Šiandiena gaminau šaltą sriubą,kurią pavadinau "vasaros sriuba"
Supjausčiau šaldytuve surastą poro gabalėlį,sutarkavau cukinijos gerą gabalą,sutarkavau{smulke trintuve} ridikėlius,įpjausčiau krapų įdėjau saujelę smulkintų špinatų išspaudžiau česnako.
Įberiau baltųjų pipirų,jūros druskos.
Užpyliau naminiu jogurtu.
Viską gerai išsukau virtuviniu elektriniu trintuvu.
Palaikiau šaldytuve.
Labai gerai atsigaivinti karšta vasaros dieną.
Pikantiška moliūgų sriuba:
Į stiklinį, atsparų karščiui indą sudedame stambiai kubeliais pjaustytą moliūgą, 2 sukapotas svogūno galvas, 5 sukapotas česnako skilteles, apiberiam viską džiovintais čiobreliais, šviežiu rozmarinu, šviežiais raudonėlio lapeliais, apibarstom karčiais pipirais, bei apšlakstom geru alyvuogių aliejumi. Indą dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temp., kol moliūgas suminkštės. (apie 25 min.)
Ištraukiame indą, jo turinį sudedame į gilesnį puodą ir sublenderiuojam iki vientisos masės. Paskui užvirinam 1-1,5 l daržovių sultinio ir supilam į moliūgų masę, užvirinam. Užvirus sriubai patiekiame su lašeliu grietinės ir skrebučiais. Labai skani, pikantiško skonio sriubytė.
Į stiklinį, atsparų karščiui indą sudedame stambiai kubeliais pjaustytą moliūgą, 2 sukapotas svogūno galvas, 5 sukapotas česnako skilteles, apiberiam viską džiovintais čiobreliais, šviežiu rozmarinu, šviežiais raudonėlio lapeliais, apibarstom karčiais pipirais, bei apšlakstom geru alyvuogių aliejumi. Indą dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temp., kol moliūgas suminkštės. (apie 25 min.)
Ištraukiame indą, jo turinį sudedame į gilesnį puodą ir sublenderiuojam iki vientisos masės. Paskui užvirinam 1-1,5 l daržovių sultinio ir supilam į moliūgų masę, užvirinam. Užvirus sriubai patiekiame su lašeliu grietinės ir skrebučiais. Labai skani, pikantiško skonio sriubytė.
Sveikos noriu pasidalinti labai labai skania sriubyte. Gal šiek tiek egzotiška, tačiau ji fantastiška
Tailandietiška krevečių sriuba su kokosų pienu
Reikia:
2 smulkiais kubeliais pjaustytų svogūnų
2 a. š. šviežiai tarkuotos imbiero šaknies
tarkuotos žievelės nuo 1 citrinos
1 arba 2 smulkiai kapotų (be sėklų) čili pipirų
2 v. š. alyvuogių aliejaus (arba kubelio sviesto)
1 litro daržovių sultinio (arba 1 litro vandens ir 1,5 kubelio daržovių sultinio)
nedidelės saujos makaronų (pavyzdžiui, kriauklyčių, puikiai tinkančių jūrinės tematikos sriubai, taip pat tinka ir lakštiniai arba kitokie turimi makaronai)
200 ml kokosų pieno (dar vadinamo kokosų kremu parduodamas skardinėse arba popierinėse pakuotėse)
pundelio svogūnų laiškų
150-200 g išlukštentų tigrinių krevečių (vietoje krevečių tinka krabų mėsa arba šviežia lašiša gausite vis kitokį sriubos variantą)
druskos
maltų pipirų mišinio
šviežių kalendrų lapelių
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, čili pipirus, imbierą ir citrinos žievelę. Maišydami pakepinkite apie 1-2 minutes. Supilkite sultinį, sudėkite makaronus, uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, kol išvirs makaronai.
Sudėkite krevetes, įmaišykite kokosų pieną, kapotus svogūnų laiškus ir pavirkite apie 2-3 minutes (tik tiek, kol sušils krevetės). Jei sriuba atrodo tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įberkite truputį druskos.
Įpiltą į lėkštę sriubą pabarstykite maltais pipirais, kapotais šviežių kalendrų lapeliais (kalendra suteikia ypatingą aromatą ir pikantiškumą, tad jos nepagailėkite) ir paskaninkite šlakeliu citrinos sulčių.
Tiesiog tobula. Skanaus
Šį receptą radau internete ir išsisaugojau, todėl nežinau tikslaus autoriaus.
Tailandietiška krevečių sriuba su kokosų pienu
Reikia:
2 smulkiais kubeliais pjaustytų svogūnų
2 a. š. šviežiai tarkuotos imbiero šaknies
tarkuotos žievelės nuo 1 citrinos
1 arba 2 smulkiai kapotų (be sėklų) čili pipirų
2 v. š. alyvuogių aliejaus (arba kubelio sviesto)
1 litro daržovių sultinio (arba 1 litro vandens ir 1,5 kubelio daržovių sultinio)
nedidelės saujos makaronų (pavyzdžiui, kriauklyčių, puikiai tinkančių jūrinės tematikos sriubai, taip pat tinka ir lakštiniai arba kitokie turimi makaronai)
200 ml kokosų pieno (dar vadinamo kokosų kremu parduodamas skardinėse arba popierinėse pakuotėse)
pundelio svogūnų laiškų
150-200 g išlukštentų tigrinių krevečių (vietoje krevečių tinka krabų mėsa arba šviežia lašiša gausite vis kitokį sriubos variantą)
druskos
maltų pipirų mišinio
šviežių kalendrų lapelių
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, čili pipirus, imbierą ir citrinos žievelę. Maišydami pakepinkite apie 1-2 minutes. Supilkite sultinį, sudėkite makaronus, uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, kol išvirs makaronai.
Sudėkite krevetes, įmaišykite kokosų pieną, kapotus svogūnų laiškus ir pavirkite apie 2-3 minutes (tik tiek, kol sušils krevetės). Jei sriuba atrodo tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įberkite truputį druskos.
Įpiltą į lėkštę sriubą pabarstykite maltais pipirais, kapotais šviežių kalendrų lapeliais (kalendra suteikia ypatingą aromatą ir pikantiškumą, tad jos nepagailėkite) ir paskaninkite šlakeliu citrinos sulčių.
Tiesiog tobula. Skanaus
Šį receptą radau internete ir išsisaugojau, todėl nežinau tikslaus autoriaus.
Ir as nutariau pasidalinti vienu sriubos receptuku. Labai paprasta ir skanu (kas megsta pievagrybius).
Pievagrybiu sriuba:
2l vandens
1 vistienos kubelis
4 bulves
1,5 dezutes pievagrybiu
1 morkyte
1 saliero stiebas
1 svogunas
1 sk cesnako
1 stk grietineles 18%
druska ir pipirai
Uzverdu vandeni, sudedu bulves kubeli ir prieskonius, pasikepinu likusias darzoves ant sviesto ir suberiu i puoda, baigiant virt supilu grietinele. Skanaus
Pievagrybiu sriuba:
2l vandens
1 vistienos kubelis
4 bulves
1,5 dezutes pievagrybiu
1 morkyte
1 saliero stiebas
1 svogunas
1 sk cesnako
1 stk grietineles 18%
druska ir pipirai
Uzverdu vandeni, sudedu bulves kubeli ir prieskonius, pasikepinu likusias darzoves ant sviesto ir suberiu i puoda, baigiant virt supilu grietinele. Skanaus
Sveikos, nežinau, ar čia rasiu mėgstančių, bet reikia, kad kas nors parašytų agurkų sriubos receptą Žinau tik tiek, kad reikia raugintų agurkų ir mėsos sultiniui, bet čia prasideda ir baigiasi mano žinios. O receptėlio laaaabai reikėtų.
QUOTE(salutvera @ 2011 07 04, 12:50)
Sveikos, nežinau, ar čia rasiu mėgstančių, bet reikia, kad kas nors parašytų agurkų sriubos receptą Žinau tik tiek, kad reikia raugintų agurkų ir mėsos sultiniui, bet čia prasideda ir baigiasi mano žinios. O receptėlio laaaabai reikėtų.
yra atskira agurkines sriubos tema
http://www.supermama...showtopic=27288
QUOTE(Lamama @ 2011 07 04, 13:17)
Dėkuj labai
Kaip skaniai atrodo visų receptai
Papildyta:
Aštri meksikietiška sriuba
Ingredientai:
Kiaulienos faršas, ar jautienos, 300 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, 1 skiltelė
Grietinėlė, truputį
Pomidorai, 4 vienetai
Konservuotos pupelės, 200 gramų
Čili, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Sultinys, kiaulienos ar jautienos, 1 stiklinė
Sviestas, truputį
Batonas
Fermentinis sūris
Gaminimas:
Faršą, smulkintą svogūną ir česnaką sudėti į keptuvę ir pakepinti, supilti grietinėlę ir 5 patroškinti pamaišant. Į puodą sudėti pupeles ir supjaustytą aitriąją papriką, kaitinti mažos ugnies. Pomidorus užplikyti verdančiu ir nulipti odeles. Su grūstuve sutrinti vientisos masės ir į puodą su pupelėmis, sudėti patroškintą faršą, sudėti prieskonius, įpilti kiaulienos sultinio.
į bliūdelius ir apibarstyti sūriu ir batono aptepta sviestu. Skanaus!
Papildyta:
Aštri meksikietiška sriuba
Ingredientai:
Kiaulienos faršas, ar jautienos, 300 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, 1 skiltelė
Grietinėlė, truputį
Pomidorai, 4 vienetai
Konservuotos pupelės, 200 gramų
Čili, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Sultinys, kiaulienos ar jautienos, 1 stiklinė
Sviestas, truputį
Batonas
Fermentinis sūris
Gaminimas:
Faršą, smulkintą svogūną ir česnaką sudėti į keptuvę ir pakepinti, supilti grietinėlę ir 5 patroškinti pamaišant. Į puodą sudėti pupeles ir supjaustytą aitriąją papriką, kaitinti mažos ugnies. Pomidorus užplikyti verdančiu ir nulipti odeles. Su grūstuve sutrinti vientisos masės ir į puodą su pupelėmis, sudėti patroškintą faršą, sudėti prieskonius, įpilti kiaulienos sultinio.
į bliūdelius ir apibarstyti sūriu ir batono aptepta sviestu. Skanaus!
As tai pati uzsikabinau ant ciliako sriubu ir bandziau atpazint ko ten prideta,tai "isradau" tik toki buda :
Farsas 500g
pomidorai skardinese 1.5l
paprika
marinuoti agurkeliai
pupeles skardinej 1vnt
suris
batonas
Verdu pomidorus,supjaustau paprika,metu i puoda.Tuo tarpu kepu farsa,idedu cili prieskoniu,pipiru.Supilu pupeles su visom "sultim"(tai atstoja vandeni,nes jo nepilu).Supilu apkepusi farsa i puoda,dar truputi paverdu(nereikia kad kunkuliuotu),o galiausiai supjaustau marinuotus agurkelius ir idedu i puoda.suri itarkuoju tiesiai i lekstes,patiekiu su paskrudintu batonu.
skanaus nuotarukos kazkaip nepavyko ideti,gal ateity
Farsas 500g
pomidorai skardinese 1.5l
paprika
marinuoti agurkeliai
pupeles skardinej 1vnt
suris
batonas
Verdu pomidorus,supjaustau paprika,metu i puoda.Tuo tarpu kepu farsa,idedu cili prieskoniu,pipiru.Supilu pupeles su visom "sultim"(tai atstoja vandeni,nes jo nepilu).Supilu apkepusi farsa i puoda,dar truputi paverdu(nereikia kad kunkuliuotu),o galiausiai supjaustau marinuotus agurkelius ir idedu i puoda.suri itarkuoju tiesiai i lekstes,patiekiu su paskrudintu batonu.
skanaus nuotarukos kazkaip nepavyko ideti,gal ateity
QUOTE(ELlJA @ 2011 06 20, 20:08)
Pikantiška moliūgų sriuba:
Super receptukas, būtinai išbandysiu
QUOTE(ineffable @ 2011 05 27, 17:16)
As pradejau laikytis dietos ir sumasciau, kad reikia kazko silto, bet sveiko ir skanaus I vandeni sudejau bulves ir morkas, kai jos buvo faktiskai isvirusios sumeciau brokolius ir zirnelius. Idejau druskytes, prieskoniu (zoleliu visokiu) ir kai uzvire, viska sutryniau smulkintuvu Na, man tai nerealiai patiko ir bent karta i savaite darausi, o MB atsisake antra karta valgyti, nes sake, kad jam truksta rimto kazko ir tokios sriubos maista tik besikankinancioms dietininkems (man ) bet man laaaabai skanu I lekste idedu truputeli grietines, o daugiau - jokiu riebalu, tik grynos darzoves. Pabandykit
tada as amzina dietininke net grietines tokiom sriubom nenaudoju ir man labai skanu
Gal kuri Čili picoje esat valgiusios trintų pomidorų ir ryžių sriubą (berods taip vadinsai). Labai norėčiau receptuko