Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

mano vyrelis labai mėgsta aštrius patiekalus tad pasakysiu kaip jis pats pasigamino šia sriubyte čili

0,500kg kalakutienos faršo
2 čili raudonieji pipirai
3 pomidorai
2 svogūnai
stiklainiukas aštraus padažo
fermentinio sūrio
stilinė vandens
indelis konservuotu pupų(galima tiesiog išsivirti ir savo)

kepant faršą keptuvėje, viska susmulkinti(geriausiai smulkinimo inde)ir supilti i keptuve,pupeles taip pat su padažu,viska patroškinti 5minutes ir galiausiai viską supilti i puodą ipilti vandens pagal norima tirštumo kiekį ir pavirsti -5-10min.
sriubą įpylus i bliuduką užberti sūriu.pateikti su skrudinta bulka 4u.gif
skanaus
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2011 10 01, 20:44)
mano vyrelis labai mėgsta aštrius patiekalus tad pasakysiu kaip jis pats pasigamino šia sriubyte čili


Aš irgi aštrumo mėgėja, labai mėgstu Čili sriubą, bet MB negali valgyt, jo skrandis nepritaikytas aštrybėms biggrin.gif Darausi taip pat, tik be pupelių (nemėgstu), taip man skaniau. Net dabar užsimaniau wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes:) as tai labai uzsinorejau kazkuria diena sriubos is pakelio ir nusprendziau paeksperimentuoti nes gyvenu anglijoj o cia tokios nerasta:)

Taigi i dideli puoda su vandeniu imeciau viena sultinio kubeli,supjausciau bulves smulkiais kubeliais. tuo tarpu kol verda,keptuveje pakepini morkas su svogunu,sutrupini dar viena kubeli,druskos,pipiriuko ir viska i sriubyte sumeti.palieki dar pavirti ir aisku paragaujant dar prieskoniu:) mmm viriau tirs dienas is eiles:)
Atsakyti
O,aš,šiandiena viriau trintą cukinijos sriubą su vištiena

Užkaičiau puodą sudėjau vištienos gabaliukus su kauliukais.

Pavirus sudėjau supjaustytą gabaliuką imbiero,bei nemažą susmulkintą svogūno galvą.,pora skiltelių česnako.

Vėliau sudėjau gumbinio saliero gabalą,bei morką stambiai pjaustytą.

Puodą nukaičiau,išėmiau mėsą{vėliau nukaulinau}

Buljoną perpyliau per tankų sietelį.

Į puodą supyliau buljoną ir grąžinau ant viryklės

Cukiniją supjausčiau stambiai ir sudėjau į buljoną.

Pavirus,sudėjau prieskonius:

Džiovintos atriosios paprikos,dž.pankolio,dž.gelsvės,pipirų,patarkavau muskato,druskytės.
Sudėjau jau virtą morką,salierą.

Sudėjau dalį mėsytės,nukėlus nuo viryklės,sutryniau virtuviniu trintuvu.
Patiekiant į lėkštę įbėriau mulkintų žalių petražolių,smulkinto česnako.

Gavosi saldžiai aštroka sriubytė.
Atsakyti
Kreminė moliūgų sriuba

user posted image


1 kg. moliūgo
1.5.l. vištienos sultinio
pusė raudonos paprikos
kelios skiltelės česnako
pipirai,druska, muskato riešutas, kalendra
moliūgo sėklų

Moliūgą ir papriką supjaustyti kubeliais ir virti sultinyje,kol pradės leistis, pakepinti keptuvėje tarkuotą česnaką, berti į sriubą. Viską sutrinti blenderio pagalba, suberti prieskonius ir pabarstyti moliūgo sėklomis.
Skanaus !!

user posted image
Atsakyti
Astriai rugsti kiniska sriuba su baltaisiais grybais ir vistiena (recepta atitaike MB, pati as dar ne karto nesu darius)

3l vistienos sultinio (ant 3l vandens dedam 2 kubelius)
Baltuju kinisku grybu (fungusu kitaip, yra pirkti visuose prekybcentriuose)
konservuotu bambuko ugliu
Juros kopustu dziovintu
Vistienos file
Sezamu aliejaus
Balti malti pipirai
Cili pipiriukas
Acto
Cukraus
Krakmolo
Agurko/Svogunu laisku

Gaminimas:

Grybus uzpilam verdanciu vandeniu (naudojam puse pakelio), labai graziai jie issipucia, brinkinti apie 20min.
Taip pat uzpilam verdanciu vandeniu ir dziovintus juros kopustus.

Susipjaustom gabaleliais file
user posted image
Pasmulkinam konservuotus bambukus
user posted image
Smulkinam isbrinkusius grybus ir juros kopustus
user posted image

I vandeni pilam sezamo alieju, pipirai keliauja puodan, ir smulkintas cili pipiriukas.
Tada eina i puoda vistiena, po poros minuciu konservuotas bambukas, juros kopustai. Dar po 5 min keliauja grybai, dedam cukraus ziupsneli, acto pagal skoni (trecdali gero puodelio). Sudejus grybus virti 7-10min, pabaigoje paragauti, nusistatyti astruma , rugstuma (pridet, jei ko truksta) ir tirstinti krakmolu (i puodeli vandens salto ir jame ismaisius krakmola pilt i puoda). Tirstuma kas koki nori darosi, tai cia jau proporciju nerasysiu (pvz man patinka labai tirsta, MB nelabai tirsta)

Kas ka labiau megstat - papjaustot agurko, arba svogunu laisku. Viskas Valgom. 4u.gif

user posted image

Atrodo ji blankokai, agurkas , svogunu laiskai ja pagyvina, bet ir be ju man laaabai skanu. 4u.gif
Dar foto kokybe ne kokia, su telefonu dariau nuotraukas, tai kai kur issiliejo, bet labai norejau pasidalinti receptuku 4u.gif
Atsakyti
Katik pagaminau sia sriuba, man cia acto yra labai net per daug.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 10 16, 14:48)
Katik pagaminau sia sriuba, man cia acto yra labai net per daug.... unsure.gif



Na as cia jo net pamazinus esu. Pas kiniecius netgi dar rugsciau duoda mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image

Moliūgalvio sriubytis

Deja deja, moliūgas virto ne HelauVyno namų puošmena (nesugebėjau išskrosti vidurių, nesupjausčius į gabalus), o skania šildančia sriubyte...
Receptų daug įvairių.. Aš dariau paprastai (esu nemaža tinginė, nors virtuvėje sukinėtis mėgstu):
Moliūgalvį (sunaudojau pusė nedidelio moliūgo) išardžiau, vidurius išmečiau, skūrą nupjoviau, o valgomąją dalį supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 bulves supjaučiau kubeliais, 1 didesnę morką - griežinėliais, svogūno galvą - apysmulkiai, 2 česnako skilteles smulkiai. Viską sukroviau į gilią keptuvę ir apkepiau su sviestu. Kai šiek tiek apminkštėjo, perdėjau į puodą, užpyliau sultinuku (iškepus naminę vištytę "rankovėjė" jo lieka pakankamai daug.. o ir skanumas..) ir viriau, kol viskas suminkštėjo, pagardinau druska ir pipirais. Pasidarbavau blenderiu, dar truputį pašildžiau ir viskas! Šoninės juosteles pakepinau. Duonos (šį kartą batono) riekes apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pakepiau orkaitėje. Valgėme taip: sumetėm šoninę į sriubą, ji man - mėsėdei čia labai į temą.. Česnaku ištrynėme riekę ir skanavome. Vyras mėgsta įsidėti grietinės. Turėjau tik šaldytų krapų, tai vaizdas ne pats gražiausias, bet taip pat skanu.
Skanaus ir jums smile.gif
Atsakyti
Vau, skaniai ir skamba, ir atrodo 4u.gif

QUOTE(Aleja.lt @ 2011 10 25, 20:52)
user posted image

Moliūgalvio sriubytis

Deja deja, moliūgas virto ne HelauVyno namų puošmena (nesugebėjau išskrosti vidurių, nesupjausčius į gabalus), o skania šildančia sriubyte...
Receptų daug įvairių.. Aš dariau paprastai (esu nemaža tinginė, nors virtuvėje sukinėtis mėgstu):
Moliūgalvį (sunaudojau pusė nedidelio moliūgo) išardžiau, vidurius išmečiau, skūrą nupjoviau, o valgomąją dalį supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 bulves supjaučiau kubeliais, 1 didesnę morką - griežinėliais, svogūno galvą - apysmulkiai, 2 česnako skilteles smulkiai. Viską sukroviau į gilią keptuvę ir apkepiau su sviestu. Kai šiek tiek apminkštėjo, perdėjau į puodą, užpyliau sultinuku (iškepus naminę vištytę "rankovėjė" jo lieka pakankamai daug.. o ir skanumas..) ir viriau, kol viskas suminkštėjo, pagardinau druska ir pipirais. Pasidarbavau blenderiu, dar truputį pašildžiau ir viskas! Šoninės juosteles pakepinau. Duonos (šį kartą batono) riekes apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pakepiau orkaitėje. Valgėme taip: sumetėm šoninę į sriubą, ji man - mėsėdei čia labai į temą.. Česnaku ištrynėme riekę ir skanavome. Vyras mėgsta įsidėti grietinės. Turėjau tik šaldytų krapų, tai vaizdas ne pats gražiausias, bet taip pat skanu.
Skanaus ir jums smile.gif

Atsakyti
Gal kiek pavėluotai, tačiau dalinuosi grybienės receptuku, kuri buvo viena mėgstamiausių mano sriubų nuo vaikystės.


Soti grybienė

Dideliai šeimai tikrai užteks šiuo kiekio. 2-3 žmonėms galima daryti iš pusės kiekio.

Reikės:
kokių 5 -10 bulvių priklausomai nuo dydžio;
1-2 morkų;
kokio puskilogramio ar kiek mažiau nuvirintų grybų (tiks ir šaltyti). Man skaniausia su mixu visokių;
Didesnio svogūno;
Gabaliuko šoninės;
grietinėlės (250 mll.) arba riebesnio pieno (0,5 L.);
Petražolių pundelio (jos labai tinka, dedu nemažą puokštelę);
pipirų, druskos pagal skonį.

Bulves supjaustome kūbeliais; morkas plonomis riekelėmis arba sutarkuojam burokine tarka (aš mėgstu su skustuku supjaustyt), sudedam į puodą, užpilam vandeniu, kad semtų. Kai paverda kokį 15 min. Sudedam išplautus grybus ir paverdame dar kokias 15 min. paskui užpilame pieną arba grietinėlę. Jei darot su pienu, tai vandens reikia kiek mažiau, kad vos semtų, o jei su grietinėle, kad per kokius 3 pirštus semtų daržoves.
Kol daržovės verda, pasiruošiam šoninę (smulkiai supjaustom ir sukepinam su svogūnais). Užplikome sriubą jau su pienu. Sudedam prieskonius (druską dedu galiausiai, nes šoninė irgi turi sūrumo, kad nepadaugint). Ir suberiu supjaustytas petražoles (jų praktiškai nebevirinu).

Labai skanu valgyt su juoda duona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 28 spalio 2011 - 14:09
gal kas pasakys, kokį alų geriausia naudoti alaus sriubai? ar čia tinka naudoti tą, kurį ir įprastai geri? smile.gif
Atsakyti