Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(1000inis @ 2011 02 08, 20:07)
as sriuba verdu ilgai, kol viskas persisunkia skoniu biggrin.gif  4u.gif be valandos man sriuba tik pieniska gaunasi biggrin.gif man net bulves nesuverda per 40 min g.gif

O ka ten virt taip ilgai? g.gif Barsciams pvz.imetu,i verdanti vandeni, farso frikadeles ir morkos griezinelius-paverdu 15 min,tada kubeliais pjaustytos bulves-dar 10min verdu,galu gale sukratau namie konservuotu burokeliu stiklainiuka i puoda.Palaukiu kol uzvirs ir valgom.Viso kokios 27-30min (cia viena is ilgiausiai verdamu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 02 21, 08:58)
O ka ten virt taip ilgai? g.gif Barsciams pvz.imetu,i verdanti vandeni, farso frikadeles ir morkos griezinelius-paverdu 15 min,tada kubeliais pjaustytos bulves-dar 10min verdu,galu gale sukratau namie konservuotu burokeliu stiklainiuka i puoda.Palaukiu kol uzvirs ir valgom.Viso kokios 27-30min (cia viena is ilgiausiai verdamu biggrin.gif )



man skaniau kai viskas suverda, trumpai virta sriuba, man, atskira tokia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2011 02 11, 19:58)
Merginos, prasau pagalbos Jusu smile.gif
Turiu saldytu grybu laaabai daug, vis ka nors sumastau, tai salto, tai karsto...
O gal kas nors daret is saldytu grybu (voveruskos, baravykai, ir labai daug visokiu minkstu grybu) sriuba? Mane ypac domina trinta tokiu grybu sriuba. Kaip gaunasi, ar skanu? Su pievagrybiais, tai viskas aisku, o cia saldyti lietuviski grybukai...  4u.gif

Laba, manau, kad lietuviški grybukai geriau už pievagrybius... Virk ir neabejok, kad bus neskanu...
Atsakyti
siandien viriau labai skania ir paprasta Sriuba su pievagrybiais Reikes 2l.sultinio(as naudojau is kubeliu grybu sultini)4 bulviu,2 lydyti sureliai,morka,svogunas,apie 200gr pievagrybiu,zalumynu,druskos.Smulkinta morka ir svoguna pakepinti,veliau sudeti smulkintus pievagrybius ir viska patroskinti apie 15min.I verdanti sultini sudeti pjaustytas bulves,pavirti apie 15min.,tada sudeti i puoda kepintas darzoves su pievagrybiais ir dar pavirti.Pries pabaiga sudeti tarkuotus surelius ir maisyti kol jie issilydys,sriuba pasudyti berti zalumynu.Skanaus!user posted image
Atsakyti
o as viriau saldzia sriuba:


isviriau dziov. slyvas su abrikosais (arba tik slyvas- oi, kad rukytu dabar gauciau thumbup.gif ) pasaldziau ir supylaiu krakmola, kad kaip kisielius skystimas gautusi;

valgom salta ar drungna, su grietine ar ledais thumbup.gif
Atsakyti
mm, uzsinorejau sitos sriubos su pievagrybiais bigsmile.gif jurga r, o kokius jus naudojot lydytus surelius? mildute tinka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blackberry @ 2011 03 18, 16:35)
mm, uzsinorejau sitos sriubos su pievagrybiais bigsmile.gif jurga r, o kokius jus naudojot lydytus surelius? mildute tinka? 4u.gif

kuo puikiausiai 4u.gif ir dar surelius galit supjaustyt kubeliais,o ne tarkuoti,juk vistiek reikia maisyt kol isilydo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga r: 19 kovo 2011 - 14:02
Praeitos savaitės projektukas - vegetariška trintų lęšių sriuba:
http://www.neblogas....a-lesiu-sriuba/
wub.gif
Atsakyti
Jurga r, labai skani sriubyte su pievagrybiais.šiandien garuoja ant mano pietų stalo biggrin.gif

Man grybų sriubos pačios skaniausios wub.gif

Gaila , kad seimoje ne visi jas mėgsta.
Atsakyti
šiandien irgi viriau Jurgos pievagrybių sriubą.
Tikrai skanu thumbup.gif
dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2011 03 26, 14:54)
Jurga r, labai skani sriubyte su pievagrybiais.šiandien garuoja ant mano pietų stalo biggrin.gif

Man grybų sriubos pačios skaniausios wub.gif

Gaila , kad seimoje ne visi jas mėgsta.

mano MB irgi nelabai patinka pievagrybiai,bet sia sriuba jis valge kuo puikiausiai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2011 03 26, 21:05)
šiandien irgi viriau Jurgos pievagrybių sriubą.
Tikrai skanu thumbup.gif
dėkui 4u.gif

smagu kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

user posted image



3 litrams vandens:

2 bulvės
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
keli šaukštai sviesto
indelis lydyto sūrelio
2 šaukštai manų kruopų
2 kubeliai sultinio
krapų, pipirų, druskos šiek tiek

Puode išlydome sviestą ir sudedame spaustą česnaką, pjaustytą svogūną, morką, bulves ir kopūstą, viską šiek tiek apkepiname.

user posted image

Pilame vandenį, verdame apie 10 min. Sijodami įmaišome manų kruopas, išmaišome ir dar paverdame 10 min.

user posted image

Sudedame prieskonius, lydytą sūrelį ir verdame apie 15-20 min. Pagardiname krapais.
Skanaus!!!

user posted image




Atsakyti