Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

mmmm, labai skaniai atrodo, tik galima toki blond klausima: kam tos manu kruopos? blush2.gif
Atsakyti
o cia kokosine spinatu sriuba. Kazkokiuose receptuose radau, buvo ivertinta 10 balu, ir tikrai galiu patvirtinti, kad tiek verta, nors siaip siu isvardintu darzoviu nesu megeja

Spinatu 2 pundeliai
svioestas 25g
svogunas,
2 sk cesnako
darzoviu sultinys 400 ml
ziediniai kopustai 700g
kokosu pienas 270 ml
tarkuotas muskatas
pipirai, druska

Nuplikyti spinatus verdanciu vandeniu ir nusausinti. Islydyti puode sviesta, jame pakepti svogunus, suberti cesnaka ir dar pakepti. Supilti sultini, berti ziedais susmulkinta kopusta, uzdengti ir palaukti kol uzvirs. Virti apie 8 min, sudeti spinatus ir dar pavirti keleta minuciu, pasudyti. Kai sriuba biski praves, sublenderiuoti. Vel puoda pakaitinti ant mazos ugnies, supilti kokosu piena, muskata, pipiru.

Skonis labai panasus kaip Kaune Kombo kavinej spinatu sriubos
Atsakyti
Gal kas turit dilgeliu sriubos recepta? 4u.gif
Siandien prisiskyniau ju pilna maiseli, labai uzsimaniau svieziu vitaminu biggrin.gif tai dabar galvoju, kaip cia isvirt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dingusi_diena @ 2011 04 08, 21:41)
Gal kas turit dilgeliu sriubos recepta?  4u.gif
Siandien prisiskyniau ju pilna maiseli, labai uzsimaniau svieziu vitaminu biggrin.gif  tai dabar galvoju, kaip cia  isvirt  g.gif


Dingusi_diena,

Jaunų dilgelių sriuba


Išverdame buljoną iš daržovių ir žalumynų,nukošiame.

Dilgėlės nuplikome,perpilame šaltu vandeniu,sukapojame.

Paimame v.š. sviesto ištirpiname,suberiame susmulkinta svogūną,pakepiname ir ,suberiame dilgėles,patroškiname,dažnai maišydamos.
Pakepiname miltus su sviestu,sudedame į dilgėles.
Sudedame į buljoną ,užviriname,paskaniname grietine.


Galima virti mėsišką buljoną,kokio norime.








Atsakyti
Dekui, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
mama dar miežinių kruopelių deda thumbup.gif
Atsakyti
Gal pasikartosiu,nepykit jei yra kas panasaus biggrin.gif .
Saltsriube skubantiems.
Prisipjaustyti pomidoru,agurku,gerai pasudyti.Viska uzpilti kefyru ir valgyti su karstomis bulvemis.
Labai skanu,nuolat darysiu,kai nebus laiko saltibarsciams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 06:56)
Norėčiau su Jumis pasidalinti labai skanios aštrios pomidorinės sriubytės receptu:
Receptas:
300g jautienos faršo;
Konservuoti pomidorai be odelės savo sultyse (vienas didelis 850g indelis, arba du po 400g);
Konservuotos raudonosios pupelės 400g;
1 nedidelis svogūnas;
2 skiltelės česnako;
1 nedidelis čili pipiras (aš parduotuvėje neradau, tai dėjau maltų aitriųjų raudonųjų paprikų);
1 nedidelė paprika;
Prieskonių pagal skonį;
Pomidorų padažas;
"Worcester" padažas;
Tabasco padažas.
0,5 kubelio jautienos sultinio.
Nedidelis gabalėlis fermentinio sūrio.

Paruošimas:
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame jautienos faršą ir kepiname ~10 minučių. Tuomet dedame į keptuvę smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepame dar 5 minutes.
Konservuotus pomidorus sumalame (aš perkošiau per sietelį) ir pilame į puodą, kuriame virsime sriubą. Smulkiai supjaustome papriką, česnaką (taip pat galima malti, o ne pjasutyti) ir beriame į puodą kartu su konservuotais pomidorais.
Taip pat kartu sudedame ir pakepintą jautienos faršą su svogūnais bei konservuotas raudonasias pupeles. Puodą statome ant vidutinės ugnies, visą masę gerai išmaišome, jei per sausa - galima įpilti šiek tiek vandens. Troškinant pilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius - druską, maltų pipirų, jautienos prieskonių ir pan. (pagal skonį). Ypatingai skonio prideda 0,5 kubelio jautienos sultinio. Aš dar pyliau "Walcester'io" ir Tabasco padažų.
Prieskoniais ir padažais paskanintą sriubą uždengiame dangčiu ir verdame dar 10 minučių.
Sriuba patiekiama su smulkiai tarkuotu sūriu ir česnakine bandele (galima pirkti parduotuvėje, arba pasigaminti patiems). Aš šį kartą naudojau tiesiog prancūzišką batoną.

SKANAUS smile.gif

user posted image

user posted image

P.s. Nuotraukos mano asmeninės.


O kiek reikia to Worchesterio padazo ideti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 31, 16:58)
Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
indelis lydyto sūrelio

Ule, kokį lydytą sūrelį dėjote? Ar tiktų toks „Panemunių pievų“?
Atsakyti
Prasom paragauti skanios ispaniskos sriubytes Gazpacho

3 riekes baltos duonos
8 pomidorai, supjaustyti kubeliais
1 agurkas, supjaustytas kubeliais
1 saldusis pipiras, supjaustytas kubeliais
1 mazas svogunas, supjaustytas kubeliais
2 cesnako skileles, susmulkintos
2 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. raudonojjo vyno acto(arba paprasto acto)
2 v.s. pomidoru pastos
druskos pagal skoni
1-2 st. salto vandens

Trecdali pomidoru, agurko, pipiro ir svoguno pasilikit velesniam laikui. Visus kitus produktus, isskyrus vandeni, sutrinkit blenderyje. Ipilkite norima kieki vandens ir padruskinkite. Saldykit saldytuve 1-2 valandas, pries paduodant pabarstykit pasiliktom darzovem.
user posted image

http://deliciouseuro...5/gazpacho.html
Atsakyti
Gazpacho -nuostabus vasariskas patiekalas:) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitaw @ 2011 05 12, 03:37)
Prasom paragauti skanios ispaniskos sriubytes Gazpacho

3 riekes baltos duonos
8 pomidorai, supjaustyti kubeliais
1 agurkas, supjaustytas kubeliais
1 saldusis pipiras, supjaustytas kubeliais
1 mazas svogunas, supjaustytas kubeliais
2 cesnako skileles, susmulkintos
2 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. raudonojjo vyno acto(arba paprasto acto)
2 v.s. pomidoru pastos
druskos pagal skoni
1-2 st. salto vandens

Trecdali pomidoru, agurko, pipiro ir svoguno pasilikit velesniam laikui. Visus kitus produktus, isskyrus vandeni, sutrinkit blenderyje. Ipilkite norima kieki vandens ir padruskinkite. Saldykit saldytuve 1-2 valandas, pries paduodant pabarstykit pasiliktom darzovem.
user posted image

http://deliciouseuro...5/gazpacho.html


labai geras receptukas,reiks butinai pasidaryt. thumbup.gif
Atsakyti