą išlydykite sviestą,suberiame svogūnus,pakepkime,kol suminkštės.,ant vidutinės kaitrumo.Tada sudėkite bulves. kokias penkias min. pilkite sultinį šiltą užvirinkite20min.virkite,tuomet nukaiskite.
Sriubą sutrinkite plaktuvu į tyrę .
Išmaišykite ir grietinėlę vel išplakite.
Berkite tarkuotą sūrį išplakite
Sriubą liekite į puodąir psūdykite
Maišant pakaitinkite,bet... neužvirkite
Paliktus brokolių žiedynus pabarstykite kmynais arba kalendromisir labai smulkiai sukapokite
Duonos puodelius šaukite į orkaitę ikaitintą iki180C ir710min. kepkite
Vidus turi apsitraukti plutele,o i6or4 nesuukit4ti
tuo pa2iu metu pakepinkite sviestu i6teptus dangtelius
juos tiekite prie sriubos
Sriubą išpilstykiteį puodelius ir penkias min. palikykite orkaitėje.
Prieš tiekiant sriubą pabarstykite smulkintais brokoliais.
Šį receptą teko išbandyti jis paimtas iš žurnalo "Darbštuolė"
Sriuba laabai skani verta pasidarbuoti
QUOTE(AJIRA @ 2011 11 28, 15:47)
Labai skaniai atrodo ta - Ryziu pomidorine. Einu virti.
Po švenčių reiks būtinai išbandyti
Laba vakara
Gal kas turit Meksiketiskos trintos sriubos receptuka, tokia kaip Cili picerijoje, nes kur ieskau nekur ner, gal kas pagelbes
Gal kas turit Meksiketiskos trintos sriubos receptuka, tokia kaip Cili picerijoje, nes kur ieskau nekur ner, gal kas pagelbes
Į mūsų virtuvę vis labiau įsisuka moliūgas, tad pasidalinsiu pora moliūgų sriubos receptėlių
Moliūgų sriuba su vištiena
Reikia vištienos filė (pora šimtų g), kelių bulvių, morkos, moliūgo (pagal skonį), druskos, šviežiai maltų pipirų ir kt. prieskonių.
Filė apverdam, vandenį nupilam, užpilam šaltu vandeniu, kai užverda, nugraibom, jei dar susidaro putų, tuomet sudedam stmabiai pjaustytą morką ir bulves, pavirę 5 min. sudedam moliūgą, viską pagardinam prieskoniais. Visiems ingridientams išvirus, sutrinam, pagardinam grietine.
Moliūgų sriuba su pankoliu
Reikia morkos, keleto bulvių, pusės svogūno, vieno sluoksnio pankolio, moliūgo, druskos ir kt. prieskonių.
Smulkiai pjaustytą svogūną ir morkas apkepinam puode su aliejumi, vėlėliau sudedam susmulkintą pankolį ir kiek kartu pakepinam, sudedam pjaustytas morkas ir moliūgą ir užpilam vandeniu iki apsėmimo, viską pagardinam prieskoniais. naudojau druską, žuvies prieskonius, kurie dera prie pankolio bei žalumynus. Kai išverda, sutrinam. Gardinam grietinėle arba grietine.
Moliūgų sriuba su vištiena
Reikia vištienos filė (pora šimtų g), kelių bulvių, morkos, moliūgo (pagal skonį), druskos, šviežiai maltų pipirų ir kt. prieskonių.
Filė apverdam, vandenį nupilam, užpilam šaltu vandeniu, kai užverda, nugraibom, jei dar susidaro putų, tuomet sudedam stmabiai pjaustytą morką ir bulves, pavirę 5 min. sudedam moliūgą, viską pagardinam prieskoniais. Visiems ingridientams išvirus, sutrinam, pagardinam grietine.
Moliūgų sriuba su pankoliu
Reikia morkos, keleto bulvių, pusės svogūno, vieno sluoksnio pankolio, moliūgo, druskos ir kt. prieskonių.
Smulkiai pjaustytą svogūną ir morkas apkepinam puode su aliejumi, vėlėliau sudedam susmulkintą pankolį ir kiek kartu pakepinam, sudedam pjaustytas morkas ir moliūgą ir užpilam vandeniu iki apsėmimo, viską pagardinam prieskoniais. naudojau druską, žuvies prieskonius, kurie dera prie pankolio bei žalumynus. Kai išverda, sutrinam. Gardinam grietinėle arba grietine.
Sriuba iš visko
Receptas toks:
Į puodą pilame vandenį, dedame sultinio kubelį arba druskytės, pipiriukų ir lauro lapą. Užverdame, dedame kubeliais pjaustytas bulves, griežinėliais pjaustytą morką, vėliau papriką-kubeliais, cukiniją, žiedinius kopūstus, parūkytą dešrelę ir visa kita, ką rasite šaldytuve ir jums atrodys, kad tinka
Bulvėms suminkštėjus, įpyliau šlakelį grietinėlės, nes ir jos turėjau ir viskas.
Kad nebūtų taip nuobodu, dar pakepiau batono riekeles su sūriu orkaitėjė, pabarsčiau krapais.
Skanaus.
Papildyta:
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Reikės:
alyvuogių aliejaus
faršo (naudojau kiaulienos), galima keisti rūkyta dešra
svogūno
česnako
konservuotų pomidorų savo sultyse
makaronų
baziliko, oregano
čili pipiriukų (naudojaus džiovintus grūstus)
druskos ir pipirų
Rokiškio ar kt sūrio
Gaminam taip:
puode įkaitiname pora šaukštų alyvuogių aliejaus, dedame faršą ir kepdami maišome, kad nesuliptų į gabalą. Kai iškepa, sudedam česnaką ir svogūnus, dar pakapam. Užpilame stikline vandens ir patroškiname. Supilam pomidorus, palaukiam kol užvirs ir dedam makaronus (kriauklytės, vamzdeliai, sraigteliai.. tiks bet kokie). Pagardinam druska, pipirais, čili, baziliku, oreganu.
Pilame į lėkštes, dedame saują tarkuoto sūrio ir papuošiame žalumynais.
Traukiam šaukštus ir prie stalo..
Receptas toks:
Į puodą pilame vandenį, dedame sultinio kubelį arba druskytės, pipiriukų ir lauro lapą. Užverdame, dedame kubeliais pjaustytas bulves, griežinėliais pjaustytą morką, vėliau papriką-kubeliais, cukiniją, žiedinius kopūstus, parūkytą dešrelę ir visa kita, ką rasite šaldytuve ir jums atrodys, kad tinka
Bulvėms suminkštėjus, įpyliau šlakelį grietinėlės, nes ir jos turėjau ir viskas.
Kad nebūtų taip nuobodu, dar pakepiau batono riekeles su sūriu orkaitėjė, pabarsčiau krapais.
Skanaus.
Papildyta:
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Reikės:
alyvuogių aliejaus
faršo (naudojau kiaulienos), galima keisti rūkyta dešra
svogūno
česnako
konservuotų pomidorų savo sultyse
makaronų
baziliko, oregano
čili pipiriukų (naudojaus džiovintus grūstus)
druskos ir pipirų
Rokiškio ar kt sūrio
Gaminam taip:
puode įkaitiname pora šaukštų alyvuogių aliejaus, dedame faršą ir kepdami maišome, kad nesuliptų į gabalą. Kai iškepa, sudedam česnaką ir svogūnus, dar pakapam. Užpilame stikline vandens ir patroškiname. Supilam pomidorus, palaukiam kol užvirs ir dedam makaronus (kriauklytės, vamzdeliai, sraigteliai.. tiks bet kokie). Pagardinam druska, pipirais, čili, baziliku, oreganu.
Pilame į lėkštes, dedame saują tarkuoto sūrio ir papuošiame žalumynais.
Traukiam šaukštus ir prie stalo..
Tiršta, skani, švelni sriubytė, kuria mėgavomės šį šaltą savaitgalį.
Reikės: pievagrybių, svogūno, česnako, Vegeta Natur universalių prieskonių (atstos sultinio kubelius), miltų, sviesto, grietinėlės, karšto vandens, sūrio.
Pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame skiltelėmis pjaustytus pievagrybius, česnaką kepame dar kokias 10 min.
Puode ištirpiname sviestą, suberiame miltus, nuolat maišydami pilame sultinį. Į puodą supilame iškepusius pievagrybius, paverdame kelias minutes, supilame grietinėlę, užviriname. Viską permaišome blenderiu.
Pilame į lėkštes, ant viršaus barstome tarkuoto sūrio - tnka permezanas, sūris su mėlynuoju pelėsiu ar kitas turimas
Reikės: pievagrybių, svogūno, česnako, Vegeta Natur universalių prieskonių (atstos sultinio kubelius), miltų, sviesto, grietinėlės, karšto vandens, sūrio.
Pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame skiltelėmis pjaustytus pievagrybius, česnaką kepame dar kokias 10 min.
Puode ištirpiname sviestą, suberiame miltus, nuolat maišydami pilame sultinį. Į puodą supilame iškepusius pievagrybius, paverdame kelias minutes, supilame grietinėlę, užviriname. Viską permaišome blenderiu.
Pilame į lėkštes, ant viršaus barstome tarkuoto sūrio - tnka permezanas, sūris su mėlynuoju pelėsiu ar kitas turimas
Aleja.lt, pirmos sriubos receptą SB daviau, tai išsiviręs liko skaniai pamalonintas
QUOTE(Zuikiosaulute @ 2012 01 04, 17:39)
Į mūsų virtuvę vis labiau įsisuka moliūgas, tad pasidalinsiu pora moliūgų sriubos receptėlių
Moliūgų sriuba su vištiena
Reikia vištienos filė (pora šimtų g), kelių bulvių, morkos, moliūgo (pagal skonį), druskos, šviežiai maltų pipirų ir kt. prieskonių.
Filė apverdam, vandenį nupilam, užpilam šaltu vandeniu, kai užverda, nugraibom, jei dar susidaro putų, tuomet sudedam stmabiai pjaustytą morką ir bulves, pavirę 5 min. sudedam moliūgą, viską pagardinam prieskoniais. Visiems ingridientams išvirus, sutrinam, pagardinam grietine.
Moliūgų sriuba su vištiena
Reikia vištienos filė (pora šimtų g), kelių bulvių, morkos, moliūgo (pagal skonį), druskos, šviežiai maltų pipirų ir kt. prieskonių.
Filė apverdam, vandenį nupilam, užpilam šaltu vandeniu, kai užverda, nugraibom, jei dar susidaro putų, tuomet sudedam stmabiai pjaustytą morką ir bulves, pavirę 5 min. sudedam moliūgą, viską pagardinam prieskoniais. Visiems ingridientams išvirus, sutrinam, pagardinam grietine.
kodel sultinukas yra nupilamas ? taigi koks skanus, dar jeigu verdant krutinele pipira imesti ir lauro lapa, mmm .. as jokiu budu sultinuku neispilu, o verdu jame
QUOTE(Cool Mama @ 2012 02 22, 16:21)
kodel sultinukas yra nupilamas ? taigi koks skanus, dar jeigu verdant krutinele pipira imesti ir lauro lapa, mmm .. as jokiu budu sultinuku neispilu, o verdu jame
Nupilamas pirmas vanduo.Kai mesa uzverda,nupila,isplauna,uzpila svariu vandeniu ir verda sultini.
QUOTE(Evelincik @ 2012 02 22, 23:45)
Nupilamas pirmas vanduo.Kai mesa uzverda,nupila,isplauna,uzpila svariu vandeniu ir verda sultini.
Taip privaloma daryti
O jau paskui galima viska dėti. Aš dedu svogūna per puse perpjauta, stabiai morkas supjaustytas, saliero irgi stambiai ir druska pipiriuko ir česnako kokius 3-4 skilteles. Tada sultinukas gaunasi dieviškas
QUOTE(Militux @ 2012 02 23, 10:09)
Taip privaloma daryti
O jau paskui galima viska dėti. Aš dedu svogūna per puse perpjauta, stabiai morkas supjaustytas, saliero irgi stambiai ir druska pipiriuko ir česnako kokius 3-4 skilteles. Tada sultinukas gaunasi dieviškas
O jau paskui galima viska dėti. Aš dedu svogūna per puse perpjauta, stabiai morkas supjaustytas, saliero irgi stambiai ir druska pipiriuko ir česnako kokius 3-4 skilteles. Tada sultinukas gaunasi dieviškas
o kodėl taip privaloma?
aš pati kartais taip darau, bet nesugalvoju, kodėl taip privaloma.