Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos ,sriubytės

QUOTE(Neringasha @ 2011 01 31, 18:13)
Pasidalinkite patirtimi, kaip isvirti sriuba be tu dirbtinu bulijonu? kiek kartu viriau ir pagal receptus ir pati, nu man gaunasi be skonio, ir dedu priekoniu naturaliu nu bet ner skonio ir viskas, nesuprantu kaip is to kaulo jus isgaunat skoni? smile.gif

Yra ekologiski kubelai,tik brangu baisiai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Neringasha @ 2011 02 02, 16:20)
Turbut, taip ir yra. Na jei jus sakot kad turi gautis, savaitgali vel virsiu ir bandysiu deti prieksoniu. O kokius jus dazniausiai naudojate? Ar dedate ciobrelius, bazilikus i sriuba?

As dedu dziovintus:maltus lauro lapus,krapus,petrazoles,maltas salieru saknis,salieru lapelius.Dar juod.pipiru iberiu
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2011 01 31, 18:13)
Pasidalinkite patirtimi, kaip isvirti sriuba be tu dirbtinu bulijonu? kiek kartu viriau ir pagal receptus ir pati, nu man gaunasi be skonio, ir dedu priekoniu naturaliu nu bet ner skonio ir viskas, nesuprantu kaip is to kaulo jus isgaunat skoni? smile.gif


As sultini verdu is mesos be kaulu. Man skaniausias sultinys gaunasi is vistos kulseliu be kaulo arba jautienos be kaulo. Kauluose kaupiasi toksinai, taigi, kaulu nuovira nera labai sveika daznai vartot, taciau retkarciais pasimegaut, zinoma, kad galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2011 02 02, 05:18)
na pvz verdat vistiena, imeti kaulus arba kulsi, iberiat prieskoniu ir jums gaunasi skani? man tai vis tiek truksta skonio...ka tokiu atveju darote? O kaulus sriubai naudojat jautienos ar kiaulienos, ar nera skirtumo?

as visada ar tai vishtyte, ar kauliukus, itrinu ivairiom zolelem, pipirais, kitais prieskoniais 4u.gif cia jau minimum ish vakaro 4u.gif tada, svogunas, cesnakas, morkyte, salieras 4u.gif pakepinu, dedu mesyte, pilu vandenuka ir dadedu smulkintu petrazoliu, kitu patinkanciu prieskoniu ir t.t. tada ar tai burokeliu/raugintu kopustu/agurku/pomidoru ir t.t. cia jau priklauso kokia sriubyte verdu 4u.gif
Atsakyti
Aš tai darau tokią paprastą, bet tikrai skanią. Reikės kalafioro, svogūno, lygiomis dalimis pieno ir daržovių sultinio, sauja graikinių riešutų,, druskos, pipirų. Sultiny išverdu kalafiorą ir susmulkintą svogūną, tada pilu pieną ir riešutus. Dar truputį paverdu. Viską sutrinu su blenderiu. Pasūdau, papipirinu ir dar užberiu riešutų smulkintų. mirksiukas.gif
Atsakyti
labai skani kalafioru sriuba tarkuotu bulviu kleckučiais , reikia pasidaryt kleckucius /kaip cepelinu tesla/ į verdanti vandeni sudeti kalafiorus , kleckucius , paspirginti sonines su porais, virti kol isvirs kleckuciais gale sudeti lydyta sūrelį , jai reikia uzbalinti grietinele , labai skani sriuba mes vadiname ''durniukų'' sriuba , nes bulviniai kleckučiai be mėsos vadinami durniukais.
Atsakyti
Išbandyta čili/meksikietiška gal greičiau sriubytė thumbup.gif

Reikės:
400gr. jautienos faršo
3 pomidorai
Indelis pupeliu Bonduelle su čili padažu
4 skiltelės česnako
Tarkuoto fermentinio ar panašaus sūrio
Tortilijų prieskonių

Gaminimas:
pomidorus supjaustyti kubeliais ir puode pakepti be jokio riebalo. Tuomet dedam faršą ir maišant troškinam. Dedam pupeles su visu skysčiu, viską verdam 10 min ant mažos ugnies. Vėliau dedam česnaką (perpjauti skilteles per puse ar smulkiau) ir prieskonius. Dar paverdam 4 min.

Patiekti:
atskirai i dubenėlį dedam tarkuoto sūrio 1-2 valgomus šaukštus su kaupu ir ant viršaus užpilam sriubytę.

Skanaus! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2011 01 31, 18:13)
Pasidalinkite patirtimi, kaip isvirti sriuba be tu dirbtinu bulijonu? kiek kartu viriau ir pagal receptus ir pati, nu man gaunasi be skonio, ir dedu priekoniu naturaliu nu bet ner skonio ir viskas, nesuprantu kaip is to kaulo jus isgaunat skoni? smile.gif


As tai dedu naturaliu prieskoniu, ale vegeta, is aliejus.com parduotuves:)
Atsakyti
as sriuba verdu ilgai, kol viskas persisunkia skoniu biggrin.gif 4u.gif be valandos man sriuba tik pieniska gaunasi biggrin.gif man net bulves nesuverda per 40 min g.gif
Atsakyti
O tai kam jos turi būti suvirę? man kaip tik skaniau, kai gabaliukai sriuboj ir jų skoniai jaučiasi, o ne marmalynė blush2.gif trintą darau labai retai, žirnienę arba cukinijų, kai daug būna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyšninė: 08 vasario 2011 - 19:30
Vakar viriau trintą rūgštyniu sriubą su lašiša.

Receptukas yra paimtas {mamos receptai.lt}

Kai perskaičiau pagalvojau,koks ydomus derinukas,bet vistik išbandžiau.
Aišku recepte reikia naudoti šviežias rūgštynias{bet kur dabar jų bepaimsi,naudojau konservuotas savo}

Ir,taip reikia:
bulvių,svogūno,morkos,poro,svogūno laiškų,{neturėjau}
grietinėlės,lašišos,sviesto,pipirų,veršienos sultinio{naudojau vištienos}šv. rūgštynių

Susmulkiname daržoves.
Svogūną{nenaudojau},porą ir morką pakepiname svieste,papipiriname,pasūdome.
Suberiame į puodą ir užpilame sultiniu ir verdame 20min.ant silpnos ugnies.
Daržoves sublenderiuojame.
Rūgštynias su grietinėle taip pat sublenderiuojame.
Viską sudedame į indą, užverdame.

Lašišą supjaustome juostelėmis sudedame į dubinėlius ir užpilame trinta sriuba.

Įberiame svogūno smulkintų laiškų,jeigu reikia įpilame grietinėlės.
Man patiko,pabandykite ir jūs. 4u.gif
Atsakyti
Siupinine sriubyte
user posted image


Reikes:
jautienos zalios
pienisku desreliu
rukytos mesos(as naudojau kumpeli ir desra rukyta)
saujos juodu alyvuogiu
3 didesniu ar 8 mazu marinuotu agurkeliu
svogunas
morka
pomidoru padazo (ar konservuotu pomidoru)
prieskoniu
v.sauksto miltu


Jautiena supjastom mazesniai gabaliukais(greiciau bus),nuverdam,isplaunam,ipilam salto vandens ir verdam sultini.Tuo metu galima viska susipjaustyt kaip nuotraukoj
user posted image

jautienai ipusejus virti,isgriebiam ja,atsausinam,smulkiai supjaustom.I verdanti vandeni dedam agurkus,alyvuoges,rukytas mesytes ir jautiena.As ipilu dar slakeli skyscio nuo marinuotu agurku.Kol verda,keptuveje ant sviesto apkepinam smulkinta svoguna ir morka,dedam sauksta miltu,ismaisom,apkepinam ir pilam pomidoru padaza ar sublenderiuotus konservuotus pomidorus.Po poros minuciu visa sia nelabai simpatiska mase pilam i musu sultini ir gerai ismaisom.Beliko tik sudet desreles,paragaut,pareguliuot prieskonius.Isjungiam,imetam pora skilteliu citrinos ir paliekam uzdengta keliolika minuciu.Skanu su grietine
Atsakyti
QUOTE(safranas.sss @ 2011 02 03, 08:27)
Aš tai darau tokią paprastą, bet tikrai skanią. Reikės kalafioro, svogūno, lygiomis dalimis pieno ir daržovių sultinio, sauja graikinių riešutų,, druskos, pipirų. Sultiny išverdu kalafiorą ir susmulkintą svogūną, tada pilu pieną ir riešutus. Dar truputį paverdu. Viską sutrinu su blenderiu. Pasūdau, papipirinu ir dar užberiu riešutų smulkintų.  mirksiukas.gif


as siandien viriau jusu sriubyte, neturejau riesutu, bet ir be ju laaaabai skanu buvo ir tikrai labai paprasta thumbup.gif wub.gif aciu uz receptuka mirksiukas.gif
Atsakyti