Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(rarity @ 2010 07 24, 09:54)
Sveiki, skaitydama Jūsų temą ir dar dėl įvairių priežasčių, užsikabinau už juostos.

Labas. Labai smagu girdeti, kad si tema pritraukia naujokus ir paskatins grįžti prie proceso kažkada ji bandziusius! Tai kad uzderejo tiek nauju juostininku, o senieji nesudalyvavo tarptautiniame susitikime, tai gal tikrai reikia kokį susitikimą padaryti. Tik si karta aš neapsiimsiu organizuoti. p.s. Is telefono rašau tai jis kArtais lietuviškus žodžius pažįsta o kartais ne. Atsiprasau už klaidas.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 07 24, 08:54)
Sveiki, skaitydama Jūsų temą ir dar dėl įvairių priežasčių, užsikabinau už juostos. Nenorėdama investuoti išsitraukiau Zenitą, nusipirkau juostą ir po daugelio metų vėl pradėjau fotografuoti su juosta smile.gif Jūsų teismui keletas kadrų

labai fainas man grūdas, kokybė irgi gera 4u.gif pirmoje atspalvis keistokas, čia kažką chimičinai ar skenuojant kas nutiko? smile.gif

junkis drąsiai, matosi, kad supranti, ką darai smile.gif pati ryškini ir skenuoji? koks čia objektyvas, taip fainai burbulus susuka biggrin.gif

QUOTE(Dalyja @ 2010 07 24, 13:35)
Sveiki,
noreciau ir as prie jusu prisijungti, bet neismanau nuo ko pradet  blush2.gif
Fotografuoju su juostine Minolta jau antri metai. Pati neryskinu. Viska, t.y. ryskina ir nuskanuoja, daro fotoatelje.
Kazkada studentavimo laikais esu pati sedejus naktimis ir darius nuotraukas  mirksiukas.gif patikdavo. Per kraustymus visa aparatura suduzo ir siaip jau paseno, o nauja jauciu kainuoja nepigiai  doh.gif
Zodziu, noreciau jungtis prie jus  mirksiukas.gif  4u.gif

junkis 4u.gif ir rodykis smile.gif

aš pati gal artimiausiomis dienomis ką nors parodysiu, nes pagaliau turiu skenerį, lieka jį instaliuoti ir bandyti skenuoti plačiąsias gražuoles..smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 07 25, 13:35)
labai fainas man grūdas, kokybė irgi gera 4u.gif  pirmoje atspalvis keistokas, čia kažką chimičinai ar skenuojant kas nutiko? smile.gif

junkis drąsiai, matosi, kad supranti, ką darai smile.gif pati ryškini ir skenuoji? koks čia objektyvas, taip fainai burbulus susuka biggrin.gif
junkis  4u.gif ir rodykis smile.gif

aš pati gal artimiausiomis dienomis ką nors parodysiu, nes pagaliau turiu skenerį, lieka jį instaliuoti ir bandyti skenuoti plačiąsias gražuoles..smile.gif

Ačiū už malonų priėmimą smile.gif Ryškino labe ir man rodos, kad sugadino juostą, nes ji patapo visa ruda. Kažką mykė atsiimant, kad jb juostas reikia kažkaip kitaip ryškinti. Nu vien žo. Juostelę perfotografavau ir pavertus į pozityvą gavosi viskas mėlyna doh.gif tada teko į jb versti, tada gal ir sugrybavau su spalvom.
Objektyvas Helios 44 2. Fotkinau su f2, tai fokusas bele kur iš toliau fotkinant. reikėtų biški priverti, bet man dabar labai gražus antras planas. Juosta buvo Kodak Professional BW400CN .
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 07 25, 13:35)

Pagaliau smile.gif

rarity, Tavo minėta juostelė yra C41 ryškinimo proceso. Ji išryškinta ir būna ruda. Ilfordo BW juostelės, kurios ryškinamos C41 procesu tampa violetinės spalvos. Taigi, viskas čia yra normalu. Skenuojant, spausdinant jos yra jb.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 25 liepos 2010 - 14:33
QUOTE(Puriena6 @ 2010 07 25, 14:32)
Pagaliau  smile.gif
rarity, Tavo minėta juostelė yra C41 ryškinimo proceso. Ji išryškinta ir būna ruda. Ilfordo BW juostelės, kurios ryškinamos C41 procesu tampa violetinės spalvos. Taigi, viskas čia yra normalu. Skenuojant, spausdinant jos yra jb.

Ačiū už paaiškinimą wink.gif Tikrai mažai žinau apie subtilybes.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 07 25, 13:57)
Ačiū už malonų priėmimą smile.gif Ryškino labe ir man rodos, kad sugadino juostą, nes ji patapo visa ruda. Kažką mykė atsiimant, kad jb juostas reikia kažkaip kitaip ryškinti. Nu vien žo. Juostelę perfotografavau ir pavertus į pozityvą gavosi viskas mėlyna  doh.gif  tada teko į jb versti, tada gal ir sugrybavau su spalvom.
Objektyvas Helios 44 2. Fotkinau su f2, tai fokusas bele kur iš toliau fotkinant. reikėtų biški priverti, bet man dabar labai gražus antras planas. Juosta buvo Kodak Professional BW400CN .

viskas aišku, aš truputį svajoju apie šį objektyvą biggrin.gif
Atsakyti
Sayonora, tavo minolta nu taip gerai guli rankose, kad net miela... tiek sirdziai tiek akiai.. rolleyes.gif siand su draugias buvom bunkeri kazkokiam soveitiniam.. tai fotkinau tik su ja.. tikiuosi turesiu ka parodyt smile.gif
Atsakyti
say, as is tokio objekt juk monokli dariau. O tavo ne toks mono? smile.gif
Atsakyti
tiesa, visiems naujiems laba diena. rarity, grazios fotografijos, pirma ypac.
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 07 25, 22:35)
Sayonora, tavo minolta nu taip gerai guli rankose, kad net miela... tiek sirdziai tiek akiai.. rolleyes.gif  siand su draugias buvom bunkeri kazkokiam soveitiniam.. tai fotkinau tik su ja.. tikiuosi turesiu ka parodyt smile.gif

nu kaip miela smile.gif tikiuosi, kad pasiteisins..smile.gif 4u.gif

QUOTE(_ms_ @ 2010 07 25, 22:42)
say, as is tokio objekt juk monokli dariau. O tavo ne toks mono? smile.gif

nepamientam biggrin.gif gal.
man yra strigęs Svetos Baturos iš kūdros objektyvas, kuris nerealiai šituos burbulus susuka smile.gif) man rodos, šitoks? gal kas pamenat?
Atsakyti
Sayonara, man atrodo pas tave turi būti vienas mano objektyvas - minoltos zumas (Bitė turėjo perduoti). čia šiaip prisiminiau, prie kalbos apie minoltą.

sillwio, konicos eksponometras - kaip šveicariškas laikrodis. išryškinau dvi juostas - nu super. dedi filtrus ir nesuki galvos, kiek korekcijos reikia. kažin kaip japoniškai pasakyti "dast ist konica"? mirksiukas.gif

pvz. buitiako su "nauja" konica

user posted image

ir dar. ant T3 modelio tikrai stovi karštas batas. apžiūrėjau įdėmiai ir palyginau abu aparatus. ant t3 net pentaprizmės viršūnė platesnė, kad batas tilptų. jis kietai įstatytas, o ne prie vjufainderio prisuktas.
Atsakyti
andriuska, jis yra pas mane, pamiršau atiduoti smile.gif blush2.gif
Atsakyti