Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(Karusia @ 2010 11 27, 11:35)
kai pagalvoju, kiek braškei leidžiama... verkti - prašom, jei norisi... skiriu verkimą ir 'verkimą". atsiprašinėti tūkstančius kartų - prašom, tik nekartok to kasdien. lipti į lovą - taip, migdau - taip, dainuoja ištisai (brolienė sakė išsikraustytų iš proto nuo ištisinio unsure.gif ) Tikrai lepūnėlė smile.gif . Bet kaip pati suvokiu, daug ką leidžiu kaip hiperkompensaciją - ji dar neatsibuvo mažu vaiku, o kitąmet į  mokyklą doh.gif tai gal geriau šiemet ant mano galvos... lai dar pasidžiaugia nerūpestinga vaikyste...
reikalavimai - atskira tėkme...

nežinau, ar čia jau tikrai kokia hiperkompensacija smile.gif . aš sakyčiau, jog tai paprasčiausias buvimas su vaiku ir leidimas vaikui būti tik vaiku. Karusia, čia reičiau tas toks gilus suvokimas- kad tu ir ji- jūs esat viena kitos, jūs šeima. Jūs abi tai, ko kiekviena norėjote ir ieškojote. Aš , bent jau, tai visa tai savyje vadinu taip. Ir vadinau. Bet kokiu atveju, visa tai yra nepaprastai gera, ir atėjimas, ir prisiglaudimas, ir...viduj giliai labai daug visko paliečia. Supratimas tas, kad jie jo/ų nebūtų buvę, beveik nieko gyvenime nebūčiau sužinojus. Tas toks abipusis dalinimasis- aš tau- tu man, tas ryšys, na žodžiais nenusakomas, yra labai labai gera.
Ką aš tau galiu pasakyt, nu skaitau ir džiaugiuosi, kaip labai gražiai judvi viena į kitą einat. ražus, mielas, ir artimas tas ėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 11 27, 11:35)
kai pagalvoju, kiek braškei leidžiama... verkti - prašom, jei norisi... skiriu verkimą ir 'verkimą". atsiprašinėti tūkstančius kartų - prašom, tik nekartok to kasdien. lipti į lovą - taip, migdau - taip, dainuoja ištisai (brolienė sakė išsikraustytų iš proto nuo ištisinio unsure.gif ) Tikrai lepūnėlė smile.gif . Bet kaip pati suvokiu, daug ką leidžiu kaip hiperkompensaciją - ji dar neatsibuvo mažu vaiku, o kitąmet į  mokyklą doh.gif tai gal geriau šiemet ant mano galvos... lai dar pasidžiaugia nerūpestinga vaikyste...
reikalavimai - atskira tėkme...

o kaip jus migdot vaikus? as niekad nemigdziau. pamenu savo vyresnele, ji buvo gan rami, tai pasupuodavau vezimuke ir uzmiega. kai ugtelejo... pati uzmigdavo. uzgesindavau sviesa, zaisliukas po ranka ir uzmiega.

karta buvom sveciuose. jau sugulus vaikuciam i lovas, maniske pareiske, kad gesintumem sviesa, nes trukdo miegot. kitas vaikutis negali miegot be sviesos, baugu... teko po antklode lyst kad nebutu sviesos biggrin.gif Tas pats su mazyle. Nemigdziau. Bet su sese vakarais nuveikdavo ir tebeveikia... smile.gif ir tai jau budavo ir tebesa didziausios paslaptys judvieju 4u.gif

Mano mazyle 1 metais anksciau pradejo eiti i mokykla. Mazu vaiku nebelabai gaunasi pabuti. verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas
aš saviškei skaitau prieš miegą,arba ji man pasakoja ką nors.O ryte atbėga į mūsų lovą pasidžiaugt.
Dabar įpusėję "Smarkuolė Gilė Hopkins" -man didžiausias atradimas,bet kartais gerklę gniaužia ašaros beskaitant.Ši knyga turėtų būti privaloma visiems globėjams.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 11 26, 17:56)
Vistik, neagituosiu labai. O norėčiau. Ir Fėjai sveika būtų savarankiškėti. Aš apie laiko neturėjimą,ir apie pirmokus.  Tai taip ir tau. Sunku keisti nusistovėjusį, patogų gyvenimą. Bet šiuo atveju tie nepatogumai laikini.

Mano Fėja tikrai labai savarankiška, ir sūnus toks pats, kas jiems belieka kai tėvai dirba. smile.gif Ji jau seniai arbatos pasidaro, sumuštinį susitepa, apsirengia, nusirengia, žino namų taisyklės ir žino ką reikia daryti, kur ką uždaryti, ką atidaryti, ką išjungti,ką įjungti, abu gi per vasarą sėdėjo, abu valgyt darėsi, vienas kitą prižiūrėjo ir t.t. Palyginu su kitais vaikais, tai mano tikrai savarankiški. O dar Fėja kitais metais mobiliaką į rankas ir į muzikos mokyklą eis. Ir žinau kad nueis nuo taško A į tašką B, be jokių bėdų, ji tokia jau yra.
Bet va dėl mokslo tiksliau rašymo ir skaitymo, su ja reikia sėdėti, čia ji viena negali nieko. Kadangi jei bus parašytas žodis ,,namai,,-tai perkaitys pradžią, nutars pati kokia pabaiga, perkaitys ,,namas,, ir viskas. Ir taip su visais žodžiais pradžią perskaitė ir varo bet kaip toliau. Reikia taisyti, ir rašyti ji viena nemoka, jai reikia diktuoti žodžius tada ji rašo.

Penktadienį gavo P (puiku) už skaitymą, o visada buvo tik S, M , tai juodo darbo rezultatas, mokytoja gyrė, sakė, tikrai jau pasiekė viduriuką, o buvo tikrai prastai.

QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 26, 18:11)
man Vistik pasakojimas apie Fėją kelia mintį,kad vaikas ją tiesiog savinasi(tik neįsižeisk,nekritikuoju,tiesiog samprotauju 4u.gif  )

QUOTE(alfija @ 2010 11 26, 18:17)
Virvutes Fėja veja iš Vistik, va ką ji daro.

Ale tai ką man daryti?

QUOTE(laureta @ 2010 11 28, 07:39)
o kaip jus migdot vaikus? as niekad nemigdziau. pamenu savo vyresnele, ji buvo gan rami, tai pasupuodavau vezimuke ir uzmiega. kai ugtelejo... pati uzmigdavo. uzgesindavau sviesa, zaisliukas po ranka ir uzmiega.

Aš nežinau, bet na parsivedžiau į savo namus mažą, išgasdintą žvirblį, kuriai reikia mamos, ir taip- žaislą į rankas, duris uždarau. Na aš negalėjau taip, aš dabar dar ją pamigdau, na atsigulam ir šnibžda ji man ten visokius savo reikalus, ką per dieną veikė. Tie tokie ,,minkšti '' vakarai labai suartina. Kažkaip pas mus pasakos ,,neina'' nei sūnus, nei Fėja vakarais nenori jų, bandžiau pavyzdingai paskaityti, bet ai pradeda pasakoti kažką, matau kad neįdomu, gal aš skaityt nemoku, biggrin.gif pas mus su abiem vaikais geriausia, tai prieš miegą jie susirango pas mus ir pasipasakoja vienas per kitą, ką veikė, ką matė, gal kokia bėda yra, gal kažko nesuprato, gal nespėjo dieną paklausti, ar papasakoja ką veikė, ką pridirbo klasiokai,na pasijuokiam, mes papasakojam, va taip pas mus vakarai.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 11 29, 09:21)

Penktadienį gavo P (puiku) už skaitymą, o visada buvo tik S, M , tai juodo darbo rezultatas, mokytoja gyrė, sakė, tikrai jau pasiekė viduriuką, o buvo tikrai prastai.
Ale tai ką man daryti?

na va matai kaip gerai. Svarankiški, gali, moka, išeina - reiškia tos vietos mažesniam kaip ir yra. smile.gif Sočiai.
O dėl rašymo ir skaitymo tai Fėja daro taip, kaip daro dauguma vaikų. Nieko nuostabaus. Išmoks ir skaityti ir rašyti. Tikrai nereiks su ja sėdėti dėl to iki dvyliktos klasės. smile.gif Tikrai tai ne priežastis atsisakyti vaiko smile.gif . Tarkim tu laukiesi, nei rinktumeisi negimdyti, kad Fėja dar neskaito puikiai biggrin.gif
Baimes, kad nesugebėsi mylėt, baimes prieš nežinią koks tas vaikas, kokis jo galimos paveldėtos ligos suprantu labiau. Ir kadangi per netyčia prisiminiau ką ta sesė gali būti paveldėjus taip labai ir neagituoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 11 29, 10:52)
na va matai kaip gerai. Svarankiški, gali, moka, išeina - reiškia tos vietos mažesniam kaip ir yra. smile.gif Sočiai.
O dėl rašymo ir skaitymo tai Fėja daro taip, kaip daro dauguma vaikų. Nieko nuostabaus. Išmoks ir skaityti ir rašyti. Tikrai nereiks su ja sėdėti dėl to iki dvyliktos klasės. smile.gif Tikrai tai ne priežastis atsisakyti vaiko smile.gif . Tarkim tu laukiesi, nei rinktumeisi negimdyti, kad Fėja dar neskaito puikiai biggrin.gif
Baimes, kad nesugebėsi mylėt, baimes prieš nežinią koks tas vaikas, kokis jo galimos paveldėtos ligos suprantu labiau. Ir kadangi per netyčia prisiminiau ką ta sesė gali būti paveldėjus taip labai ir neagituoju smile.gif

Vietos, tai tikrai yra, gi į rekonstruotą namą jau kraustomės. biggrin.gif
Šiaip Fėjai tai matematika puikiai, muzika, pasaulio pažinimas, o jau dailė tai ir vis, iš šių dalykų tik P. Dar mokytoja sako, kad bene vienintelė labai daug dirba, viską padaro kiek reikia, ir dar daugiau, niekada nesusiraukia, kad kažką daryti reikia, nori dar ir dar.
Matai jei laukčiausi, tai būtų galimi trys metai atostogų. Viskas kitaip.
Būtent, mano žiniomis ta sesė turi sveikatos problemų, kokių tiksliai nežinau,bet ir mano Feja jų daug turėjo, buvo tų ligų prirašyta, o šiaip tai realiai, tai labai sveikas vaikas. Net visokiom peršalimo ligom suserga kokį kartą, per du metus. Sveika ji pas mus. Aš visada tikėjau,kad ji pakils ir eis, pasieks, išmoks, pasivys, padarys ir t.t., taip ir yra.
Alfija, baik agituoti, smile.gif nu ir taip širdelę graužia, apipirkau Feją savaitgalį, išpusčiau, kaip princesę-džinsai, tunika, batai, striukė madinga pagal jos skonį, ir galvoju, va ji aprūpinta, o sesė ... Oi kad kas nors ją globoti paimtų...Kad tik geri žmonės...
Žinai,kas man keisčiausia, kad nei viena VTAT man taip ir nepaskambino, sužinojau tai pati. Na nors informuotų, papasakotų, kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 11 29, 11:44)
.
Alfija, baik agituoti,  smile.gif nu ir taip širdelę graužia, apipirkau Feją savaitgalį, išpusčiau, kaip princesę-džinsai, tunika, batai, striukė madinga pagal jos skonį, ir galvoju, va ji aprūpinta, o sesė ... Oi kad kas nors ją globoti paimtų...Kad tik geri žmonės...
Žinai,kas man keisčiausia, kad nei viena VTAT man taip ir nepaskambino, sužinojau tai pati. Na nors informuotų, papasakotų, kas ir kaip.

Na va kokia šaunuolė. Viskas su tais mokslais bus gerai.
O kad neskambino tikrai labai keista g.gif tai al jie iš anksto parinko kitus globėjus, arba gal į įvaikinimo sąrašus įtraukė. Bet šiaip tai turėtų informuoti tave vis vien. Nu taip labai neagituoju, bet pagalvoti verta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2010 11 25, 08:31)
Tikrai su dviejais mazyliais ,tai ne viena auginti...Sunku..

Austuli,tu juk ne du augini...visus keturis:)aisku tavo vyresnieji jau beveik suauge doh.gif /reikalaujantys atskiro "priejimo"/
bet juokai juokais,cia net masinos"paprastos" nebeuztenka,ane blink.gif
Atsakyti
Atrodo ir pas mus atsėlina spendimas. Trečias dar gimdytojos pilvelyje. Jai ne tiek daug virš 20. Man baugu, visų surinkt nepajėgsiu...kvaila krimstis dėl to, kas bus, bet kirminas graužia...
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 11 30, 22:22)
Austuli,tu juk ne du augini...visus keturis:)aisku tavo vyresnieji jau beveik suauge  doh.gif  /reikalaujantys atskiro "priejimo"/
bet juokai juokais,cia net masinos"paprastos" nebeuztenka,ane blink.gif

Vyresnieji mano nuostabus vaikai..Labai supratingi ir tolerantiski..Aplink juos sokineti nereikia..na neskaitant buitinius dalykus..na bet mazyliai doh.gif biggrin.gif siaip ir Akvile saunuole..Didziausias baisunas musu seimoje yra mazylis biggrin.gif va tas tai mane issunkia iki begalybes..na o masina mano septynviete..telpam biggrin.gif
Atsakyti
papasakosiu gerą Kalėdinę istoriją :
Mergyčių aš negausiu,nes visus tos šeimos vaikučius išsidalino giminės.Nesibadydami pirštais,neieškodami kaltų ir neteisdami.Giminės-plačiąja prasme,nes vieni vaikai gyvens pas vieno sugyventinio gimines,kiti-kito,trečius priglaus mamos gentainiai.Visi bendraus tarpusavyje,kad nenutrūktų emociniai ryšiai tarp brolių ir seserų.Taip gražiai ir teisingai viskas.Taip,kaip turėtų būti VISADA.Tada "švogerių" krašte išnyktų vaikų namai ir nebūtų gėda prieš pasaulį,kad tokia maža tauta leidžia sau mėtyti savo vaikus.
Atsakyti
Super thumbup.gif
Atsakyti