Vienok (kol priprasiu prie vienok ), Ilfotec LC 29 1+29 ryškindavau 15 min.
Aš po truputį imuosi savo kelionės nuotraukų. Keliavom po Italiją. Dalinuosi vaizdais
Pompėjos fragmentas
Vaizdas nuo Kaprio salos aukščiausio kalno
Romos biskis
Pompėjos fragmentas
Vaizdas nuo Kaprio salos aukščiausio kalno
Romos biskis
QUOTE(vienok @ 2010 06 28, 22:03)
labas.
gal kas turit Rodinalio man biski nupilt/parduot?
say, o tu ryskindavai Retro Ilfordo ryskaluose? niekur nerandu development chartu tokiam deriniui. Reikia retro 400S isryskint.
gal kas turit Rodinalio man biski nupilt/parduot?
say, o tu ryskindavai Retro Ilfordo ryskaluose? niekur nerandu development chartu tokiam deriniui. Reikia retro 400S isryskint.
jo, ir retro 400s, ir retro 400, kokias dabar turiu, ryškindavau ilfotec'e.
rodinalio turiu, jei dar reikia. vienas buteliukas pas mane, ale biškį nupiltau, jei kas.
turiu ir seno rudo ilfoteco, nieko blogo jis dar nedaro
QUOTE(vienok @ 2010 06 29, 19:44)
Dabar jau pats laikas pratintis prie tikrojo vardo
Parodysiu, sillwio. Pati nekantrauju jas pamatyti. Skenuoju po truputį, kai tik laiko atsiranda. Nemažai pripyškinau.
Gal padėsite man išsiaškinti?
Turiu 120 mm juostą Svema250, kurios galiojimas pasibaigė 1990 metais (buvo laikyta šaltai, tik paskutinius metus - perkelta į kambario temperatūrą). Fotografavau su nustatymais kaip 65 jautrumo juostos.
Dabar turiu rusiškus ryškalus juostelei "reaktiv", kurių galiojimas pasibaigė 1986 metais. Kiek laiko reikės man ryškinti juostą? Ant juostelės parašyta 7 min. Bet jeigu pati juostelė, ir ryškalai jau "išsivadėję", gal reikia ryškinti ilgiau?
Seniau ryškalų pakelio pakakdavo 3 juostoms, o jeigu jie seni ar verta dar bandyti juose ryškinti ir antrą juostą?
Tas pats klausimas ir su fiksažu: rusiškas "kislyj", galiojimo laikas neįskaitomas, bet greičiausiai bus bendraamžiai su ryškalais Kiek laiko fiksuoti jame juostą?
Atsiprašau, kad trukdau su tokiais "nerimtais" klausimais, bet taip nesinori sugadinti juostą
Turiu 120 mm juostą Svema250, kurios galiojimas pasibaigė 1990 metais (buvo laikyta šaltai, tik paskutinius metus - perkelta į kambario temperatūrą). Fotografavau su nustatymais kaip 65 jautrumo juostos.
Dabar turiu rusiškus ryškalus juostelei "reaktiv", kurių galiojimas pasibaigė 1986 metais. Kiek laiko reikės man ryškinti juostą? Ant juostelės parašyta 7 min. Bet jeigu pati juostelė, ir ryškalai jau "išsivadėję", gal reikia ryškinti ilgiau?
Seniau ryškalų pakelio pakakdavo 3 juostoms, o jeigu jie seni ar verta dar bandyti juose ryškinti ir antrą juostą?
Tas pats klausimas ir su fiksažu: rusiškas "kislyj", galiojimo laikas neįskaitomas, bet greičiausiai bus bendraamžiai su ryškalais Kiek laiko fiksuoti jame juostą?
Atsiprašau, kad trukdau su tokiais "nerimtais" klausimais, bet taip nesinori sugadinti juostą
laba.
as tavo vietoj ryskinciau normaliuose ryskaluose, nes speju, skysta chemija greiciau pareina nei juostos. su panasaus senumo Svemom cia nemazai kas bande - dazniausiai viskas neblogai baigdavosi, tik mes tokiu senu ryskalu neturejom ryskinciau pg sita lentele Rodinaly, tik klausimas kur tu jo dabar gausi (Foma kzk yra analogas, Sansara pries pora postu rase, jo gali i-netu uzsisakyt).
http://www.digitaltr...F...&mdc=Search
as tavo vietoj ryskinciau normaliuose ryskaluose, nes speju, skysta chemija greiciau pareina nei juostos. su panasaus senumo Svemom cia nemazai kas bande - dazniausiai viskas neblogai baigdavosi, tik mes tokiu senu ryskalu neturejom ryskinciau pg sita lentele Rodinaly, tik klausimas kur tu jo dabar gausi (Foma kzk yra analogas, Sansara pries pora postu rase, jo gali i-netu uzsisakyt).
http://www.digitaltr...F...&mdc=Search
QUOTE(Jolantuke @ 2010 07 01, 22:19)
Gal padėsite man išsiaškinti?
Dėl pasibaigusio galiojimo juostos aš nepergyvenčiau, ypač, jei laikyta šaltai. O su ryškalais nerizikuočiau. Garantuotai pasenę tiek, kad nieko gero neišeis. Nebent iš pradžių pabandytum su testine juosta. Geriau tą pačia svema. Tas pats galioja ir fiksažui. Gadink vieną juostą, ar bent jau kelis kadrus, nes sugadinsi visą. Ir taip pakanka nežinomųjų - iso sumažintas; neaišku kiek laiko ryškint šviežiais ryškalais, nekalbant jau apie pasenusius.
Klausimai labai rimti. Aš turiu senų orwo juostų ir kažkada kėliau sau panašius klausimus.