Sveikos, šeimininkėlės
Gal kuri nors gaminat sriubą: vištienos krūtinėlė gabaliukais, salieras.......
Viskas verdama ir užpilama grietinėle. Gaunasi tarsi skysta pieniška.
Kadangi tik tiek težinau apie ją, tai prašau jūsų pagalbos. Būsiu dėkinga.
Šiandiena viriau cukinijos,moliūgo,morkų trinta sriuba su vistiena
Gavosi labai švelni ,bet skani.
Tuo pačiu Birbizyte turiu klausimą dėl tos sriubos
Ar ta sriuba nėra trinta,o krūtinėlės gabaliukai supjaustoma kūbeliais?
Gal čia tas varijantas?
Gavosi labai švelni ,bet skani.
Tuo pačiu Birbizyte turiu klausimą dėl tos sriubos
Ar ta sriuba nėra trinta,o krūtinėlės gabaliukai supjaustoma kūbeliais?
Gal čia tas varijantas?
Sveikos, gal žinote kokią nors turkišką sriubą?
Šiandien viriau labai skania trinta daržovių sriuba, tai atnešu ir jums
Puode išlydžiau sviesta su lašu alyvuogių aliejaus ir jame apkepinau pjaustyta svogūna ir morka, vėliau sudėjau kubeliais pjaustytas bulves, kubeliais pjaustyta moliūga, viska kartu kokias dvi minute pakepiau ir sudėjau viena žieda brokolio, bei žiedinio kopūsto. Kai daržovės truputį suminkštėjo užpyliau verdančiu vandeniu, bet tik tiek, kad semtų daržoves. Viriau ant silpnos kaitros kol daržovės išvirė, tada sutryniau, įpyliau grietinėlės, pakaitinau kol burbuliuoti pradėjo ir valgėm. Į sriuba lėkštėje įpyliau dar po šaukštelį grietinėlės ir užtarkavau džiugo sūrio, valgėm su skrudinta duona
Puode išlydžiau sviesta su lašu alyvuogių aliejaus ir jame apkepinau pjaustyta svogūna ir morka, vėliau sudėjau kubeliais pjaustytas bulves, kubeliais pjaustyta moliūga, viska kartu kokias dvi minute pakepiau ir sudėjau viena žieda brokolio, bei žiedinio kopūsto. Kai daržovės truputį suminkštėjo užpyliau verdančiu vandeniu, bet tik tiek, kad semtų daržoves. Viriau ant silpnos kaitros kol daržovės išvirė, tada sutryniau, įpyliau grietinėlės, pakaitinau kol burbuliuoti pradėjo ir valgėm. Į sriuba lėkštėje įpyliau dar po šaukštelį grietinėlės ir užtarkavau džiugo sūrio, valgėm su skrudinta duona
QUOTE(Virdzinija @ 2011 06 08, 04:38)
Per 6 metus Meksikoje nei viename restorane cili sriubos nemaciau, gal pasufleruosi kur rasti? idomu butu paragauti
nera tai meksikietiska sriuba tikrai. "meksikietiska" virtuve europoj yra su savo akcentais. kad ir ta pati fajita ar enchiladas yra visiskai kitiap pagaminta, o dar vadinasi autentiskas meksikietiskas restoranas.
Moliūgų sriuba
~1 kg moliūgo
2 bulvės
1 morka
1 svogūnas
75 g sviesto
1 a. š . rudojo cukraus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. ciberžolės
0,5 a. š. muskato riešuto
1,5 l sultinio (daržovių/vištienos)
šviežiai maltų pipirų
skrudintų moliūgo sėklų
moliūgų sėklų aliejaus (nebūtinai)
grietinėlės (nebūtinai)
Moliūgą nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti moliūgo kubelius, užberti nepilną arbatinį šaukštelį rudojo cukraus, po šaukštelį ciberžolės, muskato riešuto ir malto imbiero (imbiero dėjau vos daugiau) ir kepti kol moliūgas suminkštės. Į tą pačią keptuvę berti kubeliais supjaustytą svogūną ir griežinėliais pjaustytą morką ir dar šiek tiek apkepti. Perdėti apkeptas daržoves į puodą, kuriame virs sriuba, suberti kubeliais supjaustytas bulves ir užpilti sultiniu. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės, nukelti nuo ugnies ir sutrinti elektrine trintuve. Jei reikia, praskiesti vandeniu.
Tiekiant į stalą pagardinti šviežiai maltais pipirais, grietinėle ir skrudintų moliūgų sėklų aliejumi (vos vos), galima pabarstyti ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
~1 kg moliūgo
2 bulvės
1 morka
1 svogūnas
75 g sviesto
1 a. š . rudojo cukraus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. ciberžolės
0,5 a. š. muskato riešuto
1,5 l sultinio (daržovių/vištienos)
šviežiai maltų pipirų
skrudintų moliūgo sėklų
moliūgų sėklų aliejaus (nebūtinai)
grietinėlės (nebūtinai)
Moliūgą nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti moliūgo kubelius, užberti nepilną arbatinį šaukštelį rudojo cukraus, po šaukštelį ciberžolės, muskato riešuto ir malto imbiero (imbiero dėjau vos daugiau) ir kepti kol moliūgas suminkštės. Į tą pačią keptuvę berti kubeliais supjaustytą svogūną ir griežinėliais pjaustytą morką ir dar šiek tiek apkepti. Perdėti apkeptas daržoves į puodą, kuriame virs sriuba, suberti kubeliais supjaustytas bulves ir užpilti sultiniu. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės, nukelti nuo ugnies ir sutrinti elektrine trintuve. Jei reikia, praskiesti vandeniu.
Tiekiant į stalą pagardinti šviežiai maltais pipirais, grietinėle ir skrudintų moliūgų sėklų aliejumi (vos vos), galima pabarstyti ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
Šiandiena viriau ryžių sriubą su daržovėmis ir paukštiena
Į puodą sudėjau vištieną,pavirus sudėjau kvapiuosius pipirus,lauro lapelius.
Užplikinau ryžius{mažiau reikia virti}
Pasiruošiau morką,moliugą{nusivaliau,susitarkavau},nusiplikinau pomidorą,nusilupau porą česnako skiltelių.
Vištieną išsiėmusi,buljoną perpyliau per sietelį{buljonas lieka skaidrus}
Ketuveje ištirpinau sviestą ,apkepiau,morkas drauge su moliūgais,įbėriau saldžiosios paprikos miltelių,pipirų .
Supyliau susmulkintus pomidorus,supjaustytą vištieną.
Supyliau į buljoną nuplikytus ryžius,paviriau,supyliau mėsos ir daržovių masę.
Pačioje pabaigoje supyliau susmulkintus cesnakus.
Kiekio nerašau,nes tai priklauso nuo asmenų skaičiaus.
Į puodą sudėjau vištieną,pavirus sudėjau kvapiuosius pipirus,lauro lapelius.
Užplikinau ryžius{mažiau reikia virti}
Pasiruošiau morką,moliugą{nusivaliau,susitarkavau},nusiplikinau pomidorą,nusilupau porą česnako skiltelių.
Vištieną išsiėmusi,buljoną perpyliau per sietelį{buljonas lieka skaidrus}
Ketuveje ištirpinau sviestą ,apkepiau,morkas drauge su moliūgais,įbėriau saldžiosios paprikos miltelių,pipirų .
Supyliau susmulkintus pomidorus,supjaustytą vištieną.
Supyliau į buljoną nuplikytus ryžius,paviriau,supyliau mėsos ir daržovių masę.
Pačioje pabaigoje supyliau susmulkintus cesnakus.
Kiekio nerašau,nes tai priklauso nuo asmenų skaičiaus.
QUOTE(regna @ 2011 09 17, 16:47)
Šiandiena viriau ryžių sriubą su daržovėmis ir paukštiena
Į puodą sudėjau vištieną,pavirus sudėjau kvapiuosius pipirus,lauro lapelius.
Užplikinau ryžius{mažiau reikia virti}
Pasiruošiau morką,moliugą{nusivaliau,susitarkavau},nusiplikinau pomidorą,nusilupau porą česnako skiltelių.
Vištieną išsiėmusi,buljoną perpyliau per sietelį{buljonas lieka skaidrus}
Ketuveje ištirpinau sviestą ,apkepiau,morkas drauge su moliūgais,įbėriau saldžiosios paprikos miltelių,pipirų .
Supyliau susmulkintus pomidorus,supjaustytą vištieną.
Supyliau į buljoną nuplikytus ryžius,paviriau,supyliau mėsos ir daržovių masę.
Pačioje pabaigoje supyliau susmulkintus cesnakus.
Kiekio nerašau,nes tai priklauso nuo asmenų skaičiaus.
Į puodą sudėjau vištieną,pavirus sudėjau kvapiuosius pipirus,lauro lapelius.
Užplikinau ryžius{mažiau reikia virti}
Pasiruošiau morką,moliugą{nusivaliau,susitarkavau},nusiplikinau pomidorą,nusilupau porą česnako skiltelių.
Vištieną išsiėmusi,buljoną perpyliau per sietelį{buljonas lieka skaidrus}
Ketuveje ištirpinau sviestą ,apkepiau,morkas drauge su moliūgais,įbėriau saldžiosios paprikos miltelių,pipirų .
Supyliau susmulkintus pomidorus,supjaustytą vištieną.
Supyliau į buljoną nuplikytus ryžius,paviriau,supyliau mėsos ir daržovių masę.
Pačioje pabaigoje supyliau susmulkintus cesnakus.
Kiekio nerašau,nes tai priklauso nuo asmenų skaičiaus.
dekui ismeginsime
O aš dažnai verdu sriubą,kurią vadiname ''Soriene''.Vandenyje verdu vištienos sparnelius,įmetu druskos,pipirų,lauro lapelių.Pakepinu truputyje aliejaus smulkiai pjaustytus svogūnusSupilu į puodą kur verda sparneliai.Tada ten pilu sorų kruopas ir dedu per smulkią tarką[tą kuria tarkuojamos bulvės blynams]sutarkuotas morkas.Verdu pakol išverda kruopos[ant nestiprios ugnies].Aš mėgstu įsidėti grietinės .Šią sriubą sugalvojau virti kai pamačiau parduotuvėje sorų kruopas,kažkaip man jos patiko nors kitokių kruopų tai nelabai mėgstam.Pabandykit,gal kam patiks.
QUOTE(barboryte1971 @ 2011 09 23, 21:21)
O aš dažnai verdu sriubą,kurią vadiname ''Soriene''.Vandenyje verdu vištienos sparnelius,įmetu druskos,pipirų,lauro lapelių.Pakepinu truputyje aliejaus smulkiai pjaustytus svogūnusSupilu į puodą kur verda sparneliai.Tada ten pilu sorų kruopas
Barboryte 1971
perskaičiau receptuką,žinai,patiko tavo idėja.
Tik noriu klausti,kuomet pili sorų kruopas ar jas nuplikini?sako jos yra kartokos.
Sorų niekada neplikiau tik nuplaunu vandeniu ir viskas.Būna jose tokių juoduliukų ten gal jos su lukštu dar likę ar kaip nežinau tai juos išrenku.Jokio kartumo nesijaučia.Labai gražią spalvą morkytės duoda.Reiks pabandyt nuplikint,gal dar skonis bus kitoks.Dar galiu pasakyti -bandžiau morką tarkuoti truputį smulkesne negu burokine tarka-tai nei skonio nei grožio.
Aš visko dedu pagal skonį ir reikalą, tai tikslaus recepto nepasakysiu. Tai paprasta trinta daržovių ir vištienos sriuba.
Verdu bulves, morkas ir briuselio kopūstus su trupučiu svogūno. Per tą laiką pakepinu vištienos krūtinėlės gabalėlius, vėliau sumetu juos į puodą sriubos. Paverdu viską kartu, o po to lieka tik sutrinti (dar įpily grietinėlės dėl švelnaus skonio). Ir viskas - paprasta ir man labai patinka.
Taip pat labai mėgstu moliūgų sriubą
Verdu bulves, morkas ir briuselio kopūstus su trupučiu svogūno. Per tą laiką pakepinu vištienos krūtinėlės gabalėlius, vėliau sumetu juos į puodą sriubos. Paverdu viską kartu, o po to lieka tik sutrinti (dar įpily grietinėlės dėl švelnaus skonio). Ir viskas - paprasta ir man labai patinka.
Taip pat labai mėgstu moliūgų sriubą