Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2010 07 14, 10:37)
skelbiu naujausią džiuginančią informaciją:

- "pasibuvimas" 3-4 valandas ir naudojimas ten esančios įrangos (keli didintuvai) kainuos apie 100 lt
- reaktyvai ir popierius atskirai ( jų ir pats turiu, galima nusipirkti ten, ar bet kur).
- kitame patalpos gale yra įrengta nedidelė fotostudija. vienu metu foografuotis ir daryti nuotraukas sunkiai išeis, bet galima pasiplanuoti ilgesniam laikui ir visą trilogiją reinkarnuoti ten, sutaupant laiką "ant pervažiavimų". tuomet aišku 3-4 valandų nepakaks, bet 8 manau bus užtektinai. galutinė kaina vienam žmogui priklausys nuo dalyvių skaičiaus. vis tik tai bus uždara patalpa be kondicionavimo, tai kad minios nesutalpinsim. bet jei bus tiek, kiek pernai, manau bus pats tas. taigi, pagrindinio susitikimo "kaltininko" nuomonė žinoma, ką mano kit?

Viskas žiauriai gerai skamba, man ketvirtadienis tinka, tik kiek dvejoju dėl buvimi visą dieną chemikalų prisotintam ore nestuke.gif nors ryškint nevengiu dėl padėties, bet kelios val gal būtų per daug, nebent ten gera ventiliacija... Būsiu bet kokiu atveju, tik kiek laiko ten tversiu tai spręsiu vietoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 07 14, 06:53)
sayonara, ms, nubrauktukai ir skystimas pas mane.

kiek paruošti atsiskaitomųjų popierėlių ir kokia valiuta? smile.gif)

QUOTE(andriuska @ 2010 07 14, 09:00)
žvilgtelėjau prognozes - 22 dieną žada nedidelį lietų, bet savaitgalis jau bus lietingas. tai neaišku, kur link pasistums debesys.... taigi, kad nemirkti lietuje visą dieną, siūlau dalį susitikimo laiko praleisti "tamsiam kambarėlyje" ir padaryti kartu kelias nuotraukas.

tai pilnai atspindėtų mūsų visų bendrą pomėgį, leistų pasidalinti patirtimi ir galbūt, jei pavyks, kiekvienam susitikimo dalyviui parinešti namo po nedidelį atminimą tikros fotografijos, padarytos savomis rankomis, pavidalu.

tam tikslui man reikia žinoti, kiek žmonių pritartų, norėtų ir galėtų dalyvauti tokiame procese. veiksmas vyktų pakankamai dideliose patalpose (už kurias kažkiek reikės mokėti, bet kaina manau nesikandžios).

taip pat siūlau tokias susitikimo dalis (be afterparty žinoma drinks_cheers.gif ):
- susipažinimas su formatine kamera ir fotografavimas ja (lauke);
- IR fotografija (skaitmeninė ir analoginė);
- vėl studija (bet kartotis nesinori);

priklausomai nuo laiko, kurį turėsime ir kada pavyks suderinti tamsaus kambarėlio nuomą, gal būt pavyks išsiryškinti tos dienos darytus kadrus ir juos čia pat atspausti. tai būtų 100 proc. mūsų temos pagerbimas ir prktinis Anselio Adamso trilogijos materialistinis reinkarnavimas cool.gif

pasiūlymai? pageidavimai? komentarai?

p.s. sillwio, pagarsinkite galimą susitikimo pradžios laiką.

QUOTE(andriuska @ 2010 07 14, 09:37)
skelbiu naujausią džiuginančią informaciją:

- "pasibuvimas" 3-4 valandas ir naudojimas ten esančios įrangos (keli didintuvai) kainuos apie 100 lt
- reaktyvai ir popierius atskirai ( jų ir pats turiu, galima nusipirkti ten, ar bet kur).
- kitame patalpos gale yra įrengta nedidelė fotostudija. vienu metu foografuotis ir daryti nuotraukas sunkiai išeis, bet galima pasiplanuoti ilgesniam laikui ir visą trilogiją reinkarnuoti ten, sutaupant laiką "ant pervažiavimų". tuomet aišku 3-4 valandų nepakaks, bet 8 manau bus užtektinai. galutinė kaina vienam žmogui priklausys nuo dalyvių skaičiaus. vis tik tai bus uždara patalpa be kondicionavimo, tai kad minios nesutalpinsim. bet jei bus tiek, kiek pernai, manau bus pats tas. taigi, pagrindinio susitikimo "kaltininko" nuomonė žinoma, ką mano kit?

viskas labai gerai skamba, tik noriu paklausti dėl laiko: aš pvz. dirbu, o dalyvauti noriu visur. geriausiu atveju nuo darbo galėčiau nusiplauti kokią 15 val., tad ar planuojant būtų įmanoma derintis prie dirbančiųjų, ar nelabai? Jei nelabai, tada aš po darbo valandų prisijungčiau, kur pasakysit smile.gif 4u.gif
ale pasikartosiu - jeeeeeigu prie dirbančių prisiderintumėt, tai būtų super mega turbo ekstra wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 liepos 2010 - 13:13
Popiereliai labai tiks lietuviski smile.gif Del kiekio tingiu dabar skaiciuot, o ir galva neskaiciuoja paskutine diena pries atostogas. Veliau parasysiu arba geriau vietoj nutarsim.

3 val gal kiek veloka. Gal laboratorija planuojam ne nuo pacio ryto, tada dirbantys gales prisijungt.
Atsakyti
daryk kaip aš: taupyk darbo užmokesčio fondą ir imk nemokamas atostogas 1 dieną (vis vien gi turit jas imti, ar taip bagotai gyvenat, kad išsitenkat mirksiukas.gif ).

prie dirbančiųjų jei derinsimes - susitikimo laikas labai sutrumpės. kaip bebūtų gaila.

žodžiu turim: 3 (sillwio, Pupeliukas ir aš) kuriems tinka bet koks laikas ir 1 (Sayonara) nuo 15 val.

aš sutikčiau su mintimi, kad ten galima eiti ne nuo pat ryto, o tarkim kokią 13-14 val. tada iki tol galima bus (jei bus noras) kur pasivaikščioti, pabendrauti, pafotografuoti).
Atsakyti
as prie norinciu ir teoriskai galinciu. kaip bus su praktiniu "galejimu", paaiskes tik ta diena ar diena pries 4u.gif (mano vaikai serga sia vasara vienas paskui kita beveik non stop...) pasivaiksciot/pasifotografuot - uz visom 10. del praktikos tamsiajame kambaryje - sudetinga su vaiku, jis jau nebeguli kedutej kaip per ana meeta biggrin.gif, fotostudija - uz, after party - uz. 4u.gif
Atsakyti
Kol kas jungiuosi prie dalyvaujančių. Manau, kad galėčiau būti visą dieną. Nebent neturėčiau kam vaikų palikti, tai tada jau atkrisčiau. Bet laiko dar turiu, ieškosiu.
Atsakyti
andriuska, matai, aš gudri lapė ir nemokamas imu po vieną dieną kiekvieną mėnesį, o šį mėnesį jau vieną turėjau ir.. pagalvosiu..smile.gif kažkaip arba kažkiek vis tiek sudalyvausiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos!

Aš čia su tokiu labai paprastu ir vaikišku klausimu į jus kreipiuosi. Įsigijau seną Smena 8m, tai mano pirmasis prisilietimas prie juostinio fotoaparato, todėl nemoku jo paruošti fotografavimui, tiksliau kilo problemų su juostos uždėjimu. Kadangi jokios instrukcijos prie jo nebuvo, o tai, ką radau internete, nebuvo aišku ir suprantama, prašau jūsų gal kuri galėtumėt man čia trumpai paaiškinti,ką ir kaip daryti? smile.gif
Atsakyti
Zarazka, sunkiai įsivaizduočiau tokio dalyko paaiškinimą internetu smile.gif
Geriau Tu, jei esi Vilniuje, nueik į Mečkausko fototaisyklą ir paprašyk, kad parodytų - bus greitai, nieko nekainuos ir tiksli informacija. 4u.gif
Arba kreipkis "gyvai" į kokį nors senų fotikų mėgėją - parodys.
Atsakyti
as i savo minolta pirma karta su youtube dejau smile.gif
Atsakyti
man tai labai gaila, bet toks sutapimas, kad as negalesiu butent ta diena isvis sudalyvaut. Nebent paciam vakare atvaziuociau, jei spesiu, bet nepazadu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zarazka @ 2010 07 15, 16:24)

labas. čia labiau dera kreiptis nulytinta forma "sveiki" cool.gif

o įdėti juostą galima pagal šį filmuką http://www.youtube.c...h?v=6UNKdBr71sY
Atsakyti