Nesu virusi agurkines sriubos gyvenime o drauge sake, kad skani labai ji klausiau kaip ka daryti nepasake nieko gero gal kuri galit mane apsviesti su ta agurkine sriubyte
Dekoju is anksto
Sveikos
gal kas zinot skaniu kreminiu sriubyciu receptu??
Dariau nesenai morku kremine sriuba, dejau morkas , bulve viena, svoguno,grietinele ir kiti prieskoniai eina ,taciau kazko truko sriubytej...
Gal kas zino kremine morku sriubos skanu receptuka?
Buciau dekinga
gal kas zinot skaniu kreminiu sriubyciu receptu??
Dariau nesenai morku kremine sriuba, dejau morkas , bulve viena, svoguno,grietinele ir kiti prieskoniai eina ,taciau kazko truko sriubytej...
Gal kas zino kremine morku sriubos skanu receptuka?
Buciau dekinga
AČIŪ BORZIKA.
[quote=*spygle,2010 04 07, 16:11]
Sveikos
gal kas zinot skaniu kreminiu sriubyciu receptuką?
Spygle,
aš,morkų sriubą virdama daržoves supjaustau{ta prasme bulves,saliero gumbo gabaliuką,morkas}
Sutrinu ir,keptuvėje su sviestu pakepinu miltų šaukštą,praskiesdama grietinėle.
Labai dažnai įbėriu gliaudytų saulėgrąžų ar kapotų migdolų.
Jeigu turiu įberiu kapotų žalių petražoliu.
Skanių sriubų, čia priklauso nuo tavo įvairiausių pomėgių,ką tu pati mėgsti.
Sveikos
gal kas zinot skaniu kreminiu sriubyciu receptuką?
Spygle,
aš,morkų sriubą virdama daržoves supjaustau{ta prasme bulves,saliero gumbo gabaliuką,morkas}
Sutrinu ir,keptuvėje su sviestu pakepinu miltų šaukštą,praskiesdama grietinėle.
Labai dažnai įbėriu gliaudytų saulėgrąžų ar kapotų migdolų.
Jeigu turiu įberiu kapotų žalių petražoliu.
Skanių sriubų, čia priklauso nuo tavo įvairiausių pomėgių,ką tu pati mėgsti.
[quote=regna,2010 04 07, 19:00]
[quote=*spygle,2010 04 07, 16:11]
Sveikos
gal kas zinot skaniu kreminiu sriubyciu receptuką?
Spygle,
aš,morkų sriubą virdama daržoves supjaustau{ta prasme bulves,saliero gumbo gabaliuką,morkas}
Sutrinu ir,keptuvėje su sviestu pakepinu miltų šaukštą,praskiesdama grietinėle.
Labai dažnai įbėriu gliaudytų saulėgrąžų ar kapotų migdolų.
Jeigu turiu įberiu kapotų žalių petražoliu.
Skanių sriubų, čia priklauso nuo tavo įvairiausių pomėgių,ką tu pati mėgsti.
[/quote]
Dekui
reiks tavaji receptuka isbandyt
[quote=*spygle,2010 04 07, 16:11]
Sveikos
gal kas zinot skaniu kreminiu sriubyciu receptuką?
Spygle,
aš,morkų sriubą virdama daržoves supjaustau{ta prasme bulves,saliero gumbo gabaliuką,morkas}
Sutrinu ir,keptuvėje su sviestu pakepinu miltų šaukštą,praskiesdama grietinėle.
Labai dažnai įbėriu gliaudytų saulėgrąžų ar kapotų migdolų.
Jeigu turiu įberiu kapotų žalių petražoliu.
Skanių sriubų, čia priklauso nuo tavo įvairiausių pomėgių,ką tu pati mėgsti.
[/quote]
Dekui
reiks tavaji receptuka isbandyt
QUOTE(*spygle @ 2010 04 07, 15:11)
taigi gali kokia nori sriuba susitrinti ir bus po danties operacijos tryniau netgi kopustu sriuba virta su mesyte, tai mb irgi lapnojo ir klause kaip tokia skani, nors siaip trintu nevalgo
praeitam psl idejau geltonu zirneliu sriuba, tai ja belieka tik susiblenderiuoti ir viskas puiki trinta sriuba gaunas aisku kauliukus isimti tik reikia
as visas sriubytes (ishskyrus saldzia) verdu taip:
smulkiai pjaustyta svoguna pakepinu puode, dedu grusto cesnako, tada saliero pjaustyto, morkytes pjaustytos, bulvytes, lauro lapu, pipiru, druskytes.smulkintu petrazoliu... tada dedu vishtytes ketvirtuka..... shiek tiek apshyla jis, pilu H2O o po to, jau kaip fantazija leidzia
vaikai labai megsta kai vishtyte nukauluoju, supjaustau gabaliukais dedu atgal i sriubyte ir prilauzau spagetti MB - barshciu fanas tai dedu pakepintu grybuku ir virtu tarkuotu burokeliu, dar imetu farsho galkuciu (farshas, trintas cesnakas, prieskoniai). Rudeni valgom trinta moliugu sriuba dedu pjaustyta moliuga, kai viskas ishvire, ishgrebiu lauro lapus, vishtyte ir pilu grietinele ir sumalu
dar megstam agurkine, bet, as darau su inkstais, tai valgome, kai lauke labai shalta nes inkstus uzverdu ir nupilu maziausiai 6-8 kartus namie pirtis buna dar skanu geltonuju zirneliu sriuba su shonine ar shonkauliukais ir t.t. vasaranegalim gyvent be shaltsriubu ir shaltibarshciu
smulkiai pjaustyta svoguna pakepinu puode, dedu grusto cesnako, tada saliero pjaustyto, morkytes pjaustytos, bulvytes, lauro lapu, pipiru, druskytes.smulkintu petrazoliu... tada dedu vishtytes ketvirtuka..... shiek tiek apshyla jis, pilu H2O o po to, jau kaip fantazija leidzia
vaikai labai megsta kai vishtyte nukauluoju, supjaustau gabaliukais dedu atgal i sriubyte ir prilauzau spagetti MB - barshciu fanas tai dedu pakepintu grybuku ir virtu tarkuotu burokeliu, dar imetu farsho galkuciu (farshas, trintas cesnakas, prieskoniai). Rudeni valgom trinta moliugu sriuba dedu pjaustyta moliuga, kai viskas ishvire, ishgrebiu lauro lapus, vishtyte ir pilu grietinele ir sumalu
dar megstam agurkine, bet, as darau su inkstais, tai valgome, kai lauke labai shalta nes inkstus uzverdu ir nupilu maziausiai 6-8 kartus namie pirtis buna dar skanu geltonuju zirneliu sriuba su shonine ar shonkauliukais ir t.t. vasaranegalim gyvent be shaltsriubu ir shaltibarshciu
Šiandiena merksiu žirnius ir ryt bandysiu šią sriubytę
tikiuosi gausis skaniai
Žirnius (geltonus, skaldytus) užmerkti iš vakaro. Jei to nepadarėtė, perplaukite žirnius, dėkite į puodą su šaltu vandeniu, pavirinkite 2-3 min. , uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti ~ 1 val. Nukoškite žirnius, dėkite į švaru, šaltą vandenį, įmeskite smulkiai supjaustytų bulvių ir virkite iki žirniai ir bulvės visiškai suminkštės. Tuo metu susmulkinkite svogūną ir morkas, juos pakepkite. Kai išvirs sriuba, blenderiu sutrinkite sriubą iki tyrelės konsistencijos . Užvirinkite. Tuo metu pakepinkite kokios nors rūkytos mėsytės (šalto/karšto rūkymo).Vėliau toje pačioje keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustyto apdžiūvusio batono. Sriubą supilti į lėkštes, ant viršaus kauburėliu sudėkite pakeptą rukytą mėsyte su batonu, gausiai apibarstykit krapais.
tikiuosi gausis skaniai
Žirnius (geltonus, skaldytus) užmerkti iš vakaro. Jei to nepadarėtė, perplaukite žirnius, dėkite į puodą su šaltu vandeniu, pavirinkite 2-3 min. , uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti ~ 1 val. Nukoškite žirnius, dėkite į švaru, šaltą vandenį, įmeskite smulkiai supjaustytų bulvių ir virkite iki žirniai ir bulvės visiškai suminkštės. Tuo metu susmulkinkite svogūną ir morkas, juos pakepkite. Kai išvirs sriuba, blenderiu sutrinkite sriubą iki tyrelės konsistencijos . Užvirinkite. Tuo metu pakepinkite kokios nors rūkytos mėsytės (šalto/karšto rūkymo).Vėliau toje pačioje keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustyto apdžiūvusio batono. Sriubą supilti į lėkštes, ant viršaus kauburėliu sudėkite pakeptą rukytą mėsyte su batonu, gausiai apibarstykit krapais.
beje, gal kas zinok, kaip isvirti pomidorine sriubyte?
Aš begamindama sugalvojau tokia sriubytę :
Išviriau vištytės, į sultinį dėjau prieskonių, po to 3 bulves, 1 morką, 2 saujeles ryžių, porą ir konservuotų kukurūzų. Dar nuėmiau tos virtos vištienos mėsytę nuo kaulo ir smulkiai supjausčius įdėjau. Man tai nerealiai skani pabandykit
Išviriau vištytės, į sultinį dėjau prieskonių, po to 3 bulves, 1 morką, 2 saujeles ryžių, porą ir konservuotų kukurūzų. Dar nuėmiau tos virtos vištienos mėsytę nuo kaulo ir smulkiai supjausčius įdėjau. Man tai nerealiai skani pabandykit
mano skanioji sriuba:
2 stiebai saliero
1/2 nedidelio kopusto
2 nedideli svogunai
3 pomidorai
1 zalia paprika
Pomidorus nublansiruoju ir nulupu odele.viska supjaustom .
I 2 litrus vandens idedu sultinio kubeli(darzoviu) ir sudedu supjaustytas darzoves.Idedu pipiro zirneliais,druskos ir prieskoniu sriubai ir verdu 10-15 min.nereikia pervirti,darzoves turi laikyti "forma'.galima paskaninti grietine. Skanaus
2 stiebai saliero
1/2 nedidelio kopusto
2 nedideli svogunai
3 pomidorai
1 zalia paprika
Pomidorus nublansiruoju ir nulupu odele.viska supjaustom .
I 2 litrus vandens idedu sultinio kubeli(darzoviu) ir sudedu supjaustytas darzoves.Idedu pipiro zirneliais,druskos ir prieskoniu sriubai ir verdu 10-15 min.nereikia pervirti,darzoves turi laikyti "forma'.galima paskaninti grietine. Skanaus
Morkų sriuba iš prancūzų virtuvės.
reikės:
morkų,
svogūnų,
pusė saliero,
sviesto,
keli lapeliai pipirinių,
grietinėlės,
paukštienos sultinio,
ilgųjų ryžių,
Produktų kiekis priklauso nuo asmenų skaičiaus.
Svogūnius nuvalome.supjaustome griežinėliais ir porą minučiųpakepinkite svieste.
Tada sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas
Maiišydami kepinkime tris min.
Tada supilkite sultinuką,įdėkite supjaustyą salierą ,uždengus virkite ant silpnos ugnies20min.
Poto suplakite mikseriu.
Suberkite ryžius maišydami užvirinkite ant silpnos ugnies,uždengus virkite20min.
Grietinėlę palaikykime šaldytuve ,išplakite iki standumo ,sudėkite nuplautus ,susmulintus pipirinių lapelius
Sriubą supilame į lėkštes įdėkite po šaukštą išplaktos grietinėles.
Skanaus
reikės:
morkų,
svogūnų,
pusė saliero,
sviesto,
keli lapeliai pipirinių,
grietinėlės,
paukštienos sultinio,
ilgųjų ryžių,
Produktų kiekis priklauso nuo asmenų skaičiaus.
Svogūnius nuvalome.supjaustome griežinėliais ir porą minučiųpakepinkite svieste.
Tada sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas
Maiišydami kepinkime tris min.
Tada supilkite sultinuką,įdėkite supjaustyą salierą ,uždengus virkite ant silpnos ugnies20min.
Poto suplakite mikseriu.
Suberkite ryžius maišydami užvirinkite ant silpnos ugnies,uždengus virkite20min.
Grietinėlę palaikykime šaldytuve ,išplakite iki standumo ,sudėkite nuplautus ,susmulintus pipirinių lapelius
Sriubą supilame į lėkštes įdėkite po šaukštą išplaktos grietinėles.
Skanaus