QUOTE(alfija @ 2010 11 26, 17:56)
Vistik, neagituosiu labai. O norėčiau. Ir Fėjai sveika būtų savarankiškėti. Aš apie laiko neturėjimą,ir apie pirmokus. Tai taip ir tau. Sunku keisti nusistovėjusį, patogų gyvenimą. Bet šiuo atveju tie nepatogumai laikini.
Mano Fėja tikrai labai savarankiška, ir sūnus toks pats, kas jiems belieka kai tėvai dirba.

Ji jau seniai arbatos pasidaro, sumuštinį susitepa, apsirengia, nusirengia, žino namų taisyklės ir žino ką reikia daryti, kur ką uždaryti, ką atidaryti, ką išjungti,ką įjungti, abu gi per vasarą sėdėjo, abu valgyt darėsi, vienas kitą prižiūrėjo ir t.t. Palyginu su kitais vaikais, tai mano tikrai savarankiški. O dar Fėja kitais metais mobiliaką į rankas ir į muzikos mokyklą eis. Ir žinau kad nueis nuo taško A į tašką B, be jokių bėdų, ji tokia jau yra.
Bet va dėl mokslo tiksliau rašymo ir skaitymo, su ja reikia sėdėti, čia ji viena negali nieko. Kadangi jei bus parašytas žodis ,,namai,,-tai perkaitys pradžią, nutars pati kokia pabaiga, perkaitys ,,namas,, ir viskas. Ir taip su visais žodžiais pradžią perskaitė ir varo bet kaip toliau. Reikia taisyti, ir rašyti ji viena nemoka, jai reikia diktuoti žodžius tada ji rašo.
Penktadienį gavo P (puiku) už skaitymą, o visada buvo tik S, M , tai juodo darbo rezultatas, mokytoja gyrė, sakė, tikrai jau pasiekė viduriuką, o buvo tikrai prastai.
QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 26, 18:11)
man Vistik pasakojimas apie Fėją kelia mintį,kad vaikas ją tiesiog savinasi(tik neįsižeisk,nekritikuoju,tiesiog samprotauju

)
QUOTE(alfija @ 2010 11 26, 18:17)
Virvutes Fėja veja iš Vistik, va ką ji daro.
Ale tai ką man daryti?
QUOTE(laureta @ 2010 11 28, 07:39)
o kaip jus migdot vaikus? as niekad nemigdziau. pamenu savo vyresnele, ji buvo gan rami, tai pasupuodavau vezimuke ir uzmiega. kai ugtelejo... pati uzmigdavo. uzgesindavau sviesa, zaisliukas po ranka ir uzmiega.
Aš nežinau, bet na parsivedžiau į savo namus mažą, išgasdintą žvirblį, kuriai reikia mamos, ir taip- žaislą į rankas, duris uždarau. Na aš negalėjau taip, aš dabar dar ją pamigdau, na atsigulam ir šnibžda ji man ten visokius savo reikalus, ką per dieną veikė. Tie tokie ,,minkšti '' vakarai labai suartina. Kažkaip pas mus pasakos ,,neina'' nei sūnus, nei Fėja vakarais nenori jų, bandžiau pavyzdingai paskaityti, bet ai pradeda pasakoti kažką, matau kad neįdomu, gal aš skaityt nemoku,

pas mus su abiem vaikais geriausia, tai prieš miegą jie susirango pas mus ir pasipasakoja vienas per kitą, ką veikė, ką matė, gal kokia bėda yra, gal kažko nesuprato, gal nespėjo dieną paklausti, ar papasakoja ką veikė, ką pridirbo klasiokai,na pasijuokiam, mes papasakojam, va taip pas mus vakarai.