Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sea_ @ 2010 04 11, 16:55)

Rūta, nuostabiai. Čia su tuo 65 mm? neparduok Tu jo biggrin.gif
beje, jis čia taip vinjetuoja ar papildei su PS?
Atsakyti
Kristina, patinka man 65mm, net labai, pripratau prie jo:))
Nevinjetavau nieko, perfotografuojant juosta ne visai tiesiai buvo, gal tai įtakojo tamsumus g.gif nemoku aš perfotografuot doh.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Say, gal įdomu tau bus Mamiya Sears kataloge 20 psl. 65mm pusę Mamiyos kainos kažkada buvo smile.gif

Dareliz, tikiuos nepyksti dėl mano pajuokavimų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sea_, žinoma, kad nepykstu, viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 04 12, 09:05)
Sea_, žinoma, kad nepykstu, viskas  thumbup.gif

aš visus Tavo auto, kiek padariau, kai nuskenuosiu sukelsiu kur nors, galėsi rinktis wink.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 04 12, 09:05)
Sea_, žinoma, kad nepykstu, viskas  thumbup.gif

karsta.gif laugh.gif
Atsakyti
sayonara, good.gif
Atsakyti
oj laukiam laukiam, dariaus "auto" laukiam lotuliukas.gif

sillwio, andriuska. prasau papasakot jusu "auksini" ryskinimo tingint buda. bakelis 260 ml ryskinti placiai. kiek ten rodinalio reik. zinau pamirkyt pries tai reik juosta. ir kiek laikyt neagituojant??? pribrendau.

dariau foto. su Ilford ryskalais popieriui. psichologiskai man patiko, kad nusipirkto kiekio ilgiau uztenka biggrin.gif sekasi vis geriau. imu jausti ka daryt, kai kazko uzsinoriu ar kas negerai.
tik dar galvoje niekaip nesusiklosto, kad jei nori sviesesnes baltos, reik trumpinti expo, o ne kaip fotografijoje, ilginti.... doh.gif pagadinau dar kazkiek popieriaus, padariau dar kelias pusetinas foto. tobuleju letai, bet savimi ir rezultatais be galo patenkinta.
tik pradejo negatyvu bedos listi. tai nutekejimai per dangu (cia del per mazos agitacijos, kiek pamenu??? tos bedos atsirado kai sviesoj emiau ryskinti, nesuspeju saziningai nubegt pamaisyt...)
plaukai visokie prilipe, subraizymai... gera buvo, kol to nezinojau lotuliukas.gif maniau mano negatyvai pavyzdiniai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 04 12, 11:22)
oj laukiam laukiam, dariaus "auto" laukiam  lotuliukas.gif

taigi ND albume yra Dariaus auto biggrin.gif
Atsakyti
Smagiai, ziu, pasibuvot. Net pavydas sueme smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2010 04 12, 11:22)
sillwio, andriuska. prasau papasakot jusu "auksini" ryskinimo tingint buda. bakelis 260 ml ryskinti placiai. kiek ten rodinalio reik. zinau pamirkyt pries tai reik juosta. ir kiek laikyt neagituojant??? pribrendau.

As dabar naudoju 2 budus:

abiem budais reikalingas juostos mirkinimas vandenyje pries ryskinima - bakeli su ideta juosta pripilu vandens ir palieku 5-10 minuciu.

1 - orininalus receptas cia , gerai tinka tri-x push'inimui. Rodinali skiedi 1:50 ir agituoji 5 sek kas 5 minutes. Ryskinimo laikas tri-x: ISO1600 20-22 min., ISO3200 30-33 min., ISO6400 41 min., ISO 12,500 51 min. Siuo budu bandziau ryskint tik tri-x. ISO 3200 man gavosi sunkiai spausdinami ir sunkiai skenuojami. ISO 1600 - pavyksta puikiai kiekviena karta.

2 - rodinal 1:100 valanda neagituojant (arba atsargiai pasukant bakeli, kaip vyno taure, po 30 min). Issiryskina gerai, tik buna bedu su ryskalu "nutekejimais" ties perforacija ir kontrastingomis negatyvo zonomis. Plati, teoriskai, neturetu kentet nuo to (arba kentet maziau), nes nera perforacijos. Uzsisakiau sau bakeli su metaline spirale, nes manau, kad spirale taip pat turi itakos. Dar vienas patarimas - ryskalu temperatura turi buti kambario temperaturos (!!!), nes jei tirpalo ir kambario temperatura skiriasi, skystyje atsiranda kylancios ir besileidziancios sroves, kurios prisideda prie "nutekejimu" atsiradimo. Temperatura, ryskinant siuo budu, daug itakos neturi, nors geriau, kai ji artima +20°C.

P.S. man 2 budu push'inant iso 400 juosta 2 stopais, grudas uzauga didesnis, nei 1 budu push'inant ta pacia juosta tais paciais 2 stopais.

P.P.S. skaiciau, kad nuo "nutekejimu" tri-x kencia labiau, nei kitos juostos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 12 balandžio 2010 - 13:53
sillwio, o cia tik pushams? neiseina paprasta iso 400 ryskinti ir tiek smile.gif?
Atsakyti
išeina, bet racijos tame mažai. nebent tiek, kad prie juostos reiks prieiti tik du kartus. skaičiai namuose liko, bet jei tri-x pagal nominalą ryškinti, t.y. 400 kaip 400, reikia 15 min. būdas labai geras būtent pušinimui, kadangi grūdas beveik nepadidėja ir ne toks didelis kontrastas kaip pušinant su normalia agitacija.

plati juosta neturi perforacijos, bet užtat šviesių/tamsių zonų dydis gerokia didesnis, nei siauros. ir čia "nutekėjimam" rastis palankesnė dirva.

foto srityje pilna vegetacija. laukiu šilumos ir žalumos. gal IR pramuš? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 12 balandžio 2010 - 15:03