Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(1000inis @ 2011 02 08, 20:07)
as sriuba verdu ilgai, kol viskas persisunkia skoniu biggrin.gif  4u.gif be valandos man sriuba tik pieniska gaunasi biggrin.gif man net bulves nesuverda per 40 min g.gif


pastebėjau, kad ilgiau pavirus sriubą tikrai skanesnė
Atsakyti
Merginos, prasau pagalbos Jusu smile.gif
Turiu saldytu grybu laaabai daug, vis ka nors sumastau, tai salto, tai karsto...
O gal kas nors daret is saldytu grybu (voveruskos, baravykai, ir labai daug visokiu minkstu grybu) sriuba? Mane ypac domina trinta tokiu grybu sriuba. Kaip gaunasi, ar skanu? Su pievagrybiais, tai viskas aisku, o cia saldyti lietuviski grybukai... 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, prašau patarkit kokius prieskonius naudoti, ar ka dėti, kad sriubytė įgautų gražią spalvą? ax.gif

mėgstu virti ir (nesigiriant) tikrai skanios mano sriubytės būna, bet problemėlė doh.gif
labai mėgstu prieskonius ax.gif bigsmile.gif bet kai jų pridedu, tai sriuba gaunasi labai ne estetiškos spalvos g.gif blush2.gif o be jų tai ir skonio "nebus"

kokius jūs naudojate, kad butų mažiau visokios chemijos ir negadintų spalvos?
Atsakyti
QUOTE(Clarion Mergyte @ 2011 02 14, 19:22)
Mergaitės, prašau patarkit kokius prieskonius naudoti, ar ka dėti, kad sriubytė įgautų gražią spalvą?  ax.gif

mėgstu virti ir (nesigiriant) tikrai skanios mano sriubytės būna, bet problemėlė  doh.gif
labai mėgstu prieskonius  ax.gif  bigsmile.gif  bet kai jų pridedu, tai sriuba gaunasi labai ne estetiškos spalvos  g.gif  blush2.gif o be jų tai ir skonio "nebus"

kokius jūs naudojate, kad butų mažiau visokios chemijos ir negadintų spalvos?

verdu sultinį naminį, tai jis savaime graažios spalvos gaunasi, nebent iš jautienos, taai būna tamsesnis, o prieskoniai, tai žolelės, česnakas į kai kuras sriubas, grybų sultinio kūbeliai, susišaldau pati , kai verdu dž. baravykus, druska, pipirai (naudoju baltuosius), dar dėl skonio dedu svogūno virdama sultinuko, arba saliero, petražolės šaknį, niekada nebūna sriuba neskanios spalvos smile.gif
O kokius ir kiek prieskonių dedat?
Atsakyti
Meksikietiška sriuba
sriuba
reikia
faršo. ~500g
viena paprika
vienas svogunas
vienas indelis marinuotų pupelių
pomidorų 2vnt.
1kubelis vištienos sultinio
1skiltelė česnako
vienas stiklainis pomidorų padažo.
faršą pakepinti su susmulkintais svogūnais, paprika. suberti pupeles ir pomidorus su nuluptom skurelėm. paprieskuoniuot.(aš bėriau šiek tiek čili pipirų). kai jau faršas iškeps suberti pomidorų padažą ir dar kokias 5minutes patroškinti. tada viską suberti į katiliuką ir užpilti viena stikline vandenyje ištirpinto sultinio. pavirti ~5min. na ir galiausiai susmulkinti sriubą smulkintuvu, o jei jo neturi ir taip gaunas labai skanu. ant viršaus pabarstyti sūrio ir valgyti su picos paplotėliai.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Clarion Mergyte @ 2011 02 14, 19:22)
Mergaitės, prašau patarkit kokius prieskonius naudoti, ar ka dėti, kad sriubytė įgautų gražią spalvą?  ax.gif

mėgstu virti ir (nesigiriant) tikrai skanios mano sriubytės būna, bet problemėlė  doh.gif
labai mėgstu prieskonius  ax.gif  bigsmile.gif  bet kai jų pridedu, tai sriuba gaunasi labai ne estetiškos spalvos  g.gif  blush2.gif o be jų tai ir skonio "nebus"

kokius jūs naudojate, kad butų mažiau visokios chemijos ir negadintų spalvos?

Dėkit saldžios raudonosios paprikos, arba ciberžolės, arba kokį špinato lapą 4u.gif
Atsakyti
Niekad neatkreipus demesio i negrazia sriubos spalva schmoll.gif nesuprantu net apie ka kalba eina doh.gif nugi ant sviesto pasikepini bulves, svoguna ir va jau gelsva spalva igauta thumbup.gif

London Particular 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vyšninė @ 2011 02 14, 21:19)
verdu sultinį naminį, tai jis savaime graažios spalvos gaunasi, nebent iš jautienos, taai būna tamsesnis, o prieskoniai, tai žolelės, česnakas į kai kuras sriubas, grybų sultinio kūbeliai, susišaldau pati , kai verdu dž. baravykus, druska, pipirai (naudoju baltuosius), dar dėl skonio dedu svogūno virdama sultinuko, arba saliero, petražolės šaknį, niekada nebūna sriuba neskanios spalvos smile.gif
O kokius ir kiek prieskonių dedat?



megstu aštresnes, tai dažniausiai pipiriukai tamsus doh.gif ir paprikos (orandžiniai)
ir kaikurie jūsų paminėti... jaučiu teks pasidairyti baltųjų pipirų... ir nebedet paprikų, bent jau retkarčiais...
Papildyta:
QUOTE(Spurgitta @ 2011 02 15, 12:22)
Dėkit saldžios raudonosios paprikos, arba ciberžolės, arba kokį špinato lapą  4u.gif



va, kaip tik paprikos ir gaunasi nelabai kokia spalvike... bet špinatai tai tikrai neblogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(||Indrute|| @ 2010 08 02, 14:35)
Sveiki, galiu ir as pasiulyti savo sriubyte kuria visi labai giria.

Taigi...
reiktu:
1 didelio poro,
3 dideliu svogunu,
200g farso,
2,5 indeliu lydyto surelio(paprasto be priedu),
pipiru drusko baziliko ir mairuno

taigi farsa dedame i keptuve ir kepame kol lengvai apskrus,pabarstome pipirais ir druska tuomet supjaustome pora i keturias dalis ir susmulkiname, dedam i keptuve troskiname kol suminkstes po kokiu 10 min dedame taip pat supjaustyta svoguna ir vel troskiname kol ir porai ir svogunai bu minksti. Galime ipilti truputeli vandens. Velgi truputeli druskos ir pipiru. Kai suminsteja darzoves ipilkime vandens apie litra. Ji turi buti tirsta. Kuomet vanduo uzverda reikia po truputeli vis maisant deti lydyta sureli. Kai suris issilydo ir vanduo uzverda pabarstykite baziliku ir mairunu. viskas. skanaus. thumbup.gif

tikrai paprasta ir beprotiskai skanu. drinks_cheers.gif

Jei kam kils klausimu rasykit i az.

Sia sriuba verdu jau labai daug metu Tik truputeli kitaip

Dedu pora dideli
Dedu farso apie 300g (JI dedama i puoda pakepinu )
Dedu bulviu dedu morka tarkuota
Ir indeli lydito surio
Poras dedasi ant pat galo ,kad tik apvyrtu Farsas tada kai jau apvire darzoves (Morka ,Bulve) Suris Visai jau gale kai isvyre sriuba Ji reike maisyti kol istirps mirksiukas.gif Tikrai liuks skonis Verta paragauti mirksiukas.gif

QUOTE(*Passion* @ 2011 02 11, 19:58)
Merginos, prasau pagalbos Jusu smile.gif
Turiu saldytu grybu laaabai daug, vis ka nors sumastau, tai salto, tai karsto...
O gal kas nors daret is saldytu grybu (voveruskos, baravykai, ir labai daug visokiu minkstu grybu) sriuba? Mane ypac domina trinta tokiu grybu sriuba. Kaip gaunasi, ar skanu? Su pievagrybiais, tai viskas aisku, o cia saldyti lietuviski grybukai...  4u.gif

g.gif As ir turiu misko grybu g.gif Sendiena galvosiu kokia nors nauja MISKO GRYBU SRIUBA lotuliukas.gif mirksiukas.gif

O pastoviai verdu tokia

Isverdu sultini (Vistienos dazniausei)

Dedu
Morka tarkuota
bulviu (Nemazai)
Perliniu kruopyciu
Petrazoliu
Na ir prieskoniuku kokiu sugalvoju

Supjaustau grybus (Atsildzius) ir pakkepinu su svogunais O po to suverciu i sultini ,kada jau yra isvirusios kruopos ir darzoves Dar paverdu kol apvirs grybai
Jei norisi tryntos ,sutrinu su blenderiu ar paprasta bulviu trintuve Kuo daugiau zalumynu prieskininiu tuo sriuba gaunasi skanesne
SKANAUS
Einu kurti nauja grybu sriuba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Clarion Mergyte @ 2011 02 14, 19:22)
Mergaitės, prašau patarkit kokius prieskonius naudoti, ar ka dėti, kad sriubytė įgautų gražią spalvą?  ax.gif

mėgstu virti ir (nesigiriant) tikrai skanios mano sriubytės būna, bet problemėlė  doh.gif
labai mėgstu prieskonius  ax.gif  bigsmile.gif  bet kai jų pridedu, tai sriuba gaunasi labai ne estetiškos spalvos  g.gif  blush2.gif o be jų tai ir skonio "nebus"

kokius jūs naudojate, kad butų mažiau visokios chemijos ir negadintų spalvos?


Ziurint, kokia spalva jums yra negrazu smile.gif O siaip tai spalva galima zalumynais "paslepti" - krapai, petrazoles zalios.
Atsakyti
QUOTE(Clarion Mergyte @ 2011 02 15, 21:36)
megstu aštresnes, tai dažniausiai pipiriukai tamsus  doh.gif  ir paprikos (orandžiniai)
ir kaikurie jūsų paminėti... jaučiu teks pasidairyti baltųjų pipirų... ir nebedet paprikų, bent jau retkarčiais...
Papildyta:
va, kaip tik paprikos ir gaunasi nelabai kokia spalvike... bet špinatai tai tikrai neblogai smile.gif

dėl aštrumo, čilį dedu maltą, negadina jis man sriubos, o balti pipirai man labai patinka smile.gif ir salotose, ir baltuose padažuose vaizdo negadina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 02 18, 13:55)
Ziurint, kokia spalva jums yra negrazu  smile.gif O siaip tai spalva galima zalumynais "paslepti" - krapai, petrazoles zalios.


na taip, ne visiems ta pati spalva gali atrodyti negrazi doh.gif doh.gif
bet pavirsiuje plaukiojanciais zalumynais cia gal ir neblogas sumanymas mirksiukas.gif
Atsakyti