Sveiki, Aciu uz silta priemima (apie meeta as cia ),gaila neisejo prisijungti prie vakarines dalies . Dabar jau laukiu,kada atsiras galimybe paciai negatyvus perkelti ant popieriaus
manau kad pradžioje būtų išmintingiau (ir galutiniame rezultate finansiškai išmintingiau ) jei prisiruošusi kelti vaizdą į popierių vieną kartą ateisi į tas dirbtuves ir paprašysi kieno nors bent kiek patyrusio asistavimo. rimtai. vakarinėje dalyje aptarėme, kiek pirmais kartais spaudi nuotraukų šiukšledėžei. tai net Sansara, kuri tikrai matė ir bandė tai daryti su priežiūra prisipažino, kad pirmą kartą šiuklynas gavo 901 proc. jos nuotraukų. mano pirmas kartas buvo 100 proc. taigi. nesikuklindama gali tartis čia. kelią jau žinai. ir žinai, kad mes nesikandžiojam
QUOTE(rarity @ 2010 07 24, 08:54)
Sveiki, skaitydama Jūsų temą ir dar dėl įvairių priežasčių, užsikabinau už juostos. Nenorėdama investuoti išsitraukiau Zenitą, nusipirkau juostą ir po daugelio metų vėl pradėjau fotografuoti su juosta Jūsų teismui keletas kadrų
QUOTE(Dalyja @ 2010 07 24, 13:35)
Junkitės drąsiai Mūsų nedaug, bet čia smagu
QUOTE(andriuska @ 2010 07 26, 07:56)
sillwio, konicos eksponometras - kaip šveicariškas laikrodis. išryškinau dvi juostas - nu super. dedi filtrus ir nesuki galvos, kiek korekcijos reikia. kažin kaip japoniškai pasakyti "dast ist konica"?
ir dar. ant T3 modelio tikrai stovi karštas batas. apžiūrėjau įdėmiai ir palyginau abu aparatus. ant t3 net pentaprizmės viršūnė platesnė, kad batas tilptų. jis kietai įstatytas, o ne prie vjufainderio prisuktas.
ir dar. ant T3 modelio tikrai stovi karštas batas. apžiūrėjau įdėmiai ir palyginau abu aparatus. ant t3 net pentaprizmės viršūnė platesnė, kad batas tilptų. jis kietai įstatytas, o ne prie vjufainderio prisuktas.
Džiaugiuosi, kad šitas tvarkingas ir net perkalibruotas 1,5V.
Tu matai, pas mane ant T3 nebuvo karšto bato Buvo prisukamas priedų laikiklis.
Pasakok, kaip projektorius.
P.S. kaip rodinaliu ryškinti juostą, kur man davei?
del meeto, tiesiog noriu isgirsti jusu norus. mano norai ir isivaizdavimas: pasisedeti kur vakare (gali but ir darbo dienos vakaras, be nakvynes) prie kokio vandens telkinio ar miske jaukiai su saslyku (apsiimu marinavimus/iskepimus ir panasius buitinius dalykus, tik saslykines neturiu, bet ir tai turbut nesunkiai isprendziama) na ir kuo ten jau noresite prie jo.
del pokalbio per meeta del mano fotogamybos. pas mane ant didintuvo 105 mm objektyvas. tai jis geriau vidutiniam ar 55 mm? beje del atstumo iki popieriaus, nepamirskit, kad darau mazas foto 10x15, kuriu jau andriuska nebedarai. o kuo mazesne foto, tuo zemiau objektyvas. aisku ne prudai ir 55 pabandyt uzsisukti i galva nieks neduos.
del pokalbio per meeta del mano fotogamybos. pas mane ant didintuvo 105 mm objektyvas. tai jis geriau vidutiniam ar 55 mm? beje del atstumo iki popieriaus, nepamirskit, kad darau mazas foto 10x15, kuriu jau andriuska nebedarai. o kuo mazesne foto, tuo zemiau objektyvas. aisku ne prudai ir 55 pabandyt uzsisukti i galva nieks neduos.
QUOTE(Sansara @ 2010 07 26, 17:48)
del meeto, tiesiog noriu isgirsti jusu norus. mano norai ir isivaizdavimas: pasisedeti kur vakare (gali but ir darbo dienos vakaras, be nakvynes) prie kokio vandens telkinio ar miske jaukiai su saslyku (apsiimu marinavimus/iskepimus ir panasius buitinius dalykus, tik saslykines neturiu, bet ir tai turbut nesunkiai isprendziama) na ir kuo ten jau noresite prie jo.
man tinka vakaras po darbo nesvarbu kur
sveiki
klausimelis.. pasiemiau isryskinta juosta ir nuskenuota.. bet ant foto melyni dryziai kazkokie.. vienur per visa, kitur maziau.. idedu viena foto pvz.. nelabai gal kokia bet geriausia tie dryziai matosi
na vienu zodziu uzgrusiu as cia jus klausimais ir viskuo kitu
klausimelis.. pasiemiau isryskinta juosta ir nuskenuota.. bet ant foto melyni dryziai kazkokie.. vienur per visa, kitur maziau.. idedu viena foto pvz.. nelabai gal kokia bet geriausia tie dryziai matosi
QUOTE(antajo @ 2010 07 26, 16:42)
sveiki
neturiu žalio supratimo, nesu mačius tokio dalyko.
aisku.. aciu Sansara.. bandysiu nunest juostele kitur nuskenuot tuos pacius kadrus..
QUOTE(antajo @ 2010 07 26, 18:15)
aisku.. aciu Sansara.. bandysiu nunest juostele kitur nuskenuot tuos pacius kadrus..
cha, teisingai, mano senasis planšetinis skeneris kai pareidinėjo, tai tokius piešė, ale ne po vieną, op po kokius 15 dryžių
QUOTE(sayonara @ 2010 07 27, 07:35)
cha, teisingai, mano senasis planšetinis skeneris kai pareidinėjo, tai tokius piešė, ale ne po vieną, op po kokius 15 dryžių
yra ir po -niolika.. eina sau!
QUOTE(sillwio @ 2010 07 26, 15:23)
projektorius šviečia ir rodo slaidu keitimo mechanizmas striginėja. bet su tuo galima susitaikyti už tokią kainą.
jei turi laiko bandyk 3+500 ir 60 min. agituok pradžioje minutę-dvi, po to kas penkias ir pabaigoje du kartus kas 10 min.
QUOTE(Sansara @ 2010 07 26, 16:48)
105 yra 6x9 objektyvas. siaurai reikia 50-uko. plačiai 6x6 - 80 arba 90 mm. jei darai 105 objektyvu nuotraukas iš siauros juostos ant popieriaus 10x15, tai tu ko gero daugiau nei du kartus aukščiau didintuvo galvą iškėlusi, nei būtų su 55 mm objektyvu. ir tavo laikas apie 1 sekundę - vis vien kažkoks nenormalus. spaus diefragmą labiau, pasitikrink ar ryškalus gerom proporcijom atskiedi. nu neturi būti toks laikas.
QUOTE(antajo @ 2010 07 26, 17:42)
sveiki
klausimelis.. pasiemiau isryskinta juosta ir nuskenuota.. bet ant foto melyni dryziai kazkokie..
klausimelis.. pasiemiau isryskinta juosta ir nuskenuota.. bet ant foto melyni dryziai kazkokie..
skanerio problema, teisingai Sansara sako. bet tokie vargai lygtais labaiu planšetiniam būdingi, dedikuoti ir tuo labiau minilbabiniai kitokiu principu turi skanuoti. jei būtų juosta subraižyta, tai būtų baltos spalvos dryžis. o vat tokie mėlyni, išryškėjantys tamsesnėse vietose - skanerio darbas. reikia jam draiverius perinstaliuoti. taip būna, kai usb raktas kišamas skanavimo metu. neseniai atradau, kad omnikonekto usb modemas irgi tą patį padaro (matyt dėl jame "įsiutos" programinėsįrangos kažkokioje atmintinėje).