sveikos kulinares
gal galetumete pasiulyti trintos kalafioru sriubytes su suriu receptuka? aisku jei toks egzistuoja
dekui
QUOTE(Princesse Grace @ 2011 11 25, 01:00)
sveikos kulinares
gal galetumete pasiulyti trintos kalafioru sriubytes su suriu receptuka? aisku jei toks egzistuoja
dekui
dekui
Na, ŠITA be sūrio, bet galima turbūt ir juo pagardinti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 25, 02:31)
dekui
nors nezinau ar cia butu skani ji? kazkaip preska atrodo
jei kas dar turit ideju-laukiu
QUOTE(Princesse Grace @ 2011 11 25, 13:06)
dekui
Na, galima gi dar kažko savo nuožiūra įdėti. O į šitą gal prieskonių daugiau įberti. Arba dar kokių bulvų, morkų įdėti. Eksperimentuoji, ragauji ir žiūri, kada optimalus variantas išeina
Siulau žiedinių kopūstų sriubą su mėsos kukuliukais
reikės:
žiedinio kopūsto,
trijų v.š. avižinių dribsnių,druskos,
kukuliukams:
250gmaltos mėsos,
kiaušinio,druskos,
petražolių
sviesto,
Žienius kopūtus išverdame pasūdytame vandenyje.
Į vandenį kuriame virė kopūstai sudedame avižinius dribsnius,sumaltą kopūstų tyrę
Iš mėsos paruošiame kukuliukus ,juos apkepiname svieste.
Sudedame į sriubą,paverdame ant nedidelės kaitros.
Sudedame prieskonius,įberiame petražoles,nukeliame nuo viryklės.
Valgant galima įpilti grietinėlės,kam patinka galima įbert kapoto česnako.
Skanaus
reikės:
žiedinio kopūsto,
trijų v.š. avižinių dribsnių,druskos,
kukuliukams:
250gmaltos mėsos,
kiaušinio,druskos,
petražolių
sviesto,
Žienius kopūtus išverdame pasūdytame vandenyje.
Į vandenį kuriame virė kopūstai sudedame avižinius dribsnius,sumaltą kopūstų tyrę
Iš mėsos paruošiame kukuliukus ,juos apkepiname svieste.
Sudedame į sriubą,paverdame ant nedidelės kaitros.
Sudedame prieskonius,įberiame petražoles,nukeliame nuo viryklės.
Valgant galima įpilti grietinėlės,kam patinka galima įbert kapoto česnako.
Skanaus
Kas ne itin mėgsta burokėlių sriubą, gali ją kitomis daržovėmis pagardinti ir tikrai bus skaniau. Taigi aš virdama burokų sriubą pirmiausia paverdu mėsytę, tada dedu tarkuotus burokėlius, pakeptas morkas, svogūnus, naminio "pomidorų padažo" (ten yra paprikos, pomidorų, česnako). Kai daržovės apverda, pilu gerą šaukštą Vegeta Natur ir ragauju, jeigu reikia, dar pridedu druskos. Taip pat įmetus kelis sutrupintus džiovintus baravykus - labai gardžiai tada kvepia sriuba. Kas mėgsta pasigardina grietine, bet virta su mėsyte ir taip skani
QUOTE(vasarotoja @ 2011 11 27, 12:26)
Kas ne itin mėgsta burokėlių sriubą, gali ją kitomis daržovėmis pagardinti ir tikrai bus skaniau. Taigi aš virdama burokų sriubą pirmiausia paverdu mėsytę, tada dedu tarkuotus burokėlius, pakeptas morkas, svogūnus, naminio "pomidorų padažo" (ten yra paprikos, pomidorų, česnako). Kai daržovės apverda, pilu gerą šaukštą Vegeta Natur ir ragauju, jeigu reikia, dar pridedu druskos. Taip pat įmetus kelis sutrupintus džiovintus baravykus - labai gardžiai tada kvepia sriuba. Kas mėgsta pasigardina grietine, bet virta su mėsyte ir taip skani
Mmm, kaip skanu
Ryžių makaronų ir daržovių sriubytė receptas
Reikės:
morka;
pusė svogūno;
ryžių makaronų pagal norimą kiekį (galima dėti ir kitokius makaronus);
druska pagal skonį;
prieskoniai pagal skonį (aš dėjau petražoles, šaldytus porus, salierą).
Apie pusę litro vandens užverdame, dedame kubeliais supjaustytą morką, kubeliais supjaustytą svogūną ir verdame, kol suminkštės daržovės. Dedame pagal skonį prieskonių, druskos. Kai daržovės beveik išvirė, beriame ryžių makaronus. Jei sriuba per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens ir užverdame. Verdame kol makaronai išvirs.
Patiekiant įdedame grietinės.
Skani, lengva sriubytė :-)
Reikės:
morka;
pusė svogūno;
ryžių makaronų pagal norimą kiekį (galima dėti ir kitokius makaronus);
druska pagal skonį;
prieskoniai pagal skonį (aš dėjau petražoles, šaldytus porus, salierą).
Apie pusę litro vandens užverdame, dedame kubeliais supjaustytą morką, kubeliais supjaustytą svogūną ir verdame, kol suminkštės daržovės. Dedame pagal skonį prieskonių, druskos. Kai daržovės beveik išvirė, beriame ryžių makaronus. Jei sriuba per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens ir užverdame. Verdame kol makaronai išvirs.
Patiekiant įdedame grietinės.
Skani, lengva sriubytė :-)
Atvėsus orams.. Lašnojant lietui.. Ūžiantt vėjams.. visada ateina noras sriuboms.. Tokioms sočioms.. tirštoms.. Kelias dienas iš eilės "kapojom" ne ką kitą kaip sriubą sriubą ir vėl sriubą. Kas kart kitą..
Pirmoji diena:
Ryžių pomidorinė.
Ryžius nuplaunam šaltu vandeniu (šį kartą naudojau "basmati" ryžius). Užpilam vandeniu, įberiam žiupsniuką druskos ir statom ant ugnies.
4-5 pomidorams nulupam odelę, supjaustom kubeliais. Pusę raudonosios paprikos supjaustome mažais kubeliais. Pievagrybius- riekelėmis. Svogūną- nedideliais kubeliais. Pasmulkinam pora česnako skiltelių. Keptuvėje įkaitinam šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedam visas daržoves, išskyrus pomidorus, apkepinti.. Kai viskas truputį apkepa, sudedam pomirorus. Pagardinam druska, pipiriukais, bazilikais, čili pipiriukais. Galop visą keptuvės turinį kraunam į ryžių puodą. Įpilam pomirodų sulčių. Išmaišom. Paragaujam ar nieko netrūksta. Pilam į lėkštes, papuošiam šaukštu grietinės, baziliko lapeliu.
Valgom su česnakine duonele.
Papildyta:
Antroji sriubos diena.
Čili sriuba.
Į keptuvę su šlakeliu aliejaus dedame kelias susmilkintas česnako skilteles. Sudedam 500gr jautienos faršo. Papipirinam, padruskinam, paaštrinam čili pipiriukais. Kepdami vis pamaišom, kad faršas nesuliptų į gabalą, o būtų birus. Faršui iškepus, perdedam į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepam susmulkinto svogūno galvą, paprikos kubelius. Viską sudedam į puodą su faršu. Įpilam sultinio (aš neturėjau, tai užpyliau paprasčiausiai verdančiu vandeniu), supilam indelį konservuotų smulkintų pomidorų ir uždengę paverdam apie 10min. Galiausiai supilam indelį konservuotų pupelių (aš naudojau 'karališkas') ir dar truputį pašildom.
Tuo metu orkaitėje pakepam batono riekeles apšlakstę alyvuogių aliejumi.. Jas ištrinam česnako skiltele, papuošiam žalumynais ir "Rokiškio" kietuoju sūriu.
P.S. jei turite namuose mažų valgytojų, tai elkitės kaip aš. Sriubytę aštrinkite pačioje pabaigoje.. atidėkite pora samčių mažajam abžoriukui ir tada čili į puodą pagal norą
Labai mėgstu šitą sriubytę. Ir Liepukas visa į mane
Labai skaniai atrodo ta - Ryziu pomidorine. Einu virti.
QUOTE(Tiga @ 2011 11 28, 15:54)
Labai grazi lekste! kur tokia isigyti butu galima?
Sangaidoje, Paneriu g. Vilniuje
www.sangaida.lt
QUOTE(vasarotoja @ 2011 11 27, 13:26)
Aš į burokėlių sriubą kartais dedu džiovintų grybų.Mums labai skanu