QUOTE(Kūzia @ 2006 10 06, 13:01)
Kai neįsisenėję riebalai,tai daugelis turbūt valiklių tinka. O vat ką daryti su sena orkaite?
Viryklės viršų atsisšveičiau-švaru, kaip nauja, bet tos "grotelės"
. Sena orkaitė, tai niekada nevalyta turbūt
. Visaip bandžiau ir nu niekaip neatšveičiu
. Tas pats ir su orkaite
.
Gal buvo kam tokia bėda ir kažką galėtumėt patarti
Patarti tai galiu, bet ar mano patarimas padės? Groteles nuvalyti ne problema, bet orkaitės sienelės pareikalaus daugiau darbo. Sakai, ten priskretę riebalai. Juos reikia atmirkyti, o nuo sienelių viskas nuvarva, tai terliot ir terliot
Aplamai riebalai tirpsta muile ir šarme, reiškia valyti muilu arba šarmu. Esu kažkur jau minėjusi - profesionalai valo natrio šarmo tirpalu ar putomis su juo - užpurkščia, palieka paveikti ir nuskalauja. Visas klausimas, ar to šarmo kur gausi, be to, su juo reikia dirbti SUPER atsargiai, su pirštinėmis, saugotis, kad nė lašelis šonan nenutikštų ( pati esu gavusi iš vienos profės dovanų tokį valiklį, tai todėl tokia mandra). Kitas pasiūlymas - druska, kuri pilama į indų skalbyklę - ji gi nuėda visus maisto likučius. Pasidarai jos tirpalą verdančiam valdeny - koks šaukštas ar daugiau litran, ir ten pamerki valandai groteles. Turėtų po to nusivalyti, aš taip po grilinimo nuvaliau. Tiktai rask indą, kurian grotelės tilptų, čia ko gero ir kebliau.