Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(corolla @ 2011 11 08, 11:11)
gal kas pasakys, kokį alų geriausia naudoti alaus sriubai? ar čia tinka naudoti tą, kurį ir įprastai geri? smile.gif


Esu kažkada dariusi, tai įprastą alų pirkau wink.gif
Atsakyti
Šiandien dariau mūsų be galo mėgstamą trintą rudeninę sriubą, tik pagardus dėjau kitokius nei visada. Gal kam patiks mirksiukas.gif

Trinta rudeninė sriuba

4 vid. dydžio bulvės
2 vid. dydžio morkos
1 nedidelė cukinija
1 nedidelis svogūnas
~150 g rūkyto kumpio (nedidelis gabalėlis)

šiek tiek sviesto
druska, pipirai, krapai, žolelės

Bulves, morkas ir cukiniją supjaustyti kubeliais ir virti pasūdytam vandenyje. Kai viskas jau pakankamai suminkštėję, imti blenderį ir viską sutrinti. Tada keptuvėje su sviestu pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir kubeliais sukapotą kumpį. Kai pagardas gražiai apskrus, jį suversti į sriubytę. Jeigu rezultatas per tirštas įpilame sultinio(arba vandens). Pabaigoje įberiam pipirų, šviežių krapų, žolelių (aš naudoju gelsvės, baziliko ir paprikos šaldytą mišinį). Skonis tikrai pasakiškas.... wub.gif
Vietoj kepinto pagardo, galima dėti virtos vištienos gabaliukus ar frikadeles. Žinoma, galima apsieiti ir be mėsos smile.gif
Atsakyti
ŽUVIENĖ iš menkės

user posted image

Oi.. skanią žuvienę esu valgiusi ne kartą ir ne du.. Labai skanią gamtoje, katile virė mano dabartinis kaimynas Linas. Aš taip nemoku. Man gaunasi paprastai, labai paprastai. Bet nesuku dėl to sau galvos..
Menkės galvą ir uodegą sudėjau į puodą, užpyliau vandenuku, dėjau šaukštą druskos, kelis pipirų žirnelius, lauro lapą. Ilgai viriau.. Namai kvepėjo. Kai jau išalkau, perkošiau sultinuką per sietelį, kad neliktų ašakų ir kito nereikalingo turinio.. Įmečiau saują nuplautų perlinių kruopų, supjausčiau didelę bulvę. Svogūną ir morką apkepiau, suverčiau į sriubą. Bebaigiant virti, dar įmečiau žuvies gabalėlį vyrui, dėl sotumo ir pora krevečių dėl mandrumo, šaukštą smulkintų pomidorų savo sultyse. Valgėme su česnaku ištepta pakepta batono riekele..
Vuolia.
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 13, 12:45)
ŽUVIENĖ iš menkės
user posted image


Neragavau dar, bet man atrodo, kad Tavo kaimynas Linas - puikus kulinaras. Labai skaniai skamba wub.gif Būtinai reikės išbandyti.
Atsakyti
o kokiais prieskoniais dažniausiai sriubytes gardinat?
Atsakyti
[quote=Aleja.lt,2011 10 25, 19:52]
user posted image

Moliūgalvio sriubytis


Ruosiuosi dabar gaminti!!! lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 14, 11:07)
o kokiais prieskoniais dažniausiai sriubytes gardinat?


Na, kad tai labai priklauso nuo sriubos. Bet praktiškai visada įberiu nors žiupsnelį pipirų. Dažnai naudoju karį, mairūną, česnaką, baziliką.

Beje, ta proga pagūglinau ir suradau truputį informacijos apie prieskonius sriuboms. Tikiuosi, kad kam nors pravers. Skanaus!

Mėsos sriuba:

svogūnas, česnakas, petražolė, morka, kaliaropė, krokas, kurkuma, porai, džiovinti grybai, karis, juodieji pipirai, laurų lapai, gelsvė, pastarnokas, kmynai, muskatas, šviežia paprika, čili pipirai, aitrioji paprika, bazilikas, dašis, rozmarinas, paprastoji agurklė, kardamonas.

Daržovių sriuba:

česnakas, pipirmėtė, morka, petražolė, salieras, gelsvė, šviežios aromatingos daržovės, juodieji pipirai, bazilikas, dašis, sage, mairūnas, karis, ožiažolė, džiovinti grybai, paprastoji agurklė, kraujažolė, pastarnokas, portulaka, rozmarinas.

Grybų sriuba:

Šviežių ir džiovintų grybų mišinys, svogūnas, česnakas, saldi raudona paprika ir aštrūs pipirai, aitrioji paprika, juodieji pipirai, kmynai, bazilikas, rozmarinas, peletrūnas, petražolė, česnako laiškai, salieras, gelsvė.

Bulvių sriuba:

svogūnas, česnakas, juodieji pipirai, mairūnas, kmynai, bazilikas, petražolė su kotu, muskatas, saldžios raudonos paprikos, ožiažolė, laurų lapai, kraujažolė, pastarnokas, juozažolė.

Žirnelių sriuba:

česnakas, svogūnas, juodieji pipirai, gvazdikėliai, kmynai, muskatas, kalendra, dašis.
Atsakyti
oho, kokia įvairovė, bet mano prieskonių lentynėlė visai nedidelė. dažniausiai naudoju vegeta natur sriuboms - patinka, kad sudėtis natūrali, skonį sriubos pabrėžia, bet neužgožia. nepatinka, kai prieskonius jaučiu sriuboje ar kitame patiekale. mano nuomone, jie turi paryškinti skonį, bet ne patys nelabai jaustis.
Atsakyti
I sriubas (mesiskas,darzoviu) pastovai dedu ta pati rinkini:dziovinti malti lauru lapai,dziovinti krapai,dziovintos petrazoles,dziovintos maltos salieru salieru saknys,dziovinti salieru lapeliai,juod.pipirai.

Vakar gaminau trinta kopustu sriuba.
I puoda dedame sviesto.Pjaustyta kopusta,morkas,bulves (kubeliais) maisydami truputi pakepiname ant sviesto.Uzpilame naturaliu vistienos sultiniu ir verdame ant nedideles ugnies 30-35 min.Darzoves sutriname blenderiu,idedame grietines ir pakaitiname 1-2 min.Viskas-galima valgyti biggrin.gif
Atsakyti
ZUVIENE IS MENKES
200g krapu
1svoguno
0,5 cukinijos arba 1 mazos
300gr bulviu
4 pomidoru
2 cesnako skilteliu
1,2l zuvu sultinio
400gr menkes file
2v. s aliejaus
smulkintu zalumynu (as naudojau knorr zalumynus sriuboms:)
Is zuvu isvirti sultini, zuvi isgriebti.
Puode pakaitinti alieju, sudeti smulkinta cesnaka, svoguna, krapus, kubeliais pjaustytas bulves, pakepti, deti cukinija, patroskinti kelias minutes. supilti sultini, virti mazdaug 10 min., kad bulves butu isvirusios, sudeti pjaustyta zuvu file ir be odeles pomidorus, pavirti, kol pomidorai paminksteja, patiekti su zalumynais.
kadangi as naudojau knorr zalumynus, tai suberiau anksciau:)
labai skani zuviene.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Superburbule: 21 lapkričio 2011 - 14:59
O tokią pomidorų sriubą su lęšiais teko valgyti vasarą. Labai skani wub.gif
Atsakyti
Superburbule, aciu uz sriubyte, nuostabiai skani!!! wub.gif
Atsakyti