mano vyrelis labai mėgsta aštrius patiekalus tad pasakysiu kaip jis pats pasigamino šia sriubyte čili
0,500kg kalakutienos faršo
2 čili raudonieji pipirai
3 pomidorai
2 svogūnai
stiklainiukas aštraus padažo
fermentinio sūrio
stilinė vandens
indelis konservuotu pupų(galima tiesiog išsivirti ir savo)
kepant faršą keptuvėje, viska susmulkinti(geriausiai smulkinimo inde)ir supilti i keptuve,pupeles taip pat su padažu,viska patroškinti 5minutes ir galiausiai viską supilti i puodą ipilti vandens pagal norima tirštumo kiekį ir pavirsti -5-10min.
sriubą įpylus i bliuduką užberti sūriu.pateikti su skrudinta bulka
skanaus
QUOTE(Echmėja @ 2011 10 01, 20:44)
mano vyrelis labai mėgsta aštrius patiekalus tad pasakysiu kaip jis pats pasigamino šia sriubyte čili
Aš irgi aštrumo mėgėja, labai mėgstu Čili sriubą, bet MB negali valgyt, jo skrandis nepritaikytas aštrybėms Darausi taip pat, tik be pupelių (nemėgstu), taip man skaniau. Net dabar užsimaniau
Sveikos mamytes:) as tai labai uzsinorejau kazkuria diena sriubos is pakelio ir nusprendziau paeksperimentuoti nes gyvenu anglijoj o cia tokios nerasta:)
Taigi i dideli puoda su vandeniu imeciau viena sultinio kubeli,supjausciau bulves smulkiais kubeliais. tuo tarpu kol verda,keptuveje pakepini morkas su svogunu,sutrupini dar viena kubeli,druskos,pipiriuko ir viska i sriubyte sumeti.palieki dar pavirti ir aisku paragaujant dar prieskoniu:) mmm viriau tirs dienas is eiles:)
Taigi i dideli puoda su vandeniu imeciau viena sultinio kubeli,supjausciau bulves smulkiais kubeliais. tuo tarpu kol verda,keptuveje pakepini morkas su svogunu,sutrupini dar viena kubeli,druskos,pipiriuko ir viska i sriubyte sumeti.palieki dar pavirti ir aisku paragaujant dar prieskoniu:) mmm viriau tirs dienas is eiles:)
O,aš,šiandiena viriau trintą cukinijos sriubą su vištiena
Užkaičiau puodą sudėjau vištienos gabaliukus su kauliukais.
Pavirus sudėjau supjaustytą gabaliuką imbiero,bei nemažą susmulkintą svogūno galvą.,pora skiltelių česnako.
Vėliau sudėjau gumbinio saliero gabalą,bei morką stambiai pjaustytą.
Puodą nukaičiau,išėmiau mėsą{vėliau nukaulinau}
Buljoną perpyliau per tankų sietelį.
Į puodą supyliau buljoną ir grąžinau ant viryklės
Cukiniją supjausčiau stambiai ir sudėjau į buljoną.
Pavirus,sudėjau prieskonius:
Džiovintos atriosios paprikos,dž.pankolio,dž.gelsvės,pipirų,patarkavau muskato,druskytės.
Sudėjau jau virtą morką,salierą.
Sudėjau dalį mėsytės,nukėlus nuo viryklės,sutryniau virtuviniu trintuvu.
Patiekiant į lėkštę įbėriau mulkintų žalių petražolių,smulkinto česnako.
Gavosi saldžiai aštroka sriubytė.
Užkaičiau puodą sudėjau vištienos gabaliukus su kauliukais.
Pavirus sudėjau supjaustytą gabaliuką imbiero,bei nemažą susmulkintą svogūno galvą.,pora skiltelių česnako.
Vėliau sudėjau gumbinio saliero gabalą,bei morką stambiai pjaustytą.
Puodą nukaičiau,išėmiau mėsą{vėliau nukaulinau}
Buljoną perpyliau per tankų sietelį.
Į puodą supyliau buljoną ir grąžinau ant viryklės
Cukiniją supjausčiau stambiai ir sudėjau į buljoną.
Pavirus,sudėjau prieskonius:
Džiovintos atriosios paprikos,dž.pankolio,dž.gelsvės,pipirų,patarkavau muskato,druskytės.
Sudėjau jau virtą morką,salierą.
Sudėjau dalį mėsytės,nukėlus nuo viryklės,sutryniau virtuviniu trintuvu.
Patiekiant į lėkštę įbėriau mulkintų žalių petražolių,smulkinto česnako.
Gavosi saldžiai aštroka sriubytė.
Kreminė moliūgų sriuba
1 kg. moliūgo
1.5.l. vištienos sultinio
pusė raudonos paprikos
kelios skiltelės česnako
pipirai,druska, muskato riešutas, kalendra
moliūgo sėklų
Moliūgą ir papriką supjaustyti kubeliais ir virti sultinyje,kol pradės leistis, pakepinti keptuvėje tarkuotą česnaką, berti į sriubą. Viską sutrinti blenderio pagalba, suberti prieskonius ir pabarstyti moliūgo sėklomis.
Skanaus !!
1 kg. moliūgo
1.5.l. vištienos sultinio
pusė raudonos paprikos
kelios skiltelės česnako
pipirai,druska, muskato riešutas, kalendra
moliūgo sėklų
Moliūgą ir papriką supjaustyti kubeliais ir virti sultinyje,kol pradės leistis, pakepinti keptuvėje tarkuotą česnaką, berti į sriubą. Viską sutrinti blenderio pagalba, suberti prieskonius ir pabarstyti moliūgo sėklomis.
Skanaus !!
Astriai rugsti kiniska sriuba su baltaisiais grybais ir vistiena (recepta atitaike MB, pati as dar ne karto nesu darius)
3l vistienos sultinio (ant 3l vandens dedam 2 kubelius)
Baltuju kinisku grybu (fungusu kitaip, yra pirkti visuose prekybcentriuose)
konservuotu bambuko ugliu
Juros kopustu dziovintu
Vistienos file
Sezamu aliejaus
Balti malti pipirai
Cili pipiriukas
Acto
Cukraus
Krakmolo
Agurko/Svogunu laisku
Gaminimas:
Grybus uzpilam verdanciu vandeniu (naudojam puse pakelio), labai graziai jie issipucia, brinkinti apie 20min.
Taip pat uzpilam verdanciu vandeniu ir dziovintus juros kopustus.
Susipjaustom gabaleliais file
Pasmulkinam konservuotus bambukus
Smulkinam isbrinkusius grybus ir juros kopustus
I vandeni pilam sezamo alieju, pipirai keliauja puodan, ir smulkintas cili pipiriukas.
Tada eina i puoda vistiena, po poros minuciu konservuotas bambukas, juros kopustai. Dar po 5 min keliauja grybai, dedam cukraus ziupsneli, acto pagal skoni (trecdali gero puodelio). Sudejus grybus virti 7-10min, pabaigoje paragauti, nusistatyti astruma , rugstuma (pridet, jei ko truksta) ir tirstinti krakmolu (i puodeli vandens salto ir jame ismaisius krakmola pilt i puoda). Tirstuma kas koki nori darosi, tai cia jau proporciju nerasysiu (pvz man patinka labai tirsta, MB nelabai tirsta)
Kas ka labiau megstat - papjaustot agurko, arba svogunu laisku. Viskas Valgom.
Atrodo ji blankokai, agurkas , svogunu laiskai ja pagyvina, bet ir be ju man laaabai skanu.
Dar foto kokybe ne kokia, su telefonu dariau nuotraukas, tai kai kur issiliejo, bet labai norejau pasidalinti receptuku
3l vistienos sultinio (ant 3l vandens dedam 2 kubelius)
Baltuju kinisku grybu (fungusu kitaip, yra pirkti visuose prekybcentriuose)
konservuotu bambuko ugliu
Juros kopustu dziovintu
Vistienos file
Sezamu aliejaus
Balti malti pipirai
Cili pipiriukas
Acto
Cukraus
Krakmolo
Agurko/Svogunu laisku
Gaminimas:
Grybus uzpilam verdanciu vandeniu (naudojam puse pakelio), labai graziai jie issipucia, brinkinti apie 20min.
Taip pat uzpilam verdanciu vandeniu ir dziovintus juros kopustus.
Susipjaustom gabaleliais file
Pasmulkinam konservuotus bambukus
Smulkinam isbrinkusius grybus ir juros kopustus
I vandeni pilam sezamo alieju, pipirai keliauja puodan, ir smulkintas cili pipiriukas.
Tada eina i puoda vistiena, po poros minuciu konservuotas bambukas, juros kopustai. Dar po 5 min keliauja grybai, dedam cukraus ziupsneli, acto pagal skoni (trecdali gero puodelio). Sudejus grybus virti 7-10min, pabaigoje paragauti, nusistatyti astruma , rugstuma (pridet, jei ko truksta) ir tirstinti krakmolu (i puodeli vandens salto ir jame ismaisius krakmola pilt i puoda). Tirstuma kas koki nori darosi, tai cia jau proporciju nerasysiu (pvz man patinka labai tirsta, MB nelabai tirsta)
Kas ka labiau megstat - papjaustot agurko, arba svogunu laisku. Viskas Valgom.
Atrodo ji blankokai, agurkas , svogunu laiskai ja pagyvina, bet ir be ju man laaabai skanu.
Dar foto kokybe ne kokia, su telefonu dariau nuotraukas, tai kai kur issiliejo, bet labai norejau pasidalinti receptuku
Katik pagaminau sia sriuba, man cia acto yra labai net per daug....
QUOTE(sbo @ 2011 10 16, 14:48)
Katik pagaminau sia sriuba, man cia acto yra labai net per daug....
Na as cia jo net pamazinus esu. Pas kiniecius netgi dar rugsciau duoda
Moliūgalvio sriubytis
Deja deja, moliūgas virto ne HelauVyno namų puošmena (nesugebėjau išskrosti vidurių, nesupjausčius į gabalus), o skania šildančia sriubyte...
Receptų daug įvairių.. Aš dariau paprastai (esu nemaža tinginė, nors virtuvėje sukinėtis mėgstu):
Moliūgalvį (sunaudojau pusė nedidelio moliūgo) išardžiau, vidurius išmečiau, skūrą nupjoviau, o valgomąją dalį supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 bulves supjaučiau kubeliais, 1 didesnę morką - griežinėliais, svogūno galvą - apysmulkiai, 2 česnako skilteles smulkiai. Viską sukroviau į gilią keptuvę ir apkepiau su sviestu. Kai šiek tiek apminkštėjo, perdėjau į puodą, užpyliau sultinuku (iškepus naminę vištytę "rankovėjė" jo lieka pakankamai daug.. o ir skanumas..) ir viriau, kol viskas suminkštėjo, pagardinau druska ir pipirais. Pasidarbavau blenderiu, dar truputį pašildžiau ir viskas! Šoninės juosteles pakepinau. Duonos (šį kartą batono) riekes apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pakepiau orkaitėje. Valgėme taip: sumetėm šoninę į sriubą, ji man - mėsėdei čia labai į temą.. Česnaku ištrynėme riekę ir skanavome. Vyras mėgsta įsidėti grietinės. Turėjau tik šaldytų krapų, tai vaizdas ne pats gražiausias, bet taip pat skanu.
Skanaus ir jums
Vau, skaniai ir skamba, ir atrodo
Moliūgalvio sriubytis
Deja deja, moliūgas virto ne HelauVyno namų puošmena (nesugebėjau išskrosti vidurių, nesupjausčius į gabalus), o skania šildančia sriubyte...
Receptų daug įvairių.. Aš dariau paprastai (esu nemaža tinginė, nors virtuvėje sukinėtis mėgstu):
Moliūgalvį (sunaudojau pusė nedidelio moliūgo) išardžiau, vidurius išmečiau, skūrą nupjoviau, o valgomąją dalį supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 bulves supjaučiau kubeliais, 1 didesnę morką - griežinėliais, svogūno galvą - apysmulkiai, 2 česnako skilteles smulkiai. Viską sukroviau į gilią keptuvę ir apkepiau su sviestu. Kai šiek tiek apminkštėjo, perdėjau į puodą, užpyliau sultinuku (iškepus naminę vištytę "rankovėjė" jo lieka pakankamai daug.. o ir skanumas..) ir viriau, kol viskas suminkštėjo, pagardinau druska ir pipirais. Pasidarbavau blenderiu, dar truputį pašildžiau ir viskas! Šoninės juosteles pakepinau. Duonos (šį kartą batono) riekes apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pakepiau orkaitėje. Valgėme taip: sumetėm šoninę į sriubą, ji man - mėsėdei čia labai į temą.. Česnaku ištrynėme riekę ir skanavome. Vyras mėgsta įsidėti grietinės. Turėjau tik šaldytų krapų, tai vaizdas ne pats gražiausias, bet taip pat skanu.
Skanaus ir jums
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 10 25, 20:52)
Moliūgalvio sriubytis
Deja deja, moliūgas virto ne HelauVyno namų puošmena (nesugebėjau išskrosti vidurių, nesupjausčius į gabalus), o skania šildančia sriubyte...
Receptų daug įvairių.. Aš dariau paprastai (esu nemaža tinginė, nors virtuvėje sukinėtis mėgstu):
Moliūgalvį (sunaudojau pusė nedidelio moliūgo) išardžiau, vidurius išmečiau, skūrą nupjoviau, o valgomąją dalį supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 bulves supjaučiau kubeliais, 1 didesnę morką - griežinėliais, svogūno galvą - apysmulkiai, 2 česnako skilteles smulkiai. Viską sukroviau į gilią keptuvę ir apkepiau su sviestu. Kai šiek tiek apminkštėjo, perdėjau į puodą, užpyliau sultinuku (iškepus naminę vištytę "rankovėjė" jo lieka pakankamai daug.. o ir skanumas..) ir viriau, kol viskas suminkštėjo, pagardinau druska ir pipirais. Pasidarbavau blenderiu, dar truputį pašildžiau ir viskas! Šoninės juosteles pakepinau. Duonos (šį kartą batono) riekes apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pakepiau orkaitėje. Valgėme taip: sumetėm šoninę į sriubą, ji man - mėsėdei čia labai į temą.. Česnaku ištrynėme riekę ir skanavome. Vyras mėgsta įsidėti grietinės. Turėjau tik šaldytų krapų, tai vaizdas ne pats gražiausias, bet taip pat skanu.
Skanaus ir jums
Gal kiek pavėluotai, tačiau dalinuosi grybienės receptuku, kuri buvo viena mėgstamiausių mano sriubų nuo vaikystės.
Soti grybienė
Dideliai šeimai tikrai užteks šiuo kiekio. 2-3 žmonėms galima daryti iš pusės kiekio.
Reikės:
kokių 5 -10 bulvių priklausomai nuo dydžio;
1-2 morkų;
kokio puskilogramio ar kiek mažiau nuvirintų grybų (tiks ir šaltyti). Man skaniausia su mixu visokių;
Didesnio svogūno;
Gabaliuko šoninės;
grietinėlės (250 mll.) arba riebesnio pieno (0,5 L.);
Petražolių pundelio (jos labai tinka, dedu nemažą puokštelę);
pipirų, druskos pagal skonį.
Bulves supjaustome kūbeliais; morkas plonomis riekelėmis arba sutarkuojam burokine tarka (aš mėgstu su skustuku supjaustyt), sudedam į puodą, užpilam vandeniu, kad semtų. Kai paverda kokį 15 min. Sudedam išplautus grybus ir paverdame dar kokias 15 min. paskui užpilame pieną arba grietinėlę. Jei darot su pienu, tai vandens reikia kiek mažiau, kad vos semtų, o jei su grietinėle, kad per kokius 3 pirštus semtų daržoves.
Kol daržovės verda, pasiruošiam šoninę (smulkiai supjaustom ir sukepinam su svogūnais). Užplikome sriubą jau su pienu. Sudedam prieskonius (druską dedu galiausiai, nes šoninė irgi turi sūrumo, kad nepadaugint). Ir suberiu supjaustytas petražoles (jų praktiškai nebevirinu).
Labai skanu valgyt su juoda duona.
Soti grybienė
Dideliai šeimai tikrai užteks šiuo kiekio. 2-3 žmonėms galima daryti iš pusės kiekio.
Reikės:
kokių 5 -10 bulvių priklausomai nuo dydžio;
1-2 morkų;
kokio puskilogramio ar kiek mažiau nuvirintų grybų (tiks ir šaltyti). Man skaniausia su mixu visokių;
Didesnio svogūno;
Gabaliuko šoninės;
grietinėlės (250 mll.) arba riebesnio pieno (0,5 L.);
Petražolių pundelio (jos labai tinka, dedu nemažą puokštelę);
pipirų, druskos pagal skonį.
Bulves supjaustome kūbeliais; morkas plonomis riekelėmis arba sutarkuojam burokine tarka (aš mėgstu su skustuku supjaustyt), sudedam į puodą, užpilam vandeniu, kad semtų. Kai paverda kokį 15 min. Sudedam išplautus grybus ir paverdame dar kokias 15 min. paskui užpilame pieną arba grietinėlę. Jei darot su pienu, tai vandens reikia kiek mažiau, kad vos semtų, o jei su grietinėle, kad per kokius 3 pirštus semtų daržoves.
Kol daržovės verda, pasiruošiam šoninę (smulkiai supjaustom ir sukepinam su svogūnais). Užplikome sriubą jau su pienu. Sudedam prieskonius (druską dedu galiausiai, nes šoninė irgi turi sūrumo, kad nepadaugint). Ir suberiu supjaustytas petražoles (jų praktiškai nebevirinu).
Labai skanu valgyt su juoda duona.
gal kas pasakys, kokį alų geriausia naudoti alaus sriubai? ar čia tinka naudoti tą, kurį ir įprastai geri?