pas mus tai smalsumo pozymis kol neatsises taip ir neuzaugs tie plaukuciai
QUOTE(women007 @ 2011 01 19, 15:50)
Nusitrina i pagalvyte, atsises bus viskas gerai
tikrai taip, nors ir as buvau issigandusi del rachito..
mums irgi buvo nuplikes pakausiukas, bet gydomaja vit D doze gavom kai pradejo labai prakaituoti delnai ir padukai. Jei vaikas trina pakausiuka i pagalvyte ir nusitrina manau, juk pagal toki pozimi nespres kad rachitas, jei nera kitu pozymiu
Gydytoja sprendzia ne ti is praplikusio pakausio ,bet kaukoles kaulas minkstas ,jinai turi paspausti ,kad nustatytu.Delniukai ir padukai labai prakaituoja ,taip pat galvyte del to ir trina ,kad suprakaitavus labai niesti.Jeigu nepraeina vis didina vitamino D dozes. Reikia daug buti lauke ir gaudyti saulute .
Pas mus irgi pakausis plikas buvo, bet dabar plaukuciai pradejo ataugti, manau nera esminis pozymis rachito, juk vaikuciai pirmus menesius tik guli, todel ir nusitrina tie plaukuciai
QUOTE(meškutė999 @ 2011 04 13, 10:17)
Pas mus irgi pakausis plikas buvo, bet dabar plaukuciai pradejo ataugti, manau nera esminis pozymis rachito, juk vaikuciai pirmus menesius tik guli, todel ir nusitrina tie plaukuciai
o ka gydytoja sake? neklause ar nera kitu pozymiu? nuplikes pakausis tai tik vienas is pozymiu ,jeigu nera kitu pozymiu tai ir neverta nerimauti.
Na, as pasisakysiu irgi siuo klausimu...
Musu paciu mazius turejo rachita. Gimes ziema, gryno oro mazokai, saulutes taip pat. O taip pat, ko gero ir is manes ne kazin ka pasieme tu reikalingu medziagu, taigi trupuciuka turejom vargelio. Ir nebutinai sergant rachitu, vaikiuku rankytes, kojytes turi prakaituoti. Musu mazius ne galvyte tryne, nei prakaitavo pedutes ir delniukai. Vieninteliai du akimi matomi pozymiai man paciai buvo pakausiuko nuplikimas ir jo plokstumas. As jau ir pati numaniau, kad mums truksta vit.D., nuejus pas gyd., mano nuomone pasitvirtino. Gyd, paspaude galvyte ir tapo aisku. Man paciai buvo idomu suzinoti, kaip ten jos ta galvyte apciupinedamos nusprendzia, kad kauliukai minksti... bet pati namuose pameginau ir issigandau, kad sitaip ilinko galvytes kauliukai, kai ciut ciut stipriau spusteleji. Taigi, buvo padidinta vit. D doze, dar gerem spec. kalci ir aciu Dievui viskas susitvarke.
Musu paciu mazius turejo rachita. Gimes ziema, gryno oro mazokai, saulutes taip pat. O taip pat, ko gero ir is manes ne kazin ka pasieme tu reikalingu medziagu, taigi trupuciuka turejom vargelio. Ir nebutinai sergant rachitu, vaikiuku rankytes, kojytes turi prakaituoti. Musu mazius ne galvyte tryne, nei prakaitavo pedutes ir delniukai. Vieninteliai du akimi matomi pozymiai man paciai buvo pakausiuko nuplikimas ir jo plokstumas. As jau ir pati numaniau, kad mums truksta vit.D., nuejus pas gyd., mano nuomone pasitvirtino. Gyd, paspaude galvyte ir tapo aisku. Man paciai buvo idomu suzinoti, kaip ten jos ta galvyte apciupinedamos nusprendzia, kad kauliukai minksti... bet pati namuose pameginau ir issigandau, kad sitaip ilinko galvytes kauliukai, kai ciut ciut stipriau spusteleji. Taigi, buvo padidinta vit. D doze, dar gerem spec. kalci ir aciu Dievui viskas susitvarke.
Tekantisaule , aciu Dievui, kad susitvarke
Kazkaip baisu, kai pasiskaitai apie tikraji rachita...
Maniskei irgi pakausiukas nuplikes, bet gydytoja apziurejo, sake, prades sedeti - viskas susitvarkys. ir su pirmaja taip pat buvo.
Maniskei irgi pakausiukas nuplikes, bet gydytoja apziurejo, sake, prades sedeti - viskas susitvarkys. ir su pirmaja taip pat buvo.
QUOTE(pina colada @ 2011 04 13, 15:33)
Tekantisaule , aciu Dievui, kad susitvarke
Pakausiukas nuplinka ko gero beveik kiekvienam vaikiukui daugiau-maziau. Bet del to dar nera diagnozes-rachitas. Tiesiog buna daug kitokiu pozymiu, o ypac galvytes kaulu minkstumas.
Taip kad nesijaudinkite, jei gydytoja pasake, kad rachito jums nera. Aisku, profilaktiskai nekenkia gerti kalci-magni, zuvu taukus, ar vit.D pasirinktinai pagal amziu.
Mes, tiek savo vyresneliams, tiek maziui duodame zuvu taukus, o maziui dar ir skysta kalci, tik aisku, su pertraukom ji...menesi pageriam, menesi pertrauka ir taip tol, kol normaliai atsils orai, pasirodys saulyte, bei musiskos sodo ir darzo gerybes.
Sekmes Jums!
Taip mums irgi ta pati beda , ziema gime ,saulutes nera,mano nestumas irgi sunkus buvo i lauka mazai iseidavau o kaip suzinojau ,kad ir niestukes turi gerti vitamina D,jeigu nebuna lauke .Man sito niekas nesake .Dabar tik vaiko gydytoja pasake kur gali buti priezastis Dabar geriam po 8 lasiukus ,bet kolkas niekas negereja Gydytoja sake viskas susitvarkys ,bus daugiau saules ir reikalai susitvarkys plaukuciai tai ataugo ,o kauliukai vistiek minksti
QUOTE(ritusiuke @ 2011 04 13, 16:55)
Taip mums irgi ta pati beda , ziema gime ,saulutes nera,mano nestumas irgi sunkus buvo i lauka mazai iseidavau o kaip suzinojau ,kad ir niestukes turi gerti vitamina D,jeigu nebuna lauke .Man sito niekas nesake .Dabar tik vaiko gydytoja pasake kur gali buti priezastis Dabar geriam po 8 lasiukus ,bet kolkas niekas negereja Gydytoja sake viskas susitvarkys ,bus daugiau saules ir reikalai susitvarkys plaukuciai tai ataugo ,o kauliukai vistiek minksti
reikalingas ne tik vit.D, bet ir kalcis, jis taip pat daug duoda nestumo metu leliuko kaulu vystymuisi. Taip pat labai naudinga gerti ir zuvu taukus. Todel, as si nestuma savo nuoziura ir dar trupuciuka pasitarusi su vaistininke nusipirkau kalcio, tuoj ji baiginesiu, tai gines rekomendavimu pradesiu gerti zuvu taukus. Tikiuosi si karta mano lelytei netruks jokiu medziagu, bei aisku, ju nebus per daug.
Saulute naudinga ir reikalinga mazuliams, bet vel gi...siais laikais pas mus saulute "pikta" ir su ja taip pat reikia elgtis atsargiai. Tiesioginiuose saules spinduliuose mazylio negalima laikyti, nes tai gali duoti daugiau zalos, negu naudos. Zodziu, viskas kas su saiku, tas sveika ir reikalinga, bei naudinga.
Gerem ir mes kazkada tuos 8 lasiukus vit.D, cia jau vadinama ta padidintoji doze. Mes gana ilgai tokia doze gerem (ko gero iki kokiu 6-6.5men.), kol galiausiai po mazele mazinom mazinom ir likom tik prie 2 lasiuku, nes rachitas, aciu Dievui, pasitrauke.
Zinoma, kad pas jus viskas susitvarkys. Tik dabar reikia laiko ir kantrybes. Aisku, labai sunku laukti, bet lieka tik apsisarvuoti kantrybe, juk viskas del musu mazuju.